שימוש במאגיה להשגת ממון

untitled1

New member
שימוש במאגיה להשגת ממון

דברתי אתמול עם ידיד בקשר לאמיתותה של המאגיה. רצוי לציין שהוא אדם די פתוח והוא מאמין ביכולת של המחשבה להשפיע על המציאות, אבל הוא מטיל ספק ביעילותן של מסורות כישוף, ספרים ומורים. זאת מהסיבה הבאה: לטענתו, אין אדם שלא שואף להתעשר עד לרגע שבו לא יצטרך לדאוג מבעיות כלכליות, ויוכל להרשות לעצמו כל דבר שכסף יכול להשיג. אני דווקא מסתייגת לטענה הזו, לעבוד לפעמים בשביל דברים יכול להיות נחמד, ואני בטוחה שאנשים נוספים חושבים ככה. אבל אותי הוא הגדיר כמקרה פרטי והוא התעקש, ש"אם מאגיה באמת הייתה עובדת, איך זה שלא שמענו על שום מאג - אמיתי - שנצל את הכוח זה כדי להתעשר?" אחד הנימוקים שלי היה שהמאגיה, שהיא דרך של התפתחות, לא מדברת תמיד על התפתחות חומרית כמו שהוא רואה אותה. ניסיתי להסביר לו שגם מיצוי היכולות הטבעיות וחקר העצמי והסביבה יכולים להיות מאוד מהנים. הוא קיבל את זה בחצי הסכמה. ובאמת, אני חייבת להודות שיש משהו בדבריו. למרות שכסף הוא לא המטרה של כולם, ועוד פחות אולי המטרה של מכשפות ועוסקים במאגיה - הרי היה חייב להיות מישהו, במשך אלפי שנות כישוף, שעשה את זה. זה רק מן ההגיון. ובכן, השאלה שלי - האם ידוע לכם על דמויות כאלו? שהשתמשו בכישוף כדי להתעשר מעבר לכל דמיון?

PurpleFilth

New member
תשובה בשני חלקים

חלק א': "אין אדם שלא שואף להתעשר עד לרגע שבו לא יצטרך לדאוג מבעיות כלכליות". לאו דווקא להתעשר, אבל להגיע לרווחה כלכלית - זאת השאיפה של המין האנושי, ככל מין ביולוגי אחר. הנקודה היא, שלא כל אחד מנסה להגיע לשם דווקא דרך המאגיה. חלק ב': "איך זה שלא שמענו על שום מאג - אמיתי - שנצל את הכוח זה כדי להתעשר?" אם אני לא טועה, כל אותם אנשים שמקבלים כסף תמורת אומנותם, ביושרה או במרמה, אפשר להגיד עליהם שהשיגו כסף בעזרת מאגיה, בין אם זו הייתה מטרתם או לא. גם זו דרך להסתכלעל הדברים. מצו את הקיץ כל עוד הוא פה, זוהמה.

untitled1

New member
אפשר להסתכל על זה ככה, נכון

בכל זאת אני מחפשת תשובה שונה.

RainBird

New member
אני מסכים עם זוהמה. בנוסף מאגיה פועלת עם הטבע, לא מעל הטבע. לחש לכסף אולי יתבטא במציאת עבודה נוחה למשל- או קבלת כסף ממקור לא צפוי, זה לא שיפול זהב מהשמיים. דווקא כן משתמשים במאגיה כדי להתעשר.

Bartal j

New member
שורה תחתונה

כסף לא קונה בריאות הוא יקנה לך תרופות אבל לא בריאות ( ויש מחלות חשוכות מרפא) כסף יכול לקנות פנינים תכשיטים ושאר דברים יפים יקרי ערך ולהביא לך עוצמה וע-ו-ש-ר אבל לא א-ו-ש-ר לא חסרים אנשים מפוצצים בכסף ואתה יודע? החיים שלהם על הפנים , למה אתה חושב שיש שחקנים שמדרדרים לסמים,למרות שכביכול לעיני כל יש להם הכל וחיים מושלמים , חלק מהם מחפשים את התשובות בקבלה ,ובשאר כתות /אמונות ומה שזה לא יהיה , חלק מהם בורח לסמים וממש לא חסר להם כסף לממן את זה ולתרום לעושר של האגודות האלה אבל אתה יודע מה הם מחפשים לא את העושר הכלכלי אלא את העושר הרוחני וכסף לא מספק את זה... תחשבי על זה אנחנו בעצם אלה נותנים את העוצמה לכסף זה כולה סתם נייר שאפשר לקרוע ולזרוק ועדיין נישאר בחיים! (לא נעשה את זה כי אנחנו עובדים עליו קשה אבל אחר כך נהנים מהפרות שלנו) קיצר אדם זקוק לכסף כדי להתפרנס בכבוד ולפרנס בכבוד , רק בשביל לדאוג לרווחתו הכלכלית, ותאמיני לי שהוא יכול להיות מאושר גם אם הוא גר בדירת 3 חדרים עם מזגן ומכונית מודל 2001 מאשר לגור בוילה עם כמה מפלסים ו4 מכוניות חדישות שנת 2007 ולהיות אומלל.. יום טוב בר

