שבוע הספר

אתה

מזכיר לי שקראתי את הספר תאומים גנים, סביבה ומסתרי זהות הספר הזה עשה אותי עצובה ומיואשת המחקרים על תאומים זהים שהופרדו (מכל מיני סיבות) וגדלו בסביבה שונה ומנוגדת הראו שהם גדלים להיות בני אדם דומים מאוד זה לזה....ובעקבות זה הגיעו החוקרים למסקנה שבני אדם מתוכנתים גנטית להיות מה שהם....שהסביבה משפיעה מעט לשינוי באישיות או שיפור בהישגים. מחשבות והרהורים בעקבות הספר הביאו אותי לכבד עוד יותר את ההשקעה בילדים כי האחוזים הקטנים האלה פתאום הפכו להיות יקרים כל כך.

אישה,של איזה הוצאה?

אני רוצה להתרשם לגבי אורך חיי המחקר,ומידת רצינותו! אני לא מסוגל להסכים ,כרגע,עם קביעה כזו...

קצת נסחפת, עוזי

אבל אין דבר, אני מקווה שהיום קמת על הצד הנכון... בוקר טוב לא חושבת שהייתי יכולה להיות אויב אכזר, למרות שיש כמה שיגידו את זה עלי, והם "מתרככים" עם השנים. אני חושבת שהאכזריות הכי גדולה שלי היא...כשאני הולכת. לפי מה שראיתי לאורך השנים, כך אני פוגעת הכי חזק... להגיד לך שאני כליל הרגישות והעדינות והרכות? לא! יש בי גם את זה במנות גדושות, וגם... אוי למי שיתקל בי כשאני שולפת צפורניים... מה שהיה איתך היה מאוד עדין... לא בא לי על הצד... לא מאמינה בדיכוי של שום יצר, ובכלל אי אפשר לדכא... אפשר רק "להשהות" את ההופעה שלו או הסימפטום. במוקדם או במאוחר, הכל נחשף ונהיה ברור יותר גם אם היה עטוף בבונבוניירה הכי יפה. זו הדרך שלנו בחיים, כך היא נראית, וכל נסיון "לדכא" רק מעורר את הדבר המדוכא עוד יותר. ואז זה הרבה יותר מסוכן. הרבה אנשים ש"מדכאים", נהיים חולים מזה. בוקר של מחשבות,

יש בי לעיתים כעס מסוים על החברה!

לא על מישהו מסוים,על החברה. אביבה,היתכן שאת לא יודעת על מה אני מדבר? סליחה,אך אני לא משוכנע שאת לא מבינה אותי,אביבה. אל תכעסי,אני רק אומר מה אני מרגיש,לא התכוונתי לתקוף חלילה אף אחד, אולי זה נשמע ככה,אבל אני ביחסים מאד חבריים עם כולם,והדוגמא היתה רק לשם הדוגמא,זה הכל,ואני מקווה שהבינו אותי. חישבי שוב,האם לא ייתכן שאדם מסוים במקום א' יהיה עלא כיפק,ואותו אדם במקום ב',(ממש אותו איש),בסיטואציות אחרות,או במקום אחר,יהיה שונה בתכלית? למה אני רואה את זה? אני תמיד שופט אחרים על סמך התייחסותם לאחרים,ולא אלי. למה זה ככה? אולי בגלל כל מה שאני כותב עליו עכשיו....אני רוצה לראות שהם בסדר גם כלפי מי שלא יכול להתגונן,גם בפני מי שאין לא הרבה נוכחות.. במה אני שופט את האדם? ברוחב ליבו,בכוונותיו,ולא במעשיו בפועל,כי לא תמיד הוא יכול... אני שופט בני אדם ברוחב ליבם ובכוונותיהם,אין לי מילים אחרות,שהרי, אביבה יקרה,במה עוד אפשר "למדוד",מישהו במובן של טוב או רע? כל השאר הם נתונים אובייקטיביים,לא? מה זה כסף? (יכול לבוא בירושה) מה זה מעמד? (יכול לבוא בגלל הויטמין הידוע) הכל שטויות,ואם מצמצמים את מה שלא חשוב,מגיעים למה שאני מדבר עליו.. מה זה להיסחף,אביבה? לאמר את מה שאני חושב על טבעו של האדם? אני חי ונושם בני אדם,כי אני אוהב בני אדם,אך "בינינו",וגם לא בינינו, לעיתים כואב לי,כואב מאד,כי יש לי מהם ציפיות, אין לך ציפיות מחיה חושבת? חיה עם רגשות? תבונה? כושר הבחנה בין טוב לרע? בינתיים להתראות,אני כותב עם חיוך,לא מה שנראה ...

