שאלת תיקצוב.

M הדרך

New member
אז מה אתה מציע לפנות אליך במייל??

הודעתי אינה על בסיס בקשה לכתב כמויות .אלא רק שיערוך הוצאות ויש הבדל מאד גדול... והגדיל לעשות איש האש שהוסיף לנו לרשימה את אשר שכחנו ושכחנו ושכחנו.. נסיון האחר טוב פי מאה מנסיון המוכר... אין לי ספק שכתבי הכמויות שאצלך עולים כסף לא?? אז אולי אתעל את זה ל8-12 מטר קרמיקה?? צטערת, לא אוהבת את השיטה שלך. אתה מתנגח בכל תשובה שעונים לי כאן. וממש לא נעים לי כבר לכתוב כי משהו מאד מגמתי בתשובותיך ולא לכך התכוון המשורר. יש לי מספיק אנשי מקצוע (כולם סגורים איתנו על חוזים שלא עלו לי כסף...איך זה??) אז אם אני כאן זה על מנת ללמוד מנסיון האחר ולא המוכר... בוא נסכם אם כן שתשובותיך הן לא באו מן הנסיון שלך אלא ממה שמכרת לאחרים..אז אם את אותם אחרת אשמח לשמוע..או שמא הם בחזקת "שומר נפשו ירחק"?? שלום לשבת.

fireman

New member
בינא, אתה מפספס כאן נקודה עיקרית

אנחנו כאן בפורום במטרה מסויימת. לא לקדם את עסקיו של זה או אחר או לחלק טלפונים של אנשים מקצוע אלא לסייע לזולת הבונים את ביתם. אני לפחות מגיע לכאן בשביל זה וגם הסכמתי לקבל על עצמי את תפקיד ניהול הפורום. איש מקצוע אני לא אבל ניסיון צברתי, הן בלימודים שלי, הן בעבודה בענף הבניה בעבר והן בבניית ביתי. אם מי מחברי הפורום מעוניין בעזרתי שירגיש חופשי לפנות ואשמח לסייע מהניסיון שיש לי וללא תמורה. לשלוח תגובה עם מספר טלפון ולהצמיד אליו את צמד המילים יועץ בניה ולשם לצרף צ'ק שמן זה לא "הקטע שלי" ולא המטרה לשמה הפורום הזה קיים. אף אחד לא ביצע כאן מפרט טכני ו\או כתב כמויות, אם היית מציץ במסמך האקסל שהיא צירפה אתה היית מגלה שזה אפילו לא קרוב ואני בטוח שהיא לא התיימרה לעשות כך. כשאני לקחתי על עצמי את הכאב ראש של לסיים את השלד שבנו ההורים שלי ב99 ולהפוך אותו לבית הדבר ראשון ששניהם שאלו אותי זה כמה זה יעלה....על דף נייר שערכתי בישיבה איתם ביחד ובהתאם לדרישות שלהם הגעתי לדיוק של 5000 ש"ח (שהתפקששו לרעתם) ואתה יודע מה.....אני מאחל לכולם כאן להתפקשש בכזה סכום. שבת שלום ובהצלחה לכולם

בינא

Member
fireman והפורום - השתתפות לגיטימית

היא של כולם וזה אומר גם של כאלה שהם חלק מהמקצוע ובעלי ניסיון. מה לעשות? כבעל ניסיון וידע, אני רואה חשיבות בהעברתו הלאה... לא מהסיבות שכמה מכם "רומזים" או כותבים במפורש, אלא מאידאולוגיה. אותה אידאולוגיה שגרמה לי להתנדב לבנות קיבוצים ברמת הגולן לאחר מלחמת 6 הימים ואותה אידאולוגיה שגרמה לי להתנדב להקמת יחידת ההצלה הארצית הצהלית המפורסמת, שכיום אני בפנסיה ממנה, אבל בקרות מקרה, אהיה בין אלו שיגיעו...כי לא כל דבר עושים בשביל הכסף אלא כדי לעזור לאנשים ובשביל הנשמה. אם היו לי כוונות רווח מהפורום הזה, לא הייתי מפנה אנשים לאתר שאין בו כל תשלום על מידע, הקיים משנת 1998 ומתוחזק ומתחדש ברציפות מאז לשביעות רצונם של כמעט 29,000 גולשים ב-3 החודשים האחרונים. ושים לב, אני מציין את כתובת האתר כי לדעתי יש בו מידע חשוב ונגיש לכולם: www.bayit-il.co.il באשר להצלחותיך בחיים - כן ירבו! אני מאוד מעריך ומוקיר את עזרתך להוריך, אין דבר יותר חשוב ממשפחה ועזרה למשפחה זה אפילו יותר ממצווה.