untitled1

New member
../images/Emo41.gif תיקון

בסוף, במקום: "להתעשר מעבר לכל דמיון" פשוט להצליח מבחינה כלכלית, בצורה נכרת.

LilyanSky

New member
להרבה אנשים יש אמונות שליליות

בקשר לכסף . למשל "העושר שלי חייב לבוא על חשבון מישהו או משהו" "מי שעשיר הוא אדם לא ישר" "מרבה ממון מרבה דאגה" "אם יהיה לי כסף לתרופות אקבל מחלה חשוכת מרפא" ועוד מלא אמונות שליליות. לכן הרבה אנשים, לא רק מאגים, מעדיפים לחיות ברמה שהיא סבירה אבל לא להיות עשירים. לגבי זה שאף מאג לא היה עשיר אי פעם. אני לא יודעת. הבקיאות שלי בביבליוגרפיות של מאגים מצומצמת מאוד כך שלא אוכל להגיד לך אם היה כזה או לא.

untitled1

New member
נקודה מעניינת.

חשבתי שזו רק אני חושבת ככה

Jerald_Admonds

New member
אני לא רוצה לגעת בנושא באריכות,

אבל את חושבת שאם אדם כלשהו באמת היה משתמש במאגיה כדי להתעשר היינו יודעים על זה? הוא היה מפרסם את זה ברבים?

untitled1

New member
יש בזה משהו...

ובכן, אדם שפוי לא היה עושה את זה, במידה והוא היה מתעשר בצורה שהיו פוקחים עליו עיניים. אבל יכלו להיות אנשים שהיו קצת רופפים נפשית, ועדיין היו יכולים להצליח, לא? חוץ מזה, כמו שכתבתי בהודעת התיקון, אני לא מדברת בהכרח על עושר וירטואוזי. אוליי יש חברי פורום שלא איכפת להם לספר על מקרים שלהם.

MetalSinagouge

New member
שמעת על האלכימאי ניקולפס פלמל?

לקראות סוף ימיו הוא התחיל לבזבז הון בצורה די פזרנית (הון שכך נטען לא היה לו). בקבר שלו אין גופה (אולי גנבו אותה ואולי הוא עדיין חי). בשנה שעברה ניסיתי למצוא עבודה לקיץ ללא הצלחה. עשיתי איזו עבודת ויזואליזציה מצ'וקמקת, והחברת כוח אדם הבאה שבאתי אליה הציעה לי עבודה סוף סוף. אולי זה צירוף מקרים. אולי.

untitled1

New member
הוא נשמע טיפוס מעניין

אבל אני לא חושבת שאפשר להסיק ממנו הרבה עדויות משכנעות...

אם אני זוכר נכון...

קצת איבדת את משמעות הסיפור עליו (אם מדובר בבחור הנכון) שנטען שלקראת מותו הוריש כנסיות ,בתי ספר, ספריות וכו' ,תהו על מקור הכסף ונאמר שהוא הצליח להפוך מתכות כלשהן לזהב , אך אף פעם לא מצאו את הגופה שלו ולפני 70 שנה בערך היה עדות לזוג אנשים שפגשו שטענו שפגשו אותו בבית קפה כשהו סיפר על כך שמצא גם את אליקסר החיים ולכן לא מת.

MetalSinagouge

New member
זה בדיוק זה, מה ההבדל?

