שיטוף של תאוריה שהתבשלה לי בראש כבר הרבה זמן

XFeralChild

New member
אוקי, רק בשבילך

כל הנ״ל כבר כתוב, אני משכתב את זה כאן באופן ברור בשביל הסר ספק...

1. איומים - נכון לא כתוב בחוזה שאסור לה לאיים אבל את באמת צריכה שאני אמצא לך את הסעיפים בחוק שאוסרים על כך?

2. הטרדה - כנ״ל לא כתוב בחוזה, וכנ״ל אני מאמין שאת מסוגלת להבין זאת לבד שזה נוגד את החוק ואת זכויותינו.

3. כתבתת שאת לא מבינה מה בעיה שלנו לעזוב בעוד חודש וחצי, רק שמעולם לא אמרתי שיש לנו חודש וחצי, כתבתי שהצעתי לשלם לה בעוד חודש וחצי ובתוספת ריבית וכמו שכבר כתבתי, אכתוב זאת שוב, היא לא הסכימה לזה ואנו מתבקשים לשלם ולפנות במיידי - הכוונה עכשיו, תכף ומיד, אבל אם את כל כך רוצה לדעת, על פי החוזה לגבי הפרות כתוב בס״ק 12.2:
״מבלי לפגוע בזכויות המשכיר לסעדים המוקנים לו על פי הדין ועל פי החוזה בגין הפרת הסכם זה על ידי השוכר, יהא המשכיר זכאי במקרה של פיגור בתשלום כלשהו מצד השוכר לפיצוי של ריבית לכל תקופת הפיגור. אישור הבנק על שיעור הריבית החריגה הנ״ל יהווה ראיה מכרעת על גובה שיעור הריבית, הכל בנוסף לדמי השכירות המגיעים.״ - בדיוק מה שהצענו לעשות בעוד חודש וחצי.
בכל מקרה במידה והם רוצים לפנות אותנו, עליהם להגיש על כך בבית המשפט, לא לזיין לנו ת׳שכל.
בכל מקרה אנו לא ״תופסים את הדירה״ ולא צריכים בית משפט בשביל להתפנות, אנו כבר מהטלפון הראשון התחלנו בחיפוש אחר פתרון דיור וכמו שכבר כתבתי קודם לכן, מחר יש לנו פגישה עם עובדת סוציאלית במשרד הרווחה, כיוון ואין לנו את האמצעים בכדי לעבור דירה וגם לא את האמצעים בכדי לשלם בעבור דירה אחרת (כמו שכבר הסברתי אנו שניים שחיים על קצבת יחיד, אם אינך מודעת לסכום הקצבה, חיפוש קל בגולגל יתן לך את התשובה, אבל סתם שתדעי - זה בקושי מספיק לאדם אחד).

בלי קשר, כל זה לא רלוונטי לא החוק ולא החוזה, כי אף אחד לא פועל על פי אף אחד משניהם, המטרה של הפוסט הייתה הפואנטה שבתיאורית ההתנהגות, לא מי עושה יותר עוול למי ומי צודק ופועל על פי החוזה ו/או החוק...........

תודה על ההבהרה.

הדבר העיקרי שעדיין לא הבנתי הוא מה כתוב בחוזה לגבי מה קורה אם השוכר לא משלם, מעבר לכך שהוא צריך להחזיר את מה שהוא חייב עם ריבית (שזה ברור שהוא צריך לשלם את מה שהוא חייב) - מבחינת סיום ההתקשרות בין הצדדים. באיזה תנאי המשכיר רשאי לדרוש מהשוכר לעזוב? אין שום דבר לגבי זה? השוכר יכול לא לשלם ולגור שם עד תום החוזה כל עוד הוא בבוא היום ישלם את שכר הדירה עם ריבית? בכל החוזים שאני הייתי חתומה עליהם הייתה למשכיר אפשרות לדרוש מהשוכר להתפנות, בהינתן תנאים כאלה או אחרים (למשל פיגור בתשלום), ולא היה צורך לפנות לבית משפט לשם כך (אלא אם השוכר לא עומד בחוזה שהוא חתם עליו, כמובן) - והיה כתוב גם תוך כמה זמן על השוכר להתפנות מרגע שהתנאים האלה התקיימו. כל העניין של להתפנות מוקדם היה חלק מפורש מהחוזה. אצלכם אין כזה דבר? כתוב רק על ריבית פיגורים?

XFeralChild

New member
נכון, בחוזה שלנו לא כתוב שום דבר על פינוי, רק על תשלום ריבית

ס״ק 12.2 ו-12.1 הינם היחידים תחת סעיף 12 - הפרות, ושניהם מדברים על תשלום ריבית בלבד.

אבל עוד פעם אני חוזר ואומר ומדגיש זה לא רלוונטי מי צודק ומי טועה ומהו יושר ההתנהלות מול החוזה והחוק ועם מי מסכימים יותר - רק התיאוריה, שאת האמת הוכחת לי נכונה שוב ושוב בכל מהלך הדיון הזה.

