שונות

Mondsee

New member
אני לא מצליחה להכנס לקישור ששמת

אבל לפי מה שאני ראיתי, בחצי עין, תוך כדי שהסתדרתי בבוקר לצאת לעבודה, זה שהוא התנצל לא פרש.
בכל מקרה ראיתי את התקרית המקורית, זה היה מגעיל במיוחד, היא מבקרת מדיניות והוא צורח הערות ביניים אידיוטיות- תתחתני כבר לפני שיהיה מאוחר מידי וכדומה. היא חייכה התעלמה והמשיכה לדבר לעניין. מזל שיש רשתות חברתיות כי בזכותן התרעומת שלה קיבלה הד, והיא קיבלה תמיכה. מגיע לו לא רק שיאלצו אותו לפרוש אלא השפלה פומבית. מעניין אותו לדעת איך הוא מתנהג לאשתו, אם הוא בכלל נשוי.

Mondsee

New member
אה ואגב

זה לא הפרלמנט אלא ה- Tokyo Essembly (שאין לי מושג מה זה).

semuelf

New member
טוקיו היא עיר מסובכת

יש:
23 ku
26 shi
5 machi
8 mura
לכל אחד מהם יש עירייה משלה וראש עיר משלה וחוקים עירוניים משלה.
מאחד את כל הערים האלה זו המועצה של טוקיו. (שבה מדובר, אם הבנתי נכון) וגם לה יש ראש.
ולכל אלה יש בחירות מדי פעם.

‫לא יודעת אם אחד-אפס ליפנים בהכרח‬

הרי אי אפשר לגרום לכל ההמונים שמתבטאים בצורה כזו (בפייסבוק וכו') לגבי חנין זועבי להתנצל. אני מניחה שאם ח"כ היה מתבטא בצורה כזו, גם הוא היה מתנצל, לכל הפחות.

EmilyNeko

New member
מסכימה עם דעותיו

לא מסכימה עם זה שהוא אמר את זה בפומבי ובאמצע הדיון, אבל זה די אירוני כשהיא מדברת על ילודה פחותה ולה אין ילדים (גם לא מאומצים)
זה לדעתי, מוריד את העיניין מהדיון.

Mondsee

New member
לפי ההגיון שלך

אסור שתהיה לי דעה על נשים נשואות אם אני לא נשואה, אסור שתהיה לי דעה על ילדים אם אין לי ילדים, אסור שתהיה לי דעה על מעמד הנשים בעולם המוסלמי כי אני לא מוסלמית, אני מקווה שהבנת את הנקודה. רק כי אין לך נסיון אישי במשהו לא אומר שאסור שתהיה לך דעה בנושא, בוודאי כשמדובר בקביעת מדיניות, שכמחוקקת זה חובתך!

innocence

New member

מה גם שאנחנו יודעים באופן וודאי שנשים רבות מוורות על הקמת משפחה וילדים (או לפחות דוחות את זה מאוד) *בגלל* בעיות שקשורות לנושא.

EmilyNeko

New member
מי שרוצה ילד מאוד

יכולה בלי בעיה להביא (בין עם להביא לבין עם לאמץ)
ויש לי בכיתה, אם חד הורית, עם ילד בן 5. והיא בת 28.
מי שבאמת רוצה, זה אפשרי.

herouth

New member
הו, כמה שאת נחרצת.

יש ב־NBA שחקן כדורסל שמרוויח מעל 30 מיליון דולר בשנה. מי שבאמת רוצה, זה אפשרי.

יש בארה״ב שני אחים שמחזיקים בהון ונכסים של כ־50 מיליארד דולר. מי שבאמת רוצה, זה אפשרי.

johnny d

New member
אני רוצה

להרוויח מעל 30 מיליון לשנה, ונכסים של 50 מיליארד, וגם ילד (או ילדה)
זה אפשרי ?

herouth

New member
ברור. גם אם אתה לא יכול לשחק כדורסל

...אם תרצה מספיק, זה יקרה. ואם זה לא קרה, סימן שלא רצית מספיק.

EmilyNeko

New member
להרוויח כמות כזאת של כסף זה אפשרי

עובדה שזה קורה.
ועל פי התגובה רוב האמאות ביפן מבוגרות. וזה לא נכון. הרוב כאן אמהאות צעירות. וילדים גם יש. אפילו 2 ילדים .
בכלל, לפני שבאתי ליפן , הרבה אנשים מהארץ אמרו לי שהם בכלל לא ראו ילדים ביפן, והקניון שלהם בלי ילדים.. זה פשוט שטויות. ולפי הצרחות שלהם כבר רוצים לברוח למקום אחר חח
להגיד הרוב כשהרוב הוא לא ככה זה לא נכון.

