שוקלים להתחיל לקרוא?

DULCE HILI

New member
אם אני רוצה להמשיך לקרוא את הספר שממשיך

מנקודת סיום עונה 4 איזה ספר אני צרכיה לקנות? אני לא רוצה להתחיל מההתחלה

Jackson12

New member
שאלה לקוראי הספרים וצופי הסדרה

אני לא מעוניין לחכות כשנה לעונה החדשה, ואני רוצה לראות איך העלילה מתקדמת. האם כדאי להתחיל לקרוא מהספר הראשון? או שלהתחיל מספר ספציפי? אני מעוניין בספרים שמכילים את העונה השלישית והרביעית ומשם להמשיך.

תודה

Stark Bannermen

New member
בעיקרון, יש עלילות שהמשיכו מעבר לספר השלישי

אבל אני במקרה שלך אם זה רצונך אז תתחיל מהספר הרביעי.

Macphista

New member
כמו שאתה יכול לראות מעליך

העדיפות היא באמת להתחיל לקרוא מההתחלה מהסיבות שכתבנו מעלה.

אם ממש ממש בשום פנים ואופן אתה לא רוצה אז תתחיל לקרוא מהספר השלישי.
מה שיוצא שתקרא שלושה ספרים מתוך החמישה שיצאו עד כה... אז... למה לא לקרוא את כל החמישה?

כי כל "ספר" הוא למעשה שני ספרים.

לא קצרים במיוחד, ואם אנשים הגיעו עד לעונה הרביעית ולא אמרו לעצמם " הממממ.... אולי אני אקרא את הספרים...." אני מניחה שלקרוא עשרה ספרים עכשיו, כשהם ( חושבים) שהם יודעים מה קורה בחלק מהם, די ירתיע אותם.

Macphista

New member
מי שרוצה לקרוא יקרא

בלי קשר באיזה שלב הוא בסדרה.
אני קראתי את חמשת הספרים בין העונה השלישית לרביעית.
מי שהעונה הרביעית עוררה בו את הרצון לקרוא- הרי זה משובח.
כל אחד ומה שמתאים לו.

poly1982

New member
אני רוצה רק לסייג

בתור אחת שקראה את הספרים אחרי שראיתי את 3 העונות הקודמות:
הספר הראשון הוא די קרוב לסדרה מבחינת התפתחות העלילה, ולמעשה (ברור לי שתיכף אתם שולחים אותי לחומה על זה, אבל זו דעתי) - בעיניי העונה הראשונה היתה משמעותית יותר טובה מהספר. סתם דוגמא: הדמות של סרסיי בספר היא ממש איומה, מין מכשפה כוחנית וזנותית שאי אפשר לחבב גם אם נורא משתדלים. בסדרה - גם בגלל הכתיבה ובעיקר בגלל המשחק הנפלא של לנה האדי - היא דמות עם הרבה יותר נפח ואנושיות.
החל מהספר השני דברים מתחילים להשתנות והספר השלישי כבר ממש לא דומה לעונה השלישית והרביעית.
אז אם ממש מתעצלים ולא רוצים לקרוא את הכל, אפשר לוותר על הראשון. (למרות שהוא הכי קצר)
סתם, שני הפני שלי.

Serf SaN

New member
העונה הראשונה אכן דומה מאוד לספר,

אבל מי שלא יקרא את הספר הראשון יפספס את כל החלומות של נד שנחתכו מהסדרה- חלומות שהולכים לשחק חלק מרכזי וחשוב מאוד בעלילה הסוגרת של הספרים בוודאות.

Blackshift

New member
וגם את...
לפרק האחרון

החלום הראשון ש בראן
בסדרה בראן לא שומע מהעורב שהוא יעוף עד הפרק האחרון.. לעומת הספרים שאנחנו שומעים את זה מהספר הראשון

Blackshift

New member

לדעתי (ואני מניח שאני לא לבד) כל החלומות האלה מובילים לאמא של ג'ון

israelmiv

New member
אתה לא לבד

(אבל יפה שחשבת על זה בעצמך)

הוא כתב "בוודאות" ולכן הנחתי שהוא מסתמך על ראיון עם מרטין או משהו דומה.

