שוק הנדל"ן באוסטרליה פצצה מתקתקת

MickeyMouse10

New member
שוק הנדל"ן באוסטרליה פצצה מתקתקת

לפי מקינזי, בין המדינות שניצבות בפני "חשיפה למשבר בפוטנציה" בגלל חובות משקי בית גבוהים נמצאות הולנד, דרום קוריאה, קנדה, שבדיה, אוסטרליה, מלזיה ותאילנד. "זה כמו בלון. אם אתה לוחץ על החוב בצד אחד, הוא תופח במקום אחר במערכת", אומר ריצ'רד דובס, אחד ממחברי הדוח.

http://finance.walla.co.il/item/2826997
 

ANZ1

New member
המצב של אוסטרליה הולך ומשתפר

לאוסטרלים אולי קשה
אבל המצב של המדינה הולך ונהיה יותר טוב
הדולר האוסטרלי קורס
שים גרף של 5 שנים, מול הדולר האמרקאי, הניו זילנדי, המטבע הסיני או אפילו השקל הישראלי
ותראה שהדולר היום שווה 30 אחוז פחות לפחות.
זה אומר שמחירי הנדלן לא עלו, אלא הפוך ירדו, גם החוב הלאומי שנקוב במטבע מקומי בעצם ירד,
התיירות האוסטרלית הרבה יותר אטרקטיבית
אפילו התעשיה, אני לא אתפלא אם המגמה תמשיך גנרל מוטורס ופורד יודיעו שהם לא ייסגרו את המפעלים,
 

MickeyMouse10

New member
כל מה שאתה אומר היה נכון אם

השכר היה עולה ב30%, חוצמזה לצערי יש מי שמודד את האינפלציה והיא ממש לא עלתה ב30% כך שהתאוריה שלך קצת לוקה בנתונים שיתאימו למציאות.
&nbsp
אפילו התעשיה, אני לא אתפלא אם המגמה תמשיך גנרל מוטורס ופורד יודיעו שהם לא ייסגרו את המפעלים
מאיפה הבאת את האמרה הזו בדיוק? אתה חשבת על זה לבד?
ההחלטה כבר התקבלה, אתה יודע כמה כסף כבר שולם והופרש ונדרש עבורו מס עבור המהלך? למה פתאום אוסטרליה הפכה לאטרקטיבית כלכלית? הרבה חושבים בטעות - טעות גדולה - שסביבה של ריבית נמוכה משמע משק טוב! להפך, יקירי להפך, כשהמטבע חלש זה אומר שהכלכלה חלשה, במשך תור הזהב של אוסטרליה המטבע טיפס וטיפס וטיפס, בארה"ב הנדל"ן קרס, פה הוא הולך לעשות את אותה קריסה, כי הבנקים פה שהיו מאד שמרנים ראו איך לא קרה כלום למנהלי הבנקים בניו יורק, המדינה חילצה אותם והופ הם שוב על בונוסים ומטוסים פרטיים וכולי.
צריך להבין בועת הנדלן נתמכת ע"י ריבית נמוכה, עוד ועוד אוסטרלים (חסרי השכלה בסיסית ורדופי יועצי איוב ישקיעו את המעט שלהם בנדלן תוך לקיחת משכנתאות אדירות וחסרות כל פרופורציה למציאות הכלכלית) כבר היום היקף החוב של בית אב באוסטרליה הוא 160%!!! (כלומר אנשים חיים כבר היום על 60% מעבר ליכולת הכלכלית האמיתית שלהם).
&nbsp
הנה תרגיל בחשבון: אם הריבית ירדה ב0.25% וחסכת על משכנתא של 30 שנה 25,000 דולר האם זה אומר שהמחירים צריכים לעלות ב120-150 אלף דולר? המשכורות באוסטרליה בקיפאון יותר חמור מאנטרטיקה, וזה דבר שבכלל לא צפוי להתשנות עם הזינוק הצפוי באבטלה (רק היום הודיעו שרשת השיווק של G-STAR מותג אדיר נכנסו לתהליך של אדמיניסטרציה) כל המשק בצרות צרורות ולא נראה הרבה אור מהתיירות כי זה לא משמעותי כמו ענף הברזל שהתרסק ב50%!
&nbsp
אתה יודע כמה טלפונים אני מקבל מסוכני נדלן בפרט ששולחים שוב ושוב ברושורים ולנסות למצוא את הפראייר הבא!!! שם קריסת הבועה היא עובדה מוגמרת, בסידני עדיין יש בשוק שני זנים של מטורפים: האחד אוהבי סיכון - ספקולנטים - הם חיים בשביל להביא את המכה ולהשאיר אדמה חרוכה. והשני הוא המשקיעים ששמים את כספם תחת ההנחה המטומטמת יש לומר שמחירי הנדלן יכולים רק לעלות!
&nbsp
תרגיל במימון עבורך: אם לקחת משכנתא של רק ריבית 90% על מנת להשקיע ומחיר הנכס יורד ב10% (סביר בהחלט נוכח העליות של כמעט 80% ב3 שנים) כמה באמת הפסדת? אם התשובה שלך הכל צדקת כי אתה ממנופף ב90%, כל ההשקעה שלך ירדה לטימיון. האנשים האלה פשוט טיפשים, הם עדיין צריכים את הסוג השלישי של הרוכשים - אלה שרוכשים כדי לגור שיקנו - נחש מה - הם לפני שנה ברחו מהשוק כי הם לא יכולים לקנות, אתה חושב שעלייה של 150 אלף תחזיר אותם לשוק? אז מי בדיוק יקנה את הדירות האלה מהמשקיעים שחייבים להיפטר מהנכס כי הם על משכנתא של ריבית בלבד? ניחשת נכון ההוצאה לפועל תקנה מהם כי הם בוודאות יוכרזו כפושטי רגל!
 