פרלמנים

New member
פיירמן, פעם ראשנה שלי כאן וכבר...

אני נוטה להסכים איתך. קראתי בפורום הזה כמה עמודים אחורה והדבר הראשון ששמתי לב אליו זה שיש כמה "בעלי אינטרס" שנכנסים לפורום בעיקר כדי לעשות "עסקים",להלחיץ אנשים חסרי ידע בתחילת דרכם ולא כדי לעזור ולתמוך ולחלוק מידע שלהם. זה ממש מקומם אותי. אנחנו בטח נתחיל לבנות רק בעוד כמה שנים אבל בטח לא הייתי רוצה לקבל תשובות מבינא. בהצלחה לכם, שיהיו בתים יפים ומלאי שמחת חיים ואושר! ג'סיקה.

fireman

New member
../images/Emo41.gifשימו לב../images/Emo70.gif

אולי ייראה לכם מוזר מה שאתם הולכים לקרוא. זה שאני לא מסכים עם בינא על כמה וכמה דברים לא בא לומר שלא כדאי לשמוע בעצותיו כי רבות מהן הן עצות יקרות מפז למרות שלא תמיד אני מסכים איתו וזה לגיטימי. חשוב מאוד שכל אחד יבחן את המקרה הפרטי שלו לפני שהוא בוחר באיזו עמדה לנקוט. בניה זה עסק מסובך - חד וחלק. אני יודע את זה מהמקרה הפרטי שלי ובטוחני שרבים ואחרים מכירים את זה מניסיונם האישי\מקצועי. עיקר המחלוקת שלי עם בינא הוא לגבי שיטת הבניה, כל עוד מדובר בבניה פרטית אני חסיד של הבניה הקונבנציונלית על חסרונותיה בעוד הוא דווקא מקדם את הבניה המתועשת שגם לה, יתרונות וחסרונות. יש בעיה עיקרית שחשוב לתת עליה את הדעת ואני אמחיש את זה עם כמה וכמה מקרים. היום אנשים נכנסים לפרוייקטים של בניית בית מבלי בעצם לדעת לאן הם הולכים כי הם לא מבינים בזה וזה לגיטימי, באותה הצורה שאני לא אנסה לנתח מישהו כדאי מאוד שרופא מנתח לא ישדרג את עצמו למעמד של קבלן. בית אפשר לבנות בקשת מחירים רחבה, אני בד"כ לא אוהב לנקוב במחירים אבל משום מה נתפס כסוג של קונצנזוס התג מחיר 1000$ למ"ר אבל הבעיה עם המחיר הזה היא שהוא לא מתלבש על כל סטנדרט רצוי. אפשר לבנות גם בפחות, הרבה פחות, הבית שלי הוא עדות מוכחת לכך ועדיין הוא בנוי בסטנדרט בניה לא מפואר אמנם אבל דיי גבוה. ואפשר לבנות גם ביותר, אפשר לבנות גם ב3000$ למ"ר ובאמת שהשמים הם הגבול, אפשר גם לקנות ריצוף במחיר כזה למ"ר. מי שלא מבין בבניה ורוצה לבנות בעצמו, כדאי שיקח לו יועץ צמוד לכל תהליך הבניה, בניה לפי עצות של השכן\דוד\חבר שמספר לכם כל מיני סיפורים בסופו של דבר יביאו אתכם לחריגה מהתקציב. מי שמתכנן לבנות על תקציב נתון ומוגבל שיקח לעצמו אדריכל ומהנדס, יתכנן לעצמו בית, ייקח יועץ בניה\מנהל פרוייקט