CallMeCavanaugh

New member
יש קו עלילה משמעותי שלם שנזנח בסדרה

והוא הסיפור של המרד של רוברט, הגורמים לו והאירועים שהגיעו אחריו. על כל אלה אנחנו לומדים לאט לאט מזכרונות, חזיונות וחלומות שמופיעים בספרים ואלו דברים שיהיו משמעותיים לסוף הסיפור. חלקים נרחבים מהדברים הללו מופיעים כבר בספר הראשון.

KallaGLP

New member
אני ממש לא חושבת כך.

הסדרה, ובפרט העונה הראשונה, הרסה לא מעט דמוות ורידדה מאוד את הספר.

poly1982

New member
כל אחד ודעתו

לי הספר קצת קלקל את העונה הראשונה, אם כבר.

Macphista

New member
התשובה מורכבת
סוף עונה 4

קחי בחשבון שהסדרה לא אחת לאחת לספרים.
הרבה דמויות וקווי עלילה שיש בספרים לא קיימים בסדרה, או שאוחדו, או ששונו.
עוד קושי שיכול לעלות הוא שבסדרה קווי העלילה של הדמויות לא מסונכרנות על פי קצב התקדמות הקריאה בספרים.
בסוף עונה 4 הגענו לנקודת הסיום של העלילה במעלה המלך של ספר 3, ולאמצע הספרים 4 בנוגע לחלקים מסויימים בווסטרוז, ולאמצע ספר 5 בכל הנוגע לדיאנריז וגם חלק מהצפון ונוספים.
בכל מקרה, ההמלצה שלי היא כמובן לקרוא את כל הספרים מההתחלה ולגלות כמה הם עשירים, מורכבים ומעניינים הרבה יותר מהסדרה ולגלות רמזים והשלמות למה יקרה בעתיד או למה קרו דברים בסדרה מבלי שממש הסבירו אותם.
אם את לא רוצה את יכולה להתחיל לקרוא מספר 4 ומדי פעם להיתקל בדברים שאת כבר מכירה מהסדרה וגם לא מעט להיתקל בדמויות שאת כלל לא מכירה כי הועלמו מהסדרה.
במקרה כזה את מוזמנת לשאול כאן ונענה לך מי זה מי.

israelmiv

New member
הכי טוב כנראה

להתחיל מהספר הרביעי. זה לא פתרון מושלם, אבל הוא יחסית הכי טוב.

כאן תמצאי את "המדריך למדלג". סיכום של כל ההבדלים בין הספר לסדרה עד סוף העונה השלישית. האמת שאני לא בטוח כמה זה יעיל לספר הרביעי, אבל זה גם משהו.
http://scifi.stackexchange.com/ques...a-song-of-ice-and-fire-after-the-third-season

ועכשיו לקטע של למה כדאי לך לקרוא מהתחלה. אני לא אסביר כמה הספרים הם טובים וכיפיים, סביר להניח שכבר שמעת מספיק מזה. אבל יש נקודה אחת מאוד משמעותית בעיני.

אני התחלתי מצפיייה בסדרה, ולאחרונה התחלתי לקרוא את הספרים מההתחלה. הגעתי כמעט עד סוף הספר השלישי. לדעתי אין שום סיכוי בעולם להבין באמת את הספרים הבאים בלי לקרוא את הקודמים. כשאני מסתכל על הספר השלישי, הוא מלא באינספור רפרנסים והסתמכות על חומר רקע מהספרים הקודמים לו. אני חושב שגם אם הייתי מתחיל ממנו הייתי מבין פחות או יותר מה קורה, מי הורג את מי ולמה, אבל היו המון משפטים קטנים שלא הייתי תופס את העוקץ שלהם, וכל הזמן הייתי מרגיש שמדברים בשפה שאני לא לגמרי מתמצא בה. אני עדין מרגיש כך אם אני לא קורא במספיק ריכוז. זה לוקח חלק לדעתי את רוב הכיף של הספרים. הפתרון היחיד לזה הוא לרוץ לאינטרנט בכל פעם שנתקלים במשהו לא ברור, שזאת דרך ממש מבאסת לקרוא ספר.

יש עוד פיתרון : קוראים לו סיפריה.

שיאפשר לך לקרוא את כל הספרים במחיר של פחות מ"ספר" אחד של מרטין, ואולי תפגשי שם עוד ספרים מעניינים!

israelmiv

New member
למה את מפרסמת את זה?!

ואני עוד קיוויתי למצוא עותק פנוי בספרייה המקומית.

אני ממליץ למנהלת למחוק.

(ההודעה נכתבה בהומור (-:)

למעלה