ANZ1

New member
עשית סלט שלם

"הרבה חושבים בטעות - טעות גדולה - שסביבה של ריבית נמוכה משמע משק טוב! להפך, יקירי להפך, כשהמטבע חלש זה אומר שהכלכלה חלשה"

נכון שריבית נמוכה לא אומרת כלכלה חזקה, אלא הפוך, ריבית נמוכה אומרת משק שצריך עידוד לצמוח.
אבל היא גם לא אומרת שהמטבע חלש, אלא הפוך.
מטבע זול אומר כלכלה חזקה, מטבע חזק אומר כלכלה לא תחרותית.

מה לעשות, במשך כמה שנים האוסטרלים חיו ברמת חיים גבוהה מדי
אין צורך שהמשכורות יעלו ב30 אחוז, רמת החיים צריכה לרדת כי היא היתה גבוהה מדי
אין סיבה שעובד ייצור של פורד באוסטרליה ירויח יותר מעובד יצור של פורד בארצות הברית.
הסיבה העיקרית לסגירת המפעלים זה המטבע היקר שהיה, אם הוא היה בשער כמו היום, לא היו סוגרים את המפעלים.

אוסטרליה היתה שיכורה מכסף של חומרי גלם ומחצבים גבוהים, אבל שאר הכלכלה קרסה, התיירות באוסטרליה היתה בלתי אפשרית, כל תחומי הייצור והיצוא היו גבוהים מדי, ולדוגמא סיגרת מפעלי הרכב.

אוסטרליה חוזרת למצב נכון ורגיל, וכן, זה יכלול ירידה של מחירי הנדלן למחירים שפויים יותר, וירידה של רמת החיים.
כמו שכתבתי, לאוסטרלים זה אולי רע, אבל זה טוב לאוסטרליה.
 

