שאלת סקר ברשותכם

שאלת סקר ברשותכם

כשאתם מדברים בטלפון (או אפילו לא בטלפון, תלוי איך הכרתם) עם בת/בן זוג פוטנציאלי, שיחה ראשונה: איך אתם צולחים את השאלה שתמיד נשאלת- הייתה לך מערכת יחסים? כמה זמן הכי ארוך? (ולפעמים יש את החוצפנים ששואלים עוד שאלות כמו למה זה נגמר וכו').
אני אענה על זה גם כמובן: בשנה האחרונה בגלל גילי (המתקדם, סתאאם) התחלתי לשקר קצת (כי אנשים לפעמים חושבים שזה בגלל שיש בבנאדם משהו דפוק- דבר שאני בכלל לא חושבת עצמי) ולהגיד שהייתה לי זוגיות אחת חצי שנה. זה מין שקר לבן וכביכול אי אפשר להספיק הרבה בחצי שנה כך שאני מרגישה די נוח עם השקר הזה

עוד משהו- קצת אחרי שהתחלתי עם השקר הזה זה הפך לסוג של מציאותי, אבל לא ממש- הייתי עד לא מזמן ב"קשר" במרכאות של חצי שנה באמת, למה במרכאות? כי אחרי שבועיים היא פחות התעניינה אבל אמרה תמיד שרוצה אבל יש לה מחוייבויות (חתומה על חוזה) ואני זאת שחיזרתי ועשיתי בשבילה דברים במשך החצי שנה הזאת (אני יודעת שאני מטומטמת) עד שחשבתי שאיך בכלל היא הייתה במערכות יחסים אם היא בנאדם כזה קר? זה גרם לי לגלות עד כמה אני יכולה להיות רומנטית (דבר שהייתי יכולה לנחש לגבי עצמי).

זהו. אשמח לתשובות

Reyn

New member
איזו מין שאלה מטופשת זו, ומי שואל אותה בכלל?

נכון, למה העבר צריך לעניין??

אולי השאלה הזאת לא נשאלת אצל סטרייטים באמת? אולי בין שתי בנות כאילו יש יותר לגיטימציה לשאול שאלות אישיות ולחפור??
נשמע הגיוני בעצם, לא?!

Reyn

New member
לדעתי הן שואלות רק בגלל שהרבה לסביות

ניסו בהתחלה עם בנים, לפני שהן מבינות שהן לסביות. אז הן לא שואלות על הנסיון הזוגי והמיני שלך באופן כללי; הן שואלות האם יצא לך להתנסות עם נשים, אלה שעוסקת בסטטוס של הנטייה המינית שלך יותר מאשר בחוויות המיניות שלך בפועל.

כן כנראה השאלה שלי לא מותאמת לסטרייטים

אם יש כאן לסביות או להט"בים בכלל- אשמח לתשובה

אני חויתי את זה, ושילמתי על כך

לא רציתי לענות השאלה, וטעתי שזו חדירה לפרטיות של מי שאת לא מכירה
זה יצר ריב. אחרי שבועיים נפגשנו בכל זאת, לשני דייטים שמה אומר לכם
נשים כאלו אין הרבה בנימצא.
בסוף היא בחרה שלא להמשיך מכיוון שלא יצאתי ישר מכל הסיפור, או לפחות
כנה. נחשד כמי שיש לו מה להסתיר.
(אמנם עד היום היא לא יודעת את האמת)
לא רציתי לספר לה מתוך בושה, מתוך פחד שהיא תשפוט אותי ולא
תרצה להפגש, וידעתי ששווה לפגוש אותה.

כן, זאת הדילמה של האם לספר...

חלק מזה זה להרגיש עם הזמן שהשקר אמיתי, כאילו זה חלק ממך, כאילו זה באמת קרה
אני לא מטיפה לשקר, כן?
אבל חבל שהיא הייתה כל כך חשדנית ולא נתנה צ'אנס להכיר אותך, כי מה זה משנה העבר?? (למרות שמסתבר שלאנשים מסויימים זה כן
)

חדירה לפרטיות

מתנצלת, זה הצחיק אותי.

אבל ברצינות, זו אמיר קצת לוחמנית. הלא אי אפשר ליצור אינטימיות וקרבה מבלי להתפלש בפרטים הפחות נוצצים בחיינו.

