שיא השיאים נשבר

dannago

New member
שיא השיאים נשבר

חייבת לשתף אתכם בחוויה הכי מוזרה שהייתה לי בחיי הספינינג שלי... אתמול השתתפתי ביום אחד מתוך החופשה האירובית. אני גרה באיזור אילת בקיבוץ קטן וכל שנה אני משתתפת יום אחד ומשלמת לא מעט כסף ליום זה. בדרך כלל אני מאוד נהנת ולומדת גם דברים חדשים ומיישמת על הקבוצה הקטנה והנאמנה שלי. בהפסקת הצהריים שמתי לב לקבוצת צעירים ששתו בבריכה ועשו הרבה רעש, במיוחד שמתי לב לבחורה מגולחת שיער שהיה נראה עליה שהיא שתתה... בחמש התייצבתי לשיעור האחרון של שישי בחדר הספינינג לשיעור שהיה אמור להתחיל בחמש ורבע על פי המערכת. האולם התחיל להתמלא והמדריכה לא מופיעה... כבר חשדתי שמשהו לא בסדר. בחמש וחצי מופיעה קבוצת בנות שאחת מהן היא הבחורה המגולחת מהבריכה ומה מסתבר שהיא ה מ ד ר י כ ה ! ! ! לא יאומן, היא אפילו לא התנצלה על האיחור, מסריחה מאלכוהול התחברה למדונה והתחילה לספר לנו שחברותיה הולכות לקשור לנו את העיניים... מה? לא האמנתי... זה אמיתי... אנחנו חבורה של רוכבים בחדר חשוך על אופניים לא מוכרות הולכים לרכב בלי לראות, מה זה הדבר הזה??? היא צועקת לנו במדונה בדיבור רפה של שיכורה תסמכו עלי... תנו לי להוביל אתכם בחושך... היי חמודה את בגיל הבת שלי, גם אם לא היית שיכורה בחיים לא הייתי נותנת לך להוביל אותי... מיוחד, אולי אבל לא בטיחותי, מה זה הדבר הזה? כמובן שמיד הסרתי את הכיסוי , אבל ראיתי שכמעט כולם נשארו קשורי עיניים. מסתבר ששם השיעור היה "טירוף חושים" ולכן באיזה שלב בשיעור היא עברה ונתנה למתאמנים קשורי העיניים - לא תאמינו - לאכול (איזה חתיכת אפרסק...) עכשיו כולם קשורי עיניים מדוושים בעלייה בעמידה עם דופק גבוה היו צריכים לשחרר יד אחת כדי לתפוס את האוכל... אני עדיין בשוק... לא עלתה על האופניים שלה בכלל, השפריצה עלינו בושם כדי לעורר את חוש הריח, צרחה בקולי קולות ודפקה צרפתית עם החברה שלה (שיהיה להן לבריאות, אני הכי בעד, רק לא מתאים באמצע שיעור) בקיצור מעניין אותי אם עוד מישהו מכאן היה שם, ראיתי את דיויד נכנס בהתחלה והוא נראה די בשוק... אכן טירוף חושים...חוויה שהטריפה אצלי את חוש הפרייאריות על זה שאני משלמת כל כך הרבה כסף.... דנה

Tami661

New member
אז ככה... לפי תיאור השיעור זה כנראה היה

אמור להיות "שיעור החושים" המדהים שהפיק והעביר צפריר גולן ב'לילה לבן', אלא ש... כנראה שיש מדריכים (מדריכה, במקרה דנן...) שצריך לשלול להם את הרשיון להדרכת ספינינג. אם היה חוק מסודר בעניין, סביר להניח שאכן רשיונה היה נשלל. לאור התיאור שלך אני הייתי משנה את ההגדרה מ"חוויה אירובית" ל"חוויה טראומתית"

מגן רן

New member
חוויה אירובית...

