שוב: בומים מסתוריים במרכז הארץ

אי אפשר לדעת:

כל עוד יש איפול תקשורתי על נושאים מהסוג הזה, אנחנו יכולים רק לשער מה קיים. לאמריקאים (ואולי גם לנו) יש אכן טכנולוגייה מתקדמת בשנות דור ממה שידוע...

Gilliana

New member
ולמה ציפית?

שהכל יפורסם בתקשורת? בבחינת: כן, יש לנו מטוסים שמסוגלים לטוס במאך 10/ מנועי דחף אנטי משיכתיים וכדומה? צריך להיות, סליחה על הביטוי, אידיוט כדי לצפות לתשובות שכאלה. ולסיום ידידי, מי שחוקר את הדברים ביסודיות - מגיע למסקנות הנכונות. אבל אבל אבל... מקור הבומים הוא לא בפעימות אלקטרומגנטיות - נתחיל משום הסיבה הפשוטה שפעימה אלקטרומגנטית היתה משתקת מכשירי חשמל ומנועי מכוניות ולא כך הדבר. הבומים/גלי ההדף נגרמים קרוב לודאי כתוצאה ממנועים סילוניים יחודיים (בעגה המקצועית - Ram jet ) המאפשרים לכלי הטיס להגיע למהירויות היפר-סוניות, כלומר מאך 5 ומעלה.

Gilliana

New member
עם כל הכבוד לדני רופ...

לא ממש היינו צריכים אותו כדי לדעת שטענת האינברסיה היא בבחינת עלבון צורב לאינטליגנציה, אם כי כל הכבוד לדני שטרח סוף כל סוף להגיד את הדברים בפומבי. חיה"א יכול להכחיש מכאן ועד להודעה חדשה - וזה הרי צפוי ובמידה מסויימת אף לגיטימי. סקופ? לא לדאוג, לא יהיה וטוב שכך.

Majestic12

New member
כנראה שרק בישראל...

כנראה שרק בישראל, מזג האויר מסוגל ליצור בומים על-קוליים (במקביל לאימוני צה"ל ופעילותו בעזה)... איזה שיתוף פעולה מדהים בין כוחות הטבע לבין חיל האויר. נ.ב. - רוב החזאים (ומן הסתם גם דני רופ), שירתו בשרות המטאורולוגי של חיל האויר. לכן הם מכירים יפה מאד את הגורמים לבומים - וזה לא מזג האויר...

gozlan8

New member
לימור

נמאס לגמרי מהבומים, האם גם אצלך הבית כמעט קרס היום בצהריים? (קריות)

gozlan8

New member
well

יום עמוס למדי, רק בשעה האחרונה מדביקה ת'חדשות... ומסיקה ת'מסקנות

היו בומים חזקים בצהרים:

אבל אני גרה בקרית ים, ולכן אם זה לא בום ממטוס אז רוב הסיכויים שזה אימונים של חיל הים או ניסויים של רפא"ל... אם זה היה נשמע בלילה כמו לפני חודש אז הייתי חושבת מה זה באמת היה...

gozlan8

New member
בדיוק לזה התכוונתי

לבומים של 14:20... ואני בק. חיים. מזרחית.

Gilliana

New member
רק שתדעי...

שבלילה נשמעו "בומים" וגלי הדף לא רק לפני חודש - באזורים מאד מסויימים בארץ זה קורה כל שבוע לפחות פעם אחת, לרוב בשעות 3-4 לפנות בוקר. לא הכל שומעים בכל מקום...

ואיך את מסבירה את זה ?

האם לדעתך בכל המקרים מדובר באותו גורם ? ואם כן, אז למה הטווחים משתנים כ"כ ?

Gilliana

New member
קודם כל...

כבר הבאתי את חוות דעתי עשרות פעמים מעל גבי פורום זה. שנית - הטווחים לא משתנים, מדובר במסלולי טיסה שונים - לידיעתכם, ישנם עשרות מקרים לא מדווחים בתקשורת באזורים מצומצמים יותר של המדינה, כולם פחות או יותר סביב אותה נקודה.

אוקיי

התכוונתי לטווח שבו נשמעים גלי הדף. נשמע מאוד לא סביר שפעם אחת הטווח כולל את רוב מישור החוף, ובפעם אחרת חלק קטן מאזור הקריות. מן הסתם בחלק מהמקרים סביר להניח שמדובר ברעמים, מחצבות וכו'.

Gilliana

New member
אה, אני בטוחה שיש גם כאלו

לא כל "בום" נובע בהכרח מכלי טיס. יחד עם זאת, יש הבדל שמיים בארץ בין קולות נפץ שנשמעים מרעמים, בומים על קוליים, גלי הדף היפר-סוניים ופיצוצים.

euler1

New member
ההסבר שלי

אינברסיה זה מצב שבו הטמפרטורה של האויר עולה ככל שהגובה בו מודדים אותה גבוהה יותר, לאויר חם יש מקדם שבירה נמוך יותר מלאויר קר, לכן אם מטוס של חיל האויר עושה בום על קולי מעל עזה נניח גלי הקול ישברו כתוצאה מהחזרה גמורה מהשכבה העליונה של האויר החם לכיוון הקרקע ומהקרקע חזרה לאויר במצב כזה גלי קול יכולים להגיע למרחקים גדולים מאוד בדומה לגלי רדיו שמשתקפים מהאטמוספרה, זה גם ההסבר שחיל האויר נתן רק שהם השתמשו באנלוגיה של כדור פינג פונג שקופץ בין הקרקע לשכבת האויר החמה אני חושב שרוב הציבור לא ממש הבין את הכוונה :)

ירדן121

New member
אי כמה זמן לא הייתי פה המחשב שלי

דפוק קשות.............ברמות זה לא אומר שהלכתי.

Gilliana

New member
בחלום בלילה

אין מצב, ואם היית קורא את מה שנכתב כאן - אפילו מטאורולוג מוסמך, דני רופ, שלל את העניין. אני לא אכנס כאן להסבר המדעי מדוע ההסבר של אינברסיה הוא בלתי אפשרי בעליל אבל אני אומר לך על רגל אחת שגלי קול שנוצרים כתוצאה מכך שכלי טיס שבר את מהירות הקול אינם יכולים בשום פנים ואופן להתנהג כפי שתארת - הדבר עומד בניגוד לחוקי הפיזיקה. בנוסף - לא מדובר רק בבומים על קוליים, מדובר בגלי הדף שאינם נגרמים כתוצאה משבירת מחסום הקול אלא מטיסה במהירות מסויימת שנחשבת היפר-סונית. גלים אלו על אחד כמה וכמה לא יכולים "להשבר". בשורה התחתונה - ההסבר של אינברסי הוא לא הסבר, הוא עלבון לאינטליגנציה. אולי אתה עובד עבור דובר צה"ל במקרה?

euler1

New member
אני לא עובד עבור דובר צה"ל :p

אם אתה לא מאמין לי אולי תאמין לויקיפדיה http://en.wikipedia.org/wiki/Temperature_inversion ואני מצטט:
In addition, when an inversion layer is present (for example early in the morning when ground-level air temperatures are cool, and high level air temperatures are warmer), if a sound or explosion occurs at ground level, the sound wave can travel much further than normal- the sound is refracted by the temperature change at the boundary and it undergoes total internal reflection. Much of the sound is thus trapped under the layer and the sound can travel much greater distances than normal.​

למעלה