שונות. חמישי, 21.7.05

yuvalweinbe

New member
אנשים, אתם צריכים להבין

אני רואה כאן תגובות של מתנגדי ההתנתקות שאומרים כי אין הרבה תומכים, ולרוןב התומכים לא ממש איכפת ואין להם מוטיבציה: אז קודם כל, לא צריך לחפש הרבה כדי למצוא לפחות 10 סיבות לתמוך בהתנתקות (לפרט?- תגידו). דבר שני, קשה לארגן מס' כה רב של אנשים ולאתר אותם, בניגוד למתנגדים שרבים מאוד מהם גרים כבר בהתנחלויות כולם יחד, וכאשר כל אחד מספר למשפחתו זה מתפשט. בזמן האחרון רבים מהתומכים כן פעילים- עומדים בצמתים ומחלקים דגלים כחולים וכחולים לבנים. כיום יש מכוניות רבות עם דגלים כחולים כמעט כמו מכוניות עם כתום (אם לא יותר או אותו דבר). אני לא חושב שהתומכים צריכים לנהוג במעשי אלימות ובריונות כמו חסימת כבישים, אלימות כלפי חיילים, הבערת צמיגים והתפרעויות כדי למשוך תשומת לב. כמה שהפגנה היא רעיון טוב, כמו שאמרתי, קשה לארגן קבוצת אנשים כאשר עם רובם אין דרך לתקשר ו/או לאתר. מס' המתנדבים תומכי ההתנתקות עלה ב120% מאשר לפני 3 שבועות, עובדה זו רק מראה שלאט לאט מתחילה להתגבש קבוצה יותר ויותר גדולה של תומכים המוכנים לפעול גם למען עקרונותיהם. כיום יש גם ארגונים רבים בעלי עקרונות דומים, וכולם דוגלים בתמיכה בהתנתקות (המפקד הלאומי, אור ירוק להתנתקות, שלום עכשיו, צע"ד וכו'). בברכה, יובל.

yuvalweinbe

New member
ידעתם גם שההתנחלויות עולות לפחות

2.5 מיליארד שקל בשנה? וכמה שמדברים על המחיר המופרז של ההתנתקות- אם לא תיערך ההתנתקות אחרי כמה שנים שההתנחלויות ימשיכו להתקיים, הוצאות המימון השוטפות של ההתנתקות יכסו כבר את כל תכנית ההתנתקות- רק למחשבה..

יונת13

New member
אז.....

מזה הסיבה שהתנחלויות עולות 2.5 מיליאד שקל בגלל זה לפנות אני ממש לא מבינה זה ממש סיבה לא מוצדקת למה איפה שאתה גר עולה פחות תחשוב על זה זה באמת מטופש לחשוב שרק בגלל כסף מפנים אז מחר יפנו את תל-אביב כי היא עולה 7.5 מיליארד שקל בשנה נו באמת

ושוב פעם

אנחנו משלמים ארנונה, מסים, משכנתא, שכר דירה על המקומות בהם אנו גרים. כל הכסף שמושקע בערים המודרניות משתלם.

hadasii

New member
כן תפרט ו...

בקשר לדבר השני זה די סיבה טיפשית.. אני אספר לך איך זה אורגן? פשוט מאוד, פליירים.. עליהם כתוב את התאריך, התיכנון והמטרה הנעלה. אנשים ראו ובאו בהמוניהם מכל רחבי הארץ! גם מקריית שמונה! (4 אוטובוסים אם אני לא טועה במספר.... שאגב גם עוכבו ביציאה מהעיר ע"י המשטרה) שלא לדבר בכלל שלשמאל יש את אמצעי התשקורת, ככה המידע זורם יופי אז בלי תירוצים בקשר לסרטים, הכתום שולט ברחוב בקשר ל: "במעשי אלימות ובריונות כמו חסימת כבישים, אלימות כלפי חיילים, הבערת צמיגים והתפרעויות " אני חושבת שאתה מכליל ונורא מושפע מהתקשורת שדואגה להראות את ה3 דקות של כאסח ולא את ה10 שעות של רגיעה, של דיבור ושיחה בין צה"ל למתנחלים, של הריקודים... אבל לאאאאא התקשורת מחפשת אקשן! מחפשת הסתה! וזה חבל.... הם לא יגידו לך על השוטרים שעומדים עם אלות.. מה פתאום.. הם לא יספרו שה"עימותים" שהיו אתמול בין המשטרה למתנחלים היו הפרה של ההבנה שהייתה בין 2 הצדדים...... זה המתנחלים המופרעים האלה אה! אלה שדאגו לשמור כמה שיותר על רגיעה בינם לצבא ולמשטרה, אלה שדאגו שיהיה כמה שפחות אלימות..... ומה? חסימת כבישים והבערת צמיגים זה רק בסדר שעושים את זה בהפגנות שמאל?? ולא בשביל לעורר את האנשים שהולכים לגרש את היהודים מהעם שלהם מחבל ארץ שבו הם השקיעו וטיפחו כל כך במהלך השנים.. שבו הם גידלו וחינכו את הבנים והבנות.. אהבת הארץ...

