שאלת תיקצוב.

בינא

Member
אין דבר כזה "מעליב", יש "נעלב" בלבד

אם אתה מחליט להעלב אתה "נעלב" ואצלי אידאולוגיה היא ללא מרחאות! עוד יש כמה כאלה. שום ביטוי הוא לא מעליב ובודאי שלא הביטייים שאני השתמשתי בהם, אלא אם כן אתה או מישהו אחר שקורא את הדברים מחליט "ליחס" את הביטוי לעצמו. טעות בידך בנושא ההשוואה לבניית בית בכפר שמריהו ובית במצפה רמון וכתבה אתמול בערוץ 2 בנושא עלויות שונות של אותו ארון ברחוב הרצל בת"א, הייתה דוגמא מצויינת לכך: לבנות בית במצפה רמון, יעלה יותר מאשר בכפר שמריהו... אלא מה? היות וכולם יודעים שבכפר שמריהו גרים אנשים שהשקל בשבילם אין לו ערך, מנצלים את התכונה הזו וגובים מהם הרבה יותר על אותו מוצר. במצפה רמון, תנאי מזג האוויר הקשים מחייבים בניה ברמה גבוהה בהרבה מהנדרש בכפר שמריהו. חובה לבצע יותר בידוד, חובה לשמור על שטח נקי גם במהלך הבניה כדי שלא יעופו או יישפכו שאריות ופסולת בניה לשמורות הטבע, חובה לקחת בחשבון את המרחק לכל בעלי המקצוע ולכל הספקים. רמת הגימור...זה כבר סיפור אחר, פשוט כי מי שיש לו מוציא בלי חשבון ומי שיש לו פחות וגם חשוב לו לא לבזבז, יוציא רק את מה שצריך... אין ולא הייתה לי כוונה לפגוע במי מהכותבים/ות אלא להדגיש למה אני מתכוון, אז אם מישהו נפגע/נעלב - סליחה.

איריסג

New member
ובתור אחד שלקח על עצמו

גם את תפקיד אבשלום קור - מרכאות ולא מרחאות!

fireman

New member
אל תתחכם

זה לא עובד. לבנות במצפה רמון יותר זול, עזוב אותך מאקלים שמקלים. כבר הסברתי לך יפה מאוד, אם אני רוצה אסלה מזהב, לא מצופה, זהב, יצוקה, 60 ק"ג של זהב ויש לי כסף אני אשלם עליה גם 100 אלף דולר. אפשר לנסוע בחיפושית 74 שעולה 500 שקל....אז למה לקנות מרצדס בחצי מיליון שקל? שניהם נוסעים לא? זאת ראיה צרה וקנאית, אני לא רואה בזה שום דבר אחר.

בינא

Member
מי שמתחכם ומשמיץ ללא חשבון זה אתה

מהיכן הבאת "ראיה צרה וקנאית"? אתה באמת חושב שלא ברור לי שיש הבדלים ברמת המחיר של אביזרי הגמר? כמנהל הפורום, עליך לקבל את כל הגישות ולא להטיף כשלא צריך... למה אתה מטיף בעצם? על מה אתה מתרעם בדיוק? על זה שיכולת לבנות זול יותר או יקר יותר? בנית בנין אחד מבלוקים ובטון ואתה חושב שאתה יודע הכל כי אתה מנהל הפורום? תתנהג כמו שמנהל פורום צריך להתנהג ואל תשתלח בכותבים. ברור לגמרי כי לכל אחד דעה משלו. גם ברור שניסיון רב שנים עדיף על ניסיון קצר ופרטי, אבל איני רואה שום מניעה או סתירה לכתוב על כל ניסיון שהוא, קצר ככל שיהיה, כי ביחד זה יוצר הרבה ניסיון לכל הקוראים בפורום שיהנו ממנו. לכל מי שעדיין נוסע בחיפושית 74 - כל הכבוד!