יש סדר עדיפויות, ועם לבחורה יותר חשוב לעבוד מאשר להביא ילד כניראה, שזה לא כזה חשוב לה. אפילו לאמץ היא לא יכולה?
אני לא מאמינה שמישהי שמדברת בטלוויזיה ובמעמד חשוב עד כדי כך עניה בשביל לא להביא ילד.
ואני לא מדברת על המיעוט שבקושי יש אוכל או שיש בעיות . אני מדברת על אלה שיש להן משפחה או תמיכה מהבן זוג . למרות שכמו שאמרתי, יש גם אם חד הורית בזמן לימודים, וזה אפשרי בהחלט. השאלה מה סדר העדיפויות. אין חוק ביפן שאומר מאיזה סכום מותר להביא ילד. אז לא צריך להרוויח כמו שאמרת , סכום גבוהה כול כך .

וכן, לדעתי מישהי שמנסה לשנות תפיסה שהילודה ביפן נמוכה וצריך לשנות את זה, אבל היא בעצמה לא עוזרת לילודה, זה לא מוסיף לדיון. וזה לא קשור לדעה.
זה כמו שאני אנהל דיון ואגיד לכולם ״שלאכול בשר זה רצח״ ״בשר לא טוב ״ אבל אני בעצמי אוכל בשר. (דוגמא)
בשביל לנסות לשנות תפיסה, אתה בעצמך קודם צריך לשנות , ואז אנשים יראו דוגמא ממך ומי שטוב לו עם זה, יגיד ״וואלה נכון״ ומי שלא לא.
וכמו שאמרתי, זאת דעתי. פשוט הדרך והמקום שהוא בחר להגיד את הדברים היו בתיזמון לא טוב.

johnny d

New member

את מזכירה לי את האופטימית מ-さよなら絶望先生
אבל את לגמרי צודקת, זה אפשרי :)

אפילו אם אתה עני, יש כמה דוגמאות לאנשים שזרקו את החיים שלהם לפח על מנת להפוך למיליונרים מהומלסים.

herouth

New member
לא, היא לא באמת צודקת

זו תפיסת עולם נאו-ליברלית דפוקה, שחושבת שאם יש דוגמה אחת למישהו שהצליח, אז כולם יכולים להצליח.

זה פשוט לא נכון. לאחים קוך יש הרבה כסף לא בגלל יכולת בלבד, אלא בגלל נסיבות. וקובי ברייאנט יש רק אחד. נראה לך הגיוני שרק אדם אחד מארה״ב באמת ״רוצה״ להיות השחקן מס׳ אחד ב־NBA?

בחלק מהדברים יש מהמורות בדרך, וחלק מהאנשים - שרוצים מאוד - נופלים על המהמורות האלה. אם אתה מטר חמישים, לא יעזור לך כמה שאתה רוצה להיות שחקן כדורסל. אם יש לך בעיה ביציבות בידיים, אתה לא תהיה שחקן סנוקר ברמה עולמית. מעבר לזה, המערכת היא תחרותית, ומעמידה זה מול זה אנשים שהם שווים פחות או יותר גם ברמה וגם ברצון. מתוך כל שחקני המכללות והשחקנים הזרים שנורא רוצים, רק מספר מסויים יעמוד לבחירה בדראפט. כל האחרים, כמה שירצו, לא ייבחרו באותה שנה, ואחרי שנה - יש כבר שלל חדש של אנשים שנורא רוצים, והמספר עדיין מוגבל. ואם לא נבחרת בדראפט?

הצירוף הוא של רצון, של נתוני פתיחה, ושל מזל. לטעון שאם האחים קוך עשירים כל אחד שמספיק רוצה יכול להיות עשיר - זה בולשיט. אני בטוחה שגם הדוגמאות של האנשים שציינת הם פשוט דוגמאות בודדות מבין הרבה אנשים שזרקו את החיים שלהם לפח - ובכל זאת לא יצאו מהעוני.

