שימו לב, שימו לב!

Looking Death in the Eye

משפט דיי מפורסם. אדם שמשפט זה נאמר עליו, הכוונה היא שהוא מתגרה במוות. וזהו! אני פשוט עייפה...

Been There, Done That

יש כזה סרט ישן, ובו הגיבור מתעורר כל פעם לאותו היום עד שהוא מבין שיש בעיה שרק הוא יוכל לפתור.

A Family Affair

הייתה סדרה כזאת בשנות ה-70 אם אני לא טועה, על חייה של משפחה...מעולם לא ראיתי את הסדרה, אני רק יודעת שהיא הייתה קיימת...ושהייתה שם ילדה חמודה ובלונדינית

If The Shoe Fits

"אם הנעל מתאימה" - זהו משפט שכולנו מכירים מהאגדה סינדרלה, או בעברית- לכלוכית, וכידוע, כל הפרק מבוסס על על האגדה הנוראית הזאת

Between the Lines

או.קיי, בקשר לזה אני לא בטוחה... לפעמים אומרים שכדי להבין משהו, צריך "לקרוא בין השורות", שזה באנגלית- Read Between the Lines

Ides of March

זהו בעצם תאריך ה-15 במרס שבו יוליוס הקיסר <לא רק בסדרה, גם המקורי
> תיכנן להצהיר על עצמו שהוא הקיסר של רומא, אך נרצח על ידי חברי הסנאט וחברו ברוטוס לפני שהספיק להגיד את זה.

Punch Lines

כשמדברים הרבה על נושא מסויים ורוצים להדגיש את מה שהכי חשוב, אומרים את הביטוי הזה שהוא בעברית- "שורת המחץ".

You Are There

לפי מה שהבנתי, הייה תוכנית אמריקאית כזאת שבה יש מראיין שמתקרצץ למפורסמים ומתלווה אליהם למשך 24 שעות <שימישהו יתקן אותי אם אני טועה...> משהו בסגנון "24 שעות בחייו של..."

To Helicon And Back

אני לא יודעת עד כמה זה קשור לשם עצמו, אבל אני יודעת שהפרק מבוסס על סרטו של סטיבן שפילברג- להציל את טוראי רייאן. הסרט עצמו הוא על הפלישה לנורמנדי שהייתה בזמן מלחמת העולם ה-2.

בקשר לשם TO HELICON AND BACK

אומרים על מישהו שסבל שבעה מדורי גיהנום he´s been to hell and back

shanyz

New member
משהו לא ברור לי...

כתבת שברוטוס הרג את סיזר... אבל סיזר לא הרג את ברוטוס? בפרק when fates colid? כל העניין עם סיזר מאוד לא ברור לי.. ברוטוס גם לא נהרג באיצטדיון הענק ההוא...כשגבריאל בקהל עם הטבעת שלו... משהו כזה? כמה פעמים הוא מת!? יווו אני ממש מבולבלת משיהו יכול להסביר לי בדיוק מתי הוא מת ולמה וע"י מי ו...?:(

התבלבלת

ב-When in Rome מי שמת הוא קרסוס, לא ברוטוס. ב-Ides of March, כמו בהיסטוריה, ברוטוס הרג את קיסר. ב-When Fates Collide הכל היה שונה מאשר היה במקור. קיסר חזר לחיים עם הידע של החיים שהיו לו, ומכיוון שהוא זכר מה ברוטוס עשה לו הוא דאג לנקום בו (או לנטרל אותו, איך שתסתכלו על זה) על ידי הריגתו. בכל מקרה, זהו עולם אלטרנטיבי, אז החוקים לא חלים עליו. ו-coming to think of that, איך זה שמפריע לך כל כך שמישהו מת כמה פעמים כשבסדרה הזאת זה דבר יומיומי? (למרות שנכון שלרב אלה שחוזרים לחיים הן נשים).

לא שמתי לב שכבר ענית../images/Emo3.gif

בכל מקרה, ההסבר של חמוטל הרבה יותר ברור מההסבר שלי

shanyz

New member
אהה

חחה אוקי עכשיו אני טיפה יותר מבינה אבל עדיין לא ממש..:) אוקי, היה פרק אחד שזינה, ברוטוס ופטומפיי היו ביחד... ופומפיי הזה מת, נכון? אז מה קרה לברוטוס אחרי הפרק הזה? הוא המשיך לחיות כרגיל? ועכשיו, מתי גבריאל הרגה אותו? ומי זה קרסוס? ו...בפרק שסיזר החזיר הכל אחורה וכאילו שינה את הגורל.. אז הוא כבר היה מת אז איך הוא הגיע לשם? הוא הרי מת... אז מתי בעצם סיזר מת? ע"י ברוטוס ב "idea of march" (שברוטוס לא אמור להיות מת בשלב הזה כבר?) אז אם ברוטוס הרג את סיזר, מתי ברוטוס מת? מצטערת שאני מסבכת אותכם פשוט אני חשבת שחסרה לי כל עונה 4...=) או חלק, פשוט חסרים לי חלקים, והרבה דברים לא ברורים לי...

