שבוע הספר

רגין1

New member
לקח לי קצת זמן

אבל בסוף הגעתי למקומות הנכונים, צפיתי מזה זמן בפורום הזה וגם בעבודה מהבית עד שהצטרפתי בפועל. חודשים ארוכים אני משתתפת בפורומי אוכל ומתכונים ומרגישה לא שייכת באמת והנה פה, "על ההתחלה" אני מרגישה בבית. קראתי את הודעותיו של ליאל ואני מהרהרת האם שינוי סביבה אינו אלא ,שוב, ניסיון להגיע אל הנוח והמוכר, במקום לראות בה אספקלריה לרצונות, לשוני,ליכולות שלנו. בסביבה נוחה הכל יבלע. לפעמים צריך לקבל סטירה כדי להבין בדיוק מה אני רוצה ולאן אני הולך. את זה, סביבה מקבלת במובן הפסיבי, לא תאפשר לך.

כשחשבתי על הפורום הזה...

כשחשבתי מה אני רוצה שירגישו בו... זה היה "בית". לא כזה שאפשר להתפרע ולהתחרע בו אלא בית בתחושה של משהו מוכר ונעים, משהו שקשור לגעגוע, לחום ולחופש, כי שם מתרחשת ההעצמה ומעו כמה מקומות... אני שמחה שאת מרגישה כך, רינת, זה חימם את ליבי למרות שזה לא מפתיע ... רינת, מה זה, "סביבה מקבלת במובן הפסיבי"...?

רגין1

New member
זה מאד פשוט

אם נלך על דרך האלימינציה זו לא סביבה שמקבלת אותך כפי שאת ותומכת ועוטפת ואוהבת ובגלל זה גם מעבירה ביקורת בונה, מאירה עיניים וכו' אלא סביבה שלא ממש אכפת לה אם ואיך את שם. לא תומכת (שזה אקט אקטיבי) ולא דוחה. דוגמא הכי פשוטה היא זוג החולק חייו זה עם זו (או זו עם זו או זה עם זה) לעומת שני אנשים החיים בבית אחד ומעבירים ימיהם איכשהו.

עפרוני צחור המקור...

אין דבר כזה להחליף את הסביבה! עוזי, הבט ביחסים שלך עם הסביבה הקרובה אליך... לא. תתקרב יותר. אתה רחוק... לא, גם לא זאת. יש סביבה יותר קרובה... עוד יותר... עוד יותר... עוד יותר... מה זאת אומרת אתה לא רואה יותר סביבה ורק אתה נשארת? על הסביבה הזאת אני מדבר! אתה עם עצמך. אחד על אחד. שם הגאולה, עוזי. משם הכול מתחיל. לאהוב את עצמך זה להכיר בפגיעות ובשבירות שלך ומכאן הכרה וחמלה לכל בני האדם על כך שהם אנושיים כמוך... האם ידעת שטבע האדם טוב מנעוריו? האם ידעת שכולם פוחדים מכולם? האם ידעת שרובנו רק מנסים לשרוד את העולם הזה? זה הכול בך... ********** יש חום. נא להתחשב... ליאל

תהיה בריא ../images/Emo39.gif

אהבתי את המשפט "לאהוב את עצמך זה להכיר בפגיעות ובשבירות שלך ומכאן הכרה וחמלה לכל בני האדם על כך שהם אנושיים כמוך" וגם הרבה דברים שכתבת בשרשור הזה ובגלל שיש לך חום אז אני מתחשבת ולא מוסיפה

ליאל,אולי תאמר לי רגע,להמחשה,

מה אתה לא יכול להחליף בסביבה שלך? אני לא רחוק,כמו שנראה לך,ולכן אני שואל! איך ייתכן שאני מביט בחיים במיקרוסקופ,ואתה רואה קרוב יותר? אני מחליף כל מה שניתן,בכדי לשפר את איכות החיים שלי! את התבלינים,החברים(לעיתים רחוקות),העבודה,(בלי חשבון!),ואת העיסוקים.. עם עצמי אני מרגיש נהדר,ולכן טענתי שמי שלא מרגיש כך,אולי רצוי שיבצע שינוי,ע'י כך שיחליף אלמנטים סביבתיים,כולל,ע'מ לשפר את איכות החיים. טבע האדם רע מנעוריו,והוכחות תמצא אצל DEEREST,אני משוכנע,למרות שגם הוא מפתיע אותי לא פעם... יש לי מזל שאני לא פחדן,אחרת החיים שלי היו נשארים ב ז ב ל .... ובכדי לדייק,מעטים המיקרים שאני לא יוצר בהם שינויים,וזאת מסיבות אובייקטיביות,שאני מייחס להם חשיבות יתר! אני לא חש שאני שורד בעולם,אני חש שאני חי כל רגע,ולא רק-אני מנסה למצות אותו עד דק! אני נהנה מכל סוג של זיכרון,גם מאלה הלא נעימים,במובן הצר,לא יודע איך ולא יודע למה... כשאני עם חום,יש תרופה שעוזרת לי ת מ י ד , קח סיר,עם 2 כפות גדושות מרק עוף,5 סוגי ירקות,חתוכים,עוף שלם,מחולק, ותוסיף שמיר,ראש אחד,עם 5 כוסות מים,ומעט פלפל שחור אם בא לך. הוסף מלח לפי הטעם, תהיה בריא אחזור מאוחר,יוצא מהמישרד..

