שבת שלום לכולם: אני חדשה כאן

הגנובה

New member
שום מכתב התנצלות../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

סבתא רות,אני - כמו אמא של עמית וכמו הרבה אחרות כאן בפורום (כך אני מאמינה - אני לא מדברת בשם כל האחרות/ים) - לא חושבת שצריך יותר מהתנצלות מילולית... אמנם, נכון - מספיק היה להעיף אותה מילולית מהמקום - אבל אחרי שקראתי את הסיפור הזוועתי של ה"למה" - אני מאוד מבינה את ה"איך".... זה לא שאני חושבת שלהרים ידיים - זה פתרון - לחמה או לכל אדם אחר - אבל זה נעשה.... החמה הזאת, רעה, מתעללת, אכזרית, מטומטמת... סליחה - הכינוי הזה פותר אותה מאשמה... היא לא מטומטמת - היא פשוט שטנית
כמו שכתבתי כבר קודם.... צריך לחכות קצת, לתת לדברים להירגע ואז להתנצל על הסטירה בלבד... אני לא חושבת שצריך לפתור את החמה ללא התנצלות על הדברים שהובילו לסטירה - היא הרי הוציאה אותה מדעתה
גם החמה צריכה להתנצל
עוד לא שמענו מה עמדתו של הבעל בכל זה - אבל אני חושבת שהוא בפרוש צריך לגרום לאמא שלו להתנצל על כל מה שאמרה ועשתה לאישתו
ועצה אחרונה - לעולם לא לתת לה לפתוח שוב את הפה בנושא הקשור לגידולה של הילדה ולדרך ניהול חייהם... אין לה שום דבר טוב להגיד... שתשתוק
- אסור לתת לה להגיד דברים ולהעלים עיין או להעמיד פנים שלא נאמרו - לפי מה שהבנתי מהתיאור האחרון - זו אישה עם תכונות שטניות - וככל שיתנו לה לדרוך עליהם - היא תמשיך ותעשה זאת בעוצמות הולכות וגדלות כל הזמן

הגנובה

New member
אני לא חושבת שהגזמתי, עציון....

שים את עצמך במקומה... אולי לא את עצמך - חלילה וחס - שאחת מהמחותנות שלך תאמר כאלו דברים לבתך... אתה באמת רוצה לאמר לי שזו לא התעללות מילולית
- אתה באמת ובתמים מאמין שהדברים שנאמרו היו מתוך כבוד, אהבה או רצון לעזור

לדעתי האישית ../images/Emo11.gif

זוהי סוגיה מאוד מאוד קשה וכל אחת היתה מתנהגת אחרת באותה סיטואציה. לדעתי האישית (ולכן אני נמנעת מלהגיב עניינית למקרה) לא ניתן לשפוט היות וכל אחת צדקה בצידה. (החמות בהפגעות והכלה בתקיפה) אנו כאן לא יכולים כ"מועצת חכמים" לשבת ולהשיב בכדי להשיב, ישנם הרבה מקרים שבאמת אין לנו אפשרות וכלים לשפוט או לייעץ. לדעתי האישית המקרה כשלעצמו מזעזעזעזעזעזעזעזעזעזעעזעזעזעז הן מצד הכלה והן מצד החמות. נואשת., אני מקווה שכשתישוך הסערה (תרתי משמע) תהיו יותר חכמות בכדי לפתור את הבעיה הקשה. בהצלחה.

הגנובה

New member
סיגלי, כבר אמרנו שאין שום דבר

שמצדיק הרמת יד.... ונכון - אי אפשר לשפוט אותה - אני לא מצדיקה את הסטירה עצמה - אני מגנה את התנהגות האמא - ואם היא הגיעה לסטירה - אני לא מקנאה בה מה עבר עליה באמבטיה הזאת
מכל הדברים שעברו עלי עם חמתי - מעולם לא הרמתי עליה יד - למרות שהחלום הרטוב שלי זה להלביש לה בומבה ולסובב לה את הראש כמו ינשוף
אבל מה לעשות.... אני באופיי פציפיסטית.... לא יכולה לעשות את זה - רק לחלום על זה.... אני הולכת לישון קצת.....

