שבת שלום לכולם: אני חדשה כאן

נואשת 2

New member
שבת שלום לכולם: אני חדשה כאן

האם אתם מקבלים חברות חדשות? אני מיואשת מחמותי שיורדת לחיי.. ולגמרי בטעות סטרתי לה היום, היא הוציאה אותי מדעתי ואבדתי עשתונות.. בלי מחשבה ובאופן ספונטני מצאתי את עצמי סוטרת לה ועכשיו אני מצטערת על כך.. כי הגזמתי! בבקשה עיזרו לי להגיע להחלטה מה עלי לעשות? כבר התנצלתי לפניה - והיא לא קיבלה את התנצלותי!!!

נואשת 2

New member
המשך - מאז ומתמיד היחסים בניינו

היו פושרים למרות הנסיונות שלי (בעבר) להתקרב אליה תמיד היתה קורקטית ומרוחקת, עד אשר הרמתי ידיים ..

oryarok

New member
../images/Emo20.gifההיפך

כיצד את היית מרגישה אם היא הייתה סוטרת לך כאשר אמא שלך מרגיזה אותך האם גם לה את סוטרת בעלך לא מעצבן אותך האם תתני לו סטירה או ההיפך את תקבלי ממנו אנא הירגעי שילחי לה עציץ יפה או זר פרחים ותכתבי לה התנצלות היא אמא של בעלך האוהב אותך שבת שלום

amitmom

New member
נואשת, אני בטוחה שאת לא צריכה את

ההטפות שלי אני בטוחה שאת יודעת שזה ממש לא לענין להרים יד על אף אחד ולא משנה כמה הבן אדם הזה מעצבן אותך ולכן אני אפילו לא אדבר על זה. תשלחי לה פרחים בצרוף מכתב התנצלות ותגמרי את הסיפור יפה. אם הגברת לא מוכנה לסלוח לך זו כבר הבעיה שלה ואני ככה בינינו חושבת שהיא לא תסלח לך כי זו אחת מהדרכים שלה להראות עד כמה היא מסכנה ועד כמה את מרשעת. אל תנסי יותר להתקרב אליה ואל תתרפסי בפניה. תראי לה שאת בסדר ואת מודה בטעותך אבל הצעד הבא צריך להגיע ממנה.

הגנובה

New member
נואשת יקרה../images/Emo70.gif ברוכה הבאה../images/Emo70.gif

אני לא יכולה לספר, להגיד, לתאר.... עד כמה חלמתי, חולמת ואחלום לתת לחמותי איזו בומבה ולסובב לה את הפנים
.... את עשית מעשה שהיה נשוא חלומותי - ועדיין - מזה שנים רבות
אבל.... - וזה אבל גדול - לא עשיתי זאת (למרות שרציתיייייייייייייייי
אני לא מוצאת לנכון כרגע להטיף לך על הסטירה, אני מניחה שאת מודעת לחומרת המעשה... וכאן - אין לי גם נחמה או דרך לסובב את העולם אחורה - ולגרום לך לא לעשות את המעשה... זה קרה.... אי אפשר לשנות את העובדה... התנצלת, דיברת, ניסית להסביר - היא כרגע עצבנית וגם תטען שהיא לא תסלח לך לעולם.... את לא יכולה לעשות כרגע שום דבר נוסף - אלא לחכות עד יעבור זעם... ולתת למתווכים לעשות מה שהם יכולים כדי לנסות ולסדר את העניינים - כך ש"תסתדרו"... היא הרי לעולם לא תסלח לך על הסטירה... כמו שאני כירה את הסוג הזה של החמיות - היא תזכור אותה לעד ותזכיר לך אותה כל עוד אתן בקשר... מה בעלך אומר על זה
אני מניחה שאם זה הגיע עד סטירה - זה היה גרוע במיוחד.... האם הוא מגנה או תומך
... האם הוא מבין או לא מוכן לשמוע כל תרוץ ממך
אם הוא מבין - תני לו לעשות את "בקרת הנזקים" - אם לא - אני מקווה שזה לא גרם ביניכם נתק.... אני מצטערת שהעצה שלי לא תעזור לך הרבה כרגע, אבל את חייבת לתת לעניינים להרגע (אחרי התנצלות כנה כמובן). יאללה
- איך היד מדגדגת לי כרגע
אני מנסה לתאר לעצמי איזו הרגשה תהיה לי ברגע שכף ידי תפגוש את פרצופה של חמתי.... אח... אח.... חלומות באספמיה....