היה לי הכבוד לקחת חלק (כמדריך) בחוויה האירובית בסופ"ש באילת. בסופו של דבר, היה אירוע מדהים של למעלה מ- 600 משתתפים (661, למען הדיוק...
), אנרגיות מדהימות כפי שלא חוויתי זמן רב ושיעורים מצויינים. לגופו של עניין- על פניו, ואם כך היו הדברים, מדובר באירוע חריג מאוד וחמור. מכל התקלות שציינת, לי באופן אישי הכי הפריע האיחור לשיעור. לא לעניין...(שוב, אם כך היו פני הדברים). מזכיר לי מרתון שפעם הוזמנתי לקחת בו חלק ואחד המדריכים עלה שיכור לגמרי ומסטול. פשוט התביישתי ורתחתי על חוסר המקצוענות. רבאק, מזמינים אותך לקחת חלק באירוע גדול, משלמים לך ים כסף, איפה המקצוענות....?! בכל מקרה, אעביר את שציינת לניסים זוארץ ממנהלי החוויה, הוא לבטח ירצה לדעת מזה. מקווה לראותך אצלי בפעם הבאה...

רן, באמת

האיחור?? מקצוענות הייתה באה לידי ביטוי, אם המדריכה הייתה מבטלת את השיעור. רק בהנחה שהסיפור נכון, ועדיין אנו לא יודעים זאת- תיאורטית, מה אם היה קורה משהו לאחד מהמתאמנים? היא הייתה מצרפתת אותו??? אם הבחורה שראתה את זה מוכנה לתת בפני תצהיר (שזה כמו עדות בבימ"ש), אני אכתוב בעצמי למנהל הספורט שישללו ממנה את תעודת המדריכה.

dannago

New member
גם אני נהנתי

גם אני השתתפתי בשיעורים מדהימים (לא רק ספינינג) של דיויד, פטרישייה ותמי ומאוד נהנתי. אבל בחוויה המוזרה הזו הייתי חייבת לשתף אתכם ואכן הדברים היו וקרו ואפילו החסרתי עוד פרטים שנראו לי מוזרים ולא בטיחותיים שקרו בשיעור, לכן שאלתי אם משהו השתתף בשיעור כדי לשמוע עוד חוות דעת. הבחורה חמודה אבל בהחלט לא מקצועית, בעלת בטחון מופרז ומזלזת בנו הלקוחות שבאנו במיוחד כדי לקבל שירות טוב ואמין ואני מצפה שלאירועים בסדר גודל כזה יבחרו את המקצועיים ביותר שקיימים. רן, באמת חבל שלא השתתפתי בשיעור שלך, אני חושבת שהייתי באמת נהנת (אשמח אם תארח אותי שאני במרכז...) אני משתמשת במערכים שלך שפרסמת כאן מזמן ויש להם הצלחה רבה אצלי בקבוצה.

ליאתי66

New member
אני הייתי בשיעור הזה....!! בחופשה באילת...

זה פעם הראשונה שאני מגיבה לפורום בדרך כלל אני רק צופה מהצד, אבל הפעם הרגשתי צורך להגיב ולהשמיע את גרסתי לגבי מה שקרה שמה. לגבי מה שדנה כתבה..כל מילה נכונה מבחינתי יותר מזעזע ממה שתיארה ..ואם היה לי קצת יותר אומץ הייתי יוצאת מהשיעור ולא מחכה לסוף השיעור על מנת שהסיוט יגמר....!!!! המדריכה שעליה אנחנו מדברים מזכירה לי מעודדת בסרטים של ארה"ב שיודעות לעשות הרבה רעש אבל אין להן שמץ של מושג מה הן עושות...לגבי הנשיקות ומזמוזים אני מאד מאמינה באהבה וחופש אבל לא בעבודה מול אנשים יש גבול לכמה אפשר לזלזל ..... אבל........ חייבת לציין שזאת השנה השנייה שלי בחוויה אני ממליצה עליה בחום...ורוצה לשתף אותכם בחוויות היותר נעימות שהיו לי שם... הסדר הוא עקראי.. שיעור הראשון שהשתתפתי בו היה של רן מגן שלא הכרתי קודם הכרות אישית..השיעור היה מקצועי,בנוי היטב רן מאד נחמד ,המוסיקה היתה מאד טובה..אני מאד מאד נהנתי... שיעור של של ליאת הונגר היה נחמד... אחרון חביב שקשור לספינינג אבל הכי טוב שהייתי אי פעם והיה מלא עד אפס מקום....דיויד רודריגז..פשוט אין מילים לתאר...כמה רמטת מעל כל מדריך בלי לפגוע באף אחד....השתתפתי בשיעור של ספינג רוק וניסיתי לשעור השני שלו אבל לצערי לא היה מקום..הבנתי מאשים שהיה מדהים... שיעור של אושר דלל שיעור קיקבוקס מ ד ה י ם !! אין מילים לתאר את העוצמה והאנרגיה... שיעור של תמי קיס קשה אבל תענוג...!! לסיכום המלון היה על הכיפאק ...אווירה כללית נהדרת אנרגיות חיוביות....מקווה שההנהלה יסיקו את המסקנות ויביאו רק מדריכים מקצועיים ולא כל אחד......