נכון שאתה לא חייב לענות על שאלות כאלה בשיחות טלפון ראשוניות אבל אתה לא צריך להגיד שזו חדירה לפרטיות. כמתקשר אלי נציג של חברה סלולארית כלשהי ושואל באיזו חברה אני, אני עונה שזו חדירה לפרטיות שלי.

אם מישהו שואל אותך שאלות שקצת קשה לך לענות עליהן כדוגמת השאלה על מערכות יחסים קודמות אז אתה יכול להגיד שכמו אצל כולם, מערכות היחסים שלך היו מורכבות ושתשמח לשתף בעתיד הקרוב כשתרגיש קצת יותר בנוח.

סווינג

New member
וואלה, תשובה טובה

חבל שלא קראתי אותה לפני שהלכתי לאיורע ספידייט ונתפסתי מגמגמת קשות כי לא הכנתי עצמי לשאלה הזו.

כן תשובה טובה אבל

זה גורם לצד השני לחשוב שיש פה משהו "חשוד" והוא יכול לשאול בפגישה עצמה או בפגישה השניה כי תעוררו חשד...
אני מעדיפה לשקר כדי שיניחו לי ואז אח"כ אם זה יתקדם ואחרי שיכירו אותי- אני אספר את האמת (ואז זה כבר לא יהיה משנה)

אני לא בטוחה שהייתי רוצה לפתח משהו עם

מישהו שיחשוד בי על כל מילה שיוצאת לי מפה. או מישהו שינסה לגבש איזשהו רושם עלי באמצעות שאלות שלקוחות מחקירת שב"כ.
ומה זה "חשוד"???? אם למישהו לא היתה מערכת יחסים רצינית והוא מתבייש בזה שיטפל בעצמו. עדיף על פני לספר סיפורים.

עוד משהו חשוב

ככל שהגילאים יותר מתקדמים, סביר להניח שהיו יותר מערכות יחסים או יותר ניסיונות לבנות מערכות יחסים.
אני יכולה להבין שבני 25 ומטה שואלים שאלות כאלה כי הם חסרי ניסיון חיים ומנסים להתאים אנשים לאיזושהי סכימה שיש להם בראש. כלומר, הם מחפשים מישהו שיתאים לפטנזיה שלהם על בן או בת זוג.
אבל בני 30+ ו-40+? אחרי שלושים ומשהו שנים על פני כדור הארץ אף אחד לא יכול לשטוח את כל ההיסטוריה הרומנטית שלו בשיחת טלפון וגם לא בדייט ראשון.
בגילאים האלה אין לזה שום תועלת. בגילאים האלה אנשים מנסים לבדוק אם יש בינהם התאמה ומשיכה. הפנטזיה לא רלוונטית יותר ובגילאים האלה לא מנסים למצוא מישהו שיתאים בול לתבנית שיש לי בראש כי התבנית הזאת כבר לא קיימת.
כשמישהו שואל "מה היתה מערכת היחסים הכי ארוכה שלך?" הוא בעצם מבקש לדעת שהיית במערכת יחסים ארוכה ושהכל בסדר איתך מנקודת המבט שלו. אנחנו כ"כ משתדלים למצוא חן ולהתאים את עצמנו לדרישות של מי שיושב מולנו שאנחנו שוכחים שהדבר הכי חשוב זה שבן הזוג יקבל אותנו כמו שאנחנו.

ראיתי באיזה אתר היכרויות

נקודה שמתייחסת ל"הקשר הרומנטי הארוך ביותר שהיה לי" (עם בחירה של חודש/מספר חודשים, עד שנה, עד שנתיים מעל שנתיים וכ"ן)
זה אולי חוסך את השאלה הזאת, אבל כן, יש פה סוג של חדירה לפרטיות, לדעתי.
זה כמו אלה שכבר בשיחה הראשונה מבררים מה קורה אצלך בחשבון הבנק (טוב, לא בדיוק ככה, אבל כן שואלים מה הבנרררים קצתך על ההכסה וכ:ו, וגם זה מופיע באתרי היכרויות כאלה ואחרים).

ויש כאלה ששוראלים לא כצמה זמן היית בקשר, אלא התי הסתיים הקשר האחרון שלך. גם שאלה מציקה, ושוב - זה נראה לי ממש לא רלוונטי.

בקיצור - צריך לתת צ'אנס להכיר בנאדם על סמך מי ומה שהוא, ולא ע"פ חשבון הבנק שלו, וחשבון בנק ההיכרויות שלו...

למעלה