נואשת 2

New member
לכל התגובות שקבלתי, ההסבר לסטירה

לפני שאספר את סיבת הסטירה - מודה אני לכולן. חמותי באה לבקר אצלי (ביקור חודשי) ובדיוק התחלתי לרחוץ את הקטנה שלי שהיא בת 3 שנים. חמותי ניכנסה לחדר הרחצה לראות כיצד אני רוחצת את ליהי- וההערות רצו בזו אחר זו.. המים לא מספיק חמים.. הזרם לא מספיק חזק.. המגבת לא מספיק גדולה (מגבת ענקית) היא תתקרר (יש חימום) וכך במשך 10 דקות טענות בלי הפסקה. סוף סוף הוצאתי את ליהי מהמים ישר למגבת שהייתה מוכנה לעטוף אותה מיד. בקשתי את חמותי לצאת מהאמבטיה שאוכל לעבור, לא הגיבה והילדה עלי- וחמותי מנגבת ומנגבת עד שכמעט נפלתי יחד עם הקטנה שוב ביקשתי מימנה לצאת החוצה ואין שום תזוזה!! ואז היא פלטה בקור רוח- אלוהים נותן אגוזים למי שאין שיניים. כלומר אני לא מתאימה להיות אמא! והוסיפה .. אני מקווה שאת לא חושבת להביא עוד ילדים (ואני לאחר הפלה) עם אחת את לא מסתדרת.. אימך לא מדריכה אותך? כתגובה בקשתי שוב לתת לי לעבור, ושוב היא ממשיכה ליבש לקטנה את הראש.. עוד רגע חשבתי שאני הורגת אותה, רתחתי מזעם ואז צרחתי עליה "עופי החוצה כבר ותני לי לצאת" חשבתי שאני משתגעת.. ובלי מחשבה נוספת היד שלי עפה לפרצוף שלה.. והשאר אפשר כבר להבין.. מה יכולתי לעשות? לא, לא מגיע לה שום פרחים.. כדור בראש הייתי נותת לה.

ashlaya

New member
שלא תסלח!

נואשת יקרה קראתי את כל החלקים שכתבת נשאר לי רק לומר - אכן מעשה שעובר כל גבולות אז....אולי בגלל הגבולות שעברו עשית את שלך...גם החטפת לה! גם התנצלת! וכנראה שהיא תמשיך לכעוס בסופו של דבר הרווחת שתישאר רחוקה ממך לא יודעת בקשר להרמת היד אבל בטח לא הייתי שותקת

חני ב

New member
נואשת, קראתי

על מה ולמה... אין לי מילים, כי היא כל-כך לא בסדר. ואני מניחה שזו לא ההתחלה במערכת היחסים ביניכן. אבל בכל זאת, היית צריכה להתאפק, ואני מניחה שאת יודעת זאת. מה בעלך אמר על כל הסיפור?

jif

New member
נואשת, שבוע טוב

קראתי את כל הנאמר פה. לגבי התנהגותה של חמותך, אכן מדובר במקרה מעצבן ביותר, אך עליך לחשוב הלאה. ברור לי שלאחר שתרגעי קצת ותחשבי על מה שקרה, את תצטערי על כך, בכל זאת מדובר בסבתא של ביתך ובאם בעלך. את תצטרכי להיפגש איתה ולראות אותה מתי שהוא. לכן גם אני מציעה לך להתנצל בדרך כלשהיא (פרחים זה רעיון טוב), אך עם זאת, האם יש סיכוי שתוכלי לשבת ולדבר איתה ולומר לה כמה מפריע לך מה שהיא עשתה/עושה? או האם יש סיכוי שתוכלי להתעלם מהערותיה ופשוט להיות אדישה אליה? אם תצליחי והיא תשים לב לכך, זה יגרום לה להפסיק להעיר לך, כי היא תראה שהדברים נופלים על אוזניים ערלות. גם חמותי מעירה לי על דברים לפעמים ואני עונה לה: בסדר, בסדר ובתכלס, עושה מה שאני רוצה ואפילו לעיתים אני חושבת שאולי היא צודקת (מפתיע, נכון?). בקיצור, בשביל המשפחה את צריכה לעשות מאמץ להיות בסדר איתה (ולא יותר מזה) ואני מקווה שגם היא תשתדל, כי היא בהחלט תריכה לעשות זאת!!!!

