שאלת תם

ההלכה והריאליה - מדינת ישראל

עכשיו אתה ברור יותר.

לא, באל"ף רבתי.

לייבוביץ בבקשתו (בדרישתו!) מציבור יראי ה' וחושבי שמו לחוקק חוקים חדשים בנוגע למדינה המתהווה, ביקש ליצור "אלטרנטיבה דתית שלטונית" לזו החילונית. היעדר חקיקה כזו, ויצירת אלטרנטיבה ראויה והולמת, גרמה לו ולשאר תלמידי הרש"ר הירש - שחלקם המזערי כונן את הקיבוץ הדתי (פרופ' גולדמן, פרופ' לוינגר) להזיל נהי ומספד עד שיבה בכך שלא עלה בידם לשכנע את גדולי הדור בעניין זה. העובדה הנכונה שלעצמה כי בסופו של יום יד השלטון החילוני בראשות בן גוריון (בשיתוף פעולה מלא של הציונות הדתית ובשת"פ חלקי ומהוסס של הזרם המרכזי החרדי) גברה, היא לא רלוונטית לכוונתו מלכתחילה (מה שיש עתה נוהגים לכנות בשם ישעיהו א' וישעיהו ב', דבר שאין לו ביסוס ואכמ"ל).

ושאלתי הייתה כמובן על כוונתו הראשונית, מעיקרא, מאי קסבר? אשר אותה הטעים כאמור לעיל (במצבור אשכול זה ושריגיו) ועל כך שאלתי..

ואגב,

אם חז"ל היו המשכם של החשמונאים, מבחינה היסטורית - לא היה חז"ל, שכן כל שושלת "בית חשמונאי" נרצחה, או שעזבה את היהדות.

ומבחינה תלמודית, שכפי הנראה חזקה עליך יותר כולנו עבדים היינו. התלמוד הן בקידושין הן בבא בתרא קובע (ואגב, להלכה) "כל דאמר מדבית חשמונאי קאתינא עבדא הוא".

u r i el

New member
אני מתכבד להזכירך

למשל את תקופת "הזוגות" שאחדים מהם חיו בימי מלכות בית חשמונאי ור' אבות א א .

u r i el

New member
דבריך ודברי - חד הם.

גם אם מנוסחים אחרת.
המדינה החשמונאית לא נצטרכה ליצור אלטרנטיבה דתית שלטונית לזו החילונית. היא הייתה "דתית". במדינת ישראל דהיום נתהפכו היוצרות : המתיוונים בשלטון, וכדברי בן גוריון "אני רוצה שהמדינה תחזיק את הדת בידה!" ועל כך השיבו ל' : "ואני רוצה שדת ישראל תשתחרר משלטונך!" וכזה דבר טרם היה.

באשר למעמד האישה

אני רוצה לשאול משהו לא "אפנתי" ולקבל תשובה עניינית, אז אנה שימו לב:
למה נשים צריכות לקבל חקיקה מחודשת? מה בדיוק השתנה? האם אפשר באמת לומר שעכשיו יש להן כוחות שלא היו פעם, ושהן שונות? אפשר לסמוך עליהן יותר מאשר פעם? הן משתמשות בכלים שיש היום ליזום דברים?
אם יש שינוי, אז אפשר כמה דוגמאות? נשים מיליארדריות, רבניות רפורמיות וקונסרבטיביות שמזיזות את ההמונים לכיווני תשובה, כאלה שבאמת משפיעות, ולא בזכות בעליהן, אלה בכוחות עצמן.
אשמח לתשובות רציונליות ולא התייחסות ודיבור השוביניסטי שיצא לי בשל כורח הנסיבות.

אלב86

New member
מה שהשתנה

זה המבנה החברתי, בו גברים בלבד כמקבלי החלטות כבר הרבה יותר בולט בכמה הוא מעוות, מפלה ושיקרי כלומר, לא מתבסס על דבר מהותי.

הדת מקרטעת מאחורה, אבל נמשכת בעל כורחה ע"י הציבור, כרגיל.

יש לך אישה מודל לחיכוי?

כזו שאפשר לומר שיש לה המון לתת ומעט מבקשים והרוב בולמים אותה?

אלב86

New member
למה?

גברים קיבלו שילטון מוחלט בדת רק אחרי שהוכיחו שיש להם המון מה לתת וחסמו אתם?
תמיד מבקשים מהחלשים פוליטית לעמוד בסטנדרט אחר ולא רלוונטי, לא מתתפת במשחק הזה.

אלב86

New member
מבחינה לא תיאורטית

גברים מובילים ללא כל קשר לכמה יש בהם וכמה חוסמים אותם.
נשים לא? מה שנאמר, למה מי מת?

יש דבר אחד שלא השתנה

וזה שנשים ברובן הכמעט מוחלט, מאוד רוצות לגדל ילדים ואני חושב שברגע שאדם מקדיש את חייו לילדים אז לא נשאר לו הרבה מקום להתפתח בצורה רצינית מאוד. לא יודע מה זה תורם לדיון (אין לי חשק להכנס בעוביה של קורה, לא כי זה לא חשוב אלא כי אני כאן לרגע) אבל בהחלט נראה לי רלונטי לפחות להיבטים מסוימים שלו.

אלב86

New member
אני מיחה שזה לא

מבוסס ל איזושהי אמיתה מדעית מוכחת, אלא דעה.אז דעתי שלי בעניין היא,, שאם יגדלו גברים מגיל קטן כמו נשים לטיפול ועדינות ומשחקי בובות וכו', גם הם ירצו לגדל ילדים, ואז כולם יטפלו בילדים ביחד ויישאר להם זמן לפסוק הלכות ביחד.

מה לא מבוסס על אמיתה מדעית מוכחת ?

שנשים רוצות ילדים ? זו עובדה שרוב הנשים מגדלות ילדים. ותשאלי כל הורה כמה זמן נשאר לו פנוי, לפחות כשהילדים צעירים. ממש שואף לאפס. אנשים מתחבאים בשירותים בשביל קצת שקט או נשארים שעות נוספות בעבודה. לגבי החינוך - בזה אני באמת לא מומחה, מהתרשמות שלי הנטיה של הילדים לא קשורה לחינוך (אפשר להביא איזה ניסוי ששמעתי עליו פעם אבל לא רואה בזה הרבה ערך אז נשאיר את זה בהתרשמות שלי). אבל גם אם נצליח לשנות את טבע הגבר איכשהו (וזה לא שצריך לשנות מקצה אל קצה כי גם בגברים יש נטיה אבהית כלשהי), עדין רק לאמא שיש חלב (למרות שגם לגברים אפשר לייצר חלב בימינו אבל זה מסובך ושעיר
) עכ"פ באתי לומר על המצב של ימינו ולא על מה רצוי או לא.

וחוץ מזה האישה רוצה להיות עם הילדים שלה בגיל

הינקות לפחות. הענין של החלב לא קריטי.

עכפ זה פוגע גם בגברים בצורה משמעותית

מתי יש לאדם היום זמן קצת לחשוב ולהרהר ?

אתה חשבת הרבה לפני כן

אני דיברתי על אנשים שעוד לא נתנו מענה לשאלות גדולות בחיים ורצים לעשות ילדים.

למעלה