שינויים, התפתחות, התבגרות ועוד

• פותח הנושא sh53
  • פורסם בתאריך

sh53

New member
שינויים, התפתחות, התבגרות ועוד

כשאתם מסתכלים על חייכם במשך השנה האחרונה - איזה שינוי חוללתם בחייכם, אתם מרוצים ממנו והוא מעלה אצלכם חיוך? איזה אתגר הצבתם לעצמכם והצלחתם בו? מה התוכניות שלכם לעתיד הקרוב/הרחוק? אפשר לספר משהו אחד, שניים, שלושה, ארבעה - לא להיסחף
סתם סתם איזו רעה אני, שפכו מהלב ותתחילו לחייך וכמה שיותר
אז אני אתחיל במשהו מאוד אישי, קצת עם פן כואב, להגיע לנקודה הזאת לקח לי המון זמן, כי הרגש התנגש אצלי עם השכל וזה ממש כואב. מכירים את האנשים האלה שמספרים לכם אמא שלי עשתה לי ככה וככה וחיוך נסוך על פניהם? אמא שלי הלכה איתי לכאן וטיילנווווווווווו, קניתי לאמא שלי מתנה והיא אמרה תודה וחיבקה אותי ועוד כהנה וכהנה סיפורים על אמא שזה לא רק סיפורים של אגדות ופייות, אלא זה קורה במציאות, אצל אחרים כמובן (פעם אם הייתי צריכה לכתוב את ההודעה הזאת, הייתי שמה פה אולי פרצוף עצוב, עקום או אני לא יודעת מה, היום אני לא שמה שום פרצוף - זו עובדה, אני לא יכולה להתווכח איתה, השלמתי עם המצב, אין לי כח לשנות את זה ואני גם לא רואה טעם כל כך). אז אמא שלי - יש לה את הדברים הטובים שלה, המון דברים טובים, אבל יש דברים שאני כל כך זקוקה להם ממנה כאמא ואין לה את זה (אינטלגנציה רגשית), בהתחלה הייתי מדברת, מדברת ומדברת, עוזר ליום, עוזר ליומיים ועולם נוהג כמנהגו וביום השלישי כאילו לא דיברתי. יש לי עוד המון לכתוב, אבל מצד שני אין לי חשק לכתוב כי זה עושה לי רע, מצד אחד רוצה למחוק את ההודעה, אך מצד שני חושבת אולי בהמשך כשאקרא אתכם יהיה לי חשק לכתוב עוד, אז בינתיים אני שולחת לכם את ההודעה ככה, לא עוברת עליה, לא עושה הגהה, לא מוסיפה ולא משנה, אולי בהמשך. רק לסיום אומר (בהקשר להודעה) שהשלמתי עם זה וזה מה שעושה לי טוב, לא להלחם עוד ולא לקוות (אשליות) שזה ישתנה. אז איזה שינוי לטובה חל אצלכם בשנה האחרונה? בעקבות מה התחולל אצלכם השינוי? כלומר מה גרם לשינוי אצלכם?

יוווו

וכמה זמן ואנרגיה את מרוויחה מזה ששחררת את הצורך לשנות את אמא כדי שתתאים לצרכיך - הא? כל הכבוד לך

sh53

New member
כן ../images/Emo13.gif

גם אצלי יש תהליך של התנתקות
האמת היא שאם לא היתה לי את אחותי שבאותה סירה יחד איתי (צרת רבים נחמת שוטים? לא נראה לי שזה נכון במקרה הזה), ואם לא היה לי את החבר התומך שלי שהוא באמת חבר במובן של חבר בלב ובנפש שאני יכולה לספר לו הכל - אבל ממש הכל. בהתחלה הוא נדהם ממה שהייתי מספרת לו ובהתחלה די חששתי לספר לו למרות שרציתי לשפוך כי פחדתי שהוא כבר יחשוב שאני ממציאה לו סיפורי בדיה, כי כשהיא היתה פוגשת אותו היא היתה מקסימה ומדהימה, לפחות כך היתה מציגה את עצמה כדי לעשות רושם, אבל היום הוא כבר לא מתפלא על שום דבר - חלק מזה בעקבות פגישה שביטלתי איתו כדי להיות עם גיסתי שבכתה בגללה (עוד סיפור מתוך רבים) והתקשרתי אליו לקבל תמיכה והוא שמע אותה בוכה ברקע. קראתי ספר מדהים - יהלומי שנחאי - ואני ממליצה עליו בחום.

