את יכולה לשנות בשנתיים האלה
אולי לא הרבה, אולי קצת, אולי מעט - אבל לפחות לנסות, גם הנסיון עצמו ייתן לך משהו, יתן לך נסיון בלעמוד על שלך, להביע את דעתך ואף תעבירי מסר לסביבה שאת לא סחבה שאפשר לדרוך עליה. אני חושבת שהמקור לחוסר שמחת החיים זה היחס של הסביבה אלייך ומה שיחזיר את שמחת החיים זה מה שמונע את זה - כלומר את צריכה לעבוד על היחס של הסביבה אלייך, לא אומרת שיהיה קל, לא אומרת שבטוח שזה יישא פרי (יש אנשים שלא מוכנים להשתנות, להתפשר, לקבל גישות שונות משלהם), אבל מבחינתך יחול שינוי - את תדעי ותלמדי פחות לקחת ללב ולהיפגע מאנשים שלא באים לקראתך. סליחה שאני קרה ואני קוראת להם אנשים כשבעצם מדובר במשפחה, אבל גם אני באותו מצב ואני מדברת עלייך כאילו אני מדברת עליי - ככה אני התמודדתי עם המצב. את אמא שלי אני לא יכולה לשנות, מה גם שהיא לא רוצה להשתנות, היא לא מוכנה לבוא לקראת או להשתנות - אז מה שנותר לי (אצלי) לעשות זה לשנות את הגישה אצלי - לייחס חשיבות רבה יותר ולשים במקום I את מי שנותן לי יחס כמו שמגיע לי וכמו שאני רוצה ואנשים מאוד מקסימים ונחמדים תפסו את המקום הזה, הם לא מהמשפחה הקרובה שלי, אבל הם המשפחה שלי ובלי מרכאות ואני אוהבת אותם מאוד כי הם נותנים לי המון כוחות - ויי נסחפתי ועברתי לספר אליי, לוקחת לך את הבמה, אבל אני מקווה שזה יעזור לך להבין מה כן אפשר לעשות במצב כזה, איך הופכים את הרע לטוב (עד כמה שאפשר) ולהפיק ממה שיש את המירב.