אני פשוט ניסיתי להבין

מה הם עשו בניגוד לחוזה ולחוק, כמו שטענת. זה באמת מוזר שאין שום דבר לגבי ביטול החוזה במקרה של הפרתו על ידי אחד הצדדים.
לגבי מי צודק ומי טועה - אני מסכימה שזה לא מה שמשנה. אני חושבת שהבעיה בתיאוריה שלך ובאופן שאתה מציג אותה היא שעל אף שנדמה לך שאתה מנסה למצוא את הפתרון הטוב ביותר עבור שני הצדדים, זה לא נכון - אתה פשוט לא ממש רואה את הצד השני ואת המצוקה שלו ומניח שמה שנראה לך רעיון טוב עבור שניכם אכן טוב גם עבורם. כאילו אין שום משמעות לשאלה אם תשלם עכשיו או אחר כך. כאילו אין שום משמעות מבחינת המשכירה אם היא יכולה לסמוך על השוכר או לא. אף אחד לא מאשים אתכם במצב - זה באמת עסק ביש ולא בכוונה איבדתם את היכולת לשלם. אבל אתה בהחלט לא רואה את הצד שלה כמו שאתה חושב שאתה רואה אותו, ופשוט מתייחס למצב כאילו הפתרון שלך הוא אכן הפתרון הכי טוב, בלי קשר למה שהיא חושבת או למצבה. ואתה רואה אותה כרעה כי היא נלחצת מהמצב ומנסה לוודא שהיא באמת תקבל את הכסף שהיא אמורה לקבל. הלחץ שלה משפיע לרעה גם עליכם, כמובן, כי אתם רואים זאת כהטרדה, אבל הוא נובע מכך שהיא אנושית וחרדה מהבאות, לא מכך שהיא ה"חזקה".
אולי באמת באספקט הזה לאוטיסטים יש יתרון מסוים בכך שהם סומכים תמיד על הצד השני שהוא יעשה מה שצריך, אפילו אחרי שהוא כבר הראה להם שזה לאו דווקא המצב. היא, כמי שאינה אוטיסטית, יודעת שזה לא נכון, ושאי אפשר לסמוך על כל אחד, וחרדה מכך שגם עליכם אי אפשר לסמוך (במיוחד אחרי שהיא ראתה שזה כבר קרה). העובדה שאתם אומרים לה שאפשר לסמוך לא מועילה, כי אנשים גם משקרים. העולם העסקי היה פועל לא רע אם אף אחד לא היה משקר - ואז לא היה לה ממה לחשוש. אבל בהינתן שזה לא המצב במציאות, ואי אפשר לסמוך על כל אחד או לדעת בוודאות על מי כן - הגישה שלה היא הגיונית, ומגנה עליה מפני פגיעות של שקרנים. הגישה שלך חושפת אותך לפגיעות כאלה. אבל שום דבר מזה לא הופך אותה ל"חזקה". היא אנושית, חלשה, מודעת לחולשותיה (למשל אי הידיעה על מי לסמוך), ומנסה להגן על עצמה מהשלכותיהן.

גם אם יש לה את הבן הכי חולה בעולם

אין שום דבר שמצדיק את ההתנהגות שלה - וכדי שחוזה באמת ישרת את מטרתו
"ויגן" על שני אנשים שכרתו כזה, הוא צריך להיות "בתום לב" מה שרחוק מלהיות כזה
ואני בספק אם לא היינו חיים בחרא עולם לא היה אפילו עילה לפיצויים -
*כי מה שהיא עושה לא חוקי*

כשדייר מאחר לשלם את התשלום צריך לתת לו זמן סביר לעזוב,
עד כמה שאני יודעת אחרי איחור של ארבעה ימים היא פנתה כבר לעורך דין
(מתנצלת אם לא זוכרת פרטים מדויקים)- ארבעה ימים!.

צריך לפי החוק לתת מתן זמן סביר גם במצב כזה לעזוב, אבל ארבעה ימים לעזאזל. חודש לפחות צריך ואת זה היא לא נתנה *אני בספק אם זה חוקי*.

הצקות לדייר לחץ עליו הם אסורות בהחלט בכל לשון של החוק!.
זה רשום במפורש והאמת שאחרי הפוסטים האלה הלכתי לחפש את זה במדויק
(מה שמותר וגם זה ממה שהצלחתי רק אחרי 30 ימים זה להגיש תביעה) .

יותר מזה היא דרשה את הכסף בטענות שונות כשטענה *שאין לה כזה* ומיד אחר כך יש לה כסף לעורך דין . אז את יכולה להתחמק על העניין של שכר הטרחה שאולי משלמים לו אם זוכים אבל לשם הצעדים האלה כבר היה לה משהו להציע.

ולא פחות ולא יותר היא דרשה ריבית של 30% ! . והוא הציע לסגור את זה בתוך חודש וחצי הוא לא נמלט והוא לא התנכר לה.

שלא לדבר על האטימות לדבר על מקרים אחרים שבהם במפורש מדובר פה ברוע אנושי מסדר גודל לא נתפס- פניה ואיום על רצח
(או כמו שכתבת אם לא איימתם , אני מאמינה לו)
?????