fireman

New member
תגובה מסר

אני לא מתכוון לקיים איתך את הדיון הזה ע"ג עמוד הפורום

איריסג

New member
בוא אני אסביר לך לאט

כדי שאולי תבין: ראיה צרה וקנאית - זה לבוא ולקרוא ככינוי גנאי לכל מי שמדבר על סטנדרט בניה שהוא מעל מעל הממוצע - "מליונרית" ולכתוב ש"הם מטעות במכוון" את שאר חברי הפורום. ערן מנהל את הפורום של הבונים הפרטיים. אם היית טורח לרענן את זכרונך - היית מסתכל בכללי הפורום ורואה שמדובר על פורום תמיכה של בונים עבור בונים - ולא בפורום מקצועי. אז אולי פשוט תחזור לפורום שיפוץ ובניה ותחסוך לנו את הקנאות, צרות העין והתיסכול שלך?

M הדרך

New member
תרגיעי תרגיעי תכף יגיע ../images/Emo150.gifהעיירה

ויעשה סדר. פותחת עץ מעניין למעלה..טפסי ובואי לשם...כי שם מעניין יותר.

איריסג

New member
אתה יודע מה? ימותו הקנאים

בחיי. אתה רוצה לחשוב שאני מליונרית ? תחשוב ככה ותאכל את הלב. אתה רוצה לחשוב שלא עבדתי יום בחיים שלי וכל הכסף שלי הוא מאמא שלי - תחשוב מה שאתה רוצה. אני יודעת את האמת - אני יודעת שאני ובן זוגי עובדים מאד קשה כדי להרויח את הכסף שלנו, ובפעם האחרונה שבדקתי - אני לא חייבת לך דין וחשבון. לא אתה משלם את הבית הזה ולא אתה תגור בו. העובדות מדברות אחרת - זה שאתה חי ב"קמצן לנד" שלך וחושב שכולנו נלך ונקנה מרצפות ב 45 ש"ח למטר - רק כי אפשר למצוא כאלה וכי אתה אמרת - יופי לך. תשאל כל מעצב פנים סביר והוא יגיד לך אחרת - כדי לבנות בסטנדרט שדיברתי עליו (מה לעשות, ככה אני רוצה לבנות. אתה ממש מוזמן לא להגיע לבקר אותנו בבית שלנו) - אלו העלויות. אתה מוזמן לקחת את המפרט הזה ולבדוק אותו בעצמך - ואז נראה אם עדיין תדבר על 750 ש"ח. אין לך כיסים עמוקים? בעיה שלך. גם לי אין אבל יש לי סדר עדיפויות משלי. וכל עוד לא ביקשתי ממך לשאת בהוצאות המשכנתא שלי - תחסוך לכולנו את התובנות המטופשות שלך. הבנו כבר, אתה בונה הארץ, אתה יודע הכל יותר טוב מכולם - ובכן - הפורום הזה, וכבר אמרו לך את זה יותר מפעם אחת - הוא פורום של בונים פרטיים. לא של שיפוצניקים ולא של קבלנים. וככאלה - לכל אחד מאיתנו יש טעם משלו ויכולות משלו. חוסר הסבלנות שלך להבין איך בנויה החברה בישראל הוא פשוט פאתטי.

M הדרך

New member
אש אש במכתש

מה קרה כפרה איריס את מתכתשת איתו.עזבי, שיילך לחפש קהל יעד אחר. בושב לכתוב מועדון בורות, מה זה איפה איש האש שלנו?

נמנום

New member
ובכן..

אם יש דבר אחד שהצלחתי ללמוד מכם הוא שאין פה שניים שחושבים אותו דבר,כל אחד בטוח בצדקת דברו ואף אחד לא מוכן לקבל את דעתו של האחר. מה ששונה = לא טוב. חבל, לא התכוונתי לפתוח דיון על קנאה, צרות עין והתלהמות מיותרת. אני בסך הכל עומדת לבנות את הפרוייקט של חיי וחשוב לי לקבל פידבקים מאנשים שמבינים בזה. לא ציפיתי לקבל ממכם את כל התשובות או להגיע להחלטה חד משמעית דרך דעתם של כותבי הפורום אבל כן ציפיתי לקבל דעה כנה ואישית ולא שלילה מוחלטת של מי שהביע את דעתו . בכל אופן, תודה לכל מי שענה וניסה לתת לי פרספקטיבה מציאותית. בכל זאת הצלחתי ללמוד פה כמה דברים.

