שאלת מרצפן

  • פותח הנושא wan
  • פורסם בתאריך

החובבת

New member
מתנצלת על הפישולים, אני לא מנוסה.

האם מעונינים בתמונה שלא הצלחתי להעביר - הציוד להפקת עוגת הפלא הזאת? אם כן אסרוק אותו שנית, כנראה שיש בעיה עם הסריקה.
 

chanit

New member
החובבת - המון תודה !!, המרשם

הועבר מצויין, כמובן שלפי הכמויות, זה של קונדיטוריה, אבל אולי אפשר להתאים לכמות ביתית . תודה רבה, חנית
 

judi1

New member
נראה לי שלעניין הזה צריך סדנה.

שבה יודגם העסק. ויש נשים בארץ שמכינות את העוגה הזו. צריך רק להגיע אליהן.
 

החובבת

New member
מתנצלת, אך כזכור לי הבקשה המקורית

היתה לקבל את המתכון אם אין ברירה - בגרמנית. מאחר והוא מצריך מיכשור מיוחד, נראה לי הנושא לא ממש מעשי. אך ברגע שאוכל להתפנות אעביר תרגום.
 

החובבת

New member
והנה תרגום חופשי לעוגת גזע עץ-baum

kuchen. מתנצלת מראש על המצאת מונחים קולינריים. הכמויות לקונדיטוריות. מותנה במכשיר מיוחד.(לכן קצת חיפפתי בתאור המדויק של ההפקה) ג'ודי ביקשה סדנה. האם יש מישהו עם מכונה כזו בארץ? עוגת גזע עץ (כפי שתראו – מדובר בכמויות מוסדיות) מתכון ראשון – עיסה סמיכה 1500 גר' חמאה 700 גר' קורנפלור 500 גר' אבקת סוכר וניל מלח לימון תבלין לא מוכר לי – tonkabohnen 65 חלמונים 900 גר' מרציפן 65 חלבונים 1000 גר' סוכר 750 גר' קמח דרך ההכנה של העיסה: בוחשים לרמת קצב, חמאה, אבקת סוכר וקורנפלור וחומרי טעם (תבלינים) את המרציפן לעבד קודם עם כמה חלמונים לעיסה חלקה להוסיף את יתרת החלמונים ולבחוש עד היותה עיסה קצפית להקציף חלבונים עם הסוכר לערבב חלמונים עם השומנים לערבב עם קצף החלבונים ולהוסיף קמח תוך זריעה וקיפול מתכון שני – עיסה קלילה 2000 גר' חמאה 520 גר' קורנפלור רום וניל קינמון מלח לימון 48 חלמונים 520 גר' סוכר 56 חלבונים 1200 גר' סוכר "סולת" שקדים (נראה לי שקדים מולבנים גרוסים או טחונים במטחנת בשר) 520 גר' קמח הכנת העיסה 1. מקציפים חמאה קורנפלור ותבלינים 2. להקציף חלמונים וסוכר 3. להקציף חלבונים עם 1200 גר' סוכר 4. מערבבים בזהירות את שלושת העיסות 5. מוסיפים תוך קיפול קמח ו"סולת" שקדים בצוע העוגה מותנה במכשיר מיוחד שצילומו מופיע למעלה, ומודגם על השיפוד של המכונה (שיושב על גוף חימום שמחמם אותו מבפנים) מלפפים ניר פרגמנט – נראה לי ניר אפיה (בעבר השתמשו בניר שרטוט) מחממים את השיפוד מפעילים את המנוע. השיפוד מתחמם, שופכים שכבת במק שמכסה את השיפוד . עוצרים את המנוע ונותנים לו להתיצב. ממשיכים בפעולה זו עד גמר העיסה. לבסוף מורחים גלזורה של ריבת משמש..
 

judi1

New member
אפשר גם בלי מכשיר.

וזה מתואר בקישור http://www.geocities.com/ritashanty/recipes/rec-baumtorte.html. מורחים כל פעם שכבה. נותנים לה להתמצק וממשיכים. רק לא הבנתי מה זה : broiler.
 

judi1

New member
באומקוכן בלי מכשיר מיוחד:

מורחים בעזרת מברשת, רבע כוס מהעיסה , בכל פעם. מניחים על רשת מתחת לגריל לשלוש דקות עד שמשחים כמו פנקייק. מוציאים. מורחים שכבה נוספת. תירגמתי את המתכון מהקישור שלי. הכל ברור ונשמע הגיוני.מוכנה להכין אותה ,רק שחסרה לי לשם כך: ALMOND PASTE , ועל פי הבירורים שעשיתי אין אותה כרגע להשגה בארץ, רק תחליפים דומים, כמו משחת שקדים, או מרציפן 66%. ולכן אני ממתינה בינתיים.
 

judi1

New member
והבנתי את מקור השם..

גזע עץ..בגלל הטבעות הדקיקות שנוצרות מהשיכוב, שזה כמו הטבעות בגזע עץ.
 

החובבת

New member
תודה, ג'ודי, בהחלט שוה נסיון!

במתכון השני שתרגמתי -לבקשת בוקה גרני- לא משתמשים ב-almond paste שאולי ניתן ללמוד מה מרכיביו ולהתקינו לבד? את הקישור המענין שצרפת, ראיתי כבר בפעם הקודמת שמסרת אותו, ושימח את ליבי. הטעם המקורי אולי ידומה, אך מבחינת הצורה יהיה קשה לקרא לה "גזע עץ" אולי יותר נכון יהיה לקרוא לו עץ לבוד... broiler הוא אכן גריל - חום עליון גבוה של התנור. העיקר -יש תקוה! תודה החובבת
 

החובבת

New member
הסתכלתי שנית, את צודקת זה נראה כחתך

אורך של גזע עץ, ובהחלט מתאים לשמו, אף כי המקורי נראה כחתך רוחב (גדע עם שנתות סביב) אך זה כבר באמת דקדוקי עניות. מה דעתך על המתכון השני, ללא almond paste,האם כדאי להשקיע בניסוי?
 

judi1

New member
זה נקרא חתך רוחב..

כמו בפרוסת לחם שחותכים בדרך כלל לרוחב.. לא הבנתי מה עושים עם שתי העיסות במתכון שלך.. יש עיסה ועוד אחת ולא הבנתי איפה הן משתלבות? ואני מוכנה להמיר אותו לכמות אנושית..
(את הקריירה שלי בחיים התחלתי פעם כמורה למתימטיקה...)
 

החובבת

New member
שתי העיסות הן לבצוע העוגה- כל אחת

בפני עצמה. הראשונה עם almond paste מוגדרת כעיסה קשה או כבדה, והשניה כקלה. לא הבנתי האם הכוונה היא בקלות או בקושי ההפקה, או לאפקט העיסה על העוגה - כגרסה כבדה או קלה. המלה " schwere" מתרגם גם ככבד וגם כקושי בעשיה. מבחינת המרת מתכון לפי פרופורציה ל"כמות אנושית" איני בטוחה שחלוקה יחסית של החמרים מספקת. מנסיוני (וגם לי יש קשר למתימטיקה) חלוקה כזו לא תמיד מביאה לתוצאות. קורה משהו מלבד שינוי יחסי של המרכיבים, כמו גם בציוד ההפקה הביתי. מכל מקום, נסיון זה שוה, וכנראה לקרת חג המולד - חנכה אפנה זמן לכך. וכנראה עם המסה המוגדרת כ"קלה" ששוב מתפרשת בגרמנית לשני הכוונים-קל במשקל וקל לבצוע? מכל מקום, ההתעניות שלך מאוד לרוחי ומאוד מאתגרת תודה החובבת
 

judi1

New member
שאלות נוספות.

בעיסה הראשונה רשום: מרציפן. האם זה מופיע כך המתכון ולא מחית שקדים? אם ככה הרי שאין בעייה בלהכין. במתכון השני, שהוא קליל יותר מבחינת הצפיפות הקלורית לפחות, רשום: סולת שקדים ללא כמות. מה זה אומר?
 
למעלה