כיבוי של החשמל? זה בכל לשון ובכל עניין לא חוקי !
היא פושעת .

איפה החוזים המהוללים האלה? למה את מפספסת את העניין כי כן את מציעה
"עורמה מהרחוב" ועל זה אגיב אחר כך , את מפספסת שמשם עד פה- מאבא שלו עד לשם הוא צודק. התיאוריה שלו צודקת ומייצגת פשוט אמת . והוא חד מספיק לומר את זה . לא סוף העולם ?
בטח לא סוף העולם , עוד אחד ועוד אחד.
אז כן לא באת לעשות לו רע- אבל בין החוזה שנועד להגן על מישהו והעובדה שהוא עושה הכל חוץ מלהגן על הצדדים -
אין תוכו כברו , שלא לדבר שהחוזה פה עם הטוב והרע "שלא קיים"
כי נעשה חוזה עולה פה בחיים של אנשים . זין על הטוב והרע של החוזה.
זין על החוזה , האנשים האלה רעים , האנשים האלה פגעו ,
אני לא רומזת לפעולה אבל לא יאומן שאפשר עוד בכלל להעלות טיעון כזה שהחוזה נועד להגן ? על מי להגן? על חזירים? על בריונים ? על אנשים שלא מהססים לערב את ילדיהם וחפים מפשע בלא פחות מהאשמת רצח?

וכן זה קשור, זה לא מקרי בכלל . וכנראה שגור צדק מאוד יכול להיות מאוד שיש משהו שחלאות כאלה מריחים כאן ובכל מקום של ריח הדם של אחר שנראה להם חלש . למה ? כי הוא הגון מספיק לחשוב שאפילו שהם החרא המדובר ביותר שנתקלתי בו מגיע להם עוד משהו שיפתור את כל הצדדים מעוד נזק.
על זה עוד יש מה לדבר , אבל דבר אחד הוא הגון !. הגון מאוד
יש טוב ורע ואלה לכל דבר ועניין וכל ילד חולה לא ישנה את זה המיץ של הזבל!.
נקודה . אין המשך

XFeralChild

New member

זו בדיוק הפואנטה, אני שמח שהצלחת להסביר את זה כך, כי פשוט הוצאת לי את המילים מהפה.
&nbsp
אני ובן זוגי בדיוק דיברנו על עד כמה שהתגובה של חייבתלהגיב רק מוכיחה את הפואנטה, במיוחד עם אותו מכר שעשה כך לבעל הדירה בפריז.
&nbsp
אני לא רוצה שתבין אותי לא נכון בתגובה הקודמת, החלק שפניתי בו אליך היה מתוך הבנתי שאתה אומר שיצאת מנצח בכך ששילמת 1500 ש״ח ועזבת. אני מצטער אם הבנתי את זה לא נכון ובכך פגעתי בך - זו אף פעם לא מטרתי, חשוב לי שיבינו זאת.
אין לי פתרון לדברים כאלה, אבל אני פשוט לא יכול לוותר על סכומים של עשרות אלפי שקלים כמו בסיפורים שלי, זה כן נראה לי לנכון להאבק מתי שזה משתלם כלכלית (ככל שהסכום עליו נאבקים גדול יותר - כך זה משתלם יותר). כמובן שבמקרה שלנו קרו כמה דברים לא כשורה אך זה לא סטנדרטי ברוב המצבים.
&nbsp
לגבי הסיפור עם הדירה הנוכחית, הסברת נכון ואני שמח שאתה מבין.
&nbsp
לכל שאר הקוראים - זה לא עניין של מי צודק ומי טועה, המוסגים הללו לא נכונים בעליל מלכתחילה, למה לא לנסות להגיע לפתרונות הדדיים במקום לתפוס עמדה כלשהי וללכת ראש בראש?!

גורג42

New member
לא פגעת בי בכלל. אני חושב שהעלת דברים ששווה לברר אותם

עניין של אמת ושקר, במקום עניין של לקחת צדדים - זוכר?

בוא נתסכל על הדוגמא שהבאתי, לא בקשר האישי ספציפי שלי, אלא באופן כללי: האם הסיטואציה שתיארתי ודרך הפעולה שתיארתי, הם בגדר להיות "פרייאר"?

לטעמי יש כמה בעיות בטענה הזאת.

ראשית, תזכור שהצד השני הפסיד בכל הסיפור הזה. אם כל העולם היה "פרייאר" כמוני, אז אף אחד לא היה מנסה לרמות אף אחד, כי זה פשוט לא היה משתלם. אז זו הגדרה מאוד משונה למילה "פרייאר".

שנית, כל הקטע הזה של "לא לצאת פרייאר" ו"לצאת מנצח" זה בדיוק לדבר בשפה של אותם אנשים שמביאים לנו את הקריזה. מה לנו ולזה? לא מעניין אותי לנצח נוכלים וגנבים, בדיוק כמו שלא מעניין אותי ללכת מכות עם נמר בג'ונגל.

