שבוע חדש

שבוע חדש ../images/Emo42.gif

לי יש משימה אחת - לסיים את הפרק שאני כותבת. מצד אחד, זה כבר הפרק הכי "כבד" שכתבתי, מצד שני עדיין יש בו הרבה חורים כמו גבינה שוויצרית. ועם עוד לא פספסתי - איחולי כנס מוצלח ומדהים ליעלאפריל!
 
בהצלחה, יעל!

השבוע האחרון של הסמסטר, ערימות של עבודה, מטלות שאני חייבת לגמור. על הפרק: א. אבסטרקט למאמר העתידי שלי ב. עבודה סמינריונית שכבר כתובה כטיוטה ג. codebook לקידוד דאטה למחקר ד. יומן רפלקטיבי על תהליך לימודי שהיינו צריכים לעבור במהלך הסמסטר. וכל אלה עד יום רביעי. ביום חמישי אני יוצאת לחופש, ולפחות עד אחרי סופ"ש הבא הבטחתי לעצמי שאני לא עושה כלום. לגמרי כלום.
 

Gali112

New member
שבוע קצר והמלאכה רבה

בשבוע הבא מתחיל הסמסטר והסמנריון שאני צריכה ללמד מוכן רק בראש - אין אתר, אין רשימת מאמרים כלום! חוץ מזה יש מסמך שאני צריכה להכין למחר על הבוקר ועכשיו כבר ערב אז זה אומר עבודת לילה.... והקצבתי לעצמי דד ליין לשבוע הבא לסיום עוד מאמר שאני מתמרחת איתו כבר שנים בהצלחה לכולם בכנסים בעבודה ובכתיבה!
 
אכן שבוע חדש

ראשית אאחל ליעל הצלחה רבה בכנס ובראיון! שנית, הייתי היום לראשונה באוניברסיטת חיפה (בספרייה) והתרשמתי מאוד לטובה, במיוחד מקומת הכניסה עם הפסלים, אחלה ספרייה. שלישית, לשבוע הזה מתוכננת עבודה רבה שתכלול קריאת מאמרים בעיקר והתקדמות מסוימת בכתיבה.
 

מממאיה35

New member
סיימתי היום ../images/Emo127.gif

טיוטה ראשונה (וכמעט אחרונה, פרט לתיקוני הגהה) של הצעת מחקר שכתבתי באנגלית ביומיים האחרונים. ביום שלישי עד הצהריים - זה יוצא ממני סופית, וככה אצא לי לסופש יומעצמאות שקט ורגוע. ~בהצלחה~ בכנס!
 

I Was Hoping

New member
בהצלחה ליעל!

עד סוף השבוע התחייבתי בפני עצמי לדאוג לכל מיני עניינים טכניים של סידורים וסיכומים של חומר. בשבוע הבא אני מתחילה לעבוד על מאמר אחרון שייכנס לעבודה הסמינרית שלי ומשם מגיעה לכתיבה שלה. התחייבתי בפני המנחה שלי להגיש לו פרק ראשון של התיזה בעוד חודש וחצי. מאוד מקווה להספיק, כי העבודה הסמינריונית שלקראת כתיבתה אני קוראת עכשיו תהיה הבסיס לפרק הראשון של התיזה, וזה קצת מאריך ומותח את העבודה הספציפית הזאת. בהצלחה לכולם!
 

gilgalad

New member
אני מקווה

לסיים השבוע את הטיוטא הראשונית של הדו"ח של כל המידע הפרלימינרי שיש לי שיהווה את הבסיס להצעת מחקר.
 
אני הספקתי להקים כבר 1/4 ממסד הנתונים

בשעה טובה. חייבת לסיים עוד 2 קבצים להכין. אחר כך יש עוד 15 קבצים לעבור עליהם גרסה שנייה. ואז - להתחיל לסווג את הנתונים, ולהחליט איזו שאלת מחקר תהיה הראשונה להיבדק, ועליה - להכין את ההרצאה לסמינר המחלקתי. מקווה שאצליח. ובהצלחה גדולה ליעלאפריל!
 

d a p h n a

New member
בהצלחה ליעל ולכולם עם המטלות שלהם

אני צריכה לעשות את התיקונים לעבודה ולהגיש אותה, לבדוק ערימה של בחינות ו....זהו. זה סוף הסמסטר שלי.
 

I Was Hoping

New member
מה את מתכננת לאחרי שהסמסטר ייגמר?

אני שואלת כי מעניין אותי לדעת מה כל הסטודנטים עושים שם בקיץ אם התכניות הלימודיות שלהם מאלצות לסיים הכל כשהסמסטר נגמר ואין עבודות ומבחנים בזמן החופשה.
 