אנגליה - צרפת../images/Emo86.gif../images/Emo86.gif../images/Emo86.gif

עוזי ואם אני אגיד לך שאין שום דבר שהוא לא בסדר בעולם שמקיף אותך? רגע, זה לא מה שאני אומר כל הזמן? ובעניין המתכון, מלח ופלפל כבר יש לי. מחר אקנה את שאר המרכיבים... (בסדר, בסדר, מקרר חדש, אבל ההרגלים ישנים) ותודה שהזהרת אותי מ- Deerest...

Deerest

New member
../images/Emo123.gif../images/Emo122.gif../images/Emo5.gif../images/Emo10.gif../images/Emo67.gif..../images/Emo26.gif../images/Emo14.gif

זו בטח אי הבנה... לא יכול להיות אחרת... אה, הוא התכוון למישהו אחר... הוא כל כך רגיל לכתוב את השם שלי...

זה לא הייתי אני שהקלדתי!

הבת שלי לחצה בלי להסתכל על המיקלדת,וזה מה שיצא...
דירסט,בחייאת,אני עדיין לא מאמין שאתה תאמר: "יצר האדם טוב מנעוריו" למה אני לא מאמין? פעם אמרת לי שאין לך שום ציפיות מאף אחד לכלום,ואתה מבחינתך יכול לסגור את המחשב ולהיעלם לתמיד... הבנתי מזה שאתה לא ממש מאמין לאנשים,שאתה יודע שהם אכזריים,שהם נוטים לנטוש,וגם לפגוע,שהם לא מתחשבים... דירסט,כל חיי אני מסתכל על בני אדם,ועל אופי ההתנהגות שלהם,מה גם שאני יכול להעיד על עצמי שיש לי המון המון מקדם חיכוך איתם,לא כאן,שם. ואין להם מילה,והם אומרים שחור,ויוצא לבן,והם לא מדברים אמת,ובכלל, קשה לי לראות אותם בכלל,אמיתיים! הם רומסים עבור מעט כסף כל חלקה טובה ויפה של ידידות,שכנות,או קשר עיסקי! אני בטוח שגם אתה יודע על מה אני כותב,ולכן נשאלת השאלה: מדוע דירסט,ובהסתמך על מה אתה ו spectacular,נותן ל"בן אדם",כל כך הרבה קרדיט? זה לא מגיע לו,ואם כן,אז רק כשהוא נחמד,כשהוא
קמתי על צד שמאל היום... אשמע לי משהו

חברים טובים שלי,הקשיבו רגע,

אני אסייג את דבריי באופן זמני,כי אני אלך היום לעשות "מחקר",על טבע האדם,כולל השאלה,אם זה כתוב ב"מקורות". אני מקווה שלא,בשביל כל המאמינים. לענינינו,אני אסייג את דברי,לגבי "טבע האדם" האדם הוא "החיה החושבת",ויש לי צ י פ י ו ת מהחיה החושבת,אם אני מקבל עלי את אמיתות העובדה הזו,שהם חושבים... כן,יש לי ציפיות מכל מי שיש לו תובנה,ומכל מי שיכול לחשוב על מחשבותיו, וכאן נמצא רק האדם. היצר הוא רע מיסודו,ואם הוא כבר "טוב",מיסודו,אז סיפוק היצר,גובל בחוצפה שאין שני לה,ולא אכנס למעבר לכך. האם האנשים שניתן לאמר עליהם שיצרם טוב מנעוריהם,הם שונים במשהו,מעבר לכך שהם "טובים ביצרם"? האם יש כאן עניין חינוכי? האם חברה מתורבתת צריכה להקצות יותר משאבים לתחום החינוכי? אני יכול להעיד בשם אלה שאני מאד מאד אוהב,ובכלל זה חברים לעבודה,בהווה וגם בעבר,שיש אנשים שזכו לחינוך מסוים שדיכא אצלם את היצר הרע זה. נשאלת השאלה למה לדכא יצר? אולי כדאי לטפח אותו ולא לדכא? נשאלות כאן הרבה שאלות לא פשוטות.. אם בא לכם לשאול עוד,ואולי גם לענות על חלקם,אני אשמח מאד! חבר'ה,לא נראה לי שאנחנו חיים על פלנטות שונות עד כדי כך,למרות שאתם בטח תאמרו: אנחנו רואים אחרת את הדברים..! אז בואו נעמוד כל אחד מול המראה,או ככה סתם לבד,ובואו נחשוב אם כפי שאנו מתרשמים מהנעשה ומהנשמע בכביש,יצר האדם טוב... האם ממה שאנו שומעים,ורואים מתחום האחות,החברה,האמא,ואפילו החמות,(יש פורום כזה "חמותי ואני"),אנו מתרשמים מאיזה "טוב",ביצר האדם? איפה אתם רואים את כל היופי המלבלב הזה שבטבע/עולם? אני מצטער,פיתחתי אליכם רגשות חיוביים,ודי מוצקים,אך אני יודע,עמוק עמוק בתוכי,שבסיטואציות אחרות,יכולתם אתם,כל אחד בנפרד,וגם יחדיו,להיות האויב הכי אכזר שפגשתי בחיי... אל תכעסו,אמרתי לכם שקמתי היום על צד
,אבל בואו נצלו את הצד!

