שבת שלום חברה

jony543

New member
ד"א המלצה גם למי שלא צם

לכו לבית כנסת בצאת הצום זה שווה תאמינו לי

Roy1232

New member
עד עכשיו הייתי כל שנה..

ות'אמת זה די מעיק. הכל שם צפוף, זה תפילה ארוכה, למרות ששופר זה דווקא נחמד. ולגבי ההודעה הראשונה, זו דרך די טובה (ורצויה) להעביר את היום הזה - בדברים שיגרמו לך להרגיש טוב עם עצמך אם זה לחשוב, לנוח או לשמוע מוזיקה... או כולם ביחד
אבל אם אתה סתם נגיד תהיה רעב מחר בצהריים, או צמא (יותר סביר להניח) אז למה לענות את עצמך? העינוי הוא רק בשביל סליחה מהאל.. ואם אתה כמוני לא מאמין בסליחה מה' אז למה לשמור צום? החופש הזה טוב רק למה שכיף לך לעשות בו. ומבחינתי לקום ב13-14 זה כיף
ואז לאכול משהו ולהעביר את כל האלבומים של רדיוהד וחלק מהאלה של פ"פ שעוד לא שמעתי...

jony543

New member
אולי זה רק בדמיון שלי אבל

הצום הוא מגביר את התחושה הזאת של לחשוב על מה שעשיתי וכאלה.... אולי פשוט בגלל שזה מסורת. חוץ מזה לא כזה נורא לצום, יעני בשעות האחרונות לא הכי נעים אבל עוברים את זה.... ואחרי זה יש את המרק שסבתא לי מכינה אחרי הצום ובשביולו אני מוכן לא לאכול יומיים!!!

יום כיפור - רעיון יפה

אבל אני אישית מעדיף להשתדל יותר במהלך השנה ופשוט לבקש סליחה ישירות מהאנשים שפגעתי בהם באותו רגע.... אני אומנם כופר גדול, אבל מאמין גדול בהרבה דברים אחרים (למשל שנניח שאלוהים באמת קיים הוא לא ישלח אותי לגיהנום רק בגלל שאכלתי בשר וחלב או נסעתי בשבת...אלא אם הוא ילד בן 3). בתור אחד שחזר כרגע מקניות בסופר (500 ש"ח - יקר לאכול היום...) אולי אין לי מילה בכל הקשור לדת, אמונה וכפרה אבל אני מבין מה זה להיות בן אדם, לא להזיק לסובבים אותי ולתרום איפה שאני יכול. יום כיפור רעיון יפה - תורידו את הצום והחופש ונשאר לכם פשוט אנשים שמתנהגים כמו בני אדם תרבותיים - לא פוגעים, לא מקללים ומבקשים סליחה כשהם כן עושים משהו לא בסדר. כזה יום כיפור אני מוכן שיהיה 365 ימים... לצמים - צום קל לאוכלים - בתאבון ולכולם - גמר חתימה טובה ושנה נפלאה

פוֹלי

New member
מסכימה לגמרי

הרי הרעיון שעומד מאחורי הצום הוא מחילה וסליחה על חטאים שביצענו. אני תמיד טענתי שאם פגעתי במישהו הכי טוב להתנצל במקום. כשניסיתי לצום פשוט הגעתי לשלבים שפשוט הרגשתי שאני מתעללת בעצמי, באף אחד מהרגעים של הצום לא חשבתי "יו, איך אני מצטערת שפגעתי בו" אלא תמיד "רבאק, מתי אפשר לאכול כבר, כמה זמן עוד צריך לסבול את הצום הזה". תוסיף את העובדה שאני אתאיסטית מוחלטת ולא מאמינה בקיומו של ההוא שם למעלה, ואז בכלל זה מתווסף לעובדה שאני לא צמה כי אני לא צריכה שההוא שם יסלח לי, פשוט כי אני לא מאמינה שההוא באמת שם. נראה לי הכי צבוע שבעולם שאנשים שפוגעים על ימין ועל שמאל באנשים אחרים כל השנה רצים לבית כנסת בכיפור וחושבים שהכל יסלח להם עכשיו. שיתנהגו כמו אנשים נורמאליים כל השנה, אחר כך נדבר. ובכל זאת, למי שצם - צום קל. למי שלא - בתיאבון.

Roy1232

New member
אתה טועה טיפה בכוונה של יום כיפור..

הצום במקור נועד למטרה אחת - שה' יסלח לנו על חטאינו כלפיו
. ואני רציני. מבחינת הדת לסליחות בין אדם לחברו יש מקום בחודש אלול (איזה שמות יא אללה
). ואתה צודק לחלוטין בכל שאר הדברים - פשוט תהיה בנאדם טוב כלפי האחרים ולא רק ביום כיפור. הצום הוא פשוט משהו שמוציא את מי שעושה אותו ידי חובה - ביקשתי סליחה, אני פטור ממה שעשיתי רע עד עכשיו. וזה אחד הדברים הכי לא נכונים שיש.

