שבוע טוב לכל חברי הפורום

אופירA

New member
מנהל
את מאמינה לי שאני לא זוכרת ואפילו לא נזכרת?

בקושי את השם שלי אני זוכרת.
גם לא זוכרת שהיה בכפר סבא. רק שזה היה אצל טליה, והיו קובי, ואלט ורוייקו (נו, גברים אני זוכרת...).
ושליבי לקחה אותי והחזירה אותי, אחרת השד יודע לאן הייתי מגיעה.
וגם שראיתי את רונה פעם ראשונה, והיא היתה יפה בדיוק כמוני
.

אופירה היקרה, אני פריקית של מחמאות מאז שרזיתי

פעם היה חשוב לי לקבל מחמאות על האינטלקט שלי, למחמאות על המראה בחיים לא האמנתי כי הייתי ש-מ-נ-ה! ולמרות שהשתדלתי להתלבש יפה שום דבר לא נראה טוב.

והיום? המחמאות על המראה שלי חשובות לא פחות מהמחמאות על כשרונות וכו' וזה השינוי הכי מהותי שקרה לי.

בשבוע שעבר הייתי בשתי חתונות, אנשים ראו אותי באמצע הדרך, אחרי 30 קילו אבל לא אחרי 50 פלוס, 52-53 ליתר דיוק, אסור לזלזל בשום קילו... ואנשים יצאו מהכלים. לבשתי שמלה! שמלה!!! וזה היה פיצוץ, לא האמנתי שזאת אני! והעיקר, שלא נעשיתי זקנה מקומטת...

אז אני מקבלת את מחמאותיך עם המון תודה. זה הדלק שלי היום.

חחחחחחחחחח

יו כמה זמן לא צחקתי ככה. זה מדהים שאת הגברים זוכרים. אה?
אני מתכוונת בדיוק למפגש אצל טליה. וזה היה בכפר סבא.

שרון הייתה גם הייתה, בגוף הורס, בשמלה כתומה

דוגמנית צמרת.

אבל! רזה יותר מדי. שרון, את נראית סוף הדרך, אבל נא להעלות מיד 5-7 קילו. שמעת?

ולעניין אחר:

ותפסיקו להתנפל על הסופגניות. זה רעל נהדר ולא קורה כלום אם אוכלים קצת רעל.

לצערי אני מכירה כמה אנשים, ששמרו כל חייהם על עצמם מרעלים כאלה, והזינו את עצמם במוצרים בריאים כמו ירקות וחסה ולא השתמשו אפילו במיקרוגל.
והיום הם נאבקים בסרטן המעי הגס.

אז אל תהיו פאנאטיים ותיהנו מהחיים.

נכון רונה

אכן אכן הייתי עם שמלה. רק שהיא היתה ורודה (ולא כתומה. איזה קטעים אתכן על הבוקר).
תודה על הפידבק המחמיא ועל הערתך הבונה.
ולעניין אחר:
סופגניות זה טעים. נקודה.

באור לילי ורוד נראה כתום... וחוץ מזה, אכלנו

עוגות שמנת והיה טעים, נכון??? את זה את זוכרת?
אנחנו לא שוכחות עוגות שמנת...

נו בוודאי

כמובן שאני זוכרת את העוגות!!!
דברים טובים וטעימים לא שוכחים.
אני זוכרת הכל.

אופירA

New member
מנהל
קצת רעל זה באמת לא נורא

אבל סופגניות זה הרבה הרבה רעל.
ומסוגים מגוונים: סוכר לבן (אבי אויבי חילוף החומרים), קמח לבן (כנ"ל), שמן שרוף ורעיל בכמויות עתק - נפט אמיתי.

האנשים שאת מכירה, שחלו, לא חלו בגלל ששמרו מהרעלים ונמנעו ממיקרוגל. (אולי הם פשוט לא התפללו לבריאות טובה, כי חשבו שהם שולטים לחלוטין על בריאותם).
אני מכירה אנשים טובים שנדרסו קשות בתאונת דרכים בעוברם כדין במעבר חציה. אז המסקנה היא שצריך לזלזל במעבר חציה?
(לא בבני ברק. כי אם לא נפגעים בתאונת דרכים, אז מקבלים קנס משוטר שחרחר, מסוקס ואדיב. בצפון ת"א אפשר לחצות כמה שרוצים באמצע הכביש הסואן, אין שוטרים קונסים).