דווקא הנושא של גידול ילדים פחות קשור לעניין התחרותי שיש בתחום הכסף או הכדורסל. בנושא הזה צריך לחשוב: מספיק לעשות ילד או שצריך גם לפרנס אותו? מה עושה אדם כשאין לו סביבה חברתית תומכת לעניין הזה? זה אולי ״אפשרי״, אבל זה קשה, בדיוק כמו שלמי שנולד במקרה בבית עם סביבה משכילה ומקדמת הרבה יותר קל להגיע לאוניברסיטה גם בלי להיות גאון הדור, לעבוד במקביל וללמוד במקביל, מחברו שגדל בסביבה שלא נותנת לו את הבסיס הלימודי והכספי ללימודים ומכווינה אותו לכיוונים אחרים לגמרי. להיות משפחה חד הורית זה לקשור לעצמך משקולת על הרגל בכל מה שקשור ליכולת פרנסה - וזה בדיוק חלק מהדיון בנושא הילודה ביפן: בהחלט נשים שויתרו על לידה יכולות לתרום לדיון הזה, כי יש רקע להחלטה שלהן. יכול להיות שאם היו מספיק מעונות יום, היה פחות לחץ להעביר את הילדים יום שלם במסגרות שכוללות, כמו שמאנטי אמרה, השתתפות פעילה של האמהות, או תנאים מאפשרים אחרים, הן היו עושות ילדים. עובדה שהיפניות שמגיעות לארץ בממוצע עושות הרבה יותר ילדים מאשר ביפן. ישראל היא סביבה תומכת לעניין הזה.

ובשורה התחתונה אסור גם לקחת מאנשים את הבחירות האישיות שלהם: מותר לכל אדם לא להתחתן גם אם האינטרס החברתי הוא שכמה שיותר אנשים יתחתנו. מותר לכל אישה לא ללדת, זה פאקינג הגוף שלה והחיים שלה. בדיוק כמו הטענה של מישל בעניין ידיעת האנגלית: מותר לאינדיבידואל מסויים לא לדעת אנגלית. החברה כחברה צריכה למצוא דרכים לתת סביבה תומכת כך שאנשים שמעוניינים לא יפלו בצידי הדרך בגלל דברים כמו פרנסה, מעונות יום, לחץ חברתי וכו׳, כך שאותם אנשים שהבחירה שלהם תואמת לזו שהחברה מקדמת יוכלו לבצע אותה ללא קושי. ובזה יכולות לסייע בהחלט גם נשים שנאלצו לא ללדת או כאלה שבחרו לא ללדת.

EmilyNeko

New member
לדעתי אני ממליצה לכם להפסיק

להחשיב את היפניות כ״כול כך מסכנות״
שוב, יש סדר עדיפויות.
הן לא עניות עד כדי כך שהם לא יכולים לממן ילד. אולי הן יכולות לוותר על מותגים יקרים כמו לואיס ויטון שכמעט כול יפנית שניה שמה את התיק הזה.
ושוב, אני מדברת על הרוב ולא על כולם.
אתם בעיקר אלה שאומרים שהרוב מסכן, שאין להם בחירה, שזה תכלס לא נכון. יש להם בחירה. החיים ביפן לא עד כדי כך יקרים, בעיקר אם אתה חיי באזורים כפריים זה די זול, ויש שם אפשרות לעבוד.
זה לא שחור או לבן - שחייבים להביא ילד עם סכום מסויים של כסף. יש מלא גווני אפור, ומלא אפשרויות לנשים.
ניתקלתי דווקא בהרבה נשים בנות 25 + שאומרות שהן רוצות ילדים אבל לא עכשיו.
ויש עוד בחורה בכיתה שלי, בת 27 שאומרת שהיא לא רוצה להתחתן אבל אולי היא כן רוצה ילד. והיא סיימה אוניברסיטה והתפטרה מהעבודה שלה כדי להגשים חלום אחר שלה.
זה בעיקר קשור לסדר עדיפויות. ולא ל״אין ברירה״

herouth

New member
ולדעתי את צריכה להפסיק להביא אנקדוטות

...כאילו הן מה שקובע את המגמה.

Mondsee

New member
לדעתי היא פשוט צריכה להתבגר

בגיל 20 קצת קשה להבין שאתה לא יכול להשיג משהו רק בגלל שאתה מספיק רוצה.

EmilyNeko

New member
אוי נו באמת

הצלחתי להגשים את רוב החלומות שלי בגלל רצון. וזמן.
והדעה שלי לא תשתנה גם בגיל 40, כי בגלל רצון, מאמץ מאוד רב, והרבה תמיכה אני הצלחתי להגשים חלומות מאוד גדולים שלי.
ואף אחד לא אמר שהחיים קלים.
וחוץ מי זה, אנחנו מדברים כולה על להביא ילד. מי שבאמת מרגיש שהחלום שלו זה להביא ילד, יכול להגשים את זה.
לפי מה שאני רואה, היפניות לא משתוקקות להביא ילדים .

למעלה