אנה210

New member
אני אגיד לך מה לא מקצועי..

גם אני הייתי בחוויה האירובית באילת. גם אני הייתי בשיעור המדובר , וראו זה פלא - לא היה ולא נברא דבר או חצי דבר מכל הקשקושים הרעים שנכתבו כאן. השיעור אכן היה שונה ואינו מיועד לאנשים חסרי בטחון שאינם מסוגלים לעצום עיניים לשעה ולתת לאחרים להוביל אותם..אך בד בבד הוא היה מקצועי , אנרגטי , מוקפד ומושקע!! אולם ברצוני להתייחס לשני דברים עיקריים: 1. ההשמצות חסרות השחר , והשקרים שצויינו כאן לגבי התנהלות השיעור , אין ספק שהכל נובע מקנאה וחוסר יכולת לפרגן (אגב, זה בהחלט עולה בקנה אחד עם חוסר היכול לעצום עיניים לשעה..). והאמת שאפשר להבין , כיוון שכריזמה זה דבר שנולדים איתו.. גם עשרות תארים או קורסים לא יכולים ללמד את זה.. וליבי ליבי על אלה שבחרו במקצוע הלא נכון.. 2. הנושא השני הוא אתה רן. כן , כן אתה , ותרשה לי לאמר לך מה לא מקצועי בעיניי: לא מקצועי זה לרכוש פופולאריות זולה על גב הקולגות שלך!(לעזאזל!) לא מקצועי זה למצוא מכנה משותף של השמצות עם קומץ אנשים שקרנים! לא מקצועי זה לחוות את דעתך המשמיצה על סיטואציה שלא נוכחת בה ולא בדקת את פרטיה עד תום! לא מקצועי זה להשמיץ , לזלזל, ולתת יד למסע של הכפשות! (והאמת , שזה גם די מסוכן..)! ידידי , העובדה ששלפת מכל הנאמר דווקא את האיחור והתייחסת אליו כגרוע מכל , מעמידה בעיניי דווקא את מקצועיותך בספק. זה לא מקצועי. איחור ידידי , הוא תקלה טכנית בלבד..

אני חושב שאני יודע מי זאת

על פי התיאור. שמה מתחיל ב"מ" ומסתיים ב"יטל"?

בגדול מסכים איתך

אבל לפי התיאור החיצוני ולפי שם השיעור שהועבר, אין מקום לדמיון.

Tami661

New member
רן, אני לגמרי מסכימה איתך שכאשר מדובר

בהשמצות או חוות דעת שלילית אישית - יש להימנע מלהזכיר שמות, אבל במקרה הזה, חובה להזכיר שמות. גם כדי שניזהר וגם כדי ששום מארגן אירועים בעתיד לא יחשוב אפילו על השיבוץ שלה בתוכנית. מדובר כאן בהגזמה פראית שבמושגים של ספינינג גובלת בחוסר אחריות הרבה מעבר לחוסר המקצועיות.

ספינר2

New member
שעור ספיניג

תמ הי, אני מתפלא שזו התגובה שלך- לא בעניין של להזכיר שמות או לא להזכיר שמות אלא בעצם ברור העובדות עצמן. אני הייתי בשיעור הזה וגם לי קשרו את העיניים ואני כן נהנתי. אז מה הקטע רק בגלל שיש מישהו שלא אהב אז מתחילים להכפיש? אני דווקא ציפית מהפורום הזה לרמה גבוהה יותר מהטוקבקים הממוצעים ברשת בהם כל אחד מסתתר מאחורי המסך וכותב כל הזייה שעולה בראש שלו. אני שוב אומר- היו עוד שעורים יוצאי דופן (אגב- פרגון ענק לגיא באום שהעביר שעור מדהים ושונה מאוד ממה שהכרתי) השיעור הזה היה מיוחד מאוד ויצירתי וזה חלק מהעניין בחופשה באילת. תזכירו לי, מתי הסופ"ש הבא?

