שורה תחתונה: כולכן תהיו בעתיד "חמות

עציון

New member
כל החיים הם גלגל מסתובב!!!

כך בכלכלה. היום אתה עשיר מחר אתה מתרושש. כך בחיי המשפחה. היום הכל טוב מחר מריבות כך ביחסי כלה חמות-חם. הים את מקטרת על יחסי החמות מחר את עושה זאת לכלתך. ההיסטוריה מוכיחה, שהיחסים בין הכלה לחמות- מלבד מקרים בודדים- הם לא הכי הכי. יש לכך מספר סיבות ולא אכנס לכך. לי אישית שתי כלות.( אגב, זה שאני כותב ולא אשתי, היא בעבודה במשך היום ואין לה זמן ל"שטויות" הללו). אחת, כפי שכבר כתבתי. נסיכה. שומרת שהלק מהאצבעות לא ירד. השניה, הצעירה יותר נפלאה.עוזרת. מתעניינת. יתכן, ואני כותב בהסתייגות, ההבדל בינהן נובע מכך, שלאחת ילד והשניה נשואה טריה. יתכן... וההבדל בינהן הוא הילד. כן, הילד. עד בואו של הילד הראשון, היחסים בין הכלה לחמות דיי טובים. לאחר בא הילד הראשון, משתנים לרעה היחסים הללו. אולי, אני טועה. אולי..... אגב, יש לי גם שני חתנים. אבל הם כבנים לי. NO PROBLEM. לגבי ההתקפות. נו, באמת, קטן עלי.....

טלאפ

New member
מוזר, אצלנו הילדה שיפרה את היחסים

יש לי תינוקת קטנטונת שחמתי מתה עליה ומאז גם היחסים בנינו השתפרו, חמתי תעשה הכל עבור הילדה הזו, כאשר נתקעתי ללא מטפלת בסוכות חמתי במקום לסוע לנופש באה ושמרה על הנכדה יומיים ואגיד לך את האמת זו הפעם היחידה שבאמת הייתי רגועה וידעתי שהילדה מקבלת את הטיפול הטוב ביותר (דרך אגב היום החלפתי מטפלת לילדה וכנראה שאני לא אצליח להיות רגועה כאשר היא לא עם משהו שהוא בן משפחה) אני חושבת שדוקא הילדה לימדה אותי מה זאת אהבה של אם, היום גם היחסים ביני לבין אימי השתפרו. אבל הכל קשור גם לרמת ציפיות, לדעתי אסור לנו לצפות ליותר ממה שהאדם שמולנו מוכן או יכול לתת.

bertap

New member
תינוק/ת נותנת לנו את החוכמה

מה זה להיות אמא וגם במחשבה כמה אנחנו קשורים לילדים ןמה זה בכלל להיות הורים

גפרורית

New member
ברטוש../images/Emo141.gif מסכימה איתך ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אכן תינוקות וילדים בכלל נותנים לנו את החוכמה ומלמדים אותנו את הדברים החשובים באמת בחיים רק טוב

bertap

New member
הנכד שלי

הספר לך דבר נחמד סיפרתי לנכד שלי סיפור כל הזמן הוא שאל שאלות עניתי עניתי עניתי בסוף לא היתה לי תשובה עניתי ככהה הפישר שהוא בן שנתים וחצי אומר לי סבתא ככה זה לא תשובה ואיך לא לאכול אותם

גפרורית

New member
מתוק אמיתי ../images/Emo57.gif

ה"יציאות" של הילדודס תמיד גורמות לי לחייך הרבה אושר בריאות ונחת
גפרורית

אומיזו

New member
אנשים זה לא מזג אויר הם לא משתנים

בן אדם רע נהיה פתאום טוב? ובן אדם טוב נהיה פתאום רע?

bertap

New member
אני חמה ל3

ואלהים עדי שכן אני מקווה שיהיו לי עוד שלוש כאלה לדאבוני אחת הכלות אלמנה כי לי הבו נהרג בצבא

מעניין איך אני בתור כלה...

רשימת מלאי: מגרעות- מגוננת (אולי יותר מדי), דעתנית, לא אוהבת לבשל או לנקות (אבל יש לי עוזרת), לא מרימה טלפונים לקשקש (אבל שונאת לדבר גם עם חברות בטלפון), נפגעת בקלות, זוכרת הכל... יתרונות- אמא טובה ואשה אוהבת לנכדה ולבעל, נבונה, רגישה לבעיות, היחידה שעוזרת עם הכלים של ארוחת שישי, היחידה שזוכרת את ימי ההולדת והנישואין של כולם (כן- גם של חמותי...) וגם קונה מתנות תמיד, משלבת ביקור בכל חג- ותמיד מזמינה גם אלינו, משתדלת לשתף בבעיות וגם לתת עצות. בקיצור- מנסה להיות בסדר (ואני מקווה שאני מצליחה לא לפגוע או לתת הרגשה לא טובה). צריך לקחת בחשבון שבינתיים אני הכלה היחידה, ואמא לנכדה היחידה, וחמי וחמותי מאוד מתלהבים (בלשון המעטה) ודי חסרי גבולות... אני מאוד מקווה שהם יתמתנו כשיצטרפו עוד בנות למשפחה (או שנעבור לקנדה וזהו...). אז איזו חמות אני אהיה??? מקווה לדעת לתת ולעזור בלי להתקרצץ, לפרגן ולתרום מזמני וכספי- ולהיות רגישה לצד השני. והכי חשוב- אני מקווה שהילדים שלי יהיו מספיק פתוחים איתי בכדי לומר לי אם אני לא בסדר- כי בטוח יהיה משהו שיפריע.

amitmom

New member
עציון..זה שנהיה חמיות בעתיד..אין

ספק. אבל אני מבטיחה לך שכל אותן כלות שאכלו הרבה קש (כמוני) תעשנה את המקסימום כדי שההסטוריה לא תחזור על עצמה. דהינו..להיות חמות טובה. אין ספק שאתה בעל נסיון אבל הנסיון שלך לא זהה לשלי או לכל אחת אחרת. כל אדם וכל מקרה לגופו. שיהיה לך יום נעים

עציון

New member
אני מאחל לך שיוגשמו חלומותיך...