שיערוך כתב כמויות מ-פ-ו-ר-ט כולל עלויות מפורטות של כל מרכיב וכך ליצור את הטוטאל - המחיר הסופי. זה אמנם יעלה כסף אבל גם יחסוך הרבה כסף שתצטרכו להוציא כי עבדו עליכם\רימו אתכם\שכחתם בכלל שאתם צריכים את זה וכוליי וכוליי. איש מקצוע מהתחום יוכל גם להביא אתכם למצב של סכום נקוב והחלטי עם רמת סטיה שגם אותה הוא יידע לחשב ומכאן והלאה זה עניין של פשרות\הרחבות...אפשר לקזז בסעיפים מסויימים או להוסיף ובכך לשנות את המחיר. גיליתם שהמחיר לא מתאים לכם, תוכניות יש, מגרש יש, עוצרים לרגע וחושבים לאן ממשיכים הלאה. אולי משכנתא, אולי מחכים שיהיה קצת יותר כסף ואולי מוכרים את המגרש והתוכניות ומחפשים חלופה. תאמינו לי, עדיף לא להכנס לפרוייקט בכלל מאשר להכנס לתוכו ולהיתקע באמצע. לצערי עדויות רבות למקרים הללו עומדים כפילים לבנים במאות שכונות וילות במדינת ישראל. אנשים שנכנסו לפרוייקט בלי מספיק כסף או שקפצו יותר מידי גבוה ויותר מידי רחוק ממה שהכיס שלהם מאפשר להם נתקעו באמצע. אני בטוח שאף אחד לא יירצה להידחס עם המשפחה שלו לתוך מרתף של 70 מ"ר כאשר מעליו שלד ענק של 200 מ"ר שאין כסף לסיים. שהציפורים יגורו על העצים, אף אחד לא צריך לרצות לספק ליונים שובך על שטח של 200 מטר בשני מפלסים. האפשרות האחרת היא ללכת לקבלן מפתח. לסגור על מחיר למ"ר ולרוץ איתו. חשוב להכין כתב כמויות ומפרט ביצוע מפורט אצל צד שלישי, לא עובד של הקבלן אלא גורם המועסק על ידכם ודואג לאינטרסים שלכם, להכין מפרט לפי הדרישות שלכם ולהגיש אותו לקבלן לצורך תמחור. הקבלן יקבע מחיר, מתאים? - בהצלחה! לא מתאים? - הולכים לקבלן אחר. האפשרות השלישית בניה עצמית, שזה מה שאני עשיתי. לחסוך כסף, זה חוסך והמון, זה חוסך שכר טרחה של מפקחים ושל יועצים אבל טומן בחובו סיכון מסויים שכבר פורט לעיל. מי שלא מבין בבניה, שלא יעיז, קחו את זה כטיפ ממני. אם אתם לא יודעים מה לבקש מהאינסטלטור שלכם ואתם לא יודעים מה הוא צריך\לא צריך לתת לכם אתם מהר מאוד תמצאו את עצמכם במצב של הוספה של המון כסף או במקרה הרע יותר נגררים איתו לבתי משפט במשך שנים וזה רק מקרה אחד ויחיד וכל זה כי לא ידעתם על מה אתם סוגרים איתו כל אחד, לפני שהוא מכניס את עצמו לתוך פרוייקט של בניית בית כדאי שיחשוב באיזה משלושת האפשרויות הוא מציב את עצמו. משם תמשיכו הלאה אחרי שתעשו אך ורק את הבחירה הנכונה והח-כ-מ-ה! בהצלחה!