yuvalweinbe

New member
אוקיי:

1. אני יודע שזה אורגן ע"י פליירים וכאלה דברים, כמו כן כבר הייתה עצרת תמיכה בהתנתקות, אבל רק לאחרונה הארגונים שתומכים בהתנתקות מתחילים להראות מעל להמולה של הכתומים. כשאת אומרת ש"לשמאל" יש את אמצעי התקשורת את טועה- ההתנתקות, אינה מיוחסת רק לשמאל, ראש הממשלה, שהוביל ועדיין מוביל להתנתקות בא ממפלגת הליכוד, מפלגה ימנית וידועה ככזו גם, בנוסף, את חושבת שפרסום בטלויזיה לא עולה כסף? את המימון לדגלים הכחולים מאיפה את חושבת שמשיגים? הכל מתורמים ותומכים... פרסום בטלויזיה זהו דבר יקר ביותר ואינו נמצא בראש סדר העדיפיות של התומכים. 2. הכתום ממש, אבל ממש לא שולט ברח' כבר, אני לא יודע איפה את גרה, אבל אם תעשי ממוצע תראי שזה ממש לא ככה, ובתור אחד שעמד לא מעט בצמתי מרכזיות בכל הארץ, יצא לי לראות שמס' הדגלים הכחולים מתחיל לעלות על הכתומים. 3. בקשר למעשי הבריונות, אני יודע שהתקשורת אינה נאורה, ולהפך מחפשת להסית, אך בכל זאת, אני עצמי הייתי נוכח כאשר מתנחלים חסמו כבישים, וכאשר הם עורכים צעדה ומתכוונים להכנס לתוך גוש קטיף- זהו פשוט צעד לא חוקי, ואל תגידי לי שזהו מיעוט מתוך המתנגדים, כי כל המתנגדים כמעט מביעים תמיכה בצעדים אלו. ובאמת? כמה הפגנות שמאל בעד ההתנתקות היו בסימן תמיכה בהתנתקות בהן הבעירו צמיגים? 0! וסיבות? אני לא אכתוב את כולן אבל העיקריות: מחיר חיי אדם, חיילים, ומתנחלים נהרגו בעקבות ההתנחלויות, ידעת ש600 חיילים שומרים על נצרים? 2.5 מיליארד שקלים לפחות הולכים להתנחלויות (בשנה), רבים מהמאחזים אינם חוקיים בכלל, רוב התושבים במדינה בכל תומכים בהתנתקות, גם אם לא באופן פעיל, זה לא אומר שהמיעוט שהוא יותר פעיל צריך לכפות את דעתו בדרך לא דמוקרטית ואלימה.

yuvalweinbe

New member
ובנוסף, את חושבת גם ששוטרים מכים

עם אלות מתנחלים כל הזמן, עד עכשיו היו מקרים מאוד בודדים ששוטרים ו/או חיילים נאלצו להתמודד עם אלימות המתנחלים באלימות. זו גם הסתה של התקשורת. צה"ל תכנן כ"כ הרבה דרכים כדי לפנות מתנחלים כדי שאלימות באמת תהיה המוצא האחרון.

sarahhh

New member
תקשיב

האלימות היא דו צדדית ויש הרבה מיקרים שהשוטרים מכים סתם!!

hadasii

New member
תקשורת, גירוש ושאר חיות אחרות ../images/Emo3.gif

1. מה קשור פרסום בטלויזיה??? מה את חושב שהימין עשה פרסומות לצעדה?? תקשיב, מספיק שמוציאים כמה פליירים, כמה אנשים מדברים על זה, וזה ישר רץ לתקשורת והם חוגגים על זה.... מה אתה חושב המתנחלים משלמים לחדשות ערוץ 2 בטלויזיה או לוואלה באינטרנט לפרסם על הצעדה???? זה הרייטינג שלהם!!! עצוב שלפעמים עולה הצורך לרייטינג על הצורך לאמת.. ובכך יוצאת תקשורת מעוותת.... תקשורת עם חצאי דברים..... כן גם המימון לסרטים הכתומים זה מתורמים ותומכים, מה אתה מנסה להגיד בזה? 2. טוב זה כבר וויכוח שלא יגיע לשום מקום.. לסיכום אתה חושב שהכחול שולט ואני הכתום NEXT 3. עזוב אותך מהתקשורת תאמין לי כמה הסתה..... וכן, אני לא מסכימה לשפיכה של שמן על כבישים ולחסימה זה בהחלט מסוכן, אני בטוחה שגם 99% מהמנחלים גם אינם מסכימים עם זה, אבל אלו שכן עושים את זה לא עושים בשביל להרע..הם עושים את זה כי כואב להם.. ואני מבינה..