כמובן שאם נמר נקלע לאיזור שלי אז כדאי שאדע איך להגן על עצמי. אבל אם אני חוטף כמה שריטות לפני שהצלחתי להוריד אותו מהגב, אז אני לא אחפש אותו בכוח רק כדי "לצאת מנצח". זה טיפשי. עדיף במקום זה שאשקיע את המרץ שלי בחזרה לקו הבריאות, ובבניית גדר שתרחיק את החיות הרעות ביתר יעילות בפעם הבאה.

arana1

New member
במציאות הנורמטיבית רק הכח מדבר

ברוב מכריע של המקרים המחיר על כל נסיון הכי קטן לפתרונות רגישים, מתחשבים, דיאלוגיים והדדיים הוא מטורף.
כמו שלא מעט אנשים רגישים שמו לב כבר מזמן השפה בעצמה אוצרת ומנציחה כחניות מצמיתה, סביר שגם בגלל זה לאוטיסטים יש קושי עצום להתחבר אליה ודרכה.
זה לא שזה לא משתנה אלא שבקצב הצפוי החברה .עדיף כחנות אלימה על אהבה לפחות עוד כמה מאות שנים,אם לא אלפים.

הדרך מחיה, מקוף, לבן אדם, היא ארוכה וקשה, המין האנושי נמצא די בתחילתה.

מצד שני כמו שגם מתואר כאן אפשר לפגוש לעיתים גם בגילויים אנושיים. למשל בעל הבית של אם ביתי התנהל ממש כמן מנוול, וראה זה פלא,אולי בעקבות שינוי שהיא בעצמה עברה, או מסיבה אחרת, הוא הפך לבעל בית הכי מקסים בעולם, שולח לה פרחים, מתקן כל דבר , מפרגן עוזר ותומך, ממש שינוי של מאה שמונים מעלות ממה שהיה.
ובעל הבית הקודם שלה היה פשוט מלאך, לדעתי הוא היה אספי בעצמו, פרופסור לראייה ממוחשבת, סוג של חנון על.

בגדול נכון שאוטיסטים חיים בגיהנום כי העובדה שהם מודרכים על ידי סנטימנט ותפישה הרבה יותר הדדית ורגישה מזוהה מהר מאוד ומנוצלת מיידית לרעתם, וזה מדכא לא רק כלכלית אלא גם רגשית וגופנית.

הרי עצם זה שאוטיסטים מתקשים לשקר נתפשת כתסמין של לקות בחברה הכל כך רעה ופסיכוטית הזאת

XFeralChild

New member
הבהרה

מטרת פוסט זה מלכתחילה הייתה להביע נקודת מבט - שלי, לא לפתוח דיון על מצבי וכל שאר הדברים...
&nbsp
כמענה לכמה מהאנשים שחושבים שעליהם להסכים איתי:
כל אחד ודעותיו לו, מטרת פוסט זה אינה להסב דעות ולגרום להסכמה, זה פשוט פוסט, זו פשוט תיאוריה - שלי, דעה - שלי, אני לא מחפש הסכמה או אהדה, אני הבאתי את הסיפור שלי כדוגמא לתיאוריה שלי וכי זה מה שמעסיק אותי כרגע.
&nbsp
מטרת הבלוג היא להעלות מודעות לאוטיזם ולקשיים הכרוכים בכל האספקטים של החיים לאנשים הלוקים באוטיזם בחברה בה אנו חיים כיום, תוך כדי שיטוף סיפורים אישיים, דעות, תאוריות ונקודת מבט אישיים.
&nbsp
ממש לא תארתי לעצמי שיפתח דיון על יושר ההתנהלות - שלי או של בעלת הדירה.
אני ממש מרגיש אי הבנה מוחלטת, ממש יצאו דברים מהקשרם ואני רואה שעלי לחשוב פעמיים לפני שאני מחליט להציג תיאוריות או להביע דעות בהמשך.

schlomitsmile

Member
מנהל
זה ההבדל בין בלוג לפורום פתוח
מטרת הבלוג היא מה שמי שכותב אותו בוחר.
הוא רשאי לעצב את רוח הדברים בו, כראות עיניו.
רשאי גם למנוע תגובות
או למחוק תגובות שלא מתאימות למטרתו או למה שבעיניו חשוב.

בפורום פתוח לעומת זאת, מרגע שכתבנו הודעה,
כל קורא מוזמן להגיב ממקומו-
לכתוב כל מחשבה, אסוציאציה, דעה וכו',
להתייחס לכל קטע בהודעה שהוא מעוניין להתייחס אליו.
מטרת הפורום היא בראש ובראשונה רב-שיח
שמטבע הדברים אינו צפוי מראש
ואינו בהכרח תואם בדיוק את כוונותיו המקוריות של פותח השרשור
כי כל המשתתפים בו הם שותפים שווים ליצירתו.
לכן הביטוי "הוצאת דברים מהקשרם" אינו רלוונטי כאן.
כל מגיב מוזמן למצוא הקשרים ולהגיב להקשר שהוא בוחר להגיב, זה לגמרי לגיטימי.

גורג42

New member
אני חייב לומר, שלא ממש ברור לי מה כ"כ הבהיל אותך בתגובות פה

לא ראיתי כאן אף אחד שתקף אותך באיזושהי צורה, או שפט אותך.

