שונאת "כאלו שאין להם"?כנראה שהבעיה אצלי ..

Cade Foster

New member
מה נסגר

שטחית ביותר וכל ההקדמה שכתבת לא רלוונטית

מי שאין לו אז אין לו, וצריך לדעת גם בשביל מה להכנס לחובות.
כדי לעזור לילד לך לעשות תואר? אני יכולה להבין, למרות שאיפה החינוך לעבודה קשה? לזה שתשיגי את מה שאת רוצה בכוחות עצמך ולא תהיי תלויה באחרים? דווקא את זה לא הקנו לך כי עובדה שאת מצפה שהוריי החייל יממנו לו את הבילויים וגם את שלך על הדרך. מאוד לא מוצאת חן בעיני הראייה הזו.
להכנס לחובות בשביל לצאת עם בחורה, למה מה קרה?

יפה שנתנו לך, אבל הציפייה שלך שמישהו יממן לך את הבילוי ולא אכפת לך מי, ולראייה, נראה לך שזה בסדר לתהות למה ההורים של הבחור לא עושים את זה, אם הייתי גבר זה היה מוריד לי ממך במיידי.

ThumbeIina

New member
אני חושבת

שכל אחד בוחר את דרך החיים שמתאימה לו.
זה נכון, כסף זה אמצעי ולא מטרה, אבל בגלל שאין אותו ללא הגבלה צריך גם לדעת לבחור את המטרות שלך, ולכל אחד יש סדרי עדיפויות אחרים.
הוא לא מרוויח הרבה כסף, וזאת החלטה שלו מה לעשות עם הכסף הזה, אולי הוא חוסך למשהו?
יש אנשים שאוהבים להוציא את הכסף על מסעדות ובתי קפה, ויש כאלה שמעדיפים יותר לחסוך בשביל משהו שבסופו של דבר יגרום להם ליותר הנאה מאשר עוד כמה פעמים במסעדה.
צריך פשוט לדעת למצוא את האיזון, ככה שעדיין נהנים מהחיים אבל גם לדעת לחסוך, כי תמיד טוב שיש כסף בצד. בשביל מה? בשביל כל דבר. אמרת שלא היית בחו"ל אף פעם,
אז הנה, אפשר לחסוך כסף בשביל לנסוע לחו"ל, אז למשך כמה זמן קצת פחות הולכים למסעדות ואז טסים.
תזכרי שלחסוך ולא לפזר כסף זה לא אומר שלא נהנים מהחיים, ויכול להיות שבכסף שחסכת תהני בסוף יותר.
בסופו של דבר זה עניין שלך בלבד מה את בוחרת לעשות עם הכסף שלך, אם לחסוך אותו או ישר להוציא אותו, וכמו שאת רוצה שיכבדו את דרך החיים שלך את גם צריכה לכבד את דרך החיים של אנשים אחרים. כל אחד ומה שמתאים לו.
אף אחד פה לא יגיד לך מה לעשות עם הבחור, זאת החלטה שלך, רצית לראות אם יש פה עוד אנשים שחושבים כמוך, אז הרוב הגדול לא, אבל זה לא באמת משנה כי בכל מקרה זה עדיין מפריע לך העניין עם הבחור.
למרות שאני לא מסכימה עם דברים שאמרת, והגישה שלי היא מאוד שונה משלך, אני מבינה שאת רוצה לצאת, אבל אפשר לארגן יציאות זולות יותר, כמו פיקניק, או סתם ללכת לים, ואפשר פעם בכמה זמן גם ללכת לאיזה בית קפה או מסעדה נחמדה.

גניפר14

New member
את צודקת.

אבל למשל לא עלתה שיחה בינך לבינו על העניין.
למה שלא תשאלי אותו דוגרי. תגיד ההורים שלך טחונים למה הם לא נותנים לך גרוש?
ברגע שהוא יענה לך תשובה מלאה. תהיה לך תמונה מלאה על המצב ואז באמת תוכלי להגיע להחלטות.
ולא להרגיש שכאילו פיספסת בחור טוב שבעצם ההורים שלו קמצנים טיחו.
קמצנות זו מחלה שלא מתרפאת.

אני שונאת כאלה שאין להם וקופצים

מעל הפופיק- אינפנטילי ובלתי נסבל.

אנשים כמוך צריכים דחוף ללמוד איך מתנהלים ממה שיש ולא חותרים
תמידית להתנהל מתוך מינוס או להישאר כל החיים בדירה שכורה
כי הם העדיפו להיות "לארגים" מאשר לחסוך לבית

cool210

New member
טוב

זה לא קשור לכלום חוץ מלדרך חיים..שכל אחד יבחר איך הוא רוצה לחיות את החיים שלו. אני אוהבת אנשים לארג'ים וזה נטו אופי.

juli89

New member
המלצה קטנה..

