שימוש במאגיה להשגת ממון

charlila

New member
אם נחייה בלי כסף ברקע

אף אחד לא יוכל - או, בוא לא נגזים - אבל יהיה הרבה יותר קשה להתקיים על שעבוד הזולת - הכסף בעצם הומצא כתמיכה באדוני עבדים כאלה ואחרים. לא הבנת אותי: תפיסה טרוטוריאלית וקטילה זה בסדר גמור - זה חוק העולם הזה. הבעייה מתחילה כשבמקום לצוד פרות, כולאים אותם לכל חייהם ברפתות מצחינות\נעימות ומודרניות. וכשמערכת כמו הכסף (אולי יש עוד מערכות כאלה) מאפשרת לאחדים להשתלט על אמצעי הייצור - כלומר, להעסיק פועלים בתשלום שערורייתי\סביר ולהתעשר מלקיחת חלק משכר עבודתם, תמורת ההון שהם משקיעים. ואז... בונים ארמונות - בתי קיץ - ומינים רבים של בעלי חיים וצמחים נשמדים, כי תפסו את מקומם והרסו את מחייתם. אני לא אומרת לאף אחד כמה הוא צריך. אבל אני אומרת שלשאוף להרבה כסף כאילו הוא מנותק מן העבודה שייצרה אותו, מן החיים ששועבדו כדי ליצור אותו, זה לא כל כך בריא. זה לא מייצר אושר - להיפך.

shataltal

New member
שוב לא נכון

התפיסה שלך היא תפיסה רומנטית שיכולה להתאים אולי לכפר של כמה עשרות אבל לא למציאות של היום. הכסף הומצא כתחליף למטבעות ממתכות יקרות שהומצאו כתחליף לסחר חליפין. אין לזה שום קשר (רעיוני) לאדוני עבדים כאלה ואחרים. בואי נעשה ניסוי מחשבתי. נגיד שיש לנו כפר של 50 איש. כל אדם מוכשר בתחומו - אחד יודע לעבוד את האדמה, אחד לחלוב פרות, אחד לבנות בתים, אחד לצוד צבאים, אחד להרוג נחשים וכך הלאה. בכפר כזה, באמת אין שום צורך בכסף. זה שצד נחשים בעצם מגן על הפרות ולכן לזה שחולב פרות כדאי לתת לו חלב. עד כאן הכל טוב ויפה אבל מה קורה בכפר של 1000 איש? למה לזה שיודע לחלוב פרות לתת חלב לזה שיודע בלשנות? או לזה שלא יודע כלום אבל ממש מוכשר בלתאם בין אנשים אחרים? ובכלל, איך הוא מחלק חלב ל-1000 איש? אפשר להגיד שצריך להכריח אותו ואת כל שאר ה-1000 אנשים לספק את מה שהם עושים לכולם, אבל זה קומוניזם וראינו איך זה עבד. עכשיו מה עושים בכפר של 50,000 איש? איך מייצרים מספיק חלב? איך אחד מתגמל את השני כשהם אפילו לא מכירים זה את זה? איפה שמים את כולם? כסף, לצורך העניין, הוא לא דבר ממשי. כסף זה רעיון שבעזרתו ניתן לתגמל כראוי את התועלת שכל אחד מביא לחברה ולמדוד את כמות המשאבים שהושקעו ביצירת כל מוצר. אם זה היה נגמר כאן היתה נוצרת אוטופיה. הבעייה שלזה מוסיפים את האופי האנושי ומקבלים מושגים כמו הצע וביקוש, ריביות ופשע. אז נכון, יותר קל לתקוף את הכסף כי הוא לא עונה חזרה כשאומרים שהוא משחית ומשעבד, אבל זו בריחה מהבעייה ומהמציאות. אגב, אם "תפיסת טריטוריה" ו-"קטילה" הם בסדר גמור אז למה להצמיד להם משמעות שלילית? למה לא "אכלוס השממה" ו-"ייצור אוכל"?

neophile

New member
"ייצור אוכל" ?