לאחר שהבנתי מה בינא רוצה

אני יכול להגיד שזה מוצא חן בעיני לשים בלוקים של איטונג ובזאת להפטר מן הצורך בטייח ובכך לחסוך 10000$ לפחות . כנראה שיש לך כסף אז אתה לא צריך עצות בכלל , שלם עוד 10,000- 20,000 דולר, על הטעויות שלך ונגמר הסיפור, למה לשבור את הראש כשיש כסף . לי אישית זה לא מפריע אם מישהוא מתפרנס תוך כדי כך שהוא משתתף בפורום ,

M הדרך

New member
וואלהה..שכחנו...אבל בריכה לא 100K

בדוק...הצעת מחיר מאחת החברות המובילות והותיקות...לא הולכים על בננויה...כנראה מתועשת אאו פיברגלאס...אבל כמעט סגור מתועשת..בגלל הצורה ובדקורים..חחחחחחחחח מטבח אצלנו לא כולל מקרר...כי הוא חדש .. הלאה...מדרגות הן חלק מהריצוף המחושב בבית..לא עושה שיש!!! קר לי מדי.. כלים סנטריים הנסיון יוביל אותנו לחסכון משמעותי בזה. לפני 8 שנים קניתי כל ברז( נחושת) 2400 שח..אינטרפוץ מזור@@ 9000 ש"ח ..זוכר את חרש?? היום אני חכמה יותר..שקולה יותר...העין מתרגלת לכל דבר..אמנם לא כללתי מקלחון (מיטרני ורק מיטרני) אבל בהחלט כללתי חיפויים למקלחות..כי זה חיפוי רק באזורים רטובים..ולא 3 מטר גובה קרמיקה.. 4 אסלות+אמבטיה+כיור עומד+ברזים+כיור קטן לא יעלה 20.000 שח.. המגרש שלנו כולל פיתוח..וואלה מה זה אומר בכלל?? הסבר לכולנו , נשמח.ומה זה עבודות עפר לחשמלאי והאיסטלטור?? שערים וגדרות בשלב ב' של הבית.. במטבח כללתי שיש כסאות ידיות הכל מכל... אההההההה פרה פרה...הכל צ'וק פארה( לא זול בתורכית).. הולכת לעדכן את הרשימות לפי מה שהוספת...

fireman

New member
מגרש+פיתוח

לא נוגע לפיתוח שאת צריכה לעשות סעיף הפיתוח ברכישת המגרש שהוא בד"כ סכום שמגיע לכדי שני שלישים מהסכום הכולל במקרה של ב"ש מדבר על עלות הפיתוח האזורי. הפיתוח הזה משמעו תשתית שחברת חשמל מקימה בשכונה, הבאת תשתיות מים, ביוב, תקשורת, מדרכות, עבודות הנדרשות לצורך שיווק השטח כמו מילויים ועבודות עפר שונות, כבישים, עמודי תאורה, גינון, הקמת קירות תומכים הנדרשים מעצם החלוקה ונובעים מהטופוגרפיה הכללית וגדר האבן החזיתית הנמוכה, הקמת מעגלי תנועה, פארקים ושטחים ציבוריים וכדומה זה מה שכולל הפיתוח אם שילמת על המגרש 150 אלף ש"ח, 100 מהם הולכים על הפיתוח (מבחינת היחס) הפיתוח הזה לא כולל את מה שיעשה במגרשך הפרטי כמו שביל גישה לבית, ריצוף לחניה, גינון במגרש וכדומה

M הדרך

New member
דוגמא אחת ודיי

פס דקור של סטודיו 4 בגודל 30 ס"מ גובה משו כמו 5-6 ס"מ עלה בחרש 330 שח ליחידה לא כולל מע מ לפני 8 שנים.- קנינו 27 יחידות לשטיח דקור לסלון. אחרי שהותקן, ומשכנו את כל הזמנתנו..וסיינו לפרוע חובנו...הסתובבנו בעלי ואני לחפש סלי כביסה, הגענו לחנות אמבין בעירי ושם יחידה עלתה 44 ש"ח כולל מע"מ. אז גם הקטלונים לא אוהבים שדופקים אותם פעמים...פעם אחת ודיייי.