ולגבי הנאות החיים - כבר סיכמנו שאת לא מבינה כלום בהנאות החיים.
אין הנאה גדולה יותר מלדמיין את הבחילה שמגיעה לאחר אכילת סופגניה (קרירה) נוטפת שמן מגעיל, ולדעת שחסכתי מעצמי אותה!

אמנם חדשה אך בכל זאת אענה לסקר

ההחלטה לעבור את הניתוח הייתה ביום שבו חזרתי למשקל שבו התחלתי דיאטה לפני 5 שנים... 124 קילו מהם ירדתי 35 עם תזונה וספורט, אך לאחר משבר אישי עליתי בתוך שנה וחצי וחזרתי לאותה נקודת התחלה...
בינתיים מטובעת שלושה חודשים, 13 ק״ג פחות, נרשמתי לחדר כושר (תוכנית שמשלבת תזונה וספורט עם אורלי הופמן בר), מתחילה להרגיש את השינוי...
סוגרת את הטבעת לאט ובטוח (בינתיים ללא הקאות), כרגע סגורה 6.5 ומרגישה התחלה של הגבלה
מאושרת בדרך החדשה שבחרתי!!

מרים 882

New member
סקר נחמד

שרוול לפני שנתיים
ירדתי 43 ק'ג
לא שינה כלום מבחינת העבודה,אני עצמאית.
קונה בגדים ונעליים בלי הפסקה.התמכרות?אולי?
מה ש"שבר"אותי היו תמונות בר-המצוה של הבן.

קוביd1

New member
תודה לכל אלה שהשתתפו בסקר

אשמח לשמוע ממנותחים נוספים את הסיפור שלהם

תודה

קובי

קוביd1

New member
הסיפור שלי

אני החלטתי לרדת במשקל בגלל מצב בריאות
עשיתי את הטבעת בגיל מבוגר יחסית בגיל 51 לפני 12 שנה
סכרת של 300 עם 4 כדורים ביום ,לחץ דם בשמיים \טיגליצרידים כולסטרול
עם הירידה של יותר 50 ק"ג בתקופה של פחות מ1/2 ירדה רמת הסכרת 80-90
לחץ הדם ירד לא במידה מספקת ,ממשיך בטיפול תרופתי ,שאר בדיקות הדם די סבירות בהתחשב בגילי.
בגיל 51 שעשיתי את הטבעת ירדתי במהירות והתגובה במיוחד במקום העבודה שיש בו מאות עובדים ,היתה מחשבה כאילו שאני חולה חס וחלילה במחלה שגורמת לירידה דראסטית
מבטים של רחמים ,עד שהסברתי לכולם שעשיתי ניתוח טבעת ,ואני בריא .

קובי

שבות1

New member
למעלה מחמש שנים לאחר הניתוח

ירידה של כ40 ק"ג בשנתיים, מאז למעלה משלוש שנים פחות או יותר אותו דבר.
מאושרת שמצאתי את הפתרון הזה, אך מוכרחה לציין שהניתוח הוא רק בקיבה, הראש נשאר שמן, מאוד שמן.
לצערי אני גם לא עושה פעילות גופנית,למרות שכל יום אני מחליטה מחדש לעשות.
קובי, אתה רואה אני שומרת על ההשגים, אבל מתמודדת כל יום מחדש
שמחה מאוד שקבלת על עצמך את התפקיד וביחד עם אופירה אתם עוזרים לי בהתמודדות.
שבוע טוב לכולם

אופירA

New member
מנהל
עונה לסקר הנחמד:

לא נראה לי שהיה קש.
יותר נראה שהיה סלע שהקשה עלי לנשום באופן קצבי. הבטן שלי בצורת סלע גדול, והיא גדלה וגדלה על חשבון המקום של הריאות, שלא ידעו לאן להתרחב בנינוחות בתהליך הנשימה.
הדיאטה האחרונה (כולל הקפדה על הליכות מסודרות במשך שנה) הורידה לי רק 16 קילו בשנה, התוצאה נשמרה שנה נוספת באופן שהשאיר אותי רעבה מאוד, והרעב המתמשך, הקושי להתמיד בהליכות ואי היכולת להמשיך לרזות שברו את כושר העמידה שלי. תוספת המזון המעטה שנדרשה להפחתת הרעב גרמה לעלייה במשקל מהירה הרבה יותר מאשר הירידה, וכרגיל - גדולה יותר בכ-5 ק"ג.
המסקנה היתה - ההשמנה כבר נמצאת בדרך אל חזור. הקפדה תזונתית עקבית אינה מועילה.
כבר קראתי והתבוננתי כבר תקופה ארוכה על מנותחי טבעת, לבחון אם זה מתאים לי בכלל. כיוון שה-BMI שלי כבר הגיע ל-40, קבעתי תור לרופא. אחרי חודשיים וחצי הייתי מנותחת. זה היה לפני למעלה מ-4 שנים באסותא ת"א (הישן! ומיד לאחר מכן עברו לחדש...).

במשך שנה וחצי ירדתי כ-33 ק"ג מתוך 40 עודף. התוצאה נשמרת בעבודה קשה במשך השנים. ככה זה. אין קיצורי דרך. אבל להבדיל מהעבר - כאן המאמץ מצליח, ובעבר היה מאמץ בלי הצלחה.

החברה המשיכה להתייחס אלי באותה צורה - לאהוב/לשנוא/לפחד - כל אחד כהרגלו מימים ימימה. זה בגלל שהאישיות שלי יותר דומיננטית מההשמנה, ובגלל שההשמנה לא נראתה נורא כפי שהיא היתה באמת.
אבל קיבלתי מחמאות חמות אמיתיות מהלב, מכל מי שראה אותי (פרט לאבא שלי שלא מדבר איתי, אמא שלי שהפכה לדג לאחר שנים שהציקה לי כל הזמן על מראי החיצוני, ואחותי היחידה שמשום מה לא מצאה את ההזדמנות להחמיא לי, ועוד מכרה רחוקה שגם קינאה).

בנוגע למקום העבודה לא חל כל שינוי. המשכתי לעבוד במקום המעצבן, עד שהגיעו מים עד נפש בלי קשר להרזיה...
גם בדיכאון לא חל שום שינוי, למרות ששמחתי מאוד על ההרזיה ובזכותה הביטחון העצמי שלי עלה עוד קצת. שינוי משמעותי התרחש רק לאחר שהצלחתי בדרך נס למצוא שילוב תרופתי אנטי דכאוני שבמקרה עזר לי וגם לא גרם ליתר תיאבון ולתופעות לוואי קשות.

אופירה, תשובתך- תשובתי.

גם אצלי לא היה קש, זה היה תהליך מתמשך שבו הבנתי שדיאטות כבר לא מועילות,
אני כבר פחות יורדת מדיאטה, וכבר יותר עולה מנסיון דיאטה, ופשוט צריך משהו דרסטי יותר.
נותחתי לפני שנתיים עם 40 bmi
ירדתי 30 מתוך 35-40 שהיה לי לרדת.
לא מאמינה שאצליח עוד לרדת את השאר.
גם השמירה על הקיים לא ממש קלה לי.....
שום דבר לא השתנה בעבודה או ביחס. רק המון מחמאות.
חשבון הבנק שלנו השתנה משמעותית, הוא במינוס רציני עקב
התקפת הקניות שלי.....

כן, מתקפת קניות היא עסק רציני...

מצד שני חוסכים באוכל כהוגן.

מצד שלישי מותר לנו.

אלישבע24

New member
קובי יקר,ירדתי כמעט 40 ק''ג

בניתוח טבעת לפני שנה וחצי,
משום מה לא קיבלתי שום הדרכה
או עצה,עשיתי פרטי במדיקל בהרצליה
אצל ד''ר אבינוח,