MickeyMouse10

New member
אני אוהב סלט, גם בריא גם טעים אבל

מטבע זול אומר כלכלה חזקה, מטבע חזק אומר כלכלה לא תחרותית - למה אתה אומר את זה? אם המטבע זול, זה אומר שאתה צריך הרבה מטבעות כדי לרכוש את אותו הדבר! אחת הסיבות להורדת הריבית היתה הדיפלציה עקב ירידת מחירי הנפט. זאת היתה פיקציה לשמה! למה? כי גם לכלכלנים שלא גמרו תיכון מהRSA היה ברור שבארה"ב לא יכולים לייצר 8 מיליון חביות ליום במחיר שנמוך מ75$ לחבית וגם סעודיה לא יכולה לדמם לנצח במחיר הזה! בקיצור מיהרו ללחוץ על ההדק (ד"א המחיר זינק לפני יום ב20% - אתה חושב שנראה את הלשכה המרכזית לסטטיטיקה מראה לנו עלייה של 20% באינפלציה? ).
&nbsp
מה לעשות, במשך כמה שנים האוסטרלים חיו ברמת חיים גבוהה מדי - נניח שזה נכון, מה עכשיו אתה תרגיל אותם לחיות ברמת חיים של מדינת עולם שלישי? כי הרי באוסטרליה לא ממציאים שום דבר והכלכלה תלויה בעיקר ממבקרים ממדינות יותר מוצלחות (השכלה גבוהה ותיירות). איך בדיוק אנחנו נחנך את הציבור האוסטרלי שחי פה עם שני עשורים של צמיחה חיובית עם ירידה בשכר (כשהם כבר היום חיים על אשראי, והחוב שלהם מציין 160% מהמציאות שלטענך אף תחמיר)
&nbsp
אוסטרליה חוזרת למצב נכון ורגיל, וכן, זה יכלול ירידה של מחירי הנדלן למחירים שפויים יותר, וירידה של רמת החיים. - לאן רמת החיים תרד? לאבטלה של 12%? לאן בדיוק? ירידה ברמת החיים בהכרח משמעה מיתון!
&nbsp
אני קורא פה שוב ושוב שאומרים לי שהנתון היחידי שמעניין פה זה של הRETAIL - מה עשו הקמעוניות, אם הן הצליחו הנענו את הכלכלה - עכשיו אם אנשים ירוויחו פחות (בין עם משכורת קפואה שנשחקה עקב מטבע חבוט, או בין אם מעסיקים שכבר התחילו להוריד את השכר) הרי בהכרח יהיה פחות כסף לקנות והמרכיב בתל"ג שבנוי על צריכה פרטית יראה לנו את ההיבט של המיתון.
&nbsp
בחודש דצמבר 2014 לא היה כלכלן אחד מהבנקים הגדולים שלא הצביע על העלאת ריבית ב2015 - היום כולם בטוחים שצפויה הורדת ריבית נוספת כבר במאי!!! הכסף כבר היום שווה %0 ריאלית כי שמשקללים את האינפלציה הריבית במשק היא שלילית.
&nbsp
אוסטרליה חוזרת למצב נכון ורגיל, וכן, זה יכלול ירידה של מחירי הנדלן למחירים שפויים יותר, וירידה של רמת החיים. - בוא נגיע לנתון המרכזי - מחירי הנדל"ן מחיר חציוני של דירה בסידני כמיליון דולר!!! עפ"י הנתון הזה כל בית אב באוסטרליה הם מיליונרים! השכנים שלך מיליונרים? וכך גם כל השכונה שמעבר להם? תשמע אם זה לא היה עצוב הייתי צוחק. רוב הציבור בחובות, אז איך בדיוק כולם נהיו לי מיליונרים? אה נזכרתי זה לא באמת כסף, זה סתם נייר - רפובליקת ויימר אומר לך משהו (תתעלם מהפאשיזם - כלכלה נטו). כל המידע הזה בהכרח מצביע על חיסולה הקרוב של הבועה, פשוט אין הגיון אחר. הרי גם בסין שמשם מביאים כסף בלי סוף שומעים על קשיים מאוד חמורים, גם שם נגמר הדלק להביא כסף בלי סוף.
 

ANZ1

New member
מיקרו ומקרו כלכלה

אני מניח שלא למדת כלכלה
אתה מערבב נושאים שונים וכותרות שונות מהעיתון שלא קשורות אחד לשני