bines

New member
אני מבין כל מי שמגיב כאן בפורום בעל

אינטרס להגדיל את העלויות בכוונה . קבלן עד המפתח יעלה כ 750$ +מע"מ למטר בניה . ללא קבלן עד המפתח -העלויות הם : קבלן שלד מקסימום 200$ למ"ר גמר בניה מקסימום 350$ למ"ר ותפסיקו לעבוד על הבונים !!!

bines

New member
אני מבין כל מי שמגיב כאן בפורום בעל

אינטרס להגדיל את העלויות בכוונה . קבלן עד המפתח יעלה כ 750$ +מע"מ למטר בניה . ללא קבלן עד המפתח -העלויות הם : קבלן שלד מקסימום 200$ למ"ר גמר בניה מקסימום 350$ למ"ר ותפסיקו לעבוד על הבונים !!!

איריסג

New member
תביא לי קבלן ככזה

ואני עכשיו חותמת איתו מייד על חוזה - לפני שעוד אישרו לי את התוכניות. אבל רגע, לפני שאתה מציע לי משיהוא (אני מניחה שאותך.....) - כדאי שתוודא איתו שב 750 דולר למטר כלולים כל הסטנדרטים שאני רוצה בבית שלי: חלונות בלגים של קליל (כל הבית, 28 מפתחים לא קטנים במיוחד) או לחילופין בלגי ברזל בכל הבית. פרקט תלת שכבתי (לא לימינציה!) בכל הבית פרט לאזורים הרטובים (זה יוצא בסביבות 140 מ"ר פרקט) ועוד כ 40-50 מ"ר דק איפאה , מטבח של כ 20 ומשהו מטר רץ, מסנדויץ' אדום, חזיתות עץ מלא ופירזולים של בלום, 6 דלתות פנים איכותיות (לא לימינטו), טיח מינרלי צבעוני באמבטיות ובמקומות נוספים בבית, ריצוף למטבח גרניט פורצלן דמוי אבן בתמהיל מידות, - וזה עוד לפני שדיברנו על הכנות למזגן, נישות והנמכות גבס, ארונות אמבטיה מסנדויץ', אסלות תלויות עם מנגנונים נסתרים, ברזים של גרוהה, ... שאני אמשיך? אני מניחה אתה מבין לאן אני מכוונת.... אפשר לבנות ב 750 דולר למ"ר. השאלה היא רק איזה סטנדרט גימור רוצים תאמין לי, סיימתי לפני פחות מחודש שיפוץ של דירה - בתקציב אפסי ממש. יצא מקסים. אני יודעת שיש קרמיקה גם ב 50 ש"ח למ"ר, ויש כלים סניטרים זולים שנראים לא רע, ושיש כיור מטבח ב 1000 ש"ח וב עשרת אלפים. לא כולנו מטומטמים ולא כולנו חושבים לזרוק את הכסף סתם כי הוא גדל לנו על העצים. אנחנו אנשים שונים, עם טעמים שונים - ומכאן - עם תימחור שונה לעלויות של הבית. לכן אתה יכול להגיד עד מחר שאפשר לבנות עד מפתח ב 750 דולר למ"ר. אני אודה לאל שבמרומים אם אני אגמור את הבית ב 1200 דולר למטר - אז אני ארגיש ששיחקתי אותה ועמדתי בתקציב. ותאמין לי שאם הייתי יכולה לבנות ב 1500 דולר למטר (אם היה לי את הכסף....) - החיים שלי היו יותר קלים. לא כי הייתי מצפה את הברזים בזהב, אלא כי היו נחסכות לי ריצות והשוואות ופה ושם פשרות. אבל אין לי - אז אני פועלת בגבולות של מה שיש. זה לא אומר שאני אכנס לבית שהוא פחות ממה שאני רוצה כי "לשלם יותר מ 750 דולר למטר זה גזל".