" אגב, אם "תפיסת טריטוריה" ו-"קטילה" הם בסדר גמור אז למה להצמיד להם משמעות שלילית? למה לא "אכלוס השממה" ו-"ייצור אוכל"?" למה לא "הפיכת הטבע העשיר לשממה אנושית" והרושם שלך שניתן "לייצר" מזון זאת אשלייה שאני לא מבין איך בן אדם רציונלי כביכול שכמוך מאמין בה? לא ניתן לייצר אוכל , ניתן לעבוד את האדמה ולצוד ולגדל בעלי חיים , אתה לא זה שיוצר את הפרה אתה רק הורג אותה , אפילו לא טורף. בלטרוף אתה חלק מהטבע ,חלק מהמערכת האקולוגית ,כיום האדם הוא אינו חלק מהמערכת האקולוגית וזאת עובדה. אתה לא יכול ליצור אוכל , אתה יכול רק לזרוע את הזרעים מהיבול הקודם וזאת עשייה ולא יצירה .

neophile

New member
תופס גם תופס

מהסיבה הפשוטה שאף בן אדם לא יצר את האבטיח , שינויים גנטים נעשים על ידי האדם .

השינוי באבטיח לא גנטי במיוחד

אני חושבת שהוא נוטה לטרטוגני. מה גם, שאבטיח בלי גרעינים פחות טעים.

charlila

New member
קל לתקוף את הכסף? לא תוקפת.

לתקוף את הכסף כי הוא לא עונה חזרה כשאומרים שהוא משחית ומשעבד, אבל זו בריחה מהבעייה ומהמציאות. לא שאני לא מכשפה תוקפנית... אבל מה שאמרתי בנושא הסתכם בהמלצה אישית איך כדאי להתנהל בעולם שהתחרע ללא תקנה. בריחה מאיזו בעייה? כסף זה רעיון שבעזרתו ניתן לתגמל כראוי את התועלת שכל אחד מביא לחברה ולמדוד את כמות המשאבים שהושקעו ביצירת כל מוצר. אם זה היה נגמר כאן היתה נוצרת אוטופיה. הבעייה שלזה מוסיפים את האופי האנושי ומקבלים מושגים כמו הצע וביקוש, ריביות ופשע. כסף מאפשר ליישובים של 100, 50,000, 1,000,000 תושבים להתקיים תוך יצירת עושר דמיוני, עוני מרוד, פשע, סמים, אקזיסטמציאליזםת קומוניזם ומשטר היאטולות - בלעדיו היינו נשארים על העצים, סתם, בכפרים קטנטנים או אהלי קידר - או שזה להיפך.... אם היינו נשארים שם - לא היה רווח השימוש בכסף.

PurpleFilth

New member
את צודקת לגמרי.

הרבה יותר עדשים או נבטים נקטלים בכל מנה שנאכלת. בגלל זה אני נמנעת מלאכול מאות עדשים ונבטים, אלא רק פרה אחת כל פעם. היי, העדשים סובלים לא פחות, והם אפילו לא טעימים! ושלא יהיה לך ספק, תרנוגולות היו אוכלות אותך, אם הייתה להן את ההזדמנות.

MetalSinagouge

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אני נוטה להסתכל בצורה ביקורתית כלפי כל התוכחה המופנית כלפי "האדם הלבן". כמו שנאמר כבר, אפשר לראות בכסף את פיסת הנייר הכי מצחינה בעולם, אבל המצב הוא כזה שדי קשה להחליף כבשים תמורה לטלוויזיה. גם דאגלס אדמס, עוד בהתחלה של המדריך לטרמפיסט, צחק על הראייה של כסף, אבל מן הסתם הוא גם השתמש בו. מי קבע איזה רכוש נחוץ ואיזה לא? יכול להיות שהצרכים שלי שונים משלך?