איריסג

New member
אני אנסה לצייד אותך

בתובנה נוספת, שעזרה לנו מאד בתחילת הדרך: תנסי לעבוד הפוך. זאת אומרת - תגדירי לעצמך מה התקציב המקסימלי שלך, אחרי משכנתאות ואחרי שגירדת הכל הכל מכל הכיוונים האפשריים ותפחיתי ממנו את עלויות הקרקע, עו"ד וכו' - תמצאי אדריכל (והעצה שלי - גם מעצב / ת פנים, לנו זה מאד עזר) - ותפחיתי את העלויות שלהם , ושל הקונסטרוקטור מהתקציב הכללי. ואז תראי עם מה נשארת - תציבי את זה אל מול הפרוגרמה שלך - ותראי איך את ממשיכה להתנהל מכאן. ולמה הכוונה: נניח לצורך העניין שאחרי כל הניכוי של מיסים, פיתוח, עורכי דין, אדריכל וכו' - נשארת עם 200 אלף דולר פנויים לבניה עצמה, ואת רוצה לבנות בית של 170 מ"ר. לכאורה - יש לך תקציב מכובד של כמעט 1200 דולר למטר. אלא מה - עכשיו קחי רזרבה - ותכיני לך תקציב לפי 1000 דולר למטר - כי תמיד, אבל תמיד - יש בלת"מים, או שפתאום נורא רוצים משהו שהוא מחוץ לתקציב, או שרגע לפני שנכנסים לבית יש טיפול שיניים דחוף, מכונת הכביסה והמייבש שובקים חיים בו זמנית, וגם המקרר מתחיל לעשות קולות. ועוד לא דיברנו על בלת"מים כמו עליה במחירי הברזל / האלומיניום שמשפיעה מאד על כל מיני מרכיבים בבית (כמו על מרכיב החלונות - שיכול פתאום לעלות ב 30-40 אחוז - לא דברים שאני מדמיינת - דברים שקרו ממש לא מזמן - ובמונחים של בית של 170 מ"ר זה יכול להיות הפרש של כמה עשרות אלפי שקלים. לא נעים). אחרי שיש לך את התקציב הבסיסי הזה - תשבי עם הפרוגרמה שלך ותחליטי מה סדר העדיפויות מבחינתך - כי משהו יצטרך ללכת.... יש אנשים, כמוני למשל - שהתחילו את התקציב של הבית מהמטבח - והקצו לו סכום שאנשים אחרים פערו עלי זוג עיניים תמהות. לעומת זאת - יש מי שחלום חייו הוא אמבטיית מלכים, עם ג'קוזי לשלושה אנשים, קרמיקות ב 300 ש"ח למטר, ומקלחון עם ג'טים - ולעונת זאת המטבח הוא ממש חלק לא מי יודע מה מרכזי בבית - והוא יסתפק אפילו בתור התחלה במטבח של איקאה בעשרת אלפים ש"ח. תעשי לך את סדרי העדיפויות - ואז תצאי לחנויות ולשווקים ותתחילי להבין מי נגד מי - אני למשל, הופתעתי מאד לגלות (בחיי שזה גילוי שאפילו הדהים אותי, ולא רק אותי) - שמחירי חלונות בלגי ברזל (ובדקתי בחברה מאד "נחשבת" ו"פלצנית" ) עדיין יהיו לי משמעותית יותר זולים - מההצעות שקיבלתי על פרופילים מהסדרות הבלגיות של קליל. מצד שני - יש מי שיגיד - אין לי כסף לבלגי, עם כל הצער והכאב - ויזמין אלומיניום רגיל מסדרות אחרות של קליל או של אלומבין. - כדי להבין מה ההפרשים האלה - ומה מוצא חן בעינייך ומה לא - את חייבת לעשות בעצמך עבודת רגליים. זה הכל עניין של טעם אישי ויכולת - ומה נכון לגבי הבית שלך - רק את יכולה לדעת. אני יכולה להגיד לך בלב שלם שראיתי בית שנבנה ממש לא מזמן בתקציב מאד מהודק, שהמטבח בו היה מאיקאה, ושמצאו בו פתרונות מאד יצירתיים כדי לחסוך גם בכסף על החיפויים באמבטיה וכו' (אם תרצי רעיונות ספציפיים - אני אשמח לתת ) - והוא נראה על הכיפאק.