וסתם לידע כללי, אם הבלוג שלך יצליח ויגיע תפוצה רחבה של אנשים, אז כל המדינה תדבר על מה שכתוב שם. ומכיוון שהעולם מלא גם באנשים רעים וגם באנשים טיפשים, אני ממליץ לך לפתח עור של פיל לפני שתגיע לנקודה הזאת.

אוקי בגדול

קראתי את כל הפוסטים ואת הדיון עד תומו והגבתי .
אני רוצה לחלק לשלוש *למרות* שביקשת התייחסות ספציפית רק לתיאוריה שלך בהתאם לנסיבות. אני גם מקווה שכמו הציטוט התנכ"י של דבר אחד , הדבר לא יברח לי .

התפישה שלך-
בעיני היא נכונה , אני רואה את זה מהמקום הקטן שלי. התפישות של אנשים שונות וכשהן נתקלות במקומות שבהם התייחסות של תום, רצון לגרום כמה שפחות נזק למעורבים, אמירת אמת ואחריות חברתית - הם נתקלות ביחס של בבונים שהתרגלו לשיח מוחצני וחיצוני לכל מה שאפשר לכנות אדם. ככה אני מרגישה יום יום . אבל , אני לא יכולה להשלים עם פערים - בין הטענה שחוזה נועד להגן על שני אנשים ולמי שיש את היד החזקה מתעלל דרכו באחר , שם עליו קצוץ והופך הכל לעיסה דלוחה - אני לא יכולה להשלים עם המשפט שחוזר "כמה שפחות הפסדים והלאה" . כי זה נורא, כי זה מסריח כי זה בדיוק מגלם את הפער בין שפה הדדית לשפה של כוח. מחזק את השקר. אני חושבת שיש ערך במאבק שלך- בין אם זה במה שכתבת על אמא שלך ותאונת הדרכים בין אם זה על אלפי שקלים .
לא לקחת חלק במשחק הזה , ובכל זאת לעמוד על שלך זה דבר נדיר.
אבל ! ופה זה מקום שלי כמו שאני וגם אתה לא מודעים לפעמים לעולמו של אחר ככה אין להם שום מודעות לעולמך שלך, לתפישותיך. בזה היא צודקת.

למה אני אומרת את זה? ולא לומר שאני רואה משהו אבל אני גם *מרגישה* משהו שחורג ומתמזג במציאות באלימות רצחנית , אני מרגישה את זה כדפוס שמהדהד שוב ושוב בכולם וגם בי שצריך להשלים או אפילו לא מסוגל לראות מה השפה של הכוח מחריבה בו. אני עמדתי מול אנשים ושאלתי אותם על הפערים והסתירות שאי אפשר להכחיש ובכל זאת האדם לא יכל לראות את מה שבדבריו שלו , לא בדברי אחר יוצר את הפילוח הכי מכוער בין מה שטוענים למה שישנו.

ההגינות יכולה לבוא רק מהמקום שלך. לא יותר . אל תצפה מאחרים ,
אני מקווה שתמצא אחרים ואני מקווה שלא תשלים . כי זה חשוב, זה לא משהו קטן ואפילו משמעותי כי כמות הטוב שזה מביא היא עצומה. אבל אל תצפה שהם יהפכו להיות מודעים . בזה היא צדקה.