amitmom

New member
נואשת..תתעלמי ממה שכתבתי לך מקודם

חבל שלא הכנסת לך עוד אחת. מצטערת אם אני דורכת על היבלות למישהו אבל אני מעוצבנת רצח. וואיי..וואיי..ברגע שמישהו יאמר לי שאני אם לא טובה או שיאמר לי שהוא/היא מקווים שאני לא יעשה יותר ילדים יחטוף ממני הרבה יותר מסטירת לחי. נואשת יקרה, היית צריכה לבעוט בה החוצה. אני כ"כ מצטערת שהיית צריכה לשמוע כזה דבר נוראי מאישה חסרת לב ומוח. תתעלמי ממנה כי אנשים כאלו לא שווים אפילו את היחס הקטן ביותר. ושתביני אני מאוד לא דוגלת באלימות אבל אצלי הפס האדום עובר בילדים שלי ובהיותי אם טובה. סתם משהו שרציתי לשאול..אייך הגיב הבעל?

נואשת 2

New member
כיצד הבעל הגיב - רע מאוד לצערי

עוד לפני שאימו תספר לו- סיפרתי לו בעצמי בפרטי פרטים מבלי להחסיר דבר. למען האמת הסטירה לא הייתה חזקה (אני יכולה יותר חזק) אפילו סימן כף היד לא היה לה על הלחי (עור של פיל) אילו לי היו סוטרים הייתי מהלכת עם כף יד על הלחי שבוע ימים.. בעלי מאוד ניפגע בעבור אימו, לא קיבל יפה את ענין הסטירה מיד ניגש לטל´ לדבר עם אימו ולהתנצל בשמי. האמת הרגשתי רע כאשר ספרתי לו.. ושום תרוץ שלי לא מצדיק את מעשי, ואני מתביישת מעצם המעשה! ביקשתי מבעלי סליחה והסברתי לו שלא התכוונתי לעשות זאת- זה קרה באופן מאוד ספונטני ללא מחשבת תחילה. עד היום הוא לא סלח לי, בקושי פונה אלי בדברים ואני מקווה שהזמן יעשה את שלו. בעלי בטבעו אדם מופנם ועדין, ולעיתים מאוד רחוקות הוא מרים את קולו או מתרגז עלי תמיד מפרגן לי ותומך: חוץ מימקרה זה.. הוא ציוה עלי להרים טלפון ולבקש סליחה. עשיתי זאת גם למעני.. שארגיש טוב יותר ואילו חמותי ביקשה ממני לתת לה זמן. מאוד חשוב לי שבעלי ישכח ויסלח לי כי אני מאוד אוהבת אותו וחשוב לי שלא יכעס עלי. תודה לכולם על התמיכה מקווה שאמשיך להשתתף בפורום במצבים ואירועים משמחים יותר אוהבת את כולכם

איך לטפל בחותנת

בעיקרון צריך לקחת בקלות כל פיפס של החותנת. כי היא מהמשמפחה וזה אין מה לעשות. אבל, יש מקרים שאסור להבליג וגור שלף (ששחקן כדורסל במכבי תל אביב שאוהד נפגע באביו המת)הוא למרבה הצער דוגמא טובה -עשה את המעשה שלך ונתן לו אגרוף-75% בסקר חושבים שעשה טוב. חוץ מלא להתיחס ופשוט להתעלם את צריכה לדעתי להגיד לבעלך מעכשיו אמא שלך לא נכנסת לכאן ואני אישי את לא ההולכת אליה חוץ מארועים חגיגים עד ששהיא תשנה את ההתנהגותה . הכי חשוב שיתבטא במעשים