fireman

New member
בניה זו לא מתמטיקה

כל אחד חושב בדרך אחרת ומכיר דרך אחרת וזה לגיטימי שלא יהיו כאן הסכמות. כששואלים עשרה אנשים את אותה שאלה אני מבטיח לך שתקבלי לפחות 9 תשובות שונות. ככה זה. לפעמים מתגלגלים לדברים פחות נעימים ותאמיני לי.....אחרי כמעט 6 שנים שאני מנהל פורומים בתפוז, זה כלום, הגולשים כאן הם גולשים למופת
שיהיה בהצלחה

וקיימים גם המפרסמים

שמוכנים להתחייב שאם תיקח את שירותיהם הם יבנו לך אחלה בית, במחיר שתזיל עליו ריר אבל מה הסטנדרט שעליו אתה אדון בינא מדבר הוא הסטדנרט הכי נמוך בשוק ומה לעשות יש כאלו, אלו שהרשת היא ביתם השני, שרוצים סטנרט גבוה יותר ולא רוצים לחיות עם טכנולוגיות של שנות החמישים אז בוא נראה הפורום נקרא פורום בונים בית ואתה לא בונה בית אז מה מעשיך פה אההההה כן נזכרתי אתה מפרסם מתוך אידיאולוגיה אידיאולוגיה שכנראה אומרת איפה שחינם תכניס את כתובת המייל שלך ותספר על מחירים שבכלל לא קיימים כבר בעולמנו אההה ומי שלא מאמין לך או חלילה טוען שאתה טועה ומטעה אל תשכח לשלוח לו כרטיס חבר לאותו מועדון שהחלטת להקים
הודעתך צריכה להימחק לדעתי! ואם יורשה לי, אז גם חסימתך נדרשת אתה עובר על כל חוקי תקנון תפוז!

טכנולוגיה של שנות ה 50

זו בדיוק הטכנולוגיה שבונים אתה את רוב הבתים בישראל . זה שיש תריס חשמלי עדיין לא אומר שהבית נבנה בטכנולוגיה חדשנית, שזו מה לעשות שיטת הבניה הקלה . אני לא חושב שנכון היום לתכנן בית לטווח יותר גדול מ 10 - 15 שנה . הצרכים היום משתנים במהירות ילדים שעוזבים את הבית, אפילו גם לחו"ל. אפשרות לגור במקום יותר טוב , או אפילו יכול להתעורר הצורך לגור בבית יותר קטן , או פשוט מטעמים כלכליים, חס וחלילה ירידה באמצעים ופשיטות רגל , או ההיפך , צבירת כסף, שעושה תיאבון לעלות ברמה .

bines

New member
אני חוזר ומבקש שנית אל "תעבדו"

על הבונים !!! לפעמים אני מתבייש להיות יהודי,אנשים מנצלים את התמימות (במקרה הזה ) של הבונים ,כל רצונם הוא לבנות בית בישראל , הם עבדו כל השנים הרוויחו וחסכו ,ומגיעים טפילים, נוקבים עלויות שעדיף כבר לקנות בית מוכן מקבלן ! אין פלא שבארץ יש שני חברות ,הראשונה חברה של פראיירים ונאיבים מוחלטים ,השניה חברה של טפילים שכל רצונם לדפוק את האחר ולהעשיר ככל שניתן את חשבון הבנק . למען להסיר ספק ,אינני קבלן ! הנה קישור שהעלויות שציינתי קודם תומכים בדבריי . http://www.benezra.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=166059&depart_id=19289

למעלה