שבוע טוב וחתימה טובה לכולם

ש ו נ י

New member
אלה הקטגוריות שלי

בגדול, ובכל תיקייה תת ותת-תת תיקיות מה שלך? יש לך משהו מעניין ויפה לחדש לי? תריץ. לא יודעת תודה

seeyou

New member
שנינו באותו ראש!../images/Emo45.gif

נתחיל ב"קטנות" על מנת לא להפחיד את הילדים שבפורום!

ש ו נ י

New member
אנחנו בני אדם

הסליחה לעתים קשה לנו ה' סולח לכולם אני לא אומרת שכשהוא/היא סולח/ת זה מנקה האדם מאחריות למעשיו והאדם בכל מקרה כך או אחרת בצורה קלה או קשה יישא בתוצאות/באחריות למעשיו ולעתים החזרה/התשובה כ"כ פנימית ועליונה ש... מה שנקרא "נעשים לו לזכויות", אבל זו תשובה באמת של אנשים שנעשים צדיקים ה' לא פראייר אי אפשר לעבוד עליו והוא לא מוותר כשהוא סולח כלומר... הוא לא יסבול עוול עד אינסוף הוא פשוט נותן עוד ועוד הזדמנויות מה שאנחנו בני האנוש לעתים מאוד מתקשים לעשות ואנחנו, אפילו כשמישהו עושה לנו חסדים כל החיים, פעם אחת פוגע בנו, לפעמים נשכחים מאתנו כל החסדים שלו ואנחנו זוכרים לו רק הרעה ולא הטובה ה' לא ככה אבל עבירות שבין אדם לחבירו ה' לא סולח עד אשר יבקש סליחה וירצה את חברו ובמידת האפשר יפצה אותו במה שניתן וגם גזל לא מעבירים ככה אלא צריך להשיב (כשיש סליחה זה לא אומר שהבנאדם פטור מכל חובה להשיב הגזילה) ו...רוצח? אפילו לרוצחים שעושים תשובה ה' סולח רק מה? גם להם יש מחיר לשלם וה' יודע את הדברים האלה והפרטים והגלגולים והמעשים כולם וגם הבריות גלויים לפניו, וגם כוונות הלב של כל אחד ואחת. איך את אומרת? סליחה כן חסד כן אבל לא כשהאדם עוד אוחז בעבירה ולא כשהדברים עדיין משפיעים ועושים פעולתם להרע את צודקת כתוב שאם אדם טובל ושרץ בידו שלא יחשוב שהוא מטוהר אין דבר כזה התשובה כוללת עזיבת החטא כחלק בלתי נפרד מהחרטה אם רק כואב בלב ולא עוזבים את החטא זה מעיד על כך שאין חרטה אמיתית וחושבים שאנחנו עובדים על ה' זהו, שלא! ו... אני רואה שיש לך לב טוב אוהב ורחמן ה' אוהב את מי שמרחם על הבריות, ומרחם גם עליו
ולהפך, מי שמתאכזר אל הבריות, ה' לא סובל את זה שנזכה כולנו כאחד לתשובה שלמה כתיבה וחתימה טובה ושנה טובה ומתוקה

אלוהים לא צריך לסלוח../images/Emo75.gif

הוא לא נוקם ולא נוטר ולא מעניש ולא מחלק פרסים. הוא האהבה בהתגלמותה. לכן אין לו על מה לסלוח, כי אהבתו את כולם מושלמת. ואם נצום או לא נצום זה לא שייך אליו. הוא לא מבקש אותנו לסבול.

