שבוע האלבום- Please Please Me

Another Girl

New member
שבוע האלבום- Please Please Me../images/Emo15.gif

ברצוני להתחיל במסורת חדשה (שכנראה לא תיארך זמן רב מדי שכן יש מספר מוגבל למדי של אלבומי הלהקה...) של "שבוע האלבום". מה זה אומר? בכל שבוע נעסוק באלבום אחר של הביטלס לפי סדר כרונולוגי (ומכיוון שאתם יודעים איזה אלבום יככב בשבוע הבא אברך את הנשמה הטהורה שתחפוץ לעשות ביקורת...
) בשבוע הזה נדון באלבום: תפורסם(גם שוב) הביקורת שלו, סקר שלכם לשיר האהוב ביותר באלבום, מה דעתכם עליו בכלל ושאר ירקות לפי דמיונכם. השבוע,כמצופה,מתחילים עם תקליטם הראשון Please Please Me שבדיעבד היווה את אחת מנקודות הציון החשובות ביותר בתולדות הרוק והמוסיקה בכלל. ונפתח דווקא עם עוד ביקורת משובחת מבית היוצר של JohnLennonS.

John LennonS

New member
נער וצעק, קדימה קדימה, נער וצעק../images/Emo45.gif

אחד מעוונותי הרבים הוא שמעולם לא רכשתי באחת מחנויות התקליטים המובחרות (והבנתי שיש גם באלו שאינן מובחרות...) את האלבום Please, Please Me של הביטלס. אחד מהאלבומים המיוחדים במינם אם מסתכלים לאחור. הביטלס עוד לא היו תופעה וגם לאחריו לא הפכו לכזו. המוסיקה באותה תקופה תאמה את האלבום, כלומר לא היו בו פריצות דרך גדולות מידי לטעמי. הנושאים שהופיעו בשירים היו על אהבה והמוסיקה קיצבית עד להחריד. אין חדש תחת השמש! (או שמא יש קצת? נקרא הלאה ונראה...) האלבום שיצא בשנת 62 מיוחד בכך שהוא הראשון ואפילו רק בשל כך זוכה לתואר של כבוד. זה אלבום היסטורי, אלבום שהוא תוצר של כמה שנים של חברות בין ארבעת המופלאים (שנתיים של הלהקה, ויותר שנים של היכרות ועבודה משותפת). ומה שמענין מאוד הוא שדווקא את האלבום הראשון היה קשה להם להוציא לשוק. המוסיקה עוד לא באה להם בטבעיות, ולכן הביטלס עדיין לא כתבו את כל השירים שלהם, כמו שבעתיד יעשו, אלא לקחו שירים שנכתבו על ידי אחרים. כשאני חושב על האלבום הזה אני רואה לנגד עיני משהו פרה-היסטורי, משהו שכאילו לא שייך כל כך לתקופה של הביטלס. משום מה, כששם האלבום או אחד משיריו עולה בשיחה (שאותם דווקא שיש לי בקסטות) אני לא יכול להתחבר לביטלס כל כך. האלבום, לטעמי, הוא בעת ובעונה אחת ובאותה נשימה אינו מתאים לביטלס ומתאים להם עד מאוד. נשמע שטויות אבל זו האמת שלי. אין חדש תחת השמש?! אם הביטלס לא חידשו כלום, מדוע האלבום זכה להימכר במיליונים של עותקים וקיבל מעמד של אלבום חובה (לפחות לטעמי)? אומנם הביטלס לא מחדשים דבר אבל משהו במוסיקה עושה את זה לכולנו, שירים פשוטים כמו Ask me why, Twist and shout, I saw her standing there, Boys ורבים אחרים תימצתו אולי את הרוק באלבום אחד והוא Please, Please Me. כלומר, האלבום היווה סימן לסופה של תקופה ומעבר לתקופה אחרת (והכול כמובן ספקולציות וניסיון לחפש דברים שאולי לא נכונים ולא שם), אבל כנגד טענה זו ניתן לביא לראיה את האלבום הבאים שלהם A hard day`s night, With the beatles. ואם לא תם כוחכם לקרוא את פרי עטי, יש ברצוני לעדכן אתכם בדבר מעניין נוסף שעליו תהיתי בעודי כותב שורות אלו ממש: Please, Please Me הוא האלבום שמכיל הכי הרבה שירים לא מוכרים של הביטלס, כגון Boys, Chains, Anna, Misery, A taste of honey וזה אומר דרשני. אני רוצה להתייחס רק לשני שירים בלבד לסיכום (ואם אתה שואלים את עצמכם למה רק שניים? אז התשובה היא: ככה), שירים שהפכו לנכסי צאן ברזל: Twist and shout – אני אישית לא החלטתי אם אני אוהב את השיר או לא. למרות הקצב שלו והתחושה הפראית שהוא מעביר לשומעים, לטעמי יש בעיה של התגלגלות של השיר, כלומר חסר בו משהו, ואני לא יכול לשים עליו את האצבע. חוץ מזה, עכשיו, כשאני חושב על זה, השיר מאוד תואם את הפתיחה של שיר אחר מאותה תקופה בדיוק שנקרא You`re no good של להקה די אנונימית בשם Swinging blue jeans (אם אתם יכולים לשמוע, שיר ממולץ...) I saw her standing there – אני חושב שהשיר הזה מעט מתקדם בשביל האלבום הזה, ויוצא דופן במובן זה. השיר מאופיין בקצב ומהירות, שמתאימים דווקא לאלבום כמו A Hard Day`s Night. זהו שיר אהבה כמו רובם המולחט של השירים האחרים באלבום. וזאת לא באופן מפתיע בהתחשב בזמן ובתקופה, שהייתה מרובה בלהקות ששרו שירים על נושא זה.