ספינר2

New member
שעור ספינינג בחופשה אירובית

גיא, דנה, רן וכל המגיבים האחרים לשיעור של המדריכה הקרחת.... וואלה הפתעתם אותי- אני מתאמן בספיניג ובריצות כבר שנים: הייתי אצל צפריר גולן בחדרה, אצל רחלי בכספר סבא בחופשה ארובית הקודמת ובקיצור בהרבה מאוד שעורי ספינינג. הייתי בשני השעורים שהמדריכה הזו העבירה (חמישי ושישי), נכון כיסוי העיניים היה שונה מאוד אבל באמת לא הגזמתם קצת? היה שעור מצויין עם המון אנרגיות טובות והמון אנשים. צריך לזכור שזה חלק מהקטע בחופשה- אנחנו באים לא בשביל לעשות את אותם שעורים אלא משהו שונה וכאן היה משהו שונה ומצויין!!! גם אם לא אהבתם או לא התחברתם תשמרו על פרופורציות, אני בטוח שגם בשעורים שלכם לא תמיד כולם יוצאים ב-WOW בדיוק כמו שאני לא מתלהב מכל שעור שאני יוצא ממנו. צפריר גולן הוא מצויין אך הסגנון שלו אחר לגמרי ולא נראה לי סביר שהשיעור הזה קשור אליו, מה גם שגם אם דומה אז מה ? אתם יודעים לאיזה הרכב חלק מהשירים של משינה דומים? פינק פלוייד... אז מה זה עושה את יובל וחבריו פחות טובים??? לא! רחלי שהיא ה!!! מדריכה בכפר סבא לא פעם לא יושבת על האופניים שלה... אז זה עושה אותה טובה פחות? לא! תשאלו את כל הקבועים שלה. שורה תחתונה- אחלה חופשה ארובית, המון תודה לתמי קיס ובואו לא נגזים היה שעור מיוחד ומקורי עם מלא מלא אנרגיות טובות והרבה יצירתיות כן ירבו מדריכות כאלו. שי

מגן רן

New member
שי, כנס בבקשה

לכל אחד שנרשם ומשלם ממיטב כספו לארוע בסדר גודל כזה יש ציפיות. מה הוא מצפה לקבל / לראות / לחוות בתמורה לכסף ששילם. מאחר והציפיות שונות (אחד רוצה ללמוד מקצועית ממדריכים אחרים, אחד רוצה לעשות FUN ולקבל קצת good time) קשה לעיתים לקלוע לטעם של כולם. יחד עם זאת אני סבור שכנס ברמה הזו שואף להיות מקצועי. על כן, ובניגוד למה שנכתב באחת התגובות כאן, הובאו אנשי מקצוע הנחשבים ,כל אחד בתחומו, למובילים. נשאלת השאלה האם תחת המעטפת של "שיעור כחלק מחופשה שזה הקטע קצת להשתגע" הכל מותר? אין כללים? לדעתי לא. את ההתנהלות יש לחלק לשני חלקים: מקצועי ואישי. מבחינה מקצועית כמעט ולא הובעה כאן שום עמדה נחרצת. אף אחד לא טען שלא היה שיעור טוב (מקצועית) אלא הועלתה לאוויר השאלה האם כיסוי עיניים במלך שיעור ספינינג הינו דבר נכון לעשות. כאן הדעות חלוקות, למרות שבטיחותית אין ספק שמדובר ברעיון ממש לא לעניין (אופס שכחתי...צריך שיעור שונה אז לעזעזל הבטיחות..
). מבחינה מקצועית לתת לבן אדם אוכל לפה באמצע טיפוס עצים כשהדופק גבוה יכול להיות מסוכן אבל, היי, צריך שיעור שונה אז לעזעזל הבטיחות...
(פעם שניה). מבחינה אישית, ובהנחה שהדברים שנכתבו אכן קרו (ואני מאמין שהם אכן קרו), מדובר בהתנהלות פסולה שלא צריכה להיות. מדריך בכנס צריך לשמש דוגמא והיא נמדדת בפרטים הקטנים (הגעה בזמן, בדיקת תקינות ציוד, סאונד וכו') ובדברים הגדולים (מוכנות פיזית ומנטאלית לאימון). להגיע שיכור לשיעור של עצמך אחרי שכל העולם ואשתו ראה דרינקים ללא הפסקה בבריכה לפני ??? לאחר לשיעור ב- 15 דקות במקום לקבל את פני כולם חצי שעה לפני ??? האם חשבת על כל אלה ששילמו כסף בשביל לקבל ערך מוסף מעבר ל- fun? אני חייב לומר לך משהו: אני מדריך כבר מעל 10 שנים, לימדתי אלפי שיעורים והשתתפתי בלא מעט אירועים. אם שעתיים לפני השיעור הראשון שלי עזבתי את המשפחה בכדי לנוח ולהיות במיטבי בשיעור, שמעתי שוב ושוב את הדיסק למרות שאני מכיר אותו בע"פ, הגעתי 45 דקות לפני בכדי לשוחח עם כולם והפרפרים בבטן התחילו לעבוד שעות נוספות, אם דייויד עתיר הניסיון יכול להגיע שעה לפני ולדאוג שהכל יהיה טיפ-טופ, יכלה המדריכה במינימום לא לאחר, במינימום לא להגיע חצי שיכורה ולתת לאנשים את המינימום שמדריך, ובמיוחד מדריך כנס, חייב לתת: מקצוענות ומקצועיות תוך מתן כבוד לקבוצה שהגיעה ושילמה בשביל השיעור הזה. לא פחות! לי, באופן אישי, מאוד כאב לקרוא את הודעת השרשור מאחר ונתתי את כל כולי, כמו רבים וטובים אחרים, לכנס המדהים שהיה. חבל שמה שיזכרו בסופו של יום יהיה התנהלות שערורייתית (לא פחות) של מדריך כזה או אחר. מקצועית, לכולנו יש ימים טובים יותר וטובים פחות. לכולנו יש שיעורים טובים יותר ושיעורים טובים פחות. אבל מעולם לא עלה על דעתי לזלזל כפי שמצטייר!