הגנובה

New member
נואשת יקרה../images/Emo70.gif

הוא כועס על הסטירה בצדק - אבל הוא צריך להבין את הסיטואציה... אני חושבת שמספיק להתרפס, מספיק לבקש סליחה, עשית את כל זה - וכמה שיותר תתרפסי ותבקשי סליחה - כך יטפסו עלייך יותר עכשיו.... תני לזמן לעבור, הזמן יעשה את שלו. חוץ מזה הם צריכים להבין - שאם כל הדברים הנוראים שהיא אמרה לך + הלחץ של טיפול בילדה חדשה + ההורמונים המשתוללים שלך - המעשה שעשית הוא לא הגרוע ביותר שיכולת לעשות...!!!! - שוב אני אומרת - גם לך מגיעה התנצלות כאן!! ודבר חשוב נוסף - יאללה אולי תחליפי את השם הזה!!! ממש מייאש לקרוא לך בשמך!!! - תחליפי שם - וכמובן תגלי לנו לאיזה שם החלפת

חני ב

New member
שבת שלום לך נואשת

לא נעים לי לאמר, אבל בצדק היא לא תסלח לך. אם היא היתה סוטרת לך, כיצד את היית מגיבה? מסכימה עם קודמותיי, תשלחי לה זר פרחים ע נ ק, שוב עם התנצלות, ותקווי לטוב. אם לא, אין לך הרבה מה לעשות. אל תתחנפי אליה יותר. את עשית את שלך עכשיו, כי טעית, נכון, אבל עכשיו הכדור מצד שלה. מעניין לקרוא, אם לא אכפת לך, מה היא אמרה/עשתה שעד כדי כך לא יכלת להתאפק? אולי עוד נסכים איתך על מעשייך.

עציון

New member
אם אני הייתי חוטף סטירה מכלתי!

ותהיה הסיבה אשר תהיה, ונגיד, רק נגיד, שאני חמותה, לא הייתי סולחת לה ושום פרח לא היה מרצה אותי. כחמות, ונגיד, רק נגיד שאני חמות, הייתי נעלבת. נפגעת ולא רוצה לראות את פניה.לא היום, לא מחר ולא מחרתיים.("אני אראה לה מה זה לסטור לי בפנים ועוד כאשר אני באה לעזור לה. היא תלמד אצלי מי פה הבלאבוסטעה...) עכשו, כחם, אם הייתי חוטף סטירה: א. הייתי נפגע לתקופה מסויימת. ב. ממתין לתקופת צינון מסויימת-חודש, ומצפה שהסוטרת תרים טל. לבקש סליחה.אבל ...לא פרחים ולא אגרטל. פרחים לאחר ההלויה אגרטל על המצבה- שתרגיש קצת צער...

אני יכולה להסתכל מנקודת מבט של חמות

אני חושבת שהייתי מרגישה מאד מאד פגועה אילו חלילה היה קורא לי דבר כזה. סטירה בפנים מאד פוגעת ומעליבה בלי קשר אם היא כואבת. אני מציעה לך לכתוב לה מכתב התנצלות מפורט בו תסבירי את עצמך היטב חוץ מן ההתנצלות , מכתב היא תהיה חיבת לקרוא ויהיה לה אולי גם יותר קל מאשר פנים אל פנים. פרחים לא נראה לי לעניין כאן,פשוט לא מגיע לה פרס.

amitmom

New member
סבתא רות..אני מצטערת שאני ככה

מתפרצת אבל אני חוששת שאת טועה. את נשמעת לי כאדם חם ואוהב ולא כ"כ מסתדר לי שאת אי פעם היית אפילו אומרת או שוקלת לומר כזה דבר מגעיל ואכזרי לכלתך לכן אין ספק בליבי שאת לא היית ולא תהיי במצב שבו את מקבלת את הסטירה. אני בטוחה שאת לא היית מגיעה למצב כזה כי את אדם מקסים אבל יש חמיות כדוגמת זאת של נואשת שלא ניחנו בטקט או בחכמה יתרה ולכן הן כן מוצאות את עצמן במצב מביך זה. חמותה של נואשת היתה צריכה לחשוב קצת לפני שהיא פתחה את הפה. הכי קל זה לפגוע באנשים..למה החמה לא חשבה קצת לפני שהעליבה את נואשת. אולי אם היא לא הייתה מעמידה אותה במצב הזה הדברים לא היו נגמרים כפי שהם היום. בנוסף, אני חושבת שמכתב התנצלות לא מגיע לה. אני בדעה שצריך אדם גדול כדי להודות בטעויות ולהתנצל אך אינני רואה פה מקום להתנצלות. יש מקום להסבר על הסטירה אך לא צריך לתת מקום להתנצלות.

למעלה