מוכרים גם מוכרים

השירים שהזכרת שלטענתך אינם מוכרים אכן מוכרים לחלקנו. (לדוגמא- אני). לא רק מוכרים, אלא גם יפים מאד (כמו כמעט כל השירים של הביטלס).

John LennonS

New member
דווקא לא ממש מוכרים

השירים האלו שזכרתי לא ממש מוכרים לאנשים שלא שומעים ביטלס. אני ואתה וחברי הפורום הזה מכירים את השירים כי אנחנו חובבי ביטלס אבל אנשים שאינם לא מכירים ואלו רוב הסיכויים השירים האחרונים שהם יתקלו בהם, כי הם פשוט לא מוכרים וכי חלקם חא חוברו כלל על ידי הביטלס, אלא היו גירסאות לשירים של אחרים, שהופך את השירים לפחות מוכרים, משום מה. וללא ספק אלו שירים יפים וכיף לשמוע אותם, אבל עדיין הם לא מוכרים,לדעתי לפחות. תעשה סקר בכיתה שלך ותראה לבד

בכיתה שלי כולם מכירים

תראה ג'וני, כל השירים שהזכרת שם מאוד מאוד מאוד מוכרים, זה שיש ילדים בני 16 שלא מכירים אותם לא עושה אותם לא מוכרים, הם הושמעו במשך שנים ברדיו, וכמו כל שאר שירי הביטלס הם הופיעו בהמון אוספים ובהמון סרטים ופסקולים, אין שירים לא מורכים של הביטלס. יש שירים יותר מוכרים מאחרים, גם בכינוי הזה השירים האלו לא יכולים לזכות, מאחר ואנחנו מדברים על הביטלס ועל האלבום הראשון שלהם, כל האלבום זכו לאורך הזמן לכבוד הראוי להם.

איך אתם מצליחים לכתוב את זה?

אני לא מבין מאיפה כל הידע הרחב על הביטלס?! היאך לכותבי הכתבות.