SaintJohn

New member
שנה של כשלונות

את השנה הזאת אני מסכם כגרועה מאוד בשבילי מהרבה בחינות, תרתי-משמע. הכשלונות היותר שטחיים (לימודים) הביאו איתם ירידה עצומה בביטחון העצמי שלי, באופטימיות שלי, ויותר מהכל - באיך אני הולך לכוון את החיים שלי, ולאיזה כיוון. בשלב הזה אני די נמצא בתחתית של השנה הזאת, כי יותר גרוע אני לא יכול להגיע מבחינת מה ש"הצלחתי" לאבד השנה. מכאן זה יכול רק להשתפר (זה אמור לגרום לי להרגיש טוב?). היו לי גם כשלונות אחרים בתחומים אחרים בחיים שלי, אבל זה לא ממש משהו שאני רוצה לדבר עליו. אחד החיוכים האמיתיים היחידים שהיו לי השנה היו ביום ההולדת שלי, כשאז קיבלתי מתנה די מרגשת. שינוי לטובה שחל אצלי השנה? אני די שובר פה את הראש לחשוב איזה דבר טוב קרה לי השנה, ואני מניח שהשנה הזאת שבה גרתי לראשונה מחוץ לבית, העלתה לי את הביטחון העצמי לגבי היכולת שלי להסתדר לבד, בלי תמיכה כלשהיא מההורים.

sh53

New member
../images/Emo24.gif

בקשר ללימודים - מה התוכניות שלך לעתיד בענין זה? מתכוון לחזור ולנסות שוב או ויתרת על זה? בקשר למתנה שקיבלת ליום הולדת ומעלה אצלך חיוכים - יש אפשרות שתשים אותה במקום בולט בבית, שכל פעם תראה אותה והיא תעשה לך הרגשה טובה? מעין שטיפת מוח קטנה להעלות חיוך אצלנו? בקשר למגורים לבד - אני כל כך גאה בך ואני מבינה את כל הפחדים וההססנות שכרוכים בכך

SaintJohn

New member
תודה../images/Emo140.gif

בקשר ללימודים - זאת אחת הדילמות הקשות ביותר שאני זוכר שהיו לי, אם לא הקשה מכולן. הייתי די בטוח שהצלחתי לבחור בדרך מסויימת, ובמהלך השנה הזאת התבדיתי. אני רוצה לנסות משהו אחר, אבל אין לי ולו שמץ דל של כיוון, וזה מאוד מתכסל ומייאש, בלשון המעטה. אני רק יודע שאני לא רוצה שהחוויות הקשות של השנה האחרונה יחזרו על עצמן, כי מעבר לזה שאלו היו חוויות קשות עבורי, הן גם גורמות לי להרגיש מאוד רע לגבי עצמי, וזוהי כנראה אחת הסיבות שמאוד קשה לי כרגע להגיע להחלטה לגבי העתיד שלי, הרחוק והקרוב כאחד. לגבי המתנה - אין לי אפשרות לעשות דבר כזה, כי המתנה הזו היא לא דבר מוחשי. היא תלויה אצלי בזיכרון, שמורה טוב-טוב, ואני שולף אותה כדי להיזכר בה בהנאה רבה בכל פעם שאני רוצה, בכל מקום ובכל מצב בו אני נמצא, רע ככל שיהיה

sh53

New member
שוב פעם אני ../images/Emo13.gif

בקשר ללימודים - אולי שווה להשקיע באיש מקצוע או במבחן שיעזור לך להבין במה אתה הכי טוב? פעם (לא יודעת אם גם היום) היו עושים מבחנים לתלמידים כדי להבין לאיזו מגמה הם הכי מתאימים - עיונית או מקצועית, אולי יש משהו כזה גם למבוגרים? בקשר למתנה - אולי שווה ללכת ולצלם את המקום שזה קרה בו? להפוך את זה למשהו מוחשי? או לשבת ולצייר לך את מה שקרה כדי להפוך את זה למשהו מוחשי, לא צריך להיות צייר גדול, העיקר שאתה תדע מה זה והעיקר שזה ייעשה לך טוב

