שבת שלום לכולם!רוצה לאמר לכם משהו !

שבת שלום לכולם!רוצה לאמר לכם משהו !

הייתי רוצה לשוחח איתכם על בדידות. אני בחור שחושב הרבה,גם עושה,אך חושב לא מעט. תוך כדי שיטוט בשנקין,עם איש שאני אוהב,במין זיק אסוציאטיבי,חשבתי שאני מגיע הביתה וכותב לכם,על בדידות,ועל העצמה.... העצמה אצלי מתקשרת מאד למושג הזה.....בדידות ! עובדה ! כל הדברים הכי יפים יוצאים לי כשאני בודד,כשאני לבד,בשעות הכי קטנות של הלילה....... אני מרגיש שעם "הרבה בדידות"-יש "הרבה חיבור", "לאלוהים שלי". מדוע? לא יודע....אולי הריכוז....אולי השקט....אולי כי אני אוהב גם להיות לבד? לא יודע...אך עם עובדות למדתי שאני לא מתווכח..... מה אתם חושבים על בדידות והעצמה ? ערב טוב,ושבת נפלאה לכולנו!

pandor

New member
בדידות

להיות לבד ולהיות בודד זה שני דברים שונים לגמרי. עצמה קיימת ב"לבד",בדיוק באותו מידה כמו שהיא קיימת ב"יחד". חשיבה זו גם עשייה ולהיפך אפשר לעשות גם מבלי לחשוב. איך אתה מגדיר עצמה?

יש הבדל בין סוגי ההעצמות !

כשאת/ה נמצא/ת לבד,את/ה מתעצם/ת באופן שונה מאד,מאשר,כאשר את/ה ביחד.... את/ה חושב/ת שזה נכון לגביך? מותר לי לשאול אם את/ה בן,או בת ? כאשר אנו לבד,אנו חושבים יותר.....אפקטיבי..... כאשר אנחנו ביחד,אנחנו מפריעים,ומופרעים בתהליך החשיבה...... הרעש מפריע......ותשומת הלב.................. מ ת ר ח ק ת....ממך. ואת/ה התכוונת:"חשיבה זו גם עשיה-ולהיפך,עשייה זו גם מחשבה" ! טעית בניסוח ! אני לא דיברתי כאן על עשייה,דיברתי על העצמה......... ערב טוב לך ! ושבת שלום.

הבדידות כמקור העצמה אישית

אני חושב שאני אדם בודד. למרות שיש לי חיי זוגיות, ילדים, משפחה, עבודה, חברים - בס"ה אני אדם בודד. תחושת הבדידות הזאת גורמת לי להעצמה אישית. בזאת אין לי כלל ספק. בזכות הבדידות אני מצליח לחשוב. אני חושב לעומק, אני לא מערב אף אחד במחשבותיי. מגיע למסקנות לגבי חיי ולגבי החיים בכלל. וזו הרי עיקרה של ההעצמה האישית. כך לפחות אני רואה את זה.

יהודה,ברוך הבא למועדון,גם אני כזה

עם אנשים נראה "המוני",כל הזמן בקשר של מבטים,מילים,ואנרגיות,ובבית מחפש את השלווה שלי,את הלבד. בדידות זו לא המילה,למרות שלעיתים אני מרגיש בודד. למה אני מרגיש בודד ?

עוזי בוקר טוב,

קודם כל דבר ב"אני" ולא ב"אתה" ו"אנחנו" אם את מביע את מחשבתך... אני רוצה לחדד משהו, ולבקש ממך לא "לתקן". אין כאן טועים, וגם אין כאן צודקים... זה אחד הדברים שאסור לעשות כשמבקשים מאנשים להביא את עצמם... אתה יכול להסכים או לא, וכבר גם אמרנו שזה לא כל כך משנה... אבל, בבקשה לא להגיד שמישהו טעה או לא... מילים עם סימני קריאה עושות "רעש"...אבל לא בהכרח יותר חזקות או אמיתיות ממילים שנאמרות בלעדיהן. זה בערך כמו לצעוק או לדבר בקול רגיל.מי שצועק לא תמיד יודע יותר מזה שלא...

אביבה ! שאלה מאד חשובה !

האם אני טועה אם אני "מתקן" ? כי אם אני טועה כשאני "מתקן",אני לא יכול לטעות-כי אין כאן טועים.. איך אני יכול לטעות,אם את אומרת "אין כאן טועים,ואין כאן צודקים" בואי נלך עם האמירות שלך עד הסוף....... הספונטאניות שלי נתקעת.....אם אתנהג כאן כפי שאת מצפה האם אני אהיה אני ? או שאולי אהיה את?