אוסטרליה והאזרח האוסטרלי נמצאים בניגוד אינטרסים.
אתה מעדיף שהדולר האוסטרלי יהיה שווה הרבה, ככה יש לך יותר כח קניה.
המוצרים המיובאים עולים פחות, הנופש שלך בעולם עולה פחות, אתה מרגיש יותר עשיר.
זה רע לאוסטרליה.
אוסטרליה מעדיפה שהייבוא יהיה נמוך, שהאוסטרלים יצרכו מוצרים מקומים, והתיירות תהיה גבוהה
היום, העולם הוא גלובלי ותחליפי,
אם ניקח את גנרל מוטורס לדוגמא, יש לה מפעלים בקוריאה, גרמניה, אוסטרליה וארצות הברית.
היא כל הזמן בודקת מה עדיף לה כלכלית, להחזיק מפעל באוסטרליה או לסגור אותו ולהעביר את היצור לקוריאה.
ברגע שהדולר האוסטרלי נהיה יקר מדי, החברה סוגרת את המפעל האוסטרלי, ותעביר את אותם מכוניות , עם אותו לוגו ושם מקוריאה, אין לה שום עניין להעסיק דווקא אוסטרלים על קוריאנים.
וזה נכון לכל החברות ולכל המוצרים.
וכל אנשי העולם שיוצאים לנופש לא יסעו למקום שהמטבע שלו יקר, ויבחרו חלופה יותר זולה.
זה פשוט.
ממשלות מעדיפות מטבע זול, וסין היא הדוגמא הכי טובה לעניין, אבל גם כל מדינה אחרת, ישראל לדוגמא כשכל פעם שהשקל מתייקר, המדינה מורידה אותו.
וכן, רמת החיים שלך תרד, זה לא עניין של החלטה של אף אחד, זה התוצאה
יהיה לך פחות כסף, תוציא פחות.
ובמקרה של אוסטרליה, זה אפילו לא קשור לפוליטיקה, גם אם היה ראש ממשלה אחר, המצב היה זהה.
 

Caput femoris

New member
זה לא ממש עובד ככה.

אני מניח שאתה כן למדת כלכלה, ואם לא היית חולה בשיעור הראשון אז אתה צריך לדעת שהכל בכלכלה בנוי על מציאת נקודת האיזון.
אני יותר מתעניין במה שקורה בשוק הנדל״ן, אבל אם כבר עלה נושא שער החליפין בוא נשתמש בו כדוגמא.
״ממשלות מעדיפות מטבע זול״ זו לא אקסיומה. סין וישראל הן דוגמאות טובות למדיניות מאקרו שנותנת את מירב המשקל ליצואנים ומבחינתם שכל השאר יילכו קיבינימט. אבל באותו הזמן רוסיה (לא בדיוק הנאורה שבממשלות) עושה כל מאמץ כדי לחזק את הרובל. איך תסביר את זה?
מן הסתם אין קו לינארי שבקצהו האחד האזרח הבודד ובקצה השני הממשלה. אם כוח הקניה יורד כתוצאה מדולר חלש, מגזר המסחר והשירותים (שהוא יצרן ערך אדיר, בטח במקום מרוחק כמו אוסטרליה) סופג מכה, החוב ותשומות הייצור עולים והממשלה תצטרך לשלם את החשבון. כך גם ברוסיה, מדינה שחוץ מאנרגיה לא מייצרת כמעט כלום ולכן רובל חלש מייקר את החוב ואת העלות של הפעילות הכלכלית שאמורה לכסות אותו ואת הדרינקים בסוף היום.

על אותו משקל, אוסטרליה לא מעדיפה בהכרח שהייבוא יהיה נמוך. אוסטרליה מחפשת (לפחות בתיאוריה) את הדרך היעילה ביותר לייצר ערך, שהיא מן הסתם בנויה על שילוב של ייבוא וייצוא. האם באמת שווה לסבסד את ג׳נרל מוטורס כדי שימשיכו לייצר באוסטרליה? לא בטוח. אולי בכלל יעיל יותר לקנות את המכונית מהמפעל בקוריאה עם דולר חזק יותר ולפנות כסף לאפיקים אחרים של צריכה פרטית? למה זה בכלל חשוב שמכוניות ייוצרו דווקא באוסטרליה?
 

ANZ1

New member
צודק, בערך

זה נכון שהממשלות מחפשות נקודת איזון ולא מטבע ולא מחירי נדלן נמוכים מאד או גבוהים מאד.
גם רוסיה, מנסה לטפל (בלי הצלחה) במטבע שלה, אבל רק אחרי שהוא צנח לרמה שהאזרחים לא יכולים לקנות אוכל בכסף המקומי.

