שטו
גדיה
קגדה
- המשחק הראשון

Abbe Faria

New member
אולי (בטוח)

הכוונה למתנה שהבעל נותן לאישתו כשהיא כועסת עליו... (מפה האנלוגיה לדרקון...)

../images/Emo35.gif שאלה מספר 8.

ובזאת, כנראה, נסתפק. בפני השחקנים הוצגו משקפיים, ואף הציעו להם לנסות להשתמש בהם. לא מצאתי ציור מתאים, אז ניסיתי לצייר בעצמי - את אחת העדשות. בכל השאר, הם נראו כמשקפיים רגילים לכל דבר. אחת העדשות היתה רגילה, אך באחרת היו קווים שחורים כמתואר בציור. השאלה: למי מיועדים משקפיים אלו? [אני מנסה פעם שלישית להעלות הודעה זו. אני מתנצל למקרה שהיא תעלה בסופו של דבר... 3 פעמים. בינתיים, אינני מצליח להעלות אותה אפילו פעם אחת]

TheKillerS

New member
רעיון טיפשי...

אבל לפעמים הם אאלה שנכונים במשחק הזה.... אולי למי שרצח זבובים אז הוא קבל עונש להסתובב עם המשקפיים האלה כדי שיראה כמו זבוב??? הזהרתי שהרעיון טיפשי....

gilrel

New member
אולי

אנשים שצריכים כמה זוגות משקפים (תווך ארוך+קצק+בינוני)

adi 777

New member
די אני בשוק איזה יופי :) ורציתי לשאול אותך

טלמון היקר הייתה חידה שהעלתה לגבי התוכנית הרוסית שטו גדיה משהו.. והעלת חידה לגבי תנור ישן שהיה לו עוד שימוש.אתה יכול לחזור על השאלה במלואה ולתת לי את התשובה שוב? או קישור לחידה. חג שמח ותודה רבה

התנור הרוסי הקלאסי

הוא מבנה די גדול, כמו חדר שלם בתוך המטבח. אפשר אפילו לישון על הגג שלו! כיום הוא חוזר שוב לאופנה, למשל בקרב העשירים... בתנור הזה יש כל מיני חורים ופתחים שונים ומשונים למטרות שונות. השאלה היתה לגבי השימוש בחור עגול הנמצא בקיר התנור [כיום, למעשה, החור הזה אכן אינו בשימוש]. התשובה: הוא שימש כפתח-הפליטה לארובת המיחם ("סמובר")! המיחם הרוסי הקלאסי היה בעצמו תנור קטן, עם ארובה לפליטת העשן. הקצה של ארובה קטנה זו נכנס לתנור, דרך אותו הפתח העגול, וכך, העשן מהמיחם לא נפלט לחדר, אלא לארובת התנור הגדול, ומשם החוצה. כאן http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=631&msgid=108805667 הצגתי קישור לתמונה של חיבור כזה, בין המיחם לתנור, אבל: א. הקישור מביא אותנו משום מה לא אל התמונה ישירות, אלא אל אתר בשפה הרוסית, בו יש קישור לתמונה. ב. בתמונה זו, ארובת המיחם משופעת, לעומת הציור שהוצג במשחק, בו היא היתה בזוויות ישרות. ג. בתמונה הנ"ל לא מוצג מיחם רוסי, אלא מיחם של עם קומי - עם אוגרו-פיני בצפון החלק האירופי של רוסיה.

djdror

New member
../images/Emo35.gif אפרופו שאלת משקפיים... חידה אמיתית מהיום

היום נתנו לבן שלי - בן ה-10 - בפעם הראשונה בחייו להרכיב משקפיים. הוא נאלץ זמן מה - כשעה - להרכיב את המשקפיים. המשקפיים היו בנויים כך שאם תציירו קו אנכי לרוחב המשקפיים במרכזן, אז למעלה זה רגיל אבל למטה זה שחור אטום, עם זוית מעבר למשקפיים, ראו נסיון לציור. למה נתנו לו משקפיים כאלה ?

למעלה