בינא

Member
עלויות בניה לפי מה שיש בתקציב

בפורום הזה כותבים אנשים עם "גדלים שונים של כיסים". יש כמה "מליונריות" עם סטנדרטים מאוד גבוהים, אשר כותבות כאן באופן קבוע ומטעות בגדול, אבל מתעקשות ש"ככה זה המחירים במדינה שלנו, אם רוצים איכות" ואין דמגוגיה גדולה מזו... צודק bines כשהוא כותב שיפסיקו לעבוד על הבונים, אבל טועה כשהוא כותב כי "כל מי שמגיב בפורום הוא בעל אינטרס להגדיל את העלויות בכוונה"... האינטרס של הכותבים/ות הוא שונה לגמרי והוא פסיכולוגי, אבל מכמה כיוונים: * אלו שיש להם ו"מתים" להראות זאת. הפורום משמש להם במה טובה ולדעתם גבוהה מספיק בשביל זה. מדובר באלו שיש להם מספיק כסף, בדרך כלל לא מעבודתם הקשה, אלא של בן/בת הזוג, מאבא נדיב או מירושה. * קיימים אלו שרוצים "חיזוקים" למה שהם כבר עשו ולכן אם מישהו כותב שהוא קנה מוצר או קיבל מחיר מקבלן, נמוך משמעותית מהמחיר שהם קיבלו, ישר הם "קופצים" עליו ומשתדלים "ללכלך" כמה שאפשר כי זה נוגד את החיזוק שהם מבקשים לעצמם. * אחרונים ברשימה הם אלו שבאמת מבקשים לעזור לאחרים והם אלו שמותקפים מידי פעם ע"י 2 הסוגים שלמעלה. אין אלא לאחל להם "כל-טוב" ולעבור לסדר היום כאילו אינם קיימים ואישית, אין לי שום בעיה לעשות זאת, כי כפי שכתבתי בעבר בפורום הזה: "אדם יודע רק את מה שהוא יודע, אבל אינו יודע את מה שאינו יודע" ומי שאינו רוצה לדעת יותר ממה שהוא יודע, זה בסדר גמור, כי רוב העולם חי ככה בין כה וכה, אז ברכות למצטרפים ל"מועדון הבורות".

fireman

New member
הכינוי שהשתמשת בו הוא כינוי

מעליב שלא מכבד את כבוד כותבו. כל אחד בונה בהתאם לכיס שלו ולא תפקידך לשפוט זאת. לא צריך לעניין אותך\אותי\כל אחד אחר מאיפה בא הכסף ולמה זה עולה ככה. אם אני רוצה אסלה מזהב ויש לי כסף לשלם למה אני צריך לתת דין וחשבון על כך למישהו? דווקא אתה כאיש מקצוע צריך לדעת לרקוד לפי החליל של הלקוח שלך ולפי קוטר צינור המזומנים שלו. אני בטוח שהערכות מחיר עלות לבניית וילה בכפר שמריהו יהיו שונות מהערכות מחיר לבניית וילה במצפה רמון, סביר להניח שמי שבונה בכפר שמריהו, מצויה האגורה בכיסו יותר מאשר זה שבונה במצפה (אלא אם זה מטעמי "אידיאולוגיה") הרי אתה לא מצפה ממישהו שבונה וילה על שטח שעולה מיליון דולר לרצף את הבית שלו בטראצו של 30 ש"ח...בוא תהיה הגיוני קצת. אפשר בניהול עצמי של הבניה להגיע גם לסטנדרטים גבוהים במחירים זולים, אני אישית מכיר את זה לדעתי אפילו יותר טוב מכל באי הפורום הזה, אבל זה עולה בדברים אחרים.

הלוואי שטראצו היהעולה 30 ש"ח......

(סליחה, הוצאתי תסכול.... אבל טראצו עולה יותר מכפול....
)

למעלה