"האם באמת שווה לסבסד את ג׳נרל מוטורס כדי שימשיכו לייצר באוסטרליה? לא בטוח"
בטוח
סגירת מפעל, זה לא רק העובדים הישירים שיפוטרו
זה שרשרת שלמה, למפעל הזה ולעובדים שלו היו מאות קבלני משנה ונותני שירותים
לקבלני משנה היו קבלני משנה.
סגירה של מפעל גדול יכול להפוך אזור משגשג לאזור עוני
ראה מה קרה עם דטרויט בארצות הברית, מאחד האזורים הותיקים והחזקים בארצות הברית העיר נהפכה לסלמס.
כל אדם שמפוטר, הופך באופן מיידי מאדם יצרני משלם מיסים לאדם שחי מכסף ציבורי
להרוס אפשר במהירות להעלות אזור שנהרס צריך סכומי עתק והרבה זמן.
לא להזכיר את הגאוה הלאומית של המותג האוסטרלי, או לרכבים ייחודים לאוסטרליה שנראים שילוב של דברים אחרים כמו החיות המקומיות.
 

Caput femoris

New member
שוב, לא ככה מודדים את זה.

כל היתרונות הגלומים בתעשיית רכב מקומית ברורים.
העניין הוא שבסוף היום התעשייה מקבלת סובסידיות שהן כנראה הגבוהות במערב. רצים כרגע כל מיני מספרים בעיתונות אבל בגדול מדובר על סדרי גודל של 6 מיליארד דולר לשנה, שהם פחות או יותר 50 אלף דולר לעובד לשנה, או פי שש סיבסוד פר מכונית בהשוואה לארה״ב.
כשאתה אומר שבטוח שווה לסבסד, האם יש לך נתונים לגבי התועלת שיוצאת מהסבסוד? האם 6 מיליארד דולר בשנה (וזה לפני סבסוד עקיף במדיניות המוניטרית ושאר הוצאות עלומות) היו יכולים להביא יותר תועלת למשק? אין לי את הנתונים ואיני יודע. אם יש לך נתונים אשמח לשמוע.

אגב, אני לא מתנגד לסובסידיות ישירות או עקיפות - חלקן עושות היגיון (גם אם המאזן הסופי שלהן הוא שלילי) אבל המדיניות צריכה להיות ברורה. מן הסתם הג׳וב שלי תלוי לחלוטין בסבסוד של הממשלה ואני מבטיח לך שהחוקרים האוסטרלים לא מחזירים את מה שהממשלה משקיעה בהם. לכן על הממשלה להחליט עד כמה חשוב לה שיהיו פה חוקרים ועד כמה חשוב לה מחקרים בתחומים מסויימים.
לעומת זאת, בארה״ב למשל (וגם באיחוד האירופי), הסבסוד למגזר החקלאי משולל כל היגיון ופוגע בצרכן, אבל אף פוליטיקאי אמריקאי שפוי לא יתעסק עם ברוני החקלאות.

השיטה שבה מפעלים מייצרים בחוסר יעילות משוועת מוצרים שאפשר להשיג הרבה יותר בקלות ממקורות אחרים שייכת הרבה יותר לשיטה הסובייטית מאשר למדינה מערבית.
 

ANZ1

New member
השאלה היא כמה יעלה לא לסבסד

כמה יעלה לסבסד את תעשיית הרכב באוסטרליה דווקא קל לחשב
לא לי, אבל לפקידי הממשל כן, זה משא ומתן עם החברות שבסופן יש מחיר , כמה יעלה להשאיר את המפעלים עובדים.
הבעיה היא בצד השני של המשוואה
אי אפשר לדעת כמה יעלה לא לסבסד אותם
1. כמה שווה סמל לאומי וגאווה לאומית ?
הולדן המותג, והדגמים הייחודים הם חלק ממה שמאפיין את אוסטרליה.
אין כל כך הרבה מוצרים שמאפיינים את אורך החיים האוסטרלי מכל מערבי אחר.
כמה שווה לשלם כדי להשאיר את הסמל חי ?
ניו זילנד מוציאה והוציאה סכומים מטורפים להציל את הקיווי, ציפור מטומטמת שלא יכולה לעוף ולא יכולה להגן על עצמה.
2. כמה נזק כולל יגרם מסגירת המפעלים ?
את זה אף אחד לא יודע, אין הרבה תעשייה אמיתית באוסטרליה, וכשסוגרים מפעל , חדשים לא יקומו

