שונאת "כאלו שאין להם"?כנראה שהבעיה אצלי ..

lost green eyes

New member
איכס

מה נהיה מהגברים של היום?

שלום ולא להתראות. מה את צריכה אותו? קמצן בן קמצן.. תרתי משמע.
את בסדר גמור!!

cool210

New member
שמעי

זה ממש מגניב שמתוך 533434 תגובות..
יש מישהו שמסכים איתי

חבל על כל רגע שאת נמצאת במחיצת הקמצן

זה עניין של אופי וגישה לחיים. גם ייל יכול פעם בשבוע וחצי להציע לצאת לבית קפה/סרט וכו' אם הוא אומר לך שקל פחות ה החשבון שלי פשוט תסיימי את הסיפור איתו קמצן זו נכות ריגשית המעידה על חסך בנתינה. לא טוב היות האדם לבדו אך כשמדובר בקמצן עדיף מאוד
את מתלבטת בצדק ואת חשה כי את מבזבזת את הזמן.העריכי את עצמך וצאי להכיר גבר שווה כזה שיודע להעניק .אחד שמכבד אותך.

cool210

New member
כן !!

אז איך פתאום צצו כל אלו שמסכימים איתי ולא חושבים שאני משוגעת?
אני בנאדם שמאוד אוהב לתת ומי שאוהב זה מתבטא גם כספית!!

יש דיעות לכל אדם

וכל אחר מכיר מהנטייה האישית שלו ,מניסיון חיו...מי שאוהב לאכול בבית ולא לצאת לבלות אף פעם ענה לך שהחייל צודק וכנ"ל הפוך לכי על מי שאוהב את החיים ולא מקטין אותם.תני לו טופס 55 .....

aשרון

New member
לדעתי זה לא הבעיה של הכסף..

את פשוט לא אוהבת אותו, או מספיק נמשכת אליו כדי שיהיה לך אכפת. בשבילך הוא עוד מישהו לרשימה. כשתפגשי בחור שיגרום לך לדפיקות לב, כל מה שאמרת עכשיו בכלל לא יזיז לך, את רק תרצי להיות איתו, לא משנה מה, איפה ומתי.

Confide In Omer

New member
בהתחשב בזה שלפי הכרטיס שלך את בת 34

והוא עדיין חייל, הייתי מצפה שאת זו שתשלמי ולא תקטרי על העניין.
לפעמים אני חושב שהאנשים של תפוז כותבים בכוונה הודעות הזויות ומתסיסות בפורומים, רק כדי לעורר את הגולשים.

XמXלה

New member
פססט פסססט, אני אמא של חייל

ואנחנו גרים בשכונה שנחשבת יקרה בצפון תל אביב ולבן שלי אין אגורה על התחת חוץ מהמשכורת הצבאית העלובה שלו וה- 100 שקל ליציאה שאני נותנת לו כשהוא מגיע הביתה לחמשוש.
החברים של הילדים בטוחים שאנחנו טחונים כי אני עובדת בהייטק ואנחנו גרים בשכונה הזו. אז זהו שממש לא! אני משלמת מעט מאוד שכירות (לא רלוונטי למה) והמשכורת שלי יפה אבל עדיין לא מספיקה.
הילדים שלי עובדים מגיל 16 אם זה בייביסיטר או כל עבודה אחרת.
ואני אגיד לך יותר מזה ואולי זה לא ישמע פוליטקלי קורקט אבל מגיל מסויים אני לא חייבת לתת להם כסף. הדגש על חייבת. מה שאני נותנת מעבר לקורת גג, אוכל וכל צורך בסיסי אחר - זה מותרות ואם הם רוצים - שיעבדו בשביל זה.
החייל עבד לפני הגיוס וקנה לעצמו פלייסטיישן, מחשב, אייפד. וכיום הוא גם משלם את חשבון הטלפון שלו ולומד על בשרו התנהלות כלכלית מהי.
זה לא שאני לא מפנקת אותם מידי פעם ואפילו כיסיתי לו את המינוס מבלי שביקש. אבל ההבדל הוא שהם לא רואים את זה כחובה שלי אלא צ'ופר.
ההורים של החבר שלך לא חייבים לו כלום!!! ובטח לא לך

cool210

New member
אוקיי

זכותך!!!!! ההורים שלנו בדעה שהכל מגיע לילדים ( אני לא אומרת שזה טוב שלא תחשבי אני רק אומרת לך מה אצלנו, קודם אנחנו אח"כ הם )
וזה ממש לא נעשה בקטע של " חייב או לא חייבת" אין חייב..יש רצון לתת או אי רצון כזה..את באמת לא חייבת אם לא בא לך.
רוב האנשים שאני מכירה ההורים שלהם לא נותנים להם כל כך..גם כאלו שיש להם כסף. באמת המשכורת שלך לא מספיקה? איך זה? את משלמת מעט שכירות ..טוב אין לימושג בעצם לא בקטע להכנס לכיס לא חשוב

Anna Vasserman

New member
הבעיה לא בך

תברחי מקמצנים - זו מחלה חשוכת מרפא.