ספינר2

New member
רן- ראה התייחסותי

רן הי, ראשית מעריך מאוד את התגובה המהירה והמקצועית! יחד עם זאת אני חייב להתייחס למספר טעונים שהעלת כאן אך תחילה רקע: אני אומנם לא מדריך ספינינג אך כפי שציינתי עשיתי הרבה מאוד שעורים בחיי והרבה מאוד אימונים (רק לא מזמן סיימתי את מרתון טבריה). במקביל בחיי המקצועיים אני סמנכ"ל מכירות וככזה ערכתי עשרות אם לא יותר הדרכות/ אימונים לצוותים או בודדים. מכאן שאני מרשה לעצמי להגיד שאני מבין מה המשמעות של אימון והדרכה בשילוב ספורט. לגבי האיחור ההערה שלך במקום, אכן לא לעניין ולא בסדר. הדבר היחיד שאני יכול להגיד על זה- וואלה קורה. לא טוב, אפילו רע אבל קורה. וכאן אני אעיד על עצמי- אני בחור דייקן ומסודר אך לעיתים קורה שאני מאחר לישיבת הנהלה או לפגישה עם לקוח חשוב- לא מזילזול אך מפעולה מוקדמת שגויה. רע- ברור, קורה לעיתים- גם ברור. לגבי המקצועיות- אתה מציין שש"אתה מאמין שהדברים אכן קרו" אז מאמין זה נחמד אך לא היית שם, אני הייתי שם ואני אומר לך שבפועל הדברים היו רחוקים מהתיאורים. אני מכיר את המדריכה הנ"ל, השתתפתי בשיעורים שלה באילת ובשיעורים שלה בת"א. והיא טובה מאוד- לא בסדר, לא סבירה, לא בערך פשוט טובה ! רק דוגמא קטנה מאילת- קבוצה שלמה של מתאמנות שלה הגיעה במיוחד מהמרכז רק ליום השיעור וחזרה בערב חזרה. מי שצובר מתאמנים כה נאמנים כנראה יודע את העבודה (ואני בטוח שגם לך יש כאלו חברה ולכן אתה מבין על מה אני מדבר). השיעור הנ"ל בפירוש, אבל בפירוש לא היה לא בטוח. מי שהרגיש/ הרגישה לא בטוחים יכלו באופן חופשי להוריד את המטפחת וממילא אחרי זמן מאוד קצר אתה מתרגל וחובה רכיבה שונה. אני לא הרגשתי ולו לרגע בסיכון ואם הייתי מרגיש כך הייתי מוריד את הכיסוי .יתרה מזאת, אני אומנם לא השתתפתי בעבר בשיעור כזה אך הבנתי מהכתוב בפורום שלא מעט מדריכים שמוגדרים מקצוענים ברמה הארצית ערכו שיעורים כאלו. אף אחד לא אמר שמותר להשתגע כי זה חופש, וגם אני הייתי בבריכה וראיתי שחלק שתו אך אני לא יודע אם המדריכה הנ"ל שתתה וגם אף אחד אחר, תהיה בטוח, לא בדק לה בכוס. הרבה יותר נוח פשוט להאשים. ספינינג זה ספורט שדורש מקצוענות באימון והשיעור הנ"ל נכנס לקטרוגיה זו גם אם כיסוי עיניים זהו לא משהו