תמצאי עבודה ותתחילי להעריך את הכסף שההורים שלך נותנים לך.
אני לא יודעת בת כמה את..אבל אם את מעל גיל 15 וחושבת ככה -המצב לא משהו..
ועוד משהו קטן לגבי הזוגיות-
לדעתי את מתעסקת בטפל ולא בעיקר. מה זה משנה הכסף? מה זה משנה אם הוא מגיע עם פרארי או עם רכב פשוט יותר?
אני חושבת שאסור שכסף ישפיע ככה על החלטות בנוגע לזוגיות (ואני לא מתכוונת לעניינים כספיים.. אני מתכוונת להאם להיות בקשר או לא בגלל הכסף)
תחשבי על הדברים החשובים.. על החוויות..על האופי.. על הצחוקים.. על כמה כיף יהיה לכם יחד..
לא על איזה מה הוא יקנה לך.
שיהיה בהצלחה:)

inbal116

New member
אני לא מסכימה עם התגובות פה...

גם אני הייתי במצב הזה, והחלקתי את העובדה שהוא חייל ולא משלם עלי.
היום אני יודעת שלא הייתי צריכה לעשות את זה, ובואי נגיד שחוסר ההשקעה שהתחיל מענייני כסף לא נגמר רק בכסף. אם את מרגישה שהוא לא מתאמץ, יש לך את כל הלגיטמציה לא להמשיך את זה...

juli89

New member
איך

איך את יכולה להגיד שחוסר יכולת כספית מעיד על אופי?
אין קשר בין שני הדברים.

inbal116

New member
זה לא חוסר יכולת כספית

זו קמצנות. הוא היה טחון רצח, אבל רצח, ולא ממש הסתיר את זה. הוא לא לקח אותנו למקומות זולים אבל כשזה הגיע לחשבון הוא היה חייל מסכן שאין לו כסף והתחלקנו חצי חצי (יכלנו לצאת לבילויים יותר זולים או כאלה שלא עולים בכלל...) וחוץ מזה שפעם הוא לקח את החשבון והתחיל לחשב מי הזמין מה, וכמה כל אחד צריך לשלם לפי ההזמנה שלו, וכמה טיפ צריך לשים כל אחד. זה היה נראה לי ממש מפגר ואמרתי שכדאי שפשוט נחלק חצי חצי והוא לא רצה (ואני זו שהמנה שלה עלתה פ-ח-ו-ת.). והכסף לא היה האישיו העיקרי...

cool210

New member
כן זה בדיוק זה

אלו שמחשבים לך על שקל..הם בדכ דווקא הטחונים. ולא אלו שאין להם כביכול
וזה באמת מהיכרות עם עוד אנשים..הם אשכרה בודקים איתך את השקל לפה שקל לשם באובססיה, מבחינתי גם אם הזמנו יחד קינוח ב30 שקל הוא אמור להציע לשלם רק בגלל שזה מפגר לעשות עכשיו חצי חצי על 15 שקל..ופעם הבאה אני אשלם עליו. אבל הקמצנים..לא..הם יחלקו את זה.

lost green eyes

New member
פעם מיזמן

אמא שלי אמרה לי משפט שמלווה אותי לאורך השנים .
-מי לרוב מתקמצן?.. מי שיש לו, עשירים. למי שאין ..אין על מה להתקמצן.

אני לעומת אחרים פה..מאוד מבינה את הנקודה והכוונה שלך.
אם את מריחה קמצן - פשוט תעזבי. יעלה לך ביוקר לחיות עם אחד כזה בהמשך.

lost green eyes

New member
אגב!!

אם ההורים הטחונים שלו לא אומרים לו מידי פעם.. "קח מאמי 100 ש"ח לכו תתפנקו קצת אתה והחברה".. אז תאמיני לי שסביר להניח שהקמצנות ההדוקה שלהם עוברות בגנים.
אני מריחה דברים כאלה מקילומטרים. תעשי את השיקולים שלך. רק את יודעת מה טוב לך.. לא אני ,לא חברי הפורום.. ולא אף אחד אחר. רק את.

cool210

New member
נחמד

שיש אחוז קטן שמבין אותי , ויודע על מה אני מדברת..
תודה :) , אגב גם אני מריחה אותם..כשהוא מחלק את החשבון ואומר לי שלי זה שקל פחות (!????)

למעלה