דיון 2 פרקטיקה למרות שאמרת שלא-
תראה, גם כשסיימת לקרוא את כל הפוסטים בבלוג שלך (אם אתה שואל למה ?
כי אתה כותב טוב והיו לי בערך מיליון דברים להגיד אם לא הייתי עייפה ומתמקדת בנושא הזה שלך)-
ואני יודעת שזה לא עניין של אשמים -
קודם כל אי אפשר לנתק פרקטיקה מערכים בדיוק כמו שרשמתי על חוזה , גם לשתוק ולמהר הלאה בדיוק מסייע לך *אולי* לצאת מהבוץ זמנית אבל גם לא לנקוט דעה היא דעה, היא השלמה . בזה אתה צודק.
ואם זאת בעניין הזה יש דבר שמצאתי להתייחס אליו כנכון-
*היא לא ניסתה לתקוף אותך* אני יודעת זה לא עובד ככה, העניין הוא מה אתה אומר. אבל היא ניסתה להתחבר ממקום אחר. להגיד לך שזה לא סוף העולם בפורום פתוח - להגיד שיש עוד דברים שאפשר לעשות *אלה דברים בעלי ערך*.
כי הם מאפשרים לך ממה שהיא חלקה פה להמשיך הלאה, להצטייד בעצות או ידע שימנע את הפעם הבאה. כן , יכול להיות שכאן זה לא מתאים. אבל מכיוון שזה פחות הפרקטיקה היא נתנה לך קצת "עורמת רחוב" בג'ונגל. וזה נכון -
גם אם זה מייצג לך דברים אחרים זו לאו דווקא הייתה כוונתה. זה מהדהד שהכוחנות מנצחת , אבל היא מנצחת זו עובדה- לא עובדה שאי אפשר לשנות
לא עובדה שבהחלט תקיפה את חייך אבל אל תוציא את נשמתך האחרונה עד לשם.
גם יש מקומות שהרגשתי שנלקחו מהמקום הזה. חשוב על זה לרגע קראתי את כל הפוסטים שלך - כל מילה ומילה ולקח לי קצת זמן , אבל גם אני במקום שלי קראתי אחר כך חומר על דינים כדי לתת לך קישורים. לא כי זילזלתי בך , גם קראתי שפתחת חברה בחו"ל (אנגליה , נכון?) אבל לא יכולתי לשער מזה שאתה אוחז בידע ובכלים. למה ? כי אני לא מכירה אותך בדיוק ועולה תמונה מסוימת ממה שכתבת. אז אם במקום הזה משהו מזה חידש לך , חיזק אותך , נתן לך נקודות שלא חשבת עליהם כך אותם והמשך הלאה, אל תיכנע אבל קח את החלק הטוב שבאדם שלא בא להרע לך. נכון כמו שכתבת הרבה מהרוע לא מדובר, אולי אפילו כמו שכתבה לא מודע. ואני לא עושה פה הנחות לנשים האלה- אבל זה מה יש בזמן הקרוב. אתה יכול לעשות את השינוי שלך אבל גם כמובן אחרי שהראית שאתה יודע ואומר ומצויד בידע אם משהו מזה תרם כך אותו בלב חפץ וביד מושטת. שים לב היכן המקום שאותו אתה משתף ונותן לגיטימציה גם לאחר להתבטא-
נכון יכול להיות שאתה לא מסכים לנקודות יסוד שיוצרות את תפישותיה המורכבות אבל יש זוויות שונות וכאן זה לא נעשה מרוע, זה נעשה מהמקום שהיא חשבה שאתה צריך להתקדם, לא לשקוע - שיהיה לך טוב. אולי זה לא הטוב שלך אבל די בכך לנפות מוץ מתבן והחשש שלך שפוגעים בך אישית (ו-MIND YOU הסכמתי עם טיעוניך)- מכניס אותך למסלול צר מאוד כמו סוס שעיניו מכוסות . אז במקום הזה ויודעת שהתנצלת - קח את זה בחשבון.

3. יש לי עוד הרבה דברים לומר שלא קשורים לדיון שהתפתח פה, יש הרבה דברים שהתחברתי , כעסתי , מצאתי את השפה מעניינת לטעמי ותופשת בדיוק את מה שרצית להעביר וזה ההתמודדות , והעובדה שהעולם הזה מחורבן לאנשים הוגנים.
זה מעביר את זה טוב , רציתי גם לשתף את זה בכמה מקומות שהורים של אספים רושמים רק כדי לתת ולו שמץ מהקשיים שאדם נחשף להם וכמה הגישה הזו של תתרגל, תתישר , הקשב , תתנרמל מזהמת . ובלי קשר , פשוט אהבתי מה שכתבת ועל כל פוסט ופוסט יש לי בוודאי אינסוף דברים שאמרתי בשיחות אישיות ולא כאן. אז הבקשה שלי היא - שכשאתה כותב שוב פוסט תעדכן, תגיד היכן ואיפה מותר לטעמך אם רוצים לפרסם קישור (ומכיוון שזה בעילום שם ,פתחת את זה בפוסט ציבורי ויותר מזה הצהרת על כוונה מסוימת אני מוצאת שהשאלה במקומה) - ובמידה ואתה מחליט לפרסם קטעי וידיאו ולספר שם דברים אני מבקשת שגם אם תוכל ליידע פה או בבלוג על הנושא ולתת קישור -
אשמח לכך.

אז סקרתי את התפישה שלך , הפרגמטיקה והבלוג עצמו . אני חושבת שזה מסכם את זה. ואי אפשר לומר שאני לא נוטה או מסכימה פחות או יותר עם רוב מה שכתבת - והסיבה שאני אומרת שזה לא אשמים ובכל זאת עוסקת באנשים כי לא בפוסט עצה עסקינן והיה חשוב לי להבהיר חלק מהנושאים שעלו בהתאם לתגובות שלך דווקא בגלל שזו התיאוריה שהעלית עם הרוע השקט שחורצת את הכף.
וגם כתבת שלא התיימרת לדבר מעבר לחייך שלך - לדעתי אתה מדבר מעבר לחייך שלך על הרבה יותר דברים ממה שנדמה לך , וטוב שכך ואין בזה התיימרות. כל אדם מדבר גם את הפרטי שלו וגם כמו שראית מעבר לו למשהו יותר חברתי.

כמה נקודות להבהרה לטקסט המבולבל + בדיקה.