בולי27

New member
לסובב לה את הראש כמו ינשוף ../images/Emo6.gif

גדול
אני פשוט מתעלפת מצחוק עוד שנייה! נואשת
את משכירה את שרותייך
יש לי גיסה שלא תתנגד לטיפול פנים כמו של חמותך...(ולי אין אומץ) אז אם את מחליטה להשכיר את שרותייך, הגעת לפורום הנכון

morinbar

New member
לסובב לה את הראש...../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

לא הפסקתי לצחוק, כמעט ברח לי ה... מרוב צחוק ובטני, אוי בטני כואבת... חולם רטוב לך
רק טוב.

עציון

New member
גנובה, לא אמרתי שהגזמת. ביקשתי

להירגע. כאשר סוטרים למישהו ועוד אחד מהמשפחה, צריך קודם כל להירגע ולחשוב מה עושים כדי שהמצב לא יתדרדר. הבחורה נכנסה לפורום עם שאלה קשה והתלהמות תוך הצדקת המעשה רק יחמיר את המצב. אנחנו נייעץ לה כך וכך והיא נשארת עם בעל פגוע(ב..צ..ד...ק!!!)ועם חמות שקשה לראות כיצד תסלח לה. ובכן, בין אם היא צדקה -הכלה, ובין אם לא, יהיו הסיבות לסטירה אשר יהיו, אני לא הייתי ממהר לייעץ עיצה שרק תחריף את מצבה של הכלה. היא נשמעת מיואשת ולא ששה אלי קרב!!! תקשיבו גם ל"מיואשת"....

הגנובה

New member
אני בשום אופן לא מצדיקה את הסטירה

אבל אני גם לא מצדיקה התרפסות וזחילה על הגחון לעולמי עולמים
גם אני חושבת וטוענת שהיא צריכה לקחת צעד אחורה, לתת לעניינים להירגע - היא כבר התנצלה לפני כל העולם, אין צורך לתת להם להתייחס אליה כמו אל שטיח כרגע.... הדברים יירגעו קצת - היחסים עם חמתה לעולם לא יהיו טובים - אבל אם קצת יקחו אחורה - צעד אחד - כולם - יירגעו, אולי עוד יש סיכוי שיהיו איזשהם יחסים נורמליים במשפחה הזו. ומה לגבי חמתה
- אתה לא חושב שהיא צריכה להתנצל
- הרי הדברים שהיא אמרה הם לא דברים של מה בכך

עציון

New member
בודאי שחמותה טעתה...

אבל זו גדולה מצד אדם לבא ולהתנצל ולהודות שהוא טעה. לו היתה זו אימה, היא היתה מתנצלת. מדובר בחמות. פה יש משחק של "מי חזק יותר" "מי צודק יותר" ולכן זה לא פשוט כלל וכלל. ולכן, לא הייתי נוקט בקו מילטנטי קיצוני כל כך כמו שלפחות שתי משתתפות הציגו את הפתרון היאות לבעיה. וטיעיתי לגבי השואלת. היא נואשת ולא מיואשת כמו שכתבתי. ט.ל.ח.

עציון

New member
ועוד איך שיש הבדל

נואשת--אחת שקוראית לעזרה מיואשת--אחת שכבר לא זקוקה לעזרה

לאמא של עמית ולגנובה !!

אני רוצה להבהיר את עצמי: ראשית אתן צודקות החמות היא כנראה באמת רשעית ,או טיפשה שהפה שלה רץ קדימה לפני השכל,אבל כל זה לא מצדיק לתת סטירה . הרמת יד אסורה בכל מקרה, אפילו שבעצם מגיעה לה סטירה.כל מה שהתכוונתי שתתנצל על הסטירה בלבד ובאותה הזדמנות תסביר לחמותה איך היא היגעה למצב הזה של כעס בלתי נשלט. המכתב נועד להקל עליה, כי בע"פ החמות לא רוצה להקשיב לה.מכתב היא תהיה חיבת לקרוא עד הסוף ואולי תבין.

הגנובה

New member
סבתא רות....

(דמייני את יצפאן)...זה בדיוק מה שרציתי להגיד לך
חוץ מנושא המכתב - אני לא בעד מכתב... מצטערת - אני עדיין חושבת שצריכים לתת לענינים להירגע - ורק אז לדבר - כל מה שיאמר או ייכתב עכשיו - רק יוסיף אש למדורה.

בולי27

New member
נואשת ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אין לי מה להוסיף על כל מה שנאמר פה, אני מבינה אותך, אני חושבת שההתנצלות הספיקה. אני מקווה שבעלך מבין אותך כמונו, אם לא אני מציעה לך לתת לו לקרוא את השרשור הזה. תחזיקי מעמד אנחנו איתך

למעלה