שלך? לא הבנתי את כוונתך, "לקבל דיעה לגבי איך לנצח"? לנצח זה לא להאמין. אולי צריך להאמין כדי לנצח, אבל הם לא אותו הדבר... עצם השימוש במילה אחרת מצביע על שינוי.
נצחון הוא הצלחה שהושגה לאחר מאמץ והתמודדות, כנגד כל הסיכויים, ולפעמים לאחר מאבק, לפעמים יש צד שמפסיד ממול, נצחון הוא זמני ביותר,קצר, זאת נקודה ולא מצב מתמשך.
יש מושג שנקרא נצחון הרוח, הרגשתי את זה, למרות שבעצם נכשלתי, נשארתי נאמנה לעצמי ולעקרונות שלי, לא התבזתי בעני עצמי, הייתי אמיתית,שלא בגדתי,שלא גנבתי, והצד השני עשה את כל זה, ולכן הצד השני ניצח ואני נכשלתי, אבל לי היה נצחון של הרוח, ולא הייתי מחליפה אותו בנצחון של שפלות הרוח.
נצחון נראה לי כמו עליה. ז"א אין עליה ללא ירידה (מה יש יותר בחיפה?) מה הקשר? על כל נצחון יש מולו צד שמפסיד... אם זה אדם, מכונה, מערכת, מחלה, מה שלא יהיה... זהו משחק שסכומו אפס - על כל מנצח יש מפסיד (אחד או יותר). לעומת זאת... הצלחה (או כשלון) עומדים בפני עצמם. אם אני מצליח במשהו אין צד נכשל מולי. הצלחה לפעמים היא גם הפסד...
משחק שסכומו אפס או משהו שעומד בזכות עצמו ?????? יש צד מולי ? או שאולי אין ? לדעתי זה משחק ללא חוקים : לפעמים כולם מפסידים, לפעמים כולם מנצחים, לפעמים הנצחון או ההפסד באמת עומדים בפני עצמם - בעיקר בגלל שאין חשיבות למה שמולי אלא רק למה שאני מרגישה ! ולפעמים הנצחון או ההפסד מתהפכים בגלל מי/מה שעומד מולי. לפעמים אין אף אחד מולי.לדעתי המלחמות האילו הן הקשות מכולן - המלחמות שלי עם עצמי !
קל לערב ולבלבל בין הצלחה לניצחון. בכל נצחון חפשי מי הפסיד וההיפך. תמיד יש צד כזה, קשה מאד למצוא אותו. ביחוד במלחמות שלך עם עצמך. לגבי הצלחות (או כשלונות)... כשהצלחת לעבור טסט - פשוט הצלחת. אף אחד לא הפסיד כלום בגלל שאת הצלחת לעבור טסט. ואם נקח את אותה דוגמא של הטסט... הצלחת לעבור כי משהו בך נצח את אותו משהו שהיה גורם לך להכשל בטסט... יש בנו יותר מאחד, תמיד.