רגיל, זה בטח לא היה איבוד שליטה. רן - לא מכיר אותך באופן אישי למרות שהסתכלתי עכשיו בתמונות בגוגל ואני מזהה אותך מאילת. אני מבין שאתה מדריך מוכשר ומוערך ומבין שכל מה שכתבת בהקשר של ההכנה שלך לא פחות ממדויק. אך ידידי תהיה ישר עם עצמך- האם לך לא היו טעויות בעבר? האם לך לא היו שעורים שלא הצלחת בהם? האם לך לא היו טעויות מקצועיות? התשובה ובלי להכיר אותך אבל אם אתה מספיק כן עם עצמך היא שברור שהיו. וגם לי בתפקידי המקצועי, ואני מקצוען בניהול מכירות לפחות כפי שאתה מקצוען בספורט ברור שהיו. כי כולנו בני אדם. אתה וודאי סומך על תמי שהמדריכה הנ"ל נבחרה לכנס בשל היותה מקצוענית אמיתית. אני בטוח שהמדריכה הנ"ל מודעת טוב מאוד למה שהיה או לא היה שם, ושהיא תמשיך להיות מקצוענית ומובילה כפי שהייתה עד היום. היה ארוע מצויין, תמי ועופר עשו עבודה מצויינת ואת הטוב הזה אני בטוח שיזכרו ולא דברים אחרים. שי

מקצועי ביותר - מדריך שיכור לשעת צרה

כמה שטויות בהודעה אחת. זה שכולנו בני אדם (וזה טיעון טיפשי להפליא) לא נותן לנו את הלגיטימציה לנהוג ברשלנות ולזלזל בבטיחותם של אחרים. מדריך ספורט שאחראי על קבוצה, לא יכול להיות מסטול. נקודה.

ספינר2

New member
גיא ברנד- שמור על פרופורציות

גיא אין לי מושג מי אתה ואיפה אתה מאמן, אך אני מבין שאתה מאותם טוקבקיסטים ששמועות מבחינתם זה עובדות וזה מספיק בכדי לתת להם לגיטימציה לכתוב כל מה שהם רוצים. אז בחור- שמור על פורפורציות!!! אתה לא היית בשעור זה, אני כן הייתי!! על אילו נתונים אתה מתבסס? מאיפה ה"עובדות" האלה שאתה מביא? כן כולנו בני אדם, ושרשמתי את זה כיוונתי לאיחור שלה. ואל תספר לאף אחד סיפורים שהשעורים שלך תמיד לפי הספר. רק מכיוון שאני סומך על תמי שהיא מביאה מדריכים מקצועיים, אני יוצא מנקודת הנחה שאתה כזה. וככזה תלמד כלל חשוב שתופס בעסקים וגם אצלכם בספורט- לצמוח על חשבון הקולגות שלך זה רע, מזיק ומביא אותך רק אחורה. מדריכה זו היא מקצועית לפחות כמוך וקולגה שלך ומכיוון שאתה לא היית בשיעור והמידע שאתה מחזיק מגיע משמועות בלבד- הרבה יותר מראוי שתשמור את דעתך לעצמך! ועצה נוספת בחור- אם אתה כבר משקיע בטוקבקים תשקיע בפרגונים לאירוע המדהים שהיה... היה בטוח שזה רק יועיל לך.

למעלה