שאלת עזרה מצד החמים

mykal

New member
דבר קצר,

ובזה אסים,
1)אם יש לך הסבר כ"כ ברור ואת כ"כ מבינה את הגורמים,
אז למה לא הבאת בתחילה גם את הרקע וגם את הדוגמאות וזה 'נולד' כתגובות.
ואם הכל כ"כ טוב--אז חבל שקשה לך, ויש לך גם תשובות תבחרי מה לעשות.
שיהיה לך טוב.

אורלי791

New member
מלכתחילה אמרתי שבגדול טוב אבל יש משהו שמפריע

יש אנשים שכנראה לא יכולים להכיל את האפשרות שגם כשמישהו טוב ויש לו כוונות טובות הוא יכול לעשות טעויות שיגרמו אי נעימות למישהו ואותו מישהו בגלל שהוא לא רוצה לקלקל יחסים, ישבור את הראש מה לעשות ויתייעץ בפורום איך לשפר את המצב.
גם עם הילדים שלי יש לי לפעמים קצרים או אי נעימויות ואני שואלת במקומות שונים מבקשת עצות איך לפתור את אותן אי נעימויות, אותו הדבר עם חמים/ הורים, גם אני אמא וגם אני עושה טעויות לפעמים עם הילדים שלי למרות שהכוונות שלי טובות. מי שחושב שהוא הורה מושלם או שכוונות טובות תמיד מביאות לתוצאות הרצויות ולעולם לא יכולות לעשות עוגמת נפש, כנראה לא מסוגל לסבול אפשרות ביניים שכיחה - שגם אדם טוב אוהב ואהוב עם כוונות טובות וטהורות יכול בטעות ובלי כוונה לפגוע באחרים או לגרום להם אי נעימות

ayaht

New member
מה היא תעשה כשהילדים משחקים או ישנים?

מה שבא לה.
תנוח, תקרא ספר, תראה טלויזיה, תדבר בטלפון, תגלוש באינטרנט, תפתור תשבץ.

מה, זה עוזרת בית שמקבלת תשלום לפי שעות, ואם הילדים נחים אז היא צריכה לעשות ספונג'ה ולנקות את השיש?

אמנם ה"ילדים" שלי פרוותיים כרגע,
אבל אני למשל יודעת שאמא שלי לא תסדר לי את הבית מחדש רק בגלל שביקשתי עזרה עם החיות.
אני יודעת מנסיון שאפשר לתת לה מפתח ולסמוך על כך שהיא לא תחטט לי בדברים אישיים, לא תעביר ביקורת על רמת ה(חוסר) נקיון והסדר, ומקסימום תשאיר משהו טעים ומפנק במקרר (וגם עם זה אני מקווה שהיא תפסיק, כי אני לא רוצה שהיא תעבוד קשה).

mykal

New member
כל אחת עושה מה

שהיא אוהבת, מרגישה, יכולה, ורוצה.
אני שמחה שאת יכולה לסמוך על אמא שלך שלא תחטט לך.
אני אבל חושבת שזה לא מה שהחמים של אורלי עשו--
הם 'על הדרך' 'תקנו' את מה שהיה נראה להם--לא הצדקתי את זה,
אבל אין מאחורי העשיה הזו כונה לפגע, וזה פרק חשוב בהבנת הסיטואציה.
ולכן, לא המקום להפגע אלא, בעדינות להגיד--זה מפריע ומיותר,
אני מבינה שאתם חושבים שזו עזרה--אבל לא,
או משפט שיפוטי, לענות--נכון, זו אני ואני בכ"ז מספיקה המון מעבר לאחרות וזה היה משפט לא נעים.
במקום לצבור להעלב ולגרור ליחסים לא נעימים--(כי בסוף זה כדור שמתפוצץ)
להנות מהעזרה ולבנות מערכת לא פגומה.

וואו...אמא שלך ממש שיפוטית וחטטנית

השאיר משהו מתוק במקרר? היא מעבירה ביקורת כל כך בוטא על כישורי האפיה שלך?????.

כן כן...ציניות...אבל בדיוק ככה אתן נשמעות כשמספרים לכן שהחמה החליפה נורה שטפה כוס שלא נדע.....או קיפלה מגבת שהיתה זרוקה על הריצפה...... ואתן טוענות שזה בגלל שהיא רוצה לשלוט/חטטנית/רעה.....בחר את המתאים

זלופית

New member
הכל בסדר, אני מאוד אוהבת ומעריכה את אמא שלי

אבל פשוט לא אוהבת שמישהו אחר מנקה ומסדר לי את הבית. זאת הסיבה שגם אין לי עוזרת. להבין מה הגבולות שלך ולדעת לשמור עליהם זאת לא כפיות טובה.
למה אני לא לוקחת בייביסיטר? כי חשוב לי שהילדים שלי יהיו עם סבתא שלהם. היא ניפלאה איתם והם אוהבים אותה נורא. זאת הסיבה העיקרית שהיא שומרת עליהם, כדי לתת להם זמן איכות האחד עם השני ופחות כי אני חייבת ממנה עזרה.
למה לא אצלה? כי היא גרה רחוק ויותר קל והגיוני שהיא תגיע באמצע שבוע מאשר שאני אסע עם שניהם. בסופי שבוע אנחנו מגיעים אליה לפעמים והגדול גם ישן אצלה מידי פעם. הכל טוב.

mykal

New member
קודם כל

אם הכל טוב--אז מצוין.
אבל שתיכן מכירות זו את זו--
היא יודעת שאת לא אוהבת שהיא מטפלת בדברים שלך,
ואת יודעת שהיא רק רוצה טוב.
אז בסדר, וכל אחת משלימה עם אופיה והנהגותיה של האחרת.

כפיות הטובה--היא להשתמש בעזרה וגם לקטר עליה שלא נעשית לפי ההכתבה.
בעיני זה לא פר--ורק לזה התיחסתי.

למעלה