SaintJohn

New member
חשבתי על זה

סוג של ייעוץ שכזה זה משהו שאני באמת שוקל ללכת אליו. אני דווקא לא חושב שאני צריך להפוך את חוויית יום-ההולדת שלי למשהו מוחשי, כי היא עושה לי המון טוב על הלב בתור זכרון בלבד. אבל אהבתי את הרעיון, אולי אני יוכל לעשות משהו כזה עם דברים אחרים

De-Panther

New member
זה מוזר מה שכתבת...|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

בקשר לאמא שלך לא ידעתי שזה דברים שיכולים להציק כל כך אני למשל לא מדבר הרבה עם אמא שלי... גם כשאני איתה... אין לנו ממש הרבה נושאים לשיחה... וכל הכבוד שהבנת שזה לא יעזור והשלמת עם המצב
אחרי הרבה ניסיונות חבל לשבור ככה את הראש... ועכשיו בקשר לשאלות שלך: "איזה שינוי חוללתם בחייכם, אתם מרוצים ממנו והוא מעלה אצלכם חיוך? איזה אתגר הצבתם לעצמכם והצלחתם בו? מה התוכניות שלכם לעתיד הקרוב/הרחוק?" בשנה האחרונה אני לא רואה הרבה שינויים... אני כרגיל עושה מה שעושה לי טוב
אם זה כלמיני פרוייקטים בתפוז או באתר שלי... אני לא חושב שהצבתי לעצמי איזשהו אתגר כלשהו... אני תמיד מתכנן לעשות כלמיני דברים... אבל לא בתור אתגר שצריך לעבור תוכניות לעתיד הקרוב\רחוק: לפני הצבא אני רוצה לעשות כמה 2 דברים גדולים בתפוז אחד זה פרוייקט שיהיה בין כל פורומי המנגה והאנימה אחר זו התוכנית "ZooZ בתפוז" שלצערי מתעקבת קצת בשבוע האחרון בחיים האישיים... אני מקווה למצוא מישהי שאני באמת ארצה אותה ושגם היא אותי... קצת חסר לי עניין האהבה
תוכניות לעתיד הרחוק זה הצבא... אין לי עדיין תכנונים לגבי זה

sh53

New member
תודה על התשובה

בקשר לאהבה - אתה עושה משהו בנדון? אם אתה רואה מישהי שמוצאת חן בעיניך, אתה מנסה להתקרב אליה או מתחיל איתה?

De-Panther

New member
כן אני רק שוכח לקחת|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

מהן מספרי טלפון ואז זה מסתבך

sh53

New member
אמנם הוצאת לשון, אבל אני שואלת

האם אתה "בלי כוונה" לא לוקח מספר טלפון מהן? בגלל שאתה פוחד לשאול אותה אם היא מעוניינת לשמור על קשר ואז לשמוע את המילה "לא"?

De-Panther

New member
אני לא פוחד משטויות|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

כאלה אני פשוט שוכח לשאול גם סתם אנשים שמתקשרים ממספר חסוי ורוצים שאני אחזור אליהם מתישהו אני שוכח לבקש מספר זה קורה לי הרבה
אני גם שוכח כינויים של אנשים שפגשתי במציאות ועוד כלמיני דברים כאלה... זה לא חדש