ולא תהי כמו חמותך. ויש הוכחות שזה יכול להיות. ילד מוכה נשבע שכאשר הוא יהיה אבא לעולם לא ירים יד על בנו. האם שבועתו תתגשם או תופר? ברור שיש לי נסיון הרבה יותר משלך וחברותיך. אני עברתי את שלבי החתן וחמותו וכיום אני החם וכלתו. אין חכם כבעל נסיון אמרה קוהלת(או משהי אחרת). אבל ברצינות, אם כל כלה תעשה הכל שבעת היותה חמות לא תחזור על שגיאות(?) חמותה הרי דור חדש של חמות צפוי לנו לקראת מחצית המאה הקרובה. מקוה שאזכה לראות זאת (ואני כולו בן 55)

amitmom

New member
אני בטוחה שאני אהיה חמות נפלאה

אני שונאת שמתערבים בעיניני לכן אכבד כל שמירה על פרטיות של ילדי עם בני זוגם. אני יודעת את זה כיוון שאני גם חושבת שאני אמא יותר טובה מאמא שלי ושלא תבין יש לי אמא נהדרת אבל בהמון נושאים יש לי חסכים ולילדים שלי אני נותנת יותר (לא חומרית). הקטע המצחיק הוא שגם לחמותי היתה חמות קשה וחמותי מעולם לא השכילה להפיק את הלקחים ולשפר את המצב. מבחינתה אם מישהו עשה לה רע על הנשמה אז עכשיו זה התור שלה..נשמע אדיוטי אבל מאוד נכון מבחינתה. אני לא יודעת אם כל אחת תהיה חמות נפלאה אני יודעת שבשבילי זה לא חלום ואפילו לא משאלה. אני מכירה את עצמי מספיק טוב כדילדעת שאני אוהבת את ילדי ואתן להם לפרוח מהקן בבוא הזמן. אומנם אני ילדתי אותם אבל הם לא שייכים לי. הם שייכים לעצמם. וכמו כל אמא אני אוהב, יכאב ואעזור עד כלות.

אומיזו

New member
עציון בוקר טוב

קצת פסיכולוגיה על הבוקר. אין השוואה לגבי ילד שקיבל מכות בגיל צעיר לבין חמות וכלה בגיל הרבה יותר בוגר ולא כל הילדים שספגו מכות מכים את ילדיהם חלקם בנויים אחרת וחלקם עוברים טיפולים פסיכולוגיים לעיתים קשים מאד ומנהלים את חייהם אחרת. מודעות והכרה עצמית זה חלק מהעניין איזה חמות אהיה? אין לדעת אך סביר להניח שאהיה דומה יותר לאמא שלי מאשר לחמותי כי את הבסיס בילדות ספגתי אצלה, הגיוני נכון?! יכולה אני להגיד לך שאין לי חברות שיש להן בעיות כמו שלי ולגיסותי עם חמותי, כל מקרה לגופו. סביר להניח שאלולא הכרתי את בעלי בחו"ל וחייתי אתו שם מספר שנים עד ששבנו לארץ והכרתי את משפחתו הייתי נמנעת מלכתחילה. והאמת העוד יותר עצובה היא כי אנו כאן מקטרות אך איזה כאב זה לבן שמשפחתו אינה מפרגנת תומכת ואוהבת?!

bertap

New member
אני מקווה שאת חייך תחיי בהרמוניה

שכן תודה לאל את גרה עם בעלך נמוסיתלא חיבת יותר

bertap

New member
עציון שלום

הרי משהי החליטה שאתה בן שבעים היתי רוצה לראות לראות איזה חמה היא תיהיה

עציון בגילגול הזה לא ניזכה לראות

את הכלות שהפכו לחמות. הבת שלי התחתנה לפני 4 חודשים כך שעד שבעצמה תהפוך לחמות זה יקח עוד דור שלם! ולי בטח אז יהייה כבר סריטה במוח.. נניח שבעוד 25 שנה הבת שלי תהייה חמות, ואני אהיה בת 53+25= 78 לא, לא בטוח שיהייה לי חור במוח (הבת שלי אומרת שכבר יש לי) נו, זה הדור הצעיר שלנו.. מה לעשות?

עציון

New member
אהבתי את זה.....

אבל לי זה קרה. אני חם(הכוונה: בעלה של החמות....)ויש לי חמות. וכבר כתבתי שהיא בת 80 . אני נהנה והיא נהנית. אני עסוק עם נכדים והיא עם הנינים. והכי מעניין? הנכדים והנינים הם אותם ילדים..ראי, ראי, כמה משותף יש לי ולחמותי....האח!!!!

Almost me

New member
אני רוצה לקוות שאהיה חמות

טובה יותר. שאתחשב בילדי ואניח להם לעשות את ההחלטות שלהם לבד, שאושיט יד כשאוכל, שלא אבקר את כלתי אם אני לא מעזה לבקר את בני, שאדאג להם אם יש באפשרותי לעשות זאת. חמותי מספרת בלי סוף כמה חמותה היתה רעה, בלי משים היא נוהגת בדיוק כמוה, אני מקווה שאהיה שונה.

למעלה