הרבה שאלות

והנה התשובות. 1. קרסוס היה לוחם וחבר של קיסר שזינה לקחה כשבוי כדי שתוכל להחליף אותו עם שבוי אחר שהיא היתה מעונינת להציל. היא מתכננת להחליף בין השבויים, מה שיגרום לזה שקרסוס עצמו יוצא להורג. גבריאל נגד התוכנית אבל זינה אומרת לה שקרסוס רוצח. גבריאל מחליטה שאחרי שהם יחליפו את השבויים היא תתן לקרסוס את הטבעת שלו, שתוכיח לשומרים מיהו באמת וכך הוא לא יצטרך למות, אבל בסוף, לאחר ששומעת עדויות על מה שעשה, מחליטה לשמור את הטבעת. היא צופה כאשר הוא מוצא להורג, הטבעת עדיין על אצבעה. 2. זינה הורגת את פומפיי לקראת סוף Endgame. ברוטוס מביא לקיסר את הראש הכרות שלו + ההצעה של גבריאל להסכם שלום. הוא לא מספר לקיסר שראה את זינה, כי זינה הצליחה להשתיל בו ספקות בקשר לקיסר. Ides of March הוא הפרק שבא ישר אחר כך ואז הוא דואג לחטוף את גבריאל ואמריס, אבל מספר לזינה איפה הן מוחזקות. הוא טוען שהוא לא מאמין לזינה בקשר לקיסר, אבל בסוף מגלה שהיא צודקת ואז הוא קושר קשר עם האחרים להרוג את קיסר. 3. ברוטוס מת לבסוף בפרק Antony and Cleopatra לקראת סוף העונה החמישית. מרקוס אנתוניוס, ברוטוס ואוגוסטוס שלושתם מתחרים על מקומו של קיסר המת. זינה מגיעה למסקנה (אולי על סמך זה שאנתוניוס רוצה להרוג את ברוטוס ואוגוסטוס) שאנתוניוס חייב למות. היא גם יודעת שברוטוס אחראי למות קליאופטרה, שהיתה חברה שלה. זינה וגבריאל מתכננות לגרום לברוטוס ואנתוניוס להאבק זה בזה ושבסוף המצרים ינצחו את שניהם. ברוטוס קולט שגבריאל בגדה בו והם נלחמים עד שהיא הורגת אותו. זינה הורגת את אנתוניוס בספינה השניה. אוגוסטוס זוכה בכס הקיסרות. 4. ב-When Fates Collide קיסר מסביר שהשמירה על העולם התחתון התרופפה מאד מאז שזינה הרגה את אל השאול, ולכן הוא היה יכול להגיע לשם גם בתור מת. 5. קיסר מת בסוף Ides of March, כמו שהסברתי קודם.

shanyz

New member
ייאא!!

הסברת ממש טוב! =) תודה רבה! עכשיו הרבה דברים ברורים לי..! תודה רבה! לכל מי שניסה לעזור לי!

הסבר...../images/Emo13.gif

הפרק when fates collide הוא על עולם מקביל, זה לא העולם האמיתי...בפרק הזה סיזר הרג את ברוטוס, אבל הוא גם הרג את זינה, והרי בסוף הפרק אנחנו רואים את זינה וגבריאל רוכבות על ארגו לעבר השקיעה... מה שאומר, שסיזר לא הרג את ברוטוס באמת, זאת גבריאל שהרגה אותו בפרק "אנתוני וקליאופטרה" בעונה החמישית... ובאצטדיון הענק ההוא, זה לא היה ברוטוס, אלא רומאי אחר <שכחתי את שמו
> זה היה בפרק When In Rome בעונה השלישית... מה שאומר, שברוטוס מת רק פעם אחת

בקשר ל-If the shoe fits

משתמשים בזה בשביל להגיד משהו שדומה ל"על ראש הגנב בוער הכובע" או "If it walks like a duck and quacks like a duck, it must be a duck". דוגמא: ?A: Are you saying I´m a liar ...B. If the shoe fits

בקשר ל-Been There, Done That

לסרט קוראים Groundhog Day ואכן הפרק משתמש בהרבה אלמנטים ממנו (כמו ההבנה של זינה שיש לה את כל הזמן שבעולם ללמוד כל מה שתצטרך). בקשר לשם הפרק, הביטוי "been there done that" הוא ביטוי שמראה שעמום ממשהו שכביכול אמור להיות מלהיב. כמו שמישהו שואל אם כבר עשית באנג´י ואתה אומר "בטח. מיליון פעמים."

למעלה