noosh

New member
זו שאלה טובה

והאמת שהייתי מנסה לחפש תשובות, בגלל היומולדת והשנה בצבא שיש לי היום (מחר, אבל זה כמעט היום), וכל הסגירות-מעגלת האלה. אבל האמת? פשוט אין לי כוח. אין לי כוח לשבת ולחשוב ולנתח ולהבין מה עבר עלי ואיך התמודדתי ומה למדתי ומה השתנה ומה לא השתנה וכל זה. אין לי כוח, זה יותר מדי לנבור ואין לי כוח נפשי לעשות את כל זה. שנה קשה, שונה לחלוטין ממה שהכרתי. שינויים היו מהות השנה הזאת - הגיוס המוקדם, הזריקה למים, הקורס, העובדה שלמדתי כ"כ הרבה בכ"כ מעט זמן, התפקיד, האנשים, להתרגל לחיים חצויים - חברים מהצבא וחברים מהאזרחות, לדעת לשלב בין החיים פה לחיים שם... ובכלל. עברתי שינויים בתפיסה, באופי, למדתי להיות סבלנית יותר, להבליג, להתאפק, לחשוב יותר יצירתי, לחשוב קדימה, להאמין קצת יותר.. ומצד שני, גם לא הרגשתי יציבות נפשית, היו הרבה רגעי משבר, ואני עדיין לא חושבת שתפסתי לגמרי את השינויים. מצד שני - למדתי להמשיך הלאה. לא לשקוע בעבר. בהתחלה חייתי בתוך הזכרונות מכיתה י"ב והשנים שעברו, עד שהגעתי למסקנה שזה מכביד עליי ומעכב אותי מלהפתח. ואני חושבת שעל זה אני הכי גאה בעצמי - שהצלחתי להמשיך הלאה, לא לשכוח - אבל לא לנבור ולחיות בתוך זה. פשוט להמשיך הלאה עם החיים שלי ולהרשות לעצמי ליצור זכרונות חדשים. פשוט לקח לי המון זמן להתנתק מהבי"ס ולהבין שזה נגמר, שזה מאחוריי וזה לא יחזור. הכי חבל לי שהפסקתי לצייר, זה ממש חסר לי. גם קצת הפסקתי לכתוב, אני בתקופת יובש יצירתית, אפשר לומר. אני הכי שמחה שהתחלתי לרקוד. אני מאוהבת במחול כבר די הרבה שנים, ואף פעם לא העזתי לרקוד, עד לפני כמה חודשים. וזה הכי כיף והכי משחרר בעולם.

sh53

New member
כתבת בהתחלה שאין לך כח לחפש תשובות

וכשהמשכתי לקרוא את ההודעה שלך ראיתי כמה דברים טובים שעברת במשך השנה, חלק היו לך קשים, חלק נאלצת לעבור אותם בעל כורחך, על חלק מהדברים את מתחרטת שלא עשית ולא מימשת או שקרה מה שקרה - אם תקראי את ההודעה פעם שניה, את רואה את מה שאני רואה? לא הכל שחור, יש גם ורוד, קצת אפור אולי לסמל משהו באמצע ואולי לסמל קצת דברים לסדר בחיים ושאיפות.

noosh

New member
אני יודעת שיש גם ורוד

אני לא חושבת שהכל שחור או אפור
אני גם מחייכת ויודעת להנות. פשוט בגדול, הייתה לי שנה קשה, והיא גרמה לי לשינויים משמעותיים (פחות באופי, יותר במחשבה), שאינ לאו דווקא אוהבת, או שלאו דווקא כתבתי פה.

Dizen

New member
זה גרם לי לחשוב ../images/Emo9.gif

כל כך מוזר- כמעט כל השינויים הגדולים בחיים שלי קרו בשנה (וחצי) האחרונות. והיו כל כך הרבה שינויים...
"איזה שינוי חוללתם בחייכם, אתם מרוצים ממנו והוא מעלה אצלכם חיוך? איזה אתגר הצבתם לעצמכם והצלחתם בו? מה התוכניות שלכם לעתיד הקרוב/הרחוק?" הצבא נכנס אצלי לכל הקטגוריות הנ"ל. הגיוס היה השאיפה המרכזית שלי בשנתיים האחרונות, והצלחתי להשיג את זה. גם השאיפה הבאה שלי (כמששיגים את המטרה, פשוט מציבים לעצמך אחת חדשה...) קשורה לצבא. אני מרשה לעצמי להיות גאה שהצלחתי להביא את עצמי למצב בו אני קמה בבוקר ויודעת שאני הולכת למקום שטוב לי בו. שהצלחתי להשיג בדיוק את מה שאני רוצה. ואני מרשה את זה לעצמי כי זה באמת משהו שעבדתי בשבילו והצלחתי להשיג- זה לא סתם "קרה"... [כן, ההישג הראשון שלי שבאמת התאמצתי בשבילו
] גם הכניסה לניהול הייתה שינוי משמעותי בחיים שלי. מכל כך הרבה בחינות... בהחלט משהו שמעלה חיוך. זה בהחלט אחד הדברים הטובים שקרו לי- למרות שאני קצת מסתייגת מהאמירה הזאת. זה הביא אותי גם למצבים לא כל כך חיוביים... אי אפשר לשכוח- המצב הבריאותי... כבר זיינתי את השכל על זה מספיק. די
ומה עכשיו
עכשיו צבא
קצונה
עבודה בנספחות
לימודים
זאת התוכנית בכלליות. וחוץ מזה נשאר להתגבר רק על עוד דבר אחד... הדבר היחיד שעוצר אותי... הדבר היחיד שאין לי בטחון מלא שאצליח להשיג
~הקלה~

