שיחות
למינהן

franse

New member
ל- neophile תודה.

לא מצאתי שהגנה מילולית עובדת. יש לזה בעיקר אפקט סוגסטיבי. ל- fire snake: הסיבה שמטריד אותי מה את חושבת על מה שאת עושה היא שמנסיוני סוג כזה של דימוי עצמי מתפתח אצל טירונים. כל אחד חושב שהוא אחד יחיד ומיוחד. רק כשצוברים יותר נסיון בתחום מבינים שכל השיטות עובדות על אותם עקרונות, רק העטיפה שונה. למה להם להרוג אותי? תכנסי לבלוג שלי ותקראי.

fire snake

New member
אוקי, נניח שעודני טירונית בגילי המתקדם

השוגה באשליה האווילית שאני מיוחדת. מה איכפת לך? מה איכפת לך ממני? מה, כל גולש תיקח באופן אישי? עוד כשאתה צריך להילחם על חייך?

franse

New member
את מיוחדת כמו שכל אחד מאיתנו מיוחד.

זה המבנה של בני אדם - לכל אחד אישיות משלו. דוקא בגלל המבנה הזה צריך להזהר לא ליפול בפח ולחשוב שכל דבר שאנו עושים הוא מיוחד רק בגלל שאנחנו עושים אותו. מכיוון שהצעת לי עצות ראיתי לנכון לציין זאת. אני לא הולך לכל מטפל. אני הולך רק לכאלה שאני חושב שיוכלו לעזור לי ולרוב אני יודע לבחור נכון. הבטחון העצמי שלך הסגיר אותך. מי שיש לו יותר נסיון כמטפל הוא הרבה יותר צנוע. אני לא אומר את זה כדי להעליב. רק לציין עובדה. כשאני עונה למישהו אני עונה לו באופן אישי. אחרת מה הטעם? זה לא קשור בכלל לעובדה שתוקפים אותי.

fire snake

New member
צניעות וביטחון מצויות על סקאלות שונות

צניעות-רברבנות וביטחון-הססנות הצעתי לך עצות כי ביקשת. (כשרשמת לי בזמנו NOT YET סתמתי.) הביטחון העצמי שלי הסגיר אותי כְּמה? כשקרנית? כטירונית מתרברבת ללא כסת"ח? "מי שיש לו יותר נסיון כמטפל הוא הרבה יותר צנוע." מי שאינו צנוע הוא רברבן, לא בעל ביטחון מי שאין לו בטחון הוא הססן, לא צנוע. מי שבטוח בביצועיו לא חייב להתרברב, אבל כדאי לו להשתמש בכושרו בשעת הצורך. "אני הולך רק לכאלה שאני חושב שיוכלו לעזור לי ולרוב אני יודע לבחור נכון." - וזו צניעות? או ביטחון? האמת - עם סיפור כמו שלך, הייתי מאבדת הרבה ביטחון והרבה רברבנות. (לזה קוראים "לרדת נמוך".) כנראה הייתי פשוט סותמת. "צריך להזהר לא ליפול בפח ולחשוב שכל דבר שאנו עושים הוא מיוחד רק בגלל שאנחנו עושים אותו." פראנס, אל תתבלבל: יש יותר מיוחדים ויש פחות. ואני דווקא די מיוחדת. כשאמרתי "למה לך לקחת אותי באופן אישי" התכוונתי - למה מטריד אותך שאני כזאת או אחרת? מה'כפת לך? אפשר לאבחן שאנשים הם כאלה או כאלה ועדיין להיות נייטראלי. קראתי די הרבה בבלוג שלך, ועדיין אין לי שמץ - למה לדעתך החייזרים האלה (?) רוצים להרוג אותך?

franse

New member
החוצנים רוצים להרוג אותי כי "מתים לא מדברים".

כמו שאומרים בסרטי מאפיה. או יותר נכון - לא כותבים בלוגים. הסיבה שהם לא רוצים שאכתוב היא שאני, כמו רבים אחרים גיליתי שהעולם שלנו לא מנוהל על ידי בני אדם, אלא על ידי יצורים הנמצאים במימד מקביל והם ממש לא רוצים שאנחנו נדע מזה משום שאז החגיגה שלהם תגמר. אני מתנצל אם נעלבת ממני. זאת לא היתה הכוונה. אני שמח לדעת שאת אחת מששת קוראי הבלוג שלי.

fire snake

New member
אם כך, שתי שאלות

1. איך אתה עוד חי? 2. איך אתה מגן על עצמך? (אם יש לך הגנה ראויה לשמה, היזהר מה אתה חושף פה.) ושאלה שלישית - אתה בטוח? הבלוג שלך - מאמץ יפה, אבל מאכזב. לא מקיים את ההבטחה. האם בחנת גם אפשרויות אחרות להבנת המצב? למשל בטיפולים שלך - כל הזמן ציינת שמשום מה החייזרים לא מוכנים לעשות שום דבר שיוכיח שטיפוליהם עובדים לא עלה בדעתך מעולם שאולי הם פשוט מרמים? האם אתה לא ממשיך לעשות שגיאות דומות? יכול להיות שאתה עושה בשבילם עבודה לא רעה - או לפחות שאתה מבחינתם פחות מזיק מכפי שהיית רוצה לחשוב - עוד קוקו שטוען שחייזרים רודפים אותו, שומע קולות וסובל מכל מיני סימפטומים.אתה לא מגלה שום אמריקה לא בנושא מיהם ומה תכונותיהם, ולא בנושא מה יש לעשות בעניין. לא נראה שלמדת הרבה (שזה מה שקורה לאדם המצוי בסכנה קיומית - לפחות לאלה ששורדים אותה) או שנעשית יותר זהיר בצורה משמעותית, או הסקת מסקנות ברורות אחרות מכל הפרשה. נעלבתי? לא ממש, לא לוקחת אותך אישית. שישה קוראים? ככה לא מאיימים על שליטי הכוכב. אולי זה רעיון טוב ללכת בקטנות, ואולי זה נותן "להם" זמן לחסל אותך בשקט כשאתה עוד קטן - מה דעתך?

franse

New member
בדיוק בשביל השאלות האלה פתחתי בלוג.

בקצרה: 1. אני עוד חי כי יש צוות של טובים שמגן עלי. 2. בוודאי שהחוצנים מרמים! הרי זה מה שאני אומר כל הזמן! טרחת לקרוא איזו רשומה בבלוג שלי??? 3. אני לא שומע שום קולות. 4. "ששת קוראי" הוא ביטוי היתולי שלקחתי בהשאלה מבעל טור ישראלי מפורסם. נראה אם תדעי איזה. שאר השאלות יענו בבלוג אם אמצא לנכון. לשאלות שלך יש הגיון בסיסי האופייני למי שחדש בתחום. את מנסה לאתגר אותי אבל אני לא מרגיש מאותגר. not yet.

fire snake

New member
אבל אבל אבל

הרי מלכחילה הסתבכת בזה כי האמנת שאלה שטיפלו בך - שעכשיו כבר הבנת שהם מרמים - היו בעיניך "טובים". מניין לך שה"טובים" של עכשיו יותר טובים?
אני לא מאתגרת אותך, קצת מעליבה ולא מעניינת - יאללה, שניפרד כידידים?

franse

New member
הדרך היחידה היא לנסות.

כי כשהחיים בסכנה לוקחים כל מיני סיכונים כדי להציל אותם. זה לא כל כך מסובך. יאללה, ניפרד כידידים. ביי.

fire snake

New member
ביי,רק הבהר קודם-מה היתה כוונת המשורר

ב-NOT YET? שנאמר פעמיים?

fire snake

New member
תודה על התרגום, האנגלית שלי מגיעה עד כדי כך

אבל מה היתה כוונתך? את הפאפראזה לסיינפלד אינני מבינה, כיוון שאני לא צופה. הסבר נא?

franse

New member
זה פשוט מאד.

את מנסה לאתגר אותי אבל אין לך מספיק ידע כדי לעשות את זה. את לא נמצאת במקום הזה. עדיין לא. יש לך עוד מה ללמוד. בסיינפלד הם מגיעים לנציג רשת הטלוויזיה כדי להציג בפניו את הרעיון שלהם לתוכנית טלוויזיה. "על מה התוכנית?" שואל נציג הרשת. "על כלום!" עונה לו ג'ורג'. "אבל למי אכפת? זה בטלוויזיה!" "!NOT YET" עונה לו נציג הרשת בקול קר כקרח. כלומר, לפני שאתה מוכר את הסחורה שלך, כדאי שתוודא שיש לך מה להציע. ברור?

fire snake

New member
(בקול קר כקרח)../images/Emo186.gif עלי להודות בענוה בבורותי

בכל הנוגע לסיינפלד ולסדרות טלוויזיה בכלל ובאשר לסחורה - ברור, אם אין סחורה, חבל"ז ומי כמוך, קוטל הדרקונים המהולל, בעל משמר הכבוד של שבעה סוהרים, הנרדף על נפשו בכל רגע מחייו, יודע כיצד להתמודד עם סכנות! ביי ביי.

neophile

New member
זה ממש לא מילולי בלבד

זה חיבור לפארדיגמה קולקטיבית ויש שיאמרו שהיא לא רק של תושבי כדור הארץ אלה של תושבי הגלקסיה כולה ואולי אף הקוסמוס כולו . בכלל אמונה בבורא זה בכלל לא עניין של בני אנוש בלבד , כמובן שאפשר להתווכח על זה אבל למה אתה מניח שזה של בני אנוש מנופלצים בלבד?

franse

New member
אמונה בבורא היא מתן הכוח שלך

ויכולת הבחירה החופשית שלך לגורם חיצוני. לגבי חיבור לפראדיגמה וכו'... האמונה בכוחן המאגי של המילים היא לא חדשה. היא לוקחת אותנו אלפי שנה אחורה. אני מאד מוטרד מהעניין הזה. תחת עיננו צומחת שכבה גדולה של אנשים שמאמינה בלחשים וכשפים ואינה טורחת לבדוק האם יש לזה תוצאות כלשהן. אני חייב לסלוח לאנשים האלה משום שלדעתי הם נמצאים תחת מניפולציה חזקה. האם טענתי למניפולציה איננה סוג של אמונה בכשפים בפני עצמה? לא. משום שלמדתי לזהות את זה על עצמי ועל אחרים. זה משהו שניתן להסביר ולנתח ויש לו סימפטומים גלויים. אני אתייחס לכך בהרחבה בבלוג שלי אבל עוד לא עכשיו משום שזה לוקח הרבה זמן ועבודה.

neophile

New member
אתה מתחיל להשמע לי כמו סוליפסיסיסט

אמונה בבורא היא לא בהכרח מתן הכוח והבחירה שלך לגורם חיצוני מפני שגם אתה יכול להיות בורא , כלומר לפתח את האספקט הזה בך , למרות שלא מדובר במשהו אבסולוטי אלה פשוט בדרגה יותר גבוה מהנוכחית שלך .

franse

New member
אמונה בבורא כעמדה נפשית-רוחנית מקובלת עלי.

אבל לרוב זה לא נגמר שם. זה נגמר בכפייה (על כל מגוון הופעותיה).

neophile

New member
אני בהחלט מסכים

אבל יש הבדל גדול בין אמונה לבין דת . אמונה בבורא זאת לא דת של בורא , אתה יכול להאמין שיש בורא או איזה כוח משותף , ואתה גם יכול להיות בספק לגבי זה , רק ככה אתה מגיע לחוויה מיסטית , אבל באמת בדת - אתה מוכרח לקבל איזה שהיא דוגמה ואסור שיהיה לך ספק לגביה , למרות שזה תלוי בדת יש דתות ויש דתות וגם בכל דת יש זרמים מיסטיים . יש גם את האפשרות שמגע בלתי אמצעי עם חוצנים בעבר(ולך תדע איזה חוצנים בדיוק ...זה לא חייב להיות אנשים אפורים קטנים , זה גם יכול להיות מפלצות חלל רב ממדיות) לא תרם לשפיות של האנושות ולכן אולי יש תועלת חברתית בשקרים דתיים.

למעלה