אביבה ! לענות בשאלה זה לא לענות!!!

בוקר אור ! ואני מחפש תשובות,בכדי לדעת מה תהיה תגובתך,אם אמשיך לשים סימני קריאה ועוד.... האם זה יפגע ברגשותייך? האם תחושי שאני "מזלזל" ? מה זאת אומרת למה אתה שואל ? היית רוצה שנעשה איזה נסיון אביבה ? על כל שאלה שתשאלי,יענו לך בשאלה. איך זה יגמר לדעתך ? אנו לא בדו שיח כאן?

אתה לא מנהל דו שיח

אתה מנהל דו קרב אתה מבקש תשובות שמתאימות למה שאתה רוצה וחושב... מה שלא מתאים לזה, בעינך זו לא תשובה... וזה לא דו שיח... ובכלל, למה לך לדבר איתי או לנהל דו שיח או בכלל לשמוע מה יש לי להגיד... עזוב, המשך בדרכך... לי אין בעיה כשעונים לי בשאלה, להיפך, זה מסקרן, מעורר, גורם למחשבה ואם לא הבנתי אז אני יודעת שיש משהו שלא קלטתי...וזה בסדר גמור. יש עוד הרבה ללמוד ולעשות... לא, אין בזה זלזול. אתה גולש למקומות לא נכונים כי אתה נורא רוצה שאני אהיה בריבוע שהכנת לי...ואני לא רוצה! אבל... זה ממש לא מחייב אותך. אין לך איפה לחפש תשובות אלא רק אצלך. ואם עדיין לא היגיעו, לא נורא... שום דבר לעולם לא נגמר, תמיד יש לזה המשך... אפילו אם זה לא משהו שנראה בהתחלה...

האם נשמע שאת כועסת? לא התכוונתי

להכעיס אותך,אם זה אכן כך. אני רוצה להמשיך להתבטא באופן חופשי,עם הפסיקים,וסימני הקריאה. את זו ש"לא מקבלת אותי" ולא ההיפך. להקיף בריבוע זה להשאיר הרבה סימני שאלה,אביבה. אם לא אענה לך על שאלות,כמו שאני רגיל לעשות רוב הזמן כאן,איך נוכל להמשיך ? הרבה פעמים שאלתי שאלה,ובמקום תשובה שאלת אותי 4 שאלות...... ואני עניתי לך תמיד,עם המון פתיחות ואהבה...... אם אני שואל,אני שואל,כי אני לא מעוניין לפגוע בך !!! אמרתי,ואני אומר שוב,זהו הפורום שלך,ורציתי לדעת אם מדובר באיזשהוא ציווי,או באיזשהיא הצעה,זה הכל...... קשה לי להמשיך לנהל דו שיח,כאשר השיחה מופסקת.

או קיי...

המשך להתבטא כפי שנעים לך... השתדל לא להגיד לאף אחד שהוא/יא טועים... בביטוי "את/ה טועה" יש פגיעה אפילו אם נאמרו לא מתוך רצון לפגוע. קבל את העובדה שיש דברים שלא תמיד מבינים וזה בסדר ואולי אף נעים... אל תדאג להמשך השיחה שלנו...אני מבטיחה לך שתהיה שיחה גם בלי שאלות... ועוד משהו, גם שתיקה היא סוג של שיחה מאוד מאוד פעילה... יש כאן כמה שעושים את זה חזק! האם אפשר לקבל בלי להבין?... זו שאלה למחשבה, אין חובה לענות...

עכשיו אני רוצה לנשק אותך,מאוהב בך

מרגיש המון אהבה אלייך,כשאת מדברת אלי כך,רוצה לחבק אותך חזק,אבל יודע שאת מאד רחוקה.....ומצד שני עכשיו אני מרגיש קרוב קרוב אלייך. שולח לך משלוח,כבר...

ספר חוויות,אם בא לך לשתף,מה שלומך

DEEREST ? איך הספר ? מה אתה קורא ? אתה יודע כבר הכל....

Deerest

New member
להעיר את הנמר

ספר על טראומות, מאפיינים ושיטות טיפול ומניעה עצמאיות. מדהימה, המכונה הזו שאנו קוראים לה גוף האדם. כמה עצומים כוחות הנפש שבה.

למעלה