sh53

New member
בקשר לבטחון -אני חושבת שתשיגי את זה

אולי ייקח עוד יום, עוד יומיים ואולי יותר - אבל לאט לאט את תשיגי את זה, אולי את זקוקה ליותר זמן, אבל אל תניחי לעצמך ואל תרפי

Dizen

New member
לא התכוונתי שאין לי ביטחון ../images/Emo163.gif

כלומר, באמת אין לי הרבה ממנו, אבל לא זאת הבעיה. בכל הדברים [ה"אתגרים"] האחרים בחיים שלי- אני די בטוחה שאצליח להשיג אותם. אולי זה יקח זמן והרבה מאמצים, אבל אני אצליח בסוף. ואם לא אשיג בדיוק את מה שכתוב שם, זה יהיה בגלל שהמטרות שלי השתנו ולא בגלל תבוסה או כישלון. אבל הדבר האחרון... שאני לא רוצה [יכולה?] לפרט עליו כאן...
אני לא בטוחה כל כך שאצליח להתגבר עליו
סורי על המגילות
ותודה

אצלי הכל בסדר... (סיכום שנתי)

איזה שינוי חוללתם בחייכם, אתם מרוצים ממנו והוא מעלה אצלכם חיוך? אני בן מזל מאזניים מושלם. טיפוס שלמרות היותו לא מאוזן, הוא גם לא טיפוס של שינויים. אני מאוד מקובע במחשבותיי ובמעשיי. למרות זאת, בחודשים האחרונים עברתי משהו. למדתי שמוטב להיות לבד. למדתי שלפעמים כדאי "לחתוך את הרגל בכדי לשמור על שלמות הגוף". שמוטב לאבד חברים מסוימים שגורמים לי להרגיש רע (בין אם מדובר בקשר רומנטי ובין אם מדובר בקשר ידידות) - מאשר להישאר איתם ולסבול. סביר להניח שגם למדתי, בסדנה של "מהות החיים" בה אני משתתף עד לעצם היום הזה, כיצד לקחת דברים בקלות. איזה אתגר הצבתם לעצמכם והצלחתם בו? החיים שלי מבוססים על אתגרים קטנים והצלחות קטנות. מציאת אהבה זה אתגר שעמדתי בו יפה בחודשים דצמבר עד אפריל. השקעה באהבה, דבר שלא חשבתי שאני אעמוד בו, הייתה גם כן מנת חלקי בתקופה ההיא. העקשנות שלי וה"סיעתא דשמיא" עזרו לי בעוד כל מיני דברים בשנה שהייתה. בשורה התחתונה, כל ההישגים שלי הם תוצר של הגורל ושל היחס שלי אליו. "ה' נתן, ה' לקח, יהי שם ה' מבורך" ו- "גם זו לטובה" הם שני המוטואים הגדולים ביותר שלי. מה התוכניות שלכם לעתיד הקרוב/הרחוק? הקרוב-מאוד = להשתלט על ניהול הפורום הזה. הקרוב = להתגייס לשירות באחד מארבעה תפקידים צבאיים שמושכים אותי מאוד. למצוא עוד אהבה, אני זקוק לה. אבל שתהיה אהבה בריאה. ובעיקר - לגרום לאנשים להיות מאושרים. הרחוק = לשרת את מדינתי ב- 100% בשלוש השנים הקרובות. לדעת שאם אני משרת את המדינה, אני לא מקטר ולא מתלונן. עושה הכל באהבה, כי המדינה עשתה בשבילי הרבה. הרחוק-מאוד= לעסוק עוד קצת (וכמה שפחות) בתקשורת, ללמוד באוניברסיטה ולייצג את המדינה שלי בנאמנה. בשאיפה, כמובן.

למעלה