הדססס

New member
אני הייתי קרבן לאלימות מילולית שמאל

עצרתי לפני כמה ימים עם המכונית ברמזור אדום בצומת כלשהי במרכז הארץ, וראיתי שמחלקים שם סרטים כתומים- אך היה לי כבר סרט כתום על האוטו, ואז ראיתי מישהו מחלק סרטים כחול-לבן, והחלטתי לבקש ממנו גם (אני חיה ונושמת ישראל,וכחול-לבן זה "ה"צבע של כולנו!) רק פתחתי את החלון ופניתי אליו, לא הספקתי להוציא מילה 1 מהפה, והוא ישר התנפל עליי בשנאה: "לכם אני לא מביא סרטים! אתם נגד מדינת ישראל!"... ואת שאר הדברים שאמר אני מעדיפה להשאיר לדמיונכם החופשי... אני אישית כנראה כבר הדחקתי מזכרוני את הדברים הנוראים שאמר. השנאה יצאה לו מהעיניים... אם לא היו איתי אנשים במכונית באותו רגע, הייתי פורצת בבכי. לאן הגענו. איזו שנאת אחים נוראית! אנשים טיפשים שחושבים שאני, אני-יהודיה מאמינה היא האויב שלהם! פשוט נורא... אני כבר בקושי מסוגלת לצפות בחדשות ולקרוא עיתונים מרוב השנאה העזה של השמאלנים. לא יאמן לאן הגענו...

Soul Cake Duck

New member
גילויי שנאה כאלה

הם הרעה החולה האמיתי ומשקפים את בעיות החברה בה אנו חיים. אותה שנאת חינם - משני צדדי המתרס - היא האסון אותו צריך למגר. כל דבר אחר מתגמד לנוכח זה. לבי עליך על שנפלת קורבן לאותה שנאה ללא מצרים, המפכה ברבים כל כך כיום. הזעזוע מכה בנו בכל פעם מחדש, כשאנחנו רואים איך מישהו יכול לשנוא אותנו כל כך מבלי לדעת עלינו דבר. וזה כואב וקשה בכל פעם. די לעימות.

Nimst

New member
אבל שימי לב מה את עושה

זה נורא שאדם אחד התנפל עלייך רק כי ביקשת סרט כחול. אבל להכליל על ה"שנאה העזה של השמאלנים", זה נורא לא פחות. חבל שתסתובבי במחשבה שכל מי שמצביע לשמאל שונא אותך. זה פשוט לא נכון.

rotemliss

New member
רק חבל שביד אחת את מוחה נגד השנאה

וביד השנייה את מקדמת אותה. שנאה אינה רחוב חד סטרי. הוא באמת היה כנראה אדם מגעיל, ואת מסריו יכול היה להעביר בדרך טובה יותר, או פשוט להסכים להביא לך את הסרטים מסיבה זו. אבל… ״אני כבר בקושי מסוגלת לצפות בחדשות ולקרוא עיתונים מרוב השנאה העזה של השמאלנים״. האם ההכללות כה מושרשות בחברה הישראלית? האם אדם אחד הוא המראה של קבוצה מסוימת? יש אנשים מגעילים, אבל האם זה אומר משהו על החברה כולה? התשובה היא לא, לא ולא. נכון שהחברה משפיעה על היחיד, אבל מכאן ועד לומר על קבוצה מסוימת שהיא שונאת אותך…! וגם הצד השני סובל באותה המידה. לא עובר יום בו אינני נתקל בתגובה שעושה לי חשק להקיא מרוב השנאה שנוטפת מתוכה. בכמה כינויים נתקלתי…? ״שמאלרבושים״ וכל זה. שנאה מגובשת כלפי שתי קבוצות. פוליטיקה היא עניין חשוב; אולי החשוב מכל לאנשים רבים. אבל צריך שלא להיסחף לעבר השמצת ציבור שלם, על רקע דעות פוליטיות/לאום/דת/גזע/מין. מי ייתן ואיש לא יגיע לידי כך. למרבה הצער, אנשים רבים משתמשים ב״כינויים״, כגון ״מתנחבלים״ (שהרי: 1. לא מדובר בחבלה, אם כי לא מדובר בהפגנה קטנה ולא אלימה; 2. לא כל המתנחלים עושים זאת, למרות שיש רבים, משני הצדדים, שאומרים זאת; 3. ישנם גם מתנגדים להתנתקות שמשתתפים בהפגנות – מה איתם?) או ״שמאלרבושים״ (אני משער שהאנשים כאן חכמים מספיק כדי לדעת למה זה כינוי משוקץ – אבל עניין אחד, דווקא בנוגע לחלק השני: הייתי חושב שהעם היהודי צריך לזכור את השואה ולא לטעות בדעות קדומות על רקע עם – אבל מסתבר שטעיתי). אולי אפשר לשנוא אנשים שמשתמשים בכינויים כאלה, אבל לשנוא ציבור שלם? או לשנוא דיעות פוליטיות מסוימות? לפחות בפורום זה, הבה ננסה שלא לפתוח בהשמצות הדדיות אחד על השני, ועל ציבורים, ועל אנשים עם דעות פוליטיות שאינן תואמות לשלכם. לפורום ההתנתקות יש פוטנציאל עצום להפוך למשהו דומה לפורום ״איכות שלטון״ השכן – שאיכות, לדעתי, אין בו, וחדלתי לבקר בו. בפורום ההוא ישנן השמצות מימין ומשמאל, והדעה נותנת (לפי ניסיוני שם) שרק הקיצוניים ביותר משני הצדדים נשארו שם, כדי להטיח עלבונות אחד בשני (אני הלכתי ממנו מזמן). בואו ננסה לרכז נימוקים בעד ונגד ההתנתקות, ונדון בו באווירה עניינית, ללא דעות קדומות כלשהן, וללא השמצות. (הודעה שלמה, סלט שלם… נו, טוב…)