spectacular

New member
עוזי,בוקר טוב לך,

אפילו שקמת על צד שמאל, תמיד יש סיכוי שיתהפך לך צד במשך היום, או שלא, לדעתי מדויק יותר לאמר שיצר האדם,איתו נולדים, אינו "טוב" או "רע" אלא פשוט קיים, המיון לטוב ורע נעשה על ידי בני אדם, ולא על ידי הטבע או הבורא, כשתחפש במקורות שוב תמצא מה חשבו בני האדם על טוב ורע, ואכן בכל אחד קיים הפוטנציאל ל"טוב" ול"רע", ובכל אחד קיימת היכולת לראות דבר באור "טוב" או "רע" יש דרכים רבות לסיפוק היצר, אחת מהן היא בטח חוצפה,אם זה טוב או רע...

זה העניין,שלא מטפחים את מה שקיים.

חינוך חינוך חינוך,זו מילת המפתח! הנה הציטוט המקורי כנראה שממנו נגזר המישפט הזה. בראשית פרק ו' פסוק ה': "וירא השם כי רבה רעת האדם בארץ וכל יצר מחשבות ליבו רק רע כל היום" "וינחם השם כי עשה את האדם בארץ ויתעצב אל לבו" "ויאמר השם אמחה את האדם אשר בראתי מעל פני האדמה מאדם עד בהמה עד רמש ועד עוף השמים כי ניחמתי כי עשיתם ונוח מצא חן בעיני" שלא תחשבו שאני כועס או משהו,אל תשמעו אותי לא נכון..

spectacular

New member
למה שלוש פעמים,מה הקריטיות?

ברור שכל אחד מחנך למשהו, וכשם שיש המון דרכים להאמין, יש המון דרכים לחנך, וכל אחד קובע לעצמו,וזוכר שיש להתחשב ולא לפגוע בסביבה. זה מוכיח את עצמו כנכון, ובוקר טוב לך, מה חדש עוזי?

היום לא בראש שלי לעבוד ממש,

ולא תמיד בא לי "ליצור עבודה",ולעשות עבודת שיווק במישרד. המחשב מעביר לי את הזמן,וגם גורם לי להנאה! עכשיו אני בדיוק שומע: "זה מה שאתה עושה,עוזי?" ואני אומר למיכאל חברי לעבודה,עזוב אותך,עשיתי עסקה אתמול,תן לנוח קצת.. 3 פעמים חינוך כי אני בחור עם מודעות למושג הזה. גדלתי במקומות שלא היה חינוך,וגם בשכונה יוקרתית ברמת גן,שהיה הרבה מזה. אז אני מדגיש,איפה שאני רואה שיש מקום,יצא לי ככה.

spectacular

New member
עוזזזזזי,אתה עוד עצבני?../images/Emo124.gif|רמקו

בוא תשמע משהו מדליק, בואו כולם, יש עכשיו תוכנית מדהימה בטלויזיה, אנשים שמתקשרים עם בעלי חיים, כל אדם שיש לו קשר עם בעל חיים, יכול להשתמש בשירותיה של המתקשרת עם בעל החיים, האדם יכול לשאול שאלה את החיה,והמתקשרת מעבירה, למשל,אשה שאלה את הכלב שלה, למה אתה מכרסם את השמיכה כשאני מחוץ לעיר, והמתקשרת מסתכלת על בעל החיים בעניים, או אפילו על תמונה שלו, והיא ענתה,בגלל שאני מרגיש חרדה, אני ארגיש הרבה יותר טוב אם יהיה לי איזה "בית" אז היא בנתה לו כלוב פתוח , והבעיה נפתרה, סתם סיפור חמוד, לא קשור לכלום, או שכן. עוזי, צא מזה, דלג, קטן עליך, השמיע קול.

מה קורה לכם? ../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

אתם מתייחסים אלי היום כאילו נפלה עלי התיקרה..
הכל בסדר איתי,התעוררתי קצת קרבי,ואני מכין מזה סלט,הכל בקונטרול.. חבל שאני לא בבית,הייתי רואה ו נשפך מצחוק..

למעלה