החברה האם, גנרל מוטורס עמדה לפני סגירה ב2008, הרבה כלכלנים ופוליטיקאים קראו לתת לחברה להסגר.
אובמה לא הסכים וארצות הברית שפכה סכומים מטורפים כדי להשאיר את החברה חיה.
היום ברור לכולם שזה היה הצעד הנכון
 

Caput femoris

New member
ברור שקל לחשב כמה עולה

השאלה שלי היתה מה התועלת, לא מה העלות.
הטיעון לגבי הסמל הלאומי מזכיר לי יותר את מפלטו של הנבל מאשר טיעון כלכלי רציונלי. בסופו של דבר כסף שיושקע בשימור מותג מסחרי (שזה אבסורד בעיניי) הוא כסף שלא מושקע בדברים אחרים, חלקם מייצרי צמיחה גדולים הרבה יותר מתעשיית רכב שאין לה היגיון כלכלי ברור.
אני גם משוכנע שאין צורך להסביר לך מה ההבדל בין שימור הסביבה לבין שימור מותג רכב.

הזכרת את ג׳נרל מוטורס אבל שכחת לציין שההשקעה בחברה לא היתה מענק. למעשה הממשלה קיבלה בעלות ורוב הכסף שהושקע כבר הוחזר במכירת מניות. זה ממש לא דומה למצב באוסטרליה.
 

MickeyMouse10

New member
יש מושג בסוציולוגיה שנקרא העקרון הפיטרי

העקרון הזה אומר שאדם מתקדם בארגון עד שהוא מגיע לנקודה שבה הוא הכי פחות יעיל. כלומר אתה טוב אתה מתקדם אתה טוב אתה מתקדם אתה גרוע אתה נשאר בנקודה שאתה מביא הכי פחות תועלת לארגון.
&nbsp
תעשיית הרכב באוסטרליה זה פחות או יותר העיקרון הפיטרי - לייצר בכוח באוסטרליה במחירי סבסוד, זה כמו להגיד שמכוניות יותר חשובות מסל התרופות למשל! או יותר חשובות מלהשקיע במערכת החינוך המקרטעת! בכלל התקציב האוסטרלי נמצא במצב עגום למדיי, ואיך כתבו לא מזמן ככתבה ראשית: "מדוע חצי מיליארד דולר בשנה לא מצליח להחזיק את טויוטה באוסטרליה" לפי דעתי אין שום יכולת לגרום לזה לעבוד באוסטרליה, כי בעקרון הם ההגדרה של העיקרון הפיטרי.
 

MickeyMouse10

New member
הסבר

האוסטרלים התחילו בתור אנסים רוצחים גנבים וכולי והתקדמו לשרברבים, מנקי חלונות וגם מנקי שירותים עד שהם התקדמו לתעשיית הרכב שם הם הכי גרועים בעולם, יש לומר. ולכן בעטו להם בישבן החוצה, כי הם בעיקר גורמים נזק כלכלי.
 
זה עוד פחות מה שהעיקרון הפיטרי אומר,

ועכשיו אני יודע איך להתייחס גם לשאר התחזיות והניתוחים שלך לגבי הכלכלה האוסטרלית. לרגע הייתי מודאג. תודה.
 

MickeyMouse10

New member
עזוב עזוב

יש כאלה שמנסים חמצוא מחט בערמה של שחט, היתר (השפויים כבר הספיקו להתקדם)
 

MickeyMouse10

New member
קוראים לזה

גמישות מחשבתית. היכולת להבין בצורה קצת יותר מופשטת מעבר להגדרה הבסיסית שעל בסיסה מושתת הדיון.
אבל עזוב זה לא בשביל חברה עם מיליון וקסוטו, שמקראים מלה במלה ומעדכנים ערכים בויקיפדיה.
 
גמישות מחשבתית...לחשוב מחוץ לקופסה...

כל הבאזוורדס שאנשים מסתירים באמצעותן את העובדה הפשוטה שגם הם בעצמם לא מבינים מה הם רוצים להגיד.
לפי מה שנראה לי, השתמשת בעיקרון שאתה לא מבין, כאנלוגיה בלתי-מתאימה למצב שגם אותו אתה לא מבין לאשורו. אחלה גמישות מחשבתית אתה מפגין
 

MickeyMouse10

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

 
למעלה