אני הייתי נשואה לאחד כזה, והתגרשתי.

זה לא חיים.

Anna Vasserman

New member
אנשים חסכנים

יודעים לחסוך ולא להוציא על שטויות, אבל מידי פעם כן מרשים לעצמם להתפנק ולפנק את בת הזוג.

אנשים חסכנים יודעים לקנות מוצר איכותי, גם אם הוא יקר יותר - כי הם מבינים שהוא איכותי יותר, ובסופו של דבר ישתלם יותר (למשל, יחזיק מעמד לאורך זמן...)
אנשים קמצנים, לעומת זאת, תמיד יקנו את הזול ביותר. גם אם זה חרא.

SupermanZW

Well-known member
הבעיה אצלך

החבר שלך חייל, אין לו כסף, זה לא שהוא טוען טענה שקרית אלא פשוט אומר לךמה מצבו ואם היית יודעת להקשיב לו ולא רק לעצמך היית מבינה שלא נעים לו שאת משלמת עליו לעיתים קרובות כי זה גורם לו להרגיש מסכן ולכן הוא מעדיף לא לצאת כשאין לו כסף. עם 400 ש"ח בחודש אי אפשר לעשות כמעט כלום, תגידי תודה אם הוא מסכים לצאת פעם בחודש, עם המשכורת שלו אי אפשר יותר מזה, התחשבי בו.

זה לא רלוונטי כמה רכבים יש להורים שלו או איפה הם גרים או כמה רכוש או כסף יש להם וודאי אין לך שום הצדקה לשפוט אותו על מה שההורים שלו נותנים או לא נותנים לו.

צריך לחיות בהתאם לאמצעים, כלומר צריך להיות יחס סביר בין הוצאות להכנסות שמביא בחשבון גם תכנונים עתידיים וגם אורח חיים שתואם את רמת ההכנסה ותמיד יש פשרות שצריך לעשות כדי להגיע למצב מאוזן, כלומר חיים מכסף שיש ולא מכסף שאין (כי כשלוקחים הלוואות למעשה משלמים על כל דבר הרבה יותר) וגם דואגים לחסוך כדי שאפשר יהיה להעלות את רמת החיים במהלך הזמן, מאידך זה לא אומר שחוסכים כל שקל ולא נהנים מהחיים כי הכסף הוא אמצעי ולא מטרה. אם משקיעים נכון הכסף יכול לעבוד בשבילינו ולייצר הכנסות פאסיביות הולכות וגדלות שבאמצעותן נעלה בהדרגה את רמת החיים, כו כן גם לא נכון להוציא כל שקל שיש כי אז אין שום אפשרות להתקדם לעולם וגם לא להגיע לרכוש כלשהו. במילים אחרות האיזון הוא רחוק מאוד מהמקום בו את רואה אותו. כשאין אז אין וכשיש חשוב לדעת לנצל את מה שיש בחוכמה ובמתינות ולא בלי חשבון.

החינוך שקיבלת, שביטאת במוטו "גם כשאין לך אז יש לך" עוד יכניס אותך לצרות שרוב הסיכויים שלא תצליחי לצאת מהן כי אף פעם לא למדת להיות מחושבת ולחיות בהתאם לאמצעים שלך וחבל שאת מפרשת את אחריותו של בן זוגך כקמצנות, אם היית באמת מנסה להבין היית לומדת גם איך לקדם את עצמך בחיים.

אם תמתיני עד שהחבר שלך יעבוד בעבודה מסודרת תראי שיוכל להרשות לעצמו יותר, עד אז פשוט תתחשבי. נסי לדמיין מה היה קורה לו המצב היה הפוך, הוא היה עובד ומרוויח משכורת נורמלית ואת היית חיילת, האם את היית חושבת וכותבת אותו הדבר? היי כנה עם עצמך ועני לעצמך.

למעלה