כי רשמתי בשטף כשהייתי מאוד עייפה:

* כשרשמתי על 30 יום זה התבסס על קריאה מממקורות שונים וגם את לשון החוק, אמרתי שלא במפורש ברורה לי הנקודה הזו . כלומר טענתי היתה שניתן לבקש להתפנות אבל איומים להוציא אדם כאן ועכשיו אם טרם חלפו שלושים יום מנוגדת לחוק. עכשיו בחוק עצמו לא מצאתי התייחסות מפורטת (אם כי יאמר שריפרפתי) - ציטוט:
"כלומר: לא ניתן לפנות שוכר סרבן מנכס, מבלי קשר אם טרם חלפו 30 ימים או לא מהמועד שבו היה עליו לפנות את הנכס, ובכל מקרה דינו של שוכר סרבן אינו כדין מסיג גבול."

מקור:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4200411,00.html

עוד כדי להוסיף שחלק מהליך פורמלי שמתאפשר לטפל באדם כזה הוא כמובן תביעה אבל בשום אופן לא הצקות מכוונות, איומים, פגיעה ברכוש או למשל בחשמל ומים .

* כמו שרשמתי ובהתאם לסעיף מעל - האישה לא רק שיקרה לגבי משך הזמן שבו לא שולם שכר הדירה (שלושה חודשים) אלא שרק לאחר איחור של ארבעה ימים!!!, היא כבר פנתה לעו"ד , שיקרה וטענה שכל הזמן הזה בזמן שהיא מאיימת ומטרידה שלא כחוק היא זקוקה להלוואה! ארבעה ימים - ציטוט :
"
מדהים! איזה אנשים! פינוי בגלל שלא שילמנו את השכר דירה ארבעה ימים בלבד!
"

* כאמור הייתי עייפה ורשמתי מעט מבולבל כשרשמתי שאני מתקשה לכתוב וזה מזכיר את הפסוק שפותח השרשור רשם באחד הפוסטים שלו בקשר לקושי לחשוב על החוויה ולסנכרן אותה לכתב - מדובר בפסוק :
" זכור ושמור בדיבור אחד".

*כשאני רושמת "היא" אני מתייחסת לחייבת להגיב.

*כשרשמתי שמה שעולה מהכתיבה שזה נכון מה שכותב הפוסט אומר אבל לפעמים זה יכול להביא אותנו גם כשנדמה לנו ששקלנו הכל לחיתוכים מהירים מדי שלא רואים את האדם האחר- במקרה הזה למשל את כוונתה המקורית (ועל זה פירטתי בצורה מבולבלת שגם אם כוונת אדם לטובה אבל הוא פועל מתוך מערכת ששמה למשל בדגש הסכמים לפני ערכים עצותיו לא יעלו בקנה אחד דווקא עם "הפרקטי" האמיתי שצריך לו) כוונתי הייתה אחרת.

כל דבר אפשרי להתבונן עליו מעבר למקרה חד פעמי כדפוס/ התנהגות או הנחה של אדם. למשל בפוסט שפותח השרשור מזכיר בו את ההליכה לפסיכיאטר יורי , מה שמאוד הצחיק אותי כי הוא קלט משהו נכון לגבי הבדיקות האלה והאנשים שיושבים שם וגישתם - שאמורה לשקף החלטות הרות גורל מבחינתו של אדם שדחוק בסביבה מגבילה (למשל אוטיסט שצריך לנווט במסכת שיחות מלחיצה וחסרת משמעות כשמבחינתו ערך המאורע והלחץ מכך גדול מכל מה שיוכל לתאר נ"ט ממוצע וזה אפילו לא נלקח בחשבון) -

אז למשל כשאדם מדבר על זה שאחר איחר, נכון הדבר שטכנית הוא לא מדייק בדברים (כי איחרת כאמור רק ב-21 דקות אם להחשיב את הדקה שהבטת בשעון והוא טען שזמן רב) אבל , אנשים נוטים לומר דברים בלי לחשוב ולטעת באחר תחושה של מה שעובר עליהם. אדם כזה יכול להיות והוא עייף ומהוה מעיסוקו ולכן גם כמו שניתן לראות מייחס תשומת לב לא קפדנית ומאוד מבולבלת לזה שעומד מולו. בכך אין ספק שיש להביע ביקורת אבל גם הבילבול שאוחז בנו והשיפוט כלי הטרוויאלים שבמקרים- כמו למשל אותו אדם שעובד במסעדה , עבדתי במקום כזה תקופת מה ומכשירים מלצר להענות לכל בקשה של סועד, להאריך ולדבר איתו אם יש דבר מה לא טוב ולהראות דאגה בדיבור משותף ועל הרצון לעזרה.

אלה פערי שפה מאוד גדולים - כי ראשית כל כמו שהזכרתי העולם עוד לא מכוייל בכלל לתפוס את השונה ממנו ברמה כל כך מהותית- כי למשל במסעדה מדובר בלא יותר מזה שבעבור כותב הפוסט אם הוא מספיק עבודה של שלושה אנשים וכולאים אותו מול מחשב אז למה שלא יגיע "באיחור" כי הדגש הוא לא על כמה שעות פורמלית אתה עושה אלא על העבודה שאתה עושה! (ולא משלמים לו פי 3).
מכאן אותו היגיון של יחס שונה לחלוטין לעולם ששם דגש על החיצוני והמוכר תקף גם במסעדה - כשמרבית האנשים לא מתמקדים כל כך בפתרון הבעיה כמו בדרך אליה ובחיצוני- תן לי להרגיש שכמלצר אכפת לך ממני, הפגן אמפתיה ,דבר איתי ופצה אותי רגשית גם על זה. זה בדיוק החיצוני במידת מה (אם כי אפשר לומר שרגש אינו כזה) שלא מכוייל בכלל לתפישה האוטיסטית לא ברגישות ולא בכלל. וזה לא שונה אצל הרופא שאולי לא מדקדק בפרטים אבל מנסה להעביר למשל כתיאוריה - את תחושת העייפות והכעס על איחור שמצטבר לו בגין איחורים אחרים.