ל נ ו ן

New member
אנא ענגי אותי

כמה פרטים לא רלוונטיים להשלמת התמונה האלבום למעשה יצא במרץ 63 (בבריטניה)אם כי קדמו לו שני סינגלים , אחד מהם כלל את Love Me Do/P.S. I Love You שיצא באוקטובר 62 והשני שטס ישר לראש הבילבורד שכלל את Please Please Me/ Ask Me Why שיצא בתחילת 63. כדאי לזכור שבאותם שנים שני האמנים היחידים "שהורשו" להוציא אלבום ללא "פיקוח" הדוק מצד חברות התקליטים היו פרנק סינטרה ואלה פיצ'גרלד , כל שאר האמנים הוציאו תקליטים שנתמכו למעשה ע"י להיט אחד או שניים ושמונה או עשרה שירים שהיו "fillers" (ממש כמו היום
) וכך גם התקליט הזה למעשה בנוי ... ואכן שמו המקורי של התקליט היה "The Beatles - -Please Please Me with Love Me Do and 12 other songs." אך מהר מאוד , בעקבות ההצלחה הכבירה לה הוא זכה שונה שמו והשאר היסטוריה ... עוד פרט מרשים אודות התקליט הנ"ל הינו העובדה ש10 מתוך 14 השירים שבו הוקלטו והושלמו ביום אחד בלבד!!! ב11 בפברואר 63 תוך 15 שעות ... באותה תקופה הוצאת תקליט ללהקה לא ממש ידועה שעדיין לא כבשה שו מצעד היה סוג של סיכון עבוד חברת התקליטים , ובתוספת מעט אישית , אנחנו חייבים לג'ורג' מרטין הרבה מאוד על האמונה שלו ברביעייה ... אמונה שבסופו של דבר שיכתבה מחדש כמה דפים בהיסטוריה של המוסיקה.

SmellyOne

New member
אגב!

לגבי השיר שהוזכר כאן.. I saw her standing there.. "well she was just seventeen, you know what i mean" המחשבה שאני בעצם לא יודעת על מה הם מדברים שיגעה אותי!!!! ועוד שאלה קטנה.. המושג gideon's bible מופיע בהרבה שירים.. (כמו גם ב-rocky raccoon, למשל..) מה זה בדיוק אומר?

ל נ ו ן

New member
Gideons bible

"הגדעונים" הם ... איך נגדיר אותם ... סוג של כת חביבה שלקחו על עצמם את המשימה של לצייד כל אכסנייה , בית מלון , וכיו"ב בארה"ב בתנ"ך על התנ"כים שהם הפיצו (ומדובר בעשרות מליונים כאלה) הודפסה הכותרת "Gideons bible" as simple as that

SmellyOne

New member
וואו ../images/Emo13.gif

סופסוף. תודה רבה! לגבי המידע האבוד.. אני גם מניחה שאני יודעת.. ובכל מקרה שיגע אותי שאני אף פעם לא אדע באמת למה הם התכוונו.. לא יודעת, זה ממש הפריע לי, סתם ככה.

Another Girl

New member
אלבום איכותי? שבלוני מדי?../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif

מה אתם חושבים?

איכותי אך!

איכותי מאד (זה של הביטלס), אבל בכל זאת הוא מעין העלאה בדרגה של הרוק. הוא לא סוג יצירה חדש כמו האלבומים המאוחרים.

ל נ ו ן

New member
לא לשכוח

שהצמד שהתכבד בכינוי האלמותי Lennon\Mccartney חתום רק על 8 משירי האלבום שאר 6 השירים הם גרסאות כיסוי שונות ומשונות מה שהופך את התקליט להרבה פחות הומוגני ומאפשר לנו , בתור מאזיניו , לתת ללהקה תקופת חסד (למרות שהתקליט , גם כך , ללא ספק מצויין). לדידי התקליט משמש יותר כפיסת היסטוריה מאשר יצירת אומנות שלמה.

The Mad Hatter

New member
.......