Deerest

New member
אפרופו בת של...

פעם אחת... יצאתי מארוחת צהריים באלנבי, נתקלתי באם ובתה, יותר נכון בבת. לא יכולתי להסיר את העיניים, מלמעלה עד למטה, עד ש... די כמה אפשר, צריך גם לראות למי היא דומה. אז הסתכלתי על אמה. עוזי, אם מבט היה יכול להרוג לא הייתי כאן לכתוב את זה. רשפים, גיצים וניצוצות (וירטואליים) יצאו לעברי. (מה קרה? למה מה?) אז אם אתה הולך עם הבת שלך (בכלל, בת כמה היא?) באלנבי... אני אכן חושב שיצר האדם רע מנעוריו. המשפט הזה (יצר האדם רע מנעוריו) לא בא לציין נקודת התחלה, הוא מציין נקודת מפנה. כי לדעתי... יצר האדם טוב מילדותו. אבל משהו רע קורה בדרך בין תקופת הילדות לתקופת הנערות. עוזי, בכל אחד מאיתנו יש טוב ורע, שחור ולבן, אמיתי ומזוייף... החכמה טמונה ביכולת של כל אחד ואחד לראות איך אפשר להוציא את הדברים ה"חיוביים" מאחרים. לא תמיד זה אפשרי, כמובן, ודרושה חכמה מסויימת לדעת מתי ל"התיאש". אני וטל נותנים קרדיט כי זו נקודת פתיחה טובה עבור ההמשך. אם התאכזבנו - למדנו עוד משהו.

עוד טיפה,ואנחנו על גבול האירוטיקה!

דירסט,תודה לך על התשובה המלומדת, אני דיברתי על חינוך,וגם הדגשתי לטל,3 פעמים את המילה "חינוך",והיא שאלה אותי מדוע... אני מתפשר על המשפט: "יצר האדם טוב מילדותו" אין לי איתו בעייה,כי יצר האדם טוב מילדותו,ואז,בדרך כלל,הוא הופך להיות רע,בגיל הנעורים והלאה,או שלא...
דרך אגב,למה לא התחלת עם האמא? היא בכיתה גימל המתוקה,12/95 אהבת חיי בהזדמנות תראה אותה,בעיות טכניות...

Deerest

New member
תן לי רגע לחפש בקטלוג...

אני אראה מה יש לי בשבילה... או, הנה, כן, כן, זה יתאים. זכר 5/95 (קטן מדי?) בלונד, כחולות שתי שיני בשר עקיצת יתוש על ירך שמאל רזה, חטוב ושרירי חוש הומור מפותח רגיש עוד?

תשמע דירסט,

מדובר בבן שלך, אז כבר יש לו מניות, ולכן,אפשר לעשות כאן שידוך "על בליינד" אבל היא לא רואה אותי ממטר,ועושה מה שבראש שלה,ועד גבול מסויים... זה מתאים לי. הוא מזכיר לי את הגאון מ"סיפורו של אלוף",אפרופו להתרגש,אז אין פעם אחת אפילו,שראיתי-ולא בכיתי. אני בוכה חופשי בסרטים,על כל דמעה שקל,ואני מסודר בחיים.

spectacular

New member
טבע האדם טוב מנעוריו,

נכון, ויש הבדל עצום בין לשרוד ולחיות, כמה טוב לחיות. תודה ליאל,תרגיש טוב, הנה הכנתי לך כוס תה...

למעלה