שינוי מועד טיסה - עולה כמו כרטיס חדש. מה עושים?

תומאס

New member
שינוי מועד טיסה - עולה כמו כרטיס חדש. מה עושים?

הזמנתי לפני 3 חודשים באתר אינטרנט (ישראלי) של טיסות,
כרטיס טיסה לחודש מרץ בעלות של כמעט $900
לצערי אני נאלץ לדחות את הטיסה לחודש יוני.
עבור השינוי הם מבקשים $800 (כמעט מחיר הטיסה).
עבור ביטול הכרטיס הם מבקשים $400
1. זה הגיוני?
2. יש טעם לנסות לפנות ישירות לחברת התעופה?

YosMan1

New member
זה לא שאלה של הגיוני, זו שאלה של מה היו תנאי הכרטיס תנאי ה

הביטול ותנאי השינוי.
יכול להיות מאד שכרטיס לחודש יוני הרבה יותר יקר מאשר הכרטיס לחודש מרץ וה חלק מהעלות.
לך ותקרא באימיילים שקיבלת מה תנאי השינוי והביטול וככה תדע.
אפשר לברר גם בחברת התעופה לא יזיק.

תומאס

New member
כרטיס ליוני עולה כמו דמי השינוי שמבקשים ממני. בדקתי היום.

כשרכשתי את הכרטיס (פעם ראשונה שאני רוכש כרטיס טיסה באינטרנט - אני טס לעיתים מאוד רחוקות) בחרתי בכוונה לא כרטיס מהזולים ביותר, אבל גם לא מהיקרים ביותר - משהו באמצע.
חיפשתי בזמן הרכישה פרטים כמו איזה מושב בטיסה, דמי ביטול, וכו' - ולא נתקלתי בפרטים האלה. בכל שלב בהזמנה חשבתי שאולי הפרטים יופיעו בשלב הבא - אבל לא ראיתי. אולי זה היה באותיות קטנות בצד ופספסתי את זה.
אני אבדוק באמת אם במיילים ששלחו לי יש מידע כזה, וגם בחברת התעופה.
תודה על העזרה.

YosMan1

New member
אתרי האינטרנט מאד משתדלים להסתיר את התנאים של השינויים

והביטולים, את הקנסות והעלויות הנוספות.
בגלל זה אני משתדל להזמין כרטיסי טיסה רק באתר של חברות התעופה.
מחפש מחירי טיסות באתרים הגדולים של החיפוש ואחר כך הולך ומזמין באתר חברת התעופה עצמה, שם בדרך כלל יותר קל לראות את כל העיזים.
בכל מקרה אם עד השלב של הכרטיס אשראי עדיין לא ראיתי את התנאי ביטול/שינוי אז אני פשוט מפסיק את ההזמנה ולא מסיים אותה.
&nbsp
&nbsp

תומאס

New member
תודה על העצה! בינתיים ראיתי במייל את

בדמי הביטול או השינוי - אבל זה לא עוזר הרבה. כתוב שהמחיר נתון לשיקול חברת התעופה ומשתנה בהתאם לתנאים שונים.
ככה שגם אם הייתי מוצא את זה לפני רכישת הכרטיס, זה לא היה עוזר לי הרבה.
בינתיים מצאו לי ב ״אליס״ שינוי לתאריך שעולה ״רק״ כמעט $400 שזה המון אבל זה עדיין חצי מחיר מההצעה הקודמת (שינוי ליום אחר באותו שבוע).
אז בחרתי באופציה הזאת.
את הלקח שלי למדתי. הבנתי שיש ביטוח מיוחד שאפשר לרכוש שמחזיר את הכסף בכל מקרה של ביטול או שינוי טיסה. אז זה מה שאני אעשה בפעם הבאה.

לאונידס

Active member
לפי התיאור שלך עלות השינוי מורכבת משני תעריפים

עלות המעבר מכרטיס זול שקנית למרץ לכרטיס יקר יותר ביוני,
והעלות של עצם השינוי.
&nbsp
בשינוי הראשון שהציעו לך הכרטיס החליפי ביוני היה מאוד יקר, לכן רצו תוספת של 800$, בשינוי השני הציעו לך כרטיס זול ב 400$ ולכן ביקשו רק 400$.
&nbsp
עדיין לא ברור כמה עולה השינוי בעצמו, יכול להיות ש 100$ ויכול להיות ש 300$.
&nbsp
נכון, יש ביטוח שעלות הפרמיה שלו היא בערך 10% מהסכום שאתה מבטח (לא זוכר סכום מדוייק) ומחזירים לך 80% מהסכום שביטחת.
הביטוח היה עולה לך ~50$ ובמקרה שהיית מבטל היית מקבל בחזרה 400$, זאת אומרת שהיית בעצם מקבל בחזרה מהביטוח נטו 350$.
&nbsp
בקיצור
עם הביטוח היו לך 850$ לרכוש כרטיס טיסה חלופי, 350$ מהביטוח ו 500$ בחזרה מחברת התעופה, כל דולר מעל ה 850 אתה צריך לשלם מכיסך.
בלי הביטוח היו לך 500$ לרכוש כרטיס טיסה חלופי, כל דולר מעל ה 500 על חשבונך.
כך ש
א. הביטוח לא היה נותן לך כרטיס חלופי על חשבונו, כל ההבדל הוא 350$.
ב. אם לא היית צריך לשנות או לבטל וקנית ביטוח הפסדת 50$.
ג. הביטוח הזה לא מחזיר כסף בכל מקרה, למשל אם חברת התעופה היתה פושטת רגל, היתה שביתה, הטיסה מתבטלת בגלל מזג אוויר או גראד מעזה הביטוח לא מכסה כלום. הביטוח מכסה רק ביטולים בגלל יוזמה שלך וגם אז יש מגבלות ולא כל מקרה מכוסה.
&nbsp
לכן לא תמיד כדאי לרכוש את הביטוח הזה, אתה צריך להעריך מראש מה הסיכוי שתצטרך/תרצה לשנות/לבטל את הטיסה ואז לערוך חישובים בהתאם.

תומאס

New member
תודה רבה על התשובה המעמיקה. אני רק אתקן טעות קטנה שלך

הכרטיס שקניתי לחודש מרץ - כמעט זהה במחיר לאותו כרטיס של חודש יוני (גם לי זה נראה מפתיע כי הייתי מנחש שבחורף טיסה לישראל הרבה יותר זולה מאשר בקיץ).