חטאתי. אני הבעלים החוקי של ארבעה אלבומים של הביטלס בלבד (מיתון, אתם יודעים...*_* אבל יש לי עוד מספיק זמן, אני מניחה...הייתי מעדיפה שלא לכתוב איך אני מכירה את רוב השירים שלהם, כי כתוב איסור מפורש בראש הדף...:)) וplease pleas me לא אחד מהם אבל חבר של אח שלי בדיוק הביא לי את האלבום לפני שבוע ובאמת לא הכרתי את רוב השירים (חוץ מlove me do ו twist and shout ואולי גם i saw her standing there). דווקא הופתעתי לטובה. הוא לא היה אלבום מעניין כמו שאר האלבומים שבאו אחר-כך, אבל בכל זאת חיבבתי אותו מאד. לא יודעת למה, בדיוק, כי בשמיעה ראשונה רוב השירים נשמעו לי אותו הדבר. רק אחר-כך גיליתי שאני מכורה והתחלתי לאהוב אותו. אח שלי כרגע דואג לשאול את החבר שלו אם הוא מוכר את הדיסק. אני אופטימית...*_* היה די נחמד לשמוע את זה ואח"כ ישר את abbey road . לא יודעת למה. פשוט נחמד...*_* ובכלל, הבאתי את האלבום לבית ספרי כחלק מהשליחות המסיונרית וזה עשה עבודה טובה בהחלט. הפורום הזה גורם לי להחכים. ישר כוח! :)

John LennonS

New member
אלבום איכות ללא ספק, אבל

כמו שכתבתי כבר במאמר שלי מדובר באלבום טוב מאוד, אלבום חובה, אפילו אלבום אדיר. אבל יש בו לעומת אלבומי ביטלס אחרים כמה שינויים. השירים אינם כולם של הביטלס ואינם חדשנייים, אלא מעיין סיכום של מה שהיה עד היום ברוק ופופ. אני רוצה לאמר ללנון שכתב שהביטלס היו יותר איכותיים באותה תקופה מג'רי והפוסעים. אני חייב לחלוק עלייך בעניין זה. וגם לגבי ההוליס. לדעתי הביטלס באותה תקופה עשו מוסיקה פחות או יותר דומה ובאיכות דומה ואולי אפילו טיפה נחותה לטעמי. יש כאלו שיחלקו עליי, אבל לדעתי הפוסעים היו להקה נהדרת וייצרה מוסיקה גדולה, שלא התאפיינה באותו פופ ורוק כמו של הביטלס. לגבי ההוליס, ובכן אני במקרה זה חושב שמדובר בלהקה שהדימיון שלה באותה תקופה לביטלס הוא מדהים. הם ייצרו שירים בעלי מקצבים דומים ומסרים דומים, עד כמה ששמעתי. אבל במקרה שלהם לדעתי הם אולי טיפה נופלים מהביטלס. בכול אופן אני חושב שהאלבום לא שבלוני בכלל אלא לא חדשני ופשוט פופ ורוק במיטבו. ולכן אני ממליץ לכולם וגם לעצמי לרכוש אותו

Another Girl

New member
מצטרפת לדיון...

וכאן בא עוד וידוי אישי שלי לדיון,והוא שיש לי אמנם את כל האלבומים של הביטלס,בדרך זו או אחרת, והכרתי את כל השירים,אבל את פליז פליז מי שמעתי פעם אחת(!) כאלבום שלם במערכת. זה אולי נראה לכם מוזר והאמת גם לי בדיעבד, אבל אפשר להסביר את זה על ידי זה שפשוט לא היה לי יותר מדי חשק להקשיב לאלבום כשלם עם שירים פחות מוכרים ופחות "עמוקים" כמו בהמשך. כמובן שכיף להקשיב לשירים שם,ומי לא מכיר את I saw her standing there שהיה אחד השירים הראשונים שלהם שהכרתי וכמוהו Twist and shout ואחרים...אבל כאלבום היה לי בהתחלה להתחבר לאלבום עם שירים שנראו לי אולי קלילים מדי,מסחריים מדי. היום אני לא מסתכלת על זה ככה, אלא כאלבום פותח עם הרבה מאוד דברים טובים,אם כי לא הטובים ביותר,עם שירים טובים,מתנגנים וקליטים, שגורם לך להרהר בכל מה שבא אחריו.

למעלה