I A F02

New member
מה את רוצה להגיד בזה?

בסדר גם בצד שלי יש איז מישהו מגעיל.... אבל גם בצד שלכם לא חסר הרבה כאלה...

בתור משהיא שחזרה...

בלת ברירה מכפר מימון (אחותי מתחתנת והיא תהרוג אותי אם לא אהיה)ומתכוומת לחזור לשם איך אתה מצפה שלא יבעירו צמיגים וכו' שכאשר אנחנו מנסים לעשות הפגנה שקטה עוצרים אותנו ולא נותנים לבצע היינו שלושה ימים בכפר מימון היה בקושי אוכל לאנשים כי המשטרה לא איפשרה למשאית הספקה להיכנס ולא היה שרותים כי לא נתנו למשאית ניקיון של השרותים הכימים להיכנס אני לא מצדיקה מכות לשוטרים זה אסור אבל אלו שעושים את זה זה קומץ זעיר שהתקשורת אוהבת להראות כדי לעשות שם רע למתנחלים ובינהם הרבה אנשי שב"ק שדואגים להתסיס את הרוחות ולגרום לדברים להיצתייר בתקשורת כאילו המתנחלים אלימים

16המורד

New member
ישר כוח למועצת יש"ע על ההפגנה!!!!!

היא הצליחה להוכיח לכולם שהמתנחלים הם לא אלימים,בזה שהם שרו "אנחנו אוהבים את צה"ל" הם כבשו את ליבי. חוץ מזה שהיה 40 אלף מול 10,000 ואם המתנחלים היו נוקטים באלימות גוש קטיף היה מתפתח בכ40000 תושבים חדשים.

בזה שהם שרו הם כבשו את ליבך?????

בזה שהם שרו "אנחנו אוהבים את צה"ל" ??? זה מה שכבש את ליבך??? אל תשכח שבחיי היום-יום מאות אם לא אלפי חיילים מוצבים כל יום בהתנחלויות שונות בגוש (בחלק מההתנחלויות מספר החיילים גדול ממספר התושבים עצמם!!!) וסוגרים שבתות, לא רואית את החברים, החברה ומסכנים את חייהם יום יום כדי שאותם מתנחלים יוכלו לישון בשקט!!! אז פעם במאה שנה שהחיילים האלה שרים "אנחנו אוהבים את צה"ל" כשיש מצלמות של טלוויזיה..... זה לא משקף. את היחס האמיתי שלהם אל צה"ל תיראה ב-15 לאוגוסט. תקשיב אז איזה שירים וקריאות הם ישירו לחיילים, אני יכול להבטיח לך שזה לא יהיה באותו סגנון.

Soul Cake Duck

New member
אולי

אבל כל עוד מנתבים את סערת הרגשות הכללית לכיוון של סולידריות ואהבת האחר לעומת התלהמות ואלימות, אני מוצא את זה חיובי. גם אם הנסיבות גרועות. גם אם כל מטרות הצעדה היו בלתי חוקיות מלכתחילה. אני מעדיף שישירו עכשיו ויקללו אחר כך מאשר שיקללו גם אחר כך וגם עכשיו. נא לשים לב אגב לכך שזה הרבה יותר אפקטיבי, נוסף על הכל, מפיזור שמן ומסמרים על הכבישים. בשירה הם "רונים את לבם של אנשים", ניסוח מצויין אגב. בהתנהגות של אספסוף מסוכן הם רק יפחידו אנשים מלהצטרף למטרתם. כך שכן, אני גם מוצא את זה ראוי לשבח.

למעלה