זה נראה מטורף - אבל זה בדיוק גם הפערים שלוכדים אוטיסטים בין היתר וגורמים להם להצטייר לאחרים כחסרי רגש, מכאניים , דובקים בטפל ולא בעיקר ואולי גם אובססיבים ורוצים לדעת כל פרט. בעיני כל הדברים האלה - בהיפוך - כלומר מלאי רגש, לגמרי לא מכניים (למשל בדוגמא של לשים היגיון ואדם לפני חוזה בכל מקרה חובה לכבדו!) , להתמקד בעיקר (טיפול באדם שבא אליך , דיוק בפרטים כדי לסנכרן בין שני דוברים) וכן הלאה. אבל כשכתבתי שאנשים לא מודעים ולא יכולים להיות בהכרח מודעים על זה אני מדברת - מעצם זה שהם רגילים להתנהל ולדבר ככה עד רמה שזה נטמע בך- כשאדם פונה אליך למשל בנוגע לשעה הוא לא באמת חושב הו רגע בחנתי את שעוני! , אומר לו שזה הרבה יותר זמן , מה הנקודה שלו כאדם שמגיע אלי לטיפול ולמרות עייפותי יש לו סדר יום משלו והאיחור בשבילי לא זהה לשלו? . לא ...

כל האובר טינקינג - חשיבה עודפת שעוברת עלינו אצלו מסתכם בהעברת רגשותיו וזו לא גישה כל כך רעה במובן מסוים שזה מאוד אינטואטיבי לאנשים אחרים , תנועת הגוף, הבעות הפנים , קשר העין והעברת הסאב טקסט שאנחנו מבחינים בו אבל אחרת - וככל שזה עולה מכאן לפחות לדעתי כל אדם בדרכו בצורה מאוד רגישה שכן מעלה את "העיקר" לפני השטח- ובכן , לא . במקומות האלה הם ואחרים לא רואים את זה. ואפשר גם להבין למה לא רק שזה נטמע כל כך חזק - אלא שאותו עובד במסעדה מאין לו? והרופא? כל אחד טרוד בבעיותיו. כשזה מצטבר למבנה זה בסופו של דבר הופך למבנה כוחני שכל אחד לא חושב , לא מודע ומקטין ראש ומתרגם בסופו של דבר לדברים לא רק שלא הגיוניים אלא מושחתים ממש לדעתי- "שלטון הכוח" . ג'ונגל. ובזה חיזקתי את כותב הפוסט.

מה שחשוב לי להעביר בשנית- זה ששלטון הכוח, הדגשים שלנו, אופן המחשבה שונה מאוד מהותית ורוע אינהרנטי אפשר להסיק אבל חשוב גם לזכור שאין להרבה אפשרות בכלל "לגעת" במשמעות של מה זה אומר, למה זה מרגיש ונבנה ככה- ולכן הם לא רעי לב כלשעצמם אלא בנויים לראות את העולם באופן שונה וכל אחד ובעיותיו ואני אישית מאמינה גם שרוב האנשים ליבם טוב אבל היכולת שלהם לראות את האחר דלה... וזו נקודה למחשבה. אימוץ והבנה של איזון בין העולמות האלה ונקודת מבטם של אחרים מאפשרת יחס יותר שלם, לא לוותר אבל לראות מעבר לעצמנו כדי לפתח חמלה , הבנה , לא לשנוא את תום את האחר.

*כשרשמתי שלא היה ברור כל כך אם להתייחס לתיאוריה שלך או למה שהזכרת (הדיון על אובדן הבית לעומת התיאוריה על האנשים) זה משום שאתה מצרף פוסט וכותרתו עוסקת בתיאוריה אבל חלק מתכני הפוסטים שלך עוסקים באובדן הבית.
כלומר מלכתחילה לא צרפת בקשה - עד כמה שאני זוכרת , לדון בתיאוריה וכמו ששלומית אמרה מדובר כאן בפורום חופשי ולי בהחלט לא היה ברור שלכך אתה מיעד את התגובות בלבד. אם כי כשאני חושבת על זה - זה באמת הגיוני וחזרת על זה אבל כאמור זה נכתב מכוונה טובה כדי לצייד אותך בתחושה שזה לא סוף העולם למרות תחושתך הרעה ושתוכל להבא לרכוש "עורמת רחוב/ג'ונגל" שיאפשר לך להבין את הלך המחשבה ולשרוד אותו .

יצא ארוך מהמצופה - היה לי חשוב להבהיר.

למעלה