ש ו נ י

New member
מביעים פה דעות שונות זה הכל

ואני בניגוד למה שכתוב בספרים של שיחות מאמינה באלוקים שיש לו גם מידות של דין וצדק ולא רק של חסד ורחמים ומצד הדין והצדק, שזו גם מידה שבה העולם מתנהל על פי ראייתי, יש דבר כזה שוב, דעות שונות הצום תכליתו להעלות אותנו ממקום של גוף/גשמיות לרמה רוחנית יותר ביום הזה, כדי שנהיה מחוברים יותר לענייני הנשמה ופחות לענייני הגוף. אף אחד לא רוצה מאתנו סבל לשם סבל וגם כשה' נותן לנו "סבל" או מקרים קשים וכואבים, אין רע יורד מלמעלה. התכלית של הכל הכל הכל היא לטובה, ואין "רע" מהבחינה הזאת בעצם בכלום. כך ש... אדם שחי בידיעה הפנימית הזאת כל הזמן לעולם לא סובל כי הוא יודע שה' טוב וטבע הטוב להיטיב. רק ש... לרבים מאתנו זה מרגיש קשה וכואב ו"רע" אבל זה נכון שבפרספקטיבה אלוקית הכל טוב שנזכה גם אנחנו לראות ולחוות הכל כטוב ואיך אומרים? בטוב נראה ונגלה, ולא מוסתר

ש ו נ י

New member
זה מה שאנחנו עושים ביום כיפור

ועם זה שזה לא נעים ולא נוח ולא כיף בסוף יש תחושה של... איך להסביר? התעלות! לא יודעת מי צם ומי לא אבל יש מי שיכול להתחבר לתחושה הזאת שאני מתארת וכמובן שישנן גם גישות אחרות להרגיש ולקבל ולהבין ולחוות את העניין

seeyou

New member
בפרספקטיבה אלוקית-הכל טוב ?../images/Emo121.gif

גם המוות בא ממנו...צורה...מועד.... לאחרונה צפיתי בסרט, שממש מתחבר לדעותי...Final destination אין רע ואין טוב שיורדים מלמעלה... הכול מתנהל לפי "תוכנה" שמשרתת את האינטרס של גורם, שאנו לא יכולים לקלוט... חלק קוראים לזה גורל,טבע,מטבוליזמ.... אף אחד גם המלומד שבמלומדים לא יודע את האמת... לכן, המדענים נמנעים מלהתמודד עם הבעיה וכך נוצרה ה"אגדה" של המפץ הגדול.

ש ו נ י

New member
אז מה מוות?

אפשר לחשוב מתים, חיים, מתים, חיים, מתים... בואנה, מעייף

אין רע ואין טוב..

יש מצבים שונים, אנחנו התרגלנו לפרש אותם כרע וכטוב. מה שבשבילך הוא נראה טוב, בעיני אחרים הוא רע ולהפך. אז אם הנשמה של היטלר בגן עדן...כי אין גיהנום....אז האישה שלקחה את הכסף כדבריך..איפה תהיה?

ש ו נ י

New member
אולי תעזבו אותי סוף סוף מהיטלר בגן

עדן תראי, לא כפת לי מי כתב מה ואיפה היטלר וגן עדן אפעס... לא הולך לי יחד תקראי לי פסיכית, אבל לא יודעת. לא הולך ביחד

ש ו נ י

New member
אני לא כועסת

אני פשוט לא אוהבת ששלחו אותו לשם לא חושבת שזה מקומו אני יודעת שיש שיפוט אלוקי והכל לא שאני אלוקים כן? אבל אני לא מאמינה באלוקים שירשה שיהיה כזה דבר יענו... אהבה אהבה אבל אני לא חושבת שאלוקים הוא אהבה אני חושבת שאלוקים הוא הכל ובהכל יש הכל ולא חושבת שמגיע לו שום גן עדן אני ודאי לא הייתי שולחת אותו לשם

seeyou

New member
מילה בקשר לגן עדן והברנש ../images/Emo129.gif

הייתכן שהוא נמצא בין המון בתולות(או רק נשים יפות!).... ללא כלי? ואז-זה באמת עונש גדול יותר מאשר גהינום... תחשבו קצת...

ש ו נ י

New member
לא מספיק כי אמנם הוא סובל אבל מאידך

הוא נהנה אז... אז משהו אחר אולי? קצת יותר מרושע?

seeyou

New member
הוא נהנה? רואים שאת אישה!

ללא "כלי" מה שווה החיים של גבר?

למעלה