שוב שמים תרגום במקום כתוביות-

moran f

New member
כמו בלוק

אני אשמח מאוד אם תסבירי לי מה זה הדבר הזה שכולם מדברים עליו, ה"חדשות" הזה. וברצינות - לא, לא הבנתי למה תרגום לשפת הסימנים כל כך חשוב בחדשות כשמה שנראה שאנשים אומרים זה שתרגום לא עוזר להם וכתוביות כן (כולל אותך - שטענת שהתרגום חשוב עד שתהיה אפשרות לכתוביות מהירות - ויש, קוראים לה תמלול ובהחלט אפשר לייצר כתוביות ברמה טובה עם עיכוב מינימלי גם לשידורים חיים).

את באמת כמו בלוק

עד שיהיה תמלול, התרגום לשפת סימנים הכרחי כי אם אין במה להיעזר בחדשות אז שיהיה לפחות תרגום לשפת סימנים זה עדיף מאשר כלום. לפחות חלקנו יוכלו להבין משהו מהחדשות. אני מדברת על ההווה. על עכשיו. מנסים לשים לנו תרגום בכול מיני תוכניות נידחות בשעות הזויות. אז במקום לעשות את זה שיפעילו קצת את המוח וישימו את כל הכסף המבוזבז על החדשות. ואם עוד לא הבנת, לילה טוב.

moran f

New member
אבל מי אמר שלא יכול להיות?

עד שיהיה - אז שיתרגמו לשפת סימנים לנצח, "עד שיהיה". אפשר לתמלל חדשות. זה נעשה לפחות במקום אחד בעולם.

המרחפת

New member
"עוד כמה שנים וכבר יהיו לנו כתוביות

בכל מקום"- זה לא יקרה אם נשתוק וניתן לעניין להתגלגל מעצמו. זה יקרה כי לא ניתן לזה לשקוע ונמשיך לבקש, בדומה לתביעה שהוגשה כעת נגד גופי הטלוויזיה על אי אכיפת חוק הכתוביות- הזכירו להם שאנחנו שם.

להזכירך

יש חוק שאומר שעד שנה מסויימת (שכחתי...) יהיה תרגום בכל הערוצים בכל התוכניות. בגלל זה אמרתי מה שאמרתי

moran f

New member
תרגום או כתוביות?

והתביעה שהוגשה הראתה שאין אכיפה.

moran f

New member
יש גם זמן עד 2008

מה הקשר ל-2010? שמת לב לחוק שהובא כאן? יישום חוק הכתוביות מתחיל הרבה לפני 2010.

moran f

New member
כתובים שם המון מספרים

אבל אם תיכנסי לקישור שהביא איל הדור למטה תראי שבסעיף "כתוביות במהדורת החדשות", כלומר סעיף 5, בסעיף קטן א' מצויין התאריך 1 בינואר 2007 כתאריך תחילת חיוב כותרות במהדורת חדשות ובסעיף קטן ב' - 1 בינואר 2008 כתאריך תחילת חיוב כתוביות. איפה 2010 בסעיף לא ברור לי.

המרחפת

New member
ומישהו עושה את זה?

כמו שאמרה מורן, כל סיפור התביעה הוא בגלל שזה לא מיושם בפועל. תמיד אומרים עליי שאני אופטימית מדי, אבל מה שאת אומרת זה כבר נאיביות.

הגזמת

אם לא שמת לב, במדינה שלנו הכול זז לאט. אז אני נאיבית? החוק אומר שעד 2010 יהיה כתוביות. השנה הזאת עוד לא הגיעה. אז אני נאיבית? איפה את רואה נאיביות????? אם יש לך בעיות, תילחמי בעצמך בנושא הזה במקום לדבר אלינו בצורה כזאת.

המרחפת

New member
אני גם שלחתי מכתב

ולא רק התלוננתי שם. חבל שאת תוקפת את כל מי שלא מסכים איתך או כל מי שלא כותב פחחחחחחחחחחחחחחחחח בכל הודעה רביעית.

סליחה, אני תקפתי פה מישהו עכשיו?

ואני לא תוקפת אף אחד, רק עונה בהתאם. ומעולם לא ראיתי מישהו כותב פחחחחחחחחחחחחחח בקומונה הזאת. עוד לא ענית לי איפה הייתי נאיבית בדיוק

M r s S m i t h

New member
נכון,הנה תיעוד של הצעת חוק כתוביות

הצחיק אותי הקטע שבו אמר עו"ד שמרותק לסדרה "השיר שלנו" שיש לה כתוביות(גם אני צופה בה בקביעות
). וגם הועלו טענות שונות ומעניינות. כדאי לקרוא. מאד מומלץ. תמיד חשבתי שיצפאן זה שידור חי ולכן אין לו כתוביות. אך אחרי שקראתי את המאמר לדלהן גיליתי שהוא כלל לא בשידור חי. התיעוד של הצעת החוק

נו באמת

זה מדהים אותי לראות כמה תפלות המילים שלכם, זה מה שמעסיק אותכם לקבוע האם המתורגמנית טובה או לא לחשוב אילו תוכניות ראויות לתמלול ואילו ראויות לתרגום, הרי מצד שני יכול לבוא אדם חירש כן חירש לא ליקוי שמיעה לא מתחרש אלא חירש ולומר לכם שאתם טועים ובגילו המופלג כאשר אני מתייחסת לרוב לגילאי ה - 40+ נוא אינו מבין את התמליל ולכן הוא צריך תרגום לשפת הסימנים. מי עאתם שתבואו ותומרו לו קבל עם ועדה שהוא טועה ושאתם יודעים מה טוב עבורו. אז אני לא שוללת את הטענות שלכם אבל במקום לשבת כאן במקום הקטן והבטוח של הפורום אולי הגיע הזמן שתזיזו קצת את הישבנים שלכם מהכיסא ותגבשו תוכנית היכן יש להכניס תרגום לשפת סימנים והיכן להכניס תמלול. זה התפקיד שלכם לדאוג לעצמכם , הרי שום אדם שומע לא יכול באמת להבין את הצרכים שלכם. אז אולי כדאי רגע לפני שמתחילים לברבר לחשוב לרגע ולאחד מוחות ולא רק לשלול כל דבר. נכון אף אחד לא הבטיח לאף אחד מאיתנו פרחים או שושנים אבל אם נזרע את הזרעים ונשתול את הפקעות אז גם לנו יהיה בסוף גן פרחים. או כמו שאמרו כבר חכמים ממני " סוף מעשה מחשבה תחילה "

moran f

New member
מי דיבר על אנשים אחרים?

הטענות שהועלו רלוונטיות לאלו שהעלו אותן. מבחינה מספרית, כמה מבוגרים חירשים שחייבים תרגום לשפת הסימנים יש מול כמה צעירים ומבוגרים חירשים, מתחרשים ושומעים שיעדיפו כתוביות? ההמשך כבר הפך ללא ברור לחלוטין. אם אנשים לא אמורים לדבר, איך אמורים לצאת מהמקום הבטוח ולהזיז את הישבנים? איך עושים סיעור מוחות בלי לדבר על הנושא? ומה יעזור לגבש תוכנית אם אסור לאנשים להחליט מה עדיף?

נו באמת

שכחת שכאן זה פורום וכאן אנשים דנים בנושאים שונים ובשרשור הזה מדברים על נושא מסויים ומי שיכנס לפורום ויקרא את זה יוכל להצטרף לדיון ובעצם ככה עוד ועוד אנשים נחשפים לנושא הזה. את צודקת צריך להילחם בשביל לראות תוצאות, וזה מה שאנחנו עושים יום יום.

למעלה