jony543

New member
מבחינתי, הכיוון של יום כיפור הוא אח

אחר הרי כמו שאמרו פה לא אשלח לגהנום כי נסעתי בשבת וכאלה.... פשוט יש אנשים שצריכים את המגבלות הדתיות האלה כדי להראות לעצמם שהם הולכים בדרך הישר. מעין משהו שיש לחיות עבורו.... [כמובן שאצל הרוב זה מושרש במשפחה ומעטים אלה שגדלו בבית דתי וחוזרים בתשובה] אבל נחזור ליום כיפור, זה יום שמאפשר לך מחשבה שלך עם עצמך/עם האל. זה הכל וזה נורא נחמד

אלוהים

הוא דמות אמניפוטנית, כל יכול, הוא נמצא בכל והכל בו. הוא יודע הכל ושום דבר לא מפתיע אותו. איך לעזאזל אני יכול לחטוא כלפיו???? זה כמו לומר שנמלים חוטאות כלפינו. אם פגעתי בכבודו - שירד ויגיד לי מה עשיתי - אני מבטיח להתנצל. חוץ מזה, אם אני יכול לסלוח לאנשים בלי שהם בקשו ממני סליחה, אני בטוח שגם the all mighty יכול לעשות את זה.... הנאמר כאן אינה ביקורת על דת/אמונה ולא באה לפגוע אלא להביע את דעתו של הכותב בלבד. והנה רעיון לסטיקר שאחרי יום כיפור - "אלוהים כבר סלח. ואתה?"

Roy1232

New member
אני מסכים איתך שזה לא הכי נורא,

באמת, זה אפילו די קל - צמתי כבר פעמיים. אבל למה סתם? רק בגלל המסורת? אבל אחרי הכל זה אישי, אם לך זה מגביר את ההנאה שיהיה לך בכיף
וד"א, אם לא אכלת את הלחמניות של סבתא שלי לאחרי הצום אין לך זכות להגיד שאכלת משהו טעים

Latisia

New member
אין לי המלצה אבל..

סתם השבוע הרוב חרשתי על קיד איי ועל סרג'נט פפר P: בקשר ליום כיפור אז השנה הולך להיות נורא מוזר כי הרחובות יהיו עמוסים וכול זה. כנראה השנה אין סיכוי לצפיה בסרטים וכאלה כי אבא שלי החליט לשמור על המסורת קצת אז כנראה את כול יום כיפור אני יעביר עם הספר the great gatsby או גטסבי הגדול בעברית כי ביום שלישי יש לי מבחן עליו וברביצה בקניון הקרוב לביתי עם עוד כמה ישראלים עד מאוחר...

אני חורשת על דפש מוד

מכירים את זה שאתם קמים בבוקר ויש לכם שיר ספציפי תקוע בראש, ולא משנה מה תעשו הוא לא יוצא? אז אני שומעת בלופים את HOME מהאלבום אולטרה... כל היום... נראה מה יקרה כשהבנזוג יחזור מהעבודה. חוצמזה, אנחנו הולכים בשבת לראות הופעה של TOOL - בחירה של הבנזוג, נראה מה יהיה. יומכיפור פה לא ממש בא לידי ביטוי - יש חנויות שסגורות אבל כמובן שהכל כרגיל. שנינו לא עובדים אז ננצל ההזדמנות ונסע לראות קצת את העיר בה אנחנו גרים בעינים של תיירים.

Longbow 3

New member
אוקיי...זה ממני:

-מי שיש לו כוח ביום כיפור,שיסע הרחק באופניים....חח -תסתכלו על השילוב הזה בין האיש שבתמונה לכלי שמאחוריו.... (חחחח.....אוייי...כמה שזה לא קשור לפה,הא?.....
).---->>>> -המלצה לסרט לצפייה בלילה:"הטינה".הבטחה,לא ניתן אח"כ לישון. (ראיתי אותו רק פעם אחת,ואני לא מתכוון בשום אופן לחזור עליה!). -השיר "דמעות של מלאכים" אחרי טקסי הזכרון..... והרבה שירים מקיד א',אמנזיאק והייל טו ד'ה ט'יף
-גמר חתימה טובה וכל טוב
. עדן.

אני חייבת להגיד ההפך../images/Emo223.gif

*לא* לראות את הטינה.. אולי משעמם אבל באמת שלא משעמם לכם עד כדי כך בשביל לראות את הסרט הזה.. ממ.. ובקשר לשאלה אני כנראה הולכת להיות היחידה שצמה עד הסוף בבית אבל אנחנו לא מדליקים טלוויזיה וכאלה אז אני הולכת להעביר את הזמן עם פאזל 500 חלקים וספר באנגלית [לבוק ריפורט, אני לא הטיפוס של ספרים]

Longbow 3

New member
ה"טינה" מצחיק אותך??../images/Emo2.gif

הייתי רוצה לראות תגובות בלייב של אנשים שיוצאים מהסרט הזה!חח אני לא אהבתי,ורציני,אין מצב ששוב אני אראה אותו!ואני לא מגזים!! ("טושיו!טושיו!" והרעש של הרוחות עדיין מהדהדים לי בראש!!
)

kittycatbone

New member
כי כל הסרטי אימה

המפגרים האלה תמיד מצחיקים אותיXDD במיוחד כשרואים את זה עם חברים..! אני זוכרת שאני וחברה שלי כזה עשינו כל הסרט כשהיצור הזה עשה "אאאאאאאאאאאאאאאאא" אז כזה המשכנו אותו "עעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעע-בדנו עלייך!!!!"

למעלה