למרות שלא שמעתי על הזוג אנשים האלה. untitled1, מה בדיוק את מחפשת? שזוכה ב50 מיליון בלוטו לפתע יסיר את המסיכה שלו ויגיד שהכל הודות למאגיה\כישוף\אודין\האלה הגדולה\הכל ביחד? חוץ מזה שעושר זה עניין אישי. "איזהו העשיר השמח בחלקו" זה משפט גאוני, נראה לי שהוא של חז"ל אבל הוא גם בקלות יכל היה להאמר על ידי הבודהא.

charlila

New member
להצליח בבורסה\לזכות בהגרלות

קראתי ספר על אדגר קייסי פעם - הוא לימד את חניכיו לחלוםץ כתרגיל, נתן להם לחזות בחלום את מחירי המניות בבורסה למחרת. אני זוכרת חניך, איש עסקים, שראה את המחיר בחלומו כשלט חוצות ענקי, בעודו נוסע ברכבת. קייסי אמר שמצדן, לא משנה על מה יחלמות כל עוד יצליחו. היה לזה סוף לא טוב - את כולם היכה מזל רע, בעיות בחיים אישים (כגון גירושים)... וקייסי שינה את התרגולת, בנה אחת שמבוססת על מדיטציה, תפילה ]ולא זוכרת מה עוד]. כך שלא מומלץ להתמקד בכסף - זה משחית. גם נכון כשלעצמו שמה שנוסף לך נגרע מאחר, ואם אינך רוצה להסתבך בגזילה - הקפד לא לקחת יותר מן המגיע (כמו בכל עסקה). לכן אני ו-the Hushi Gang, שמנסים להשתמש בחלימה לשם זכייה בבהגרלות, עוסקים בסכומים קטנים בלבד...http://p103.ezboard.com/fspiritualitydiscussiongroupfrm20.showMessageRange?topicID=5.topic&start=1&stop=25

shataltal

New member
לא נכון

כסף לא משחית ולא כל מה שנוסף לך נגרע מאחרים. כסף הוא אמצעי ובלעדיו לא היתה לך קורת גג מעל הראש, אוכל על השולחן, כנראה שלא בריאות (בטח שלא ברמה שעכשיו) ובטוח שלא היית יכולה לגלוש בפורומים שונים באינטרנט. אם מתמכרים לכסף אז הוא הורס אבל זה לא שונה מכל התמכרות אחרת. בנוגע לגריעה - כמו שסבא אחד אמר - יש המון כסף בעולם וכל יום מייצרים עוד ממנו. אלא אם כן פיסית תיקחי כסף מאנשים אפילו אם תקחי לעצמך סכומים אסטרונומים אף אחד לא ירגיש.

charlila

New member
כפי שאמר אחד הצ'יפים האינדיאנים

כשימות הדג האחרון בנחל האחרון, אז יבין האדם הלבן שכסף אי אפשר לאכול. עם כסף זה יותר מסובך - כי כסף מייצג דברים (אוכל, חפצים, אדמה) הוא איננו הדברים עצמם, והוא מציג פוטנציאל של הרבה אפשרויות חלופיות, אבל: אכילה=קטילה (לא, לאו דווקא בשר - הרבה יותר עדשים או נבטים נקטלים בכל מנה שנאכלת;) תפיסת טרוטוריה=מניעת אחרים מלתפוס אותה (למשל הסכסוך במזה"ת); וכו' וכו'. זה בסדר לאכול וזה בסדר לתפוס מקום... אבל לצבור רכוש שלא נחוץ לך כי זה נוח, או מרשים את הזולת - לא ממש בסדר. כלומר - במערכת החוקים הנהוגה, זה חוקי ואפילו זוכה לעידוד... בכל זאת, אנחנו, the Hushi Gang, לא רוצים יותר ממה שאנחנו באמת צריכים. אולי זה ייצא די הרבה, כי עוד לא ברור כמה נהייה בסןף... ומה יהיו הצרכים שיתעוררו. :)

shataltal

New member
מה קשור?

דיברנו על זה שכסף משחית ואם לאחד יש זה אומר שלשני אין. מה קשור טריטוריה ו-"קטילה" (חיות, צמחים ודוממים)? אם נעלים את כל הכסף בעולם לא נצטרך יותר מקום לחיות בו ואוכל לאכול? ואם נחייה ונאכל בלי כסף ברקע לא תהיה "תפיסת טריטוריות" ו-"קטילה"? כל הכבוד לכם שאתם לוקחים רק מה שאתם באמת צריכים, אבל מי אתם שתגידו לאחרים כמה הם צריכים שזה לא בסדר לשאוף ליותר?

למעלה