שבת שלום! יש לי המלצה מאד טובה בשבילכם - כנסו

בקיצר

מוסיקה קלאסית מתאים לה שתשאר בתוך הקלאסית. יכול להיות עיבוד אחר,אך רק כליוויי. אני ממש לא אוהבת לשמוע מוסיקה קלאסית כשמעובדת לג'אז למשל.

yoni0546

New member
מעיבודים כאלו אני לא מתרגש...

מוזיקה קלאסית שמעובדת לג'אז לפעמים מאבדת את היופי שבה. אני קניתי דיסק בשם play bach שזה אותו רעיון אבל אני נחרדתי כששמעתי אותו. כל הארהמוניות היפות שלו נעלמו ואיתן גם הפוליפוניה המורכבת שמאפינת אותו.

amitmis

New member
עיבודים "פופוליסטיים"...

סתם מנסים להתחבר אל העם בעזרת מוסיקה קלאסית, כי העם לא מספיק חכם כדי לגוע במוסיקה האמיתית. היא לא "לפעמים" מאבדת את היופי שבה, היא *תמיד* תאבד את היופי שבה. לגמרי.

yonti261

New member
דעתי על הדיון

כולם כאן מוחים נמרצות על התופעה של עיבודים ליצירות קלאסיות ומרחיקים לכת כשהם אומרים שהעיבודים האלה תמיד מורידים מיופיה של היצירה,שזה דוחה,שזה פופוליסטי...לי יצא לשמוע עיבוד ג'אז לקטע מהפסנתר המושווה ועיבוד מזרחי עם דרבוקות לטוקטה ופוגה ברה מינור של באך ואני מוכרח להגיד שזה היה מאוד מעניין לשמוע את היצירות האלה בצורה הזאת,והעיבוד המזרחי היה מאוד משעשע.הביקורת הקשה שהייתה פה על עיבודים מעידה לדעתי על אנשים כבדים וחסרי חוש הומור שאוהבים לומר על כל דבר שזה דוחה וזול כדי להיראות מבינים גדולים בתחומם.

amitmis

New member
אני מניח שלדעתך...

לא יכול להיות שאנחנו באמת לא אוהבים את העיבודים (עם דרבוקות וכו') ליצירות, כנראה שאנחנו אומרים את זה רק כי אנחנו רוצים "להיראות מבינים גדולים בתחומם". הבנתי...

yonti261

New member
לפי התגובה שלך נראה שנפגעת עד עמקי נשמתך

ואם זה באמת המצב אני מצטער מאוד...

תראה

אני אוהבת גם סגנונות מוסיקה אחרים. למשל מוסיקה ישראלית.עתה אני למשל מאזינה הרבה לדיסק החדש של שלמה ארצי , בייחוד לשיר נצמדנו,להיט ענק לדעתי. וכן,אני מעריצה של שלמה ארצי מאז היותי נערה. וכן גם מוסיקה לועזית ומוסיקת עולם. וזה כלל לא סותר לאהבתי הרבה את המוסיקה הקלאסית. אבל יצירה קלאסית כיצירה קלאסית אני מעדיפה לשמוע ללא עיבודים אחרים. אלא אם כן הם קלים והמלודיה נשארת. נכון שיכול להיות נחמד גם לשמוע גם דברים אחרים,כגון עיבודים. אך זאת בהחלט לא המוסיקה הקלאסית. ובמיוחד עתה כשלומדת עם מורתי למוסיקה על התקופות השונות וניתוח היצירות. כל פעם אנו מנתחות יצירה אחת לעומקה וגם דרך זה אני למדה על התקופה. ולקחת יצירה קלאסית ולשנותה לגמרי בעיבוד מסויים זה לדעתי לא אותה היצירה,אלא יצירה חדשה לגמרי!

yonti261

New member
אם ישאלו אותי מה אני מעדיף

כמובן שאני אשמע את היצירה המקורית ולא את העיבוד אבל אני לא מזלזל בערכם של עיבודים וחושב שזה יכול להיות מעניין ומשעשע לשמוע את באך בסגנון מזרחי או דברים בסגנון.חוץ מזה אני משתדל להימנע ככל האפשר ממילים ענקיות כמו דוחה ופופוליסטי כי רק לעיתים רחוקות מילים ענקיות קרובות למציאות.

זה עשויי

לעזור לקהל הרחב להכיר את המוסיקה הקלאסית. זה גם יכול להיות נחמד. אבל לא יותר מכך. בכל אופן,אני מעדיפה לשמוע את המוסיקה הקלאסית כמוסיקה קלאסית.

לעיתים מופיעה פה הודעה

וזה קורה אחת לכמה זמן,שבה הכותב שואל שאלה על שרה ברייטמן,מריה קארי או אמה שפלן שרבים מאיתנו מבטלים את תוכן ההודעה משום שהן לא באמת זמרות קלאסיות. לדעתי ואני מסכימה עם ההודעה של "פיה..." זה שלא מעט אנשים מוצאים את המוזיקה הקלאסית על גווניה מתוך המוזיקה הפופולארית,הם מוצאים אותה בדרך נגישה יותר ואז מתעמקים בה לפי רצונם.

cut2

New member
יכול להיות

אני דיברתי על אקספשן ועל אמרסון לייק אנד פאלמר, שלדעתי עשו את העבודה בצורה מבאסת. ברור שיש דברים שיכולים להיות מדליקים, המקרים האלה - לא מדליקים בכלל לדעתי
.

בדיוק!

זה כמו יצירה חדשה, ולכן מותר להנות ממנה מבלי לזנוח את היצירה המקורית. מותר להנות מעיבודים שונים ומשונים (אם הם טובים) כיצירה אחרת, מבלי לשפוט זאת כ"חילול הקודש". הרי בדיוק יש פה דיון על תזמורים, ומהו תזמור אם לא עיבוד? יש פה מישהו שאוהב את תמונות בתערוכה בביצוע המקורי לפסנתר, ולא מסוגל להנות מהעיבוד של רוול?

ItsikH

Member
לא ענין של חילול קודש דווקא ואפילו להיפך: ככל שהמעבד נוטל לעצמו יותר חופש ויוצר יצירה חדשה - יש יותר פוטנציאל להצלחה. הבעיה היא עם עיבודים שנעשים מתוך חוסר הבנה מוחלט למקור וגם ללא שום אמירה מקורית, והם אלו שנתפסים משום מה דווקא כ"נאמנים למקור" כיוון שכביכול שומרים על הקו המלודי (כאילו זה מה שמגדיר את היצירה המקורית).

למעלה