22ק ו ס ם

New member
יש הרבה דברים לעשות

חלק מהסטודנטים עובדים בקיץ. בקיץ אפשר לעבוד במשרה מלאה וזו דרך טובה להרוויח כסף. חלק עוסק במחקר. איסוף נתונים, עבודת שדה, ארכיונים וכו'. חלק מעבד את הנתונים שיש לו. ואפשר גם צאת לחופשה (בארץ או בסביבה שגרים בה).
 

d a p h n a

New member
אל דאגה...

התכנית שלנו מגדירה רשמית שאנחנו צריכים בקיץ לעשות "צעדים ברורים וברי הצגה לקידום העבודה האקדמית של הסטודנט". במקרה של הקיץ הספציפי הזה התכנית היא לנסוע לארץ עד סוף מאי. לחזור לפרובידנס ואז: יוני- תחילת יולי: לקרוא לקראת בחינות המעבר בנובמבר. כמו שכבר ציינתי, יש לי כמה עשרות ספרים לקרוא, והקיץ הוא הזמן הטוב ביותר לזה. בנוסף, אני מנסה ללמד את עצמי פליאוגרפיה אנגלית של העת החדשה המוקדמת (האמנות של קריאת כתב יד) באמצעות הספר הטוב ביותר לתחום הזה, בגלל שאני מאוד מתקשה עד כה בעניין, ולמרות שיש קורסים רשמיים בנושא הם לא מסתדרים לי כל כך. אני מעדיפה ללמוד לבד. שבועיים ביולי: לנסוע ללונדון ולעבוד בארכיון מפתיחתו בבוקר ועד סגירתו בערב (אני משלמת על הנסיעה הזו וצריכה למצות כל שנייה כדי לפצות על העלות המטורפת). בשאיפה, עד אז אני כבר אדע יותר על פליאוגרפיה וזה יקל עליי להיות יותר יעילה בארכיון. סוף יולי-תחילת ספטמבר: חזרה לפרובידנס לקרוא. באמצע כמובן אני גם בכל זאת זכאית לקצת רגיעה ומנוחה. רוב הסטודנטים, אגב, נוסעים חזרה הביתה להורים שלהם לקיץ. כך לא צריך לשלם שכר דירה על חודשי הקיץ, ולקרוא אפשר גם אצל אבא/אמא.
 

p i t e r פן

New member
אפשר קצת מידע על לימודי פליאוגרפיה?

איך לומדים את זה? ועוד באמצעות ספר? האם הוא מדגים צורות של כתבי יד או משהו כזה? והאם זה באמת משהו שצריך ללמוד? ז"א, זה לא משהו שבא לך מנסיון, תוך כדי קריאה? סליחה על השאלות הלא כ"כ אינטלגנטיות.
 

d a p h n a

New member
בספר אכן יש דוגמאות של כתיבה

והסברים על צורות ייחודיות לתקופה מסויימת, קיצורים מקובלים ועוד. הבעיה היא בין השאר שחייבים למצוא משהו שמתאים בדיוק לתקופה עליה עובדים, כי זה כל הזמן משתנה. חלק מהמרצים שלי אמרו שהם למדו את זה קצת כמו שמסתדרים עם תמונות 3D - מסתכלים על זה הרבה זמן עד שבסופו של דבר מילים מתחילות להופיע. אבל רובם המליצו לקחת קורס במידת הצורך, או לכל הפחות לעבוד עם חוברת. כאמור, כנראה בסוף אצטרך קורס, אבל אני מנסה קודם לעבוד עם הספר כדי לראות אם אוכל לחסוך לעצמי את הקורס.
 
בקרוב ייצא ספר ובו

כל רזי הפליאוגרפיה מאת פרופ' מלאכי בית אריה. למעשה באמצעות תכנה לעריכת תמונות כדוגמת פוטושופ, פיקאסא ניתן לפענח כתבי יד.התוצאות טובות מאוד.
 

d a p h n a

New member
האמת שבאמת די התרשמתי....

מהיכולת של tablet pc של ידיד שלי לזהות בצורה די טובה את כתב היד שלי, וזאת בהתחשב בעובדה שאני לא מצליחה לקרוא את כתב היד של עצמי, שלא לדבר על אנשים אחרים. לגבי הספר, אני לא חושבת שספר אחד יכול ללמד את "כל רזי הפליאוגרפיה". פליאוגרפיה היא דבר מאוד תלוי שפה, מקום, תקופה. אין דין פליאוגרפיה צרפתית מימי הביניים כדין פליאוגרפיה אנגלית מהמאה ה-18. הספר שאני עובדת איתו עוסק בפליאוגרפיה אנגלית בין 1450-1700. הוא מאוד ספציפי. מאותה הסיבה, אני לא בטוחה שהתוכנות הללו יוכלו לפענח כתבי יד היסטוריים בצורה יעילה. יש שינויים בצורת הכתיבה.
 
למעלה