MetalSinagouge

New member
וד"א מה אומר הצ'יף על רשתות הקזינו האינדיאנים

שמציפים את אמריקה?

charlila

New member
ללא ספק צרכינו שונים. וגם אני משתשמת בכסף,

וקונה פרה פרה בסופר. מה לעשות? קלקלו לי את העולם... כנראה ללא תקנה. אבל לא חייבים להיסחף יותר מן ההכרח - ולטענתי, זה גם לא כף ולא טוב.

MetalSinagouge

New member
אני לא מצליח להבין למה -כל- תופעה כספית היא..

רעה, ואני לא מבין איזו אלטרנטיבה את יכולה להציע באופן תאורטי. נכון, יש ניצול במדינות מזרח. יש גם פס יצור מוגבר של אנדרואידים חסרי תודעה שמחכים לפירסומת הבאה שתגיד להם מה לקנות, אבל נראה לי שההתנגדות שלך היא לא יותר מניסיון להשאר בחור אנלוגי בעולם דיגיטלי. הבעיה היא רק שאין לך עם מה להשוות. אין לדעת מה היה קורה עם הקומוניזם היה שולט בעולם או שהיה מטבע אחיד לכל העולם או שכדור הארץ היה הופך לקומונה היפית.

charlila

New member
תופעת הכסף לא כל כל טובה

אלטרנטיבות תיאורטיות? זה לא היה העניין מלכתחילה - רק אמרתי שאינני ממליצה לאף אחד להיסחף לתאוות בצע. אבל... אני מכירה אחת: החברה של שבטי השָׂרָף שחיו בתאֻור לפני נפילת מגדל בבל. אלא שהחומר הכתוב היחיד על כך הוא ספרי סגירת התמהטֻפה", שלא יצא לאור. תמצא על זה קצת בבלוג שלי ("נחש האש" - של firesnake, לא charlila) ועוד קצת בפורום שאני מנהלת (כתובת אינטרנט בחתימה - אבל זה באנגלית.)

charlila

New member
פסק הדין:ן: הכסף זכאי

ציטוט הודעתי המקורית: כך שלא מומלץ להתמקד בכסף - זה משחית. גם נכון כשלעצמו שמה שנוסף לך נגרע מאחר, ואם אינך רוצה להסתבך בגזילה - הקפד לא לקחת יותר מן המגיע (כמו בכל עסקה). |סדגש "להאשים" זה שוב דבר אחר לגמרי - לא כדאי. ברור שהכסף לא יכול היות "אשם" בהמצאת עצמו. טבע האדם? אם ידוע לי נכון, ירשנו את זה מאחרים, אבל מה זה משנה.|

neophile

New member
אחת הדרכים הידועות להפקת כסף

היא הלוואה בריבית . את מלווה למישהו כסף שאין לו וקובעת איתו ריבית , כך שלמעשה את יוצרת את הכסף ...שלא היה קיים קודם לכן או מוטב לומר - היה קיים בצורה שלילית. מלבד זאת , לכסף עצמו אין משמעות אלה למעמד שאת נמצאת בו , ככל שתהיי במעמד חברתי גבוה יותר כך ההזדמנויות שלך גודלות . ותאמיני לי ..כולם משתמשים בגלאמור כמיטב יכולתם אבל זה לא עושה טוב לעולם , זה הופך את החיים לסיוט מתמשך . זה גורם לנו להיות חרשים לזעקות בעלי החיים מסביבנו ולאלה של אמא אדמה.

charlila

New member
ואללה. סיוט מתמשך.

הקל אינו יכול לשאת את הכבד, הקטן אינו יכול להכיל את הגדול, זה שאינו מש ממקומו שולט על הנייד. לכן הכבדות היא בסיס הקלות וחופש הוא סוד השליטה הממ... הכבד יכול למעוך את הקל הגדול ... כן, דווקא יכול אבל הנייח לא תמיד שולט בנייד. לכן הכבדות והקלות לא מיטיבים להתערבב ולשם חופש נחוצות קלות וניידות.

למעלה