האמת היא שהם לא פועלים לפי החוזה/החוק
לפי החוזה/החוק הם יכולים לגשת לבית משפט ולהתחיל איזה הליך שהם רק רוצים, באחת ההתקשרויות הראשונות בעלת הדירה אמרה שהיא ״בודקת את האפשרויות החוקיות שלה״ משמע שהיא תגיש בקשה לבית משפט לפינוי הדיירים, שזה נהדר! אין שום בעיה עם זה.
הבעיה היא שהם מפרים את החוק והחוזה ע״י הטרדה מתמשכת, שכן אסור להם להציק לנו ולאיים עלינו.
מה שקרה זה שהיא התקשרה לעו״ד שלה, שאני מכיר היטב וגם חשבתי לשכור את שרותיו כדי לתבוע את בעלת הדירה הקודמת שלי.
השיטה שלו היא להוציא אותך מדעתך ע״י איומים, כי זה הרבה יותר זול מלפתוח בהליך משפטי - וזה לא חוקי ולא לפי החוזה.
אין לי באמת מה לעשות עם זה ואני אומר כך כיוון ואני יודע מניסיון קודם עם בעלת הדירה הקודמת שלי.ֿ
אני אספר סיפור קצר עליו אני אפרט בפוסט מתישהו, אני רואה שהכל מוביל לזה; זה הוא סיפור על איך חוזה לא מועיל בכלום אם בעלת הדירה מחליטה להפר אותו ושום חוק לא עוזר...
כשחזרנו ארצה שכרנו דירת מרתף חדשה בראשל״צ וכיוון והבנק לא נתן לנו צ׳קים (סיפור ארוך, בקצרה - לחשבון חדש אין פריבילגיות) שילמנו לה 17,000 ש״ח במזומן בעבור שלושה חודשים ופיקדון.
חתמנו חוזה, הכל טוב ויפה.
בימים הראשונים בדירה גילינו שאין מים חמים והחשמל קופץ. פנינו לבעלת הדירה וזו החליטה שכיוון שהדירה חדשה זו לא בעיה שלה ולא היא שצריכה לשלם על תיקונים, למרות שבחוזה כתוב שעל בעלת הדירה לשאת בתיקונים שכאלה (וזה מפורט אילו תיקונים).
אמרנו לה שעליה לתקן את הבעיות ע״פ החוזה ושזה לא מאפשר חיים סבירים ולכן אם היא לא תזמין אנשי מקצוע, נעשה זאת אנחנו ונוריד את התשלום משכר הדירה.
באותו יום בעלת הדירה הגישה תלונה למשטרה על שאיימנו לרצוח את הילדים שלה…
לאחר עשרה ימים היא ניתקה לנו את זרם החשמל לדירה ולא משנה כמה פנינו למשטרה והגשנו תלונות על זה, הם לא יכלו לעשות דבר גם כיוון וכשהניידת הייתה מגיע בעלת הדירה הייתה מעלה את החשמל (ולפעמים אף את זה לא ובמקום הייתה אומרת לשוטרים שזו תקלה שאנו גרמנו לה והיא לא יכולה לפתור אותה - אה כן? מה עם להזמין חשמלאי?) וגם כיוון ובמשטרה נאמר לנו שהם לא מטפלים בעניינים אזרחיים.
פנינו לבית המשפט כדי להוציא צו מסוג תעשה בכדי להעלות את החשמל והפסדנו בדיון - היא שיקרה לשופט בפנים שאין שום בעיה ושיש חשמל בדירה ושאם אין אז זו תקלה שלנו והיא לא קשורה לזה כי הדירה חדשה, למרות שכתוב בחוזה ובחוק שעליה לתקן תקלות מסוג זה.
בפסק הדין כתוב שבעלת הדירה יודעת שזה לא הומאני להשאיר את הדיירים ללא חשמל ושהשופט בטוח שהיא לא עושה דבר כזה… אני מצטער אבל זה זבל, זה לא נותן לנו כלום!
חיינו ברכב שלנו (כי רק ברכב יש חשמל ואפשרות להטעין את הטלפונים וכו׳), התקלחנו בבתי מלון ואכלנו במסעדות, הוצאנו המון המון כסף כך ועל עורכי דין שונים (גם אחד הטובים והידועים ביותר בשוק ששילמנו לו הון תועפות רק כדי לשמוע ממנו ״פשוט תעזבו את הדירה - לא תקבלו את הכסף שלכם בכל מקרה כי אין זכויות לדיירים״). תוך כדי זה לא הפסקנו לגשת למשטרה וגם להגיש לבית משפט צילומים וראיות על חוסר החשמל ותביעה כספית כדי לקבל את הכסף שלנו ממנה בחזרה, למרות שנאמר לנו שלא נקבל אותו בכל מקרה, לא יכלנו פשוט לוותר כך.
הפסדנו בכל, בסופו של דבר הכסף נשאר אצלה, אנו נאלצנו למצוא דירה אחרת ויש עלינו תיקים במשטרה על כל מיני זבל לא קשור בכל הבעיה כמו איומים על רצח וכדומה.
כל זה נוגד את החוזה, החוק וזכויות אדם בסיסיות, אבל אנו לא יודעים לפעול בדרך אגרסיבית או אלימה כמוהם ולשקר וכו׳ וזו הסיבה האמיתית שהפסדנו, כי החוזה ואפילו החוק לא מעניינים את אף אחד, במיוחד לא את הרשות האוכפת.
הפואנטה שלי פה זה לא לספר סיפור עצוב כדי לקבל אהדה, זה כל כך לא רלוונטי ולא מעניין, הפואנטה זה כמו שכתבתי בפוסט -
החזק מנצח - ממש כמו בג׳ונגל.