שאלת מרצפן

  • פותח הנושא wan
  • פורסם בתאריך

החובבת

New member
סליחה. מרוב מאמץ למצוא תרגום נאות

ל-mandelgries -כ "סולת שקדים" נשמטה לי הכמות. מאחר ונראה לי שהקהל היחיד לענין הו שתינו, לא אתפוס מקום הוסף ולא אעביר את המתכון המתוקן. לגבי עיסת מרציפן - תרגמתי מהספר, - שדפיו הסרוקים צורפו עלידי בהודעתי לע"ל. אם תפתחי, בודאי תוכלי לבדוק אותי מול המקור, הרי שחלק מהמונחים הם מובנים לכל. ב foodlover's companion כתוב, כי ההבדל בין מרציפן לalmond paste הוא במתיקות, ובהיותו יותר גס במרקמו - ז.א. השקדים גרוסים. גס יותר. אז נראה לי כי בתור אשפית שחזור, תוכלי לאלטר משהו. בהצלחה
 

judi1

New member
תודה.

אני רואה שלא כתוב כאן בכלל: ALMOND PASTE אלא מרציפן.שזה מתאים לי. זאת אומרת שאפשר ללכת על זה ולנסות. מה את אומרת? עוד מעט אסדר את הכמויות ואצרף כאן. לגבי :ALMOND PASTE השגתי פעם מתכון,והוא שמור אצלי עדיין, וזה כולל: גלוקוז, שקדים טחונים, וחמאה. ניסיתי אותו פעם אחת אבל לא בטוחה שזה הדבר הנכון. ואני באמת אלופה
בשיחזורים, אבל לצורך הזה חייבת לחוות את המקור.
 

החובבת

New member
האם לדעתך ניתן להזמין עוגה כזו

באינטרנט? לקראת חג המולד אולי, מגרמניה או אוסטריה? אני יודעת שניתן להזמין christmas pudding מדאר מאנגליה בתקופה ההיא. מאחר ועוגת "גזע העץ" הוא די יבש ומחזיק מעמד זמן רב, אולי ניתן? אנסה לברר, אם רק אמצא שם קונדיטוריה או בית ממכר גרמני או אוסטרי. ובענין שחזור, את צודקת. אם לא טועמים את הדבר האמיתי, גם כשמבצעים מתכון, לא בטוחים אם זהו זה. אז קדימה להרפתקאה הבאה!
 

judi1

New member
אם כבר..

הייתי משתמשת בחצי הדודה החצי גרמניה של בעלי, שתמורת עוגת הגבינה האהובה עליה, היתה מגיעה לכאן מיד עם העוגה הזאת.. על כל פנים מהשוואת המתכון שלך לזה שבקישור שלי, מסתבר שאין בו כמות גדולה של שקדים. להלן, המתכון המתורגם שלי, וכן המתכונים המעובדים שלך. אני אנסה את אחד המתכונים שלך, רק לשם הטכניקה המעניינת. אם יצליח אעבור למתכון אחר עתיר מרציפן. אבל אדחה את כל אלה ליום נינוח, שבו אוכל להתפנן..בלי לחץ.. עיסה כבדה: 115 גרם חמאה. 54 גרם קורנפלור. 38 גרם אבקת סוכר. וניל. מלח. לימון. 5 חלמונים. 70 גרם מרציפן. 5 חלבונים. 77 גרם סוכר. 58 גרם קמח. גירסה קלה: 250 גרם חמאה. 65 גרם קורנפלור. רום. וניל. קינמון. מלח. 6 חלמונים. 65 גרם סוכר. 7 חלבונים. 150 גרם סוכר. 60 גרם שקדים טחונים גס. 65 גרם קמח.
 

החובבת

New member
eureka יש אתר השולח עוגה, והכתובת

מצורפת. אישרו גם שהם שולחים לישראל. אז תהיה אפשרות לשחזר. בגללך היתה לי הרפתקת לילה אאמש באתרים גרמניים, אם מתכונים נוספים לנ"ל. נראה לי שהמתכונים דומים. העיקר שיטת הבמוע. היתה גם הצעה לאפות מתחת לגריל בתבנית מלבנית, ואחר כך לגלגל כגזע. יש ציפויים שונים- בעיקר שוקולד- מריר חלב או לבן או פונדנט. זהו החובבת
 

judi1

New member
לא עלה לי..

ועכשיו הרי ברור שאין מנוס אלא ללכת על זה.. לא?
 

החובבת

New member
שוב הכתובת. תעשי העתקה, והדבקה

בכתובת האינטרנט. תהני, ולעבודה! www.baumkuchen-saw.de/frameset.htm
 

החובבת

New member
איך זה קורה לי כל הזמן? לפני שכתבתי

הדבקתי את הכתובת! סליחה על כל הפישולים וכעת: http://www.harzer-baumkuchen-friedrich.de/ וכעת פתחתי ובדקתי, זה עובד. מקוה כי לא תהיה פשלה הפעם
 

judi1

New member
וואוו....משגע...../images/Emo39.gif

נראה לי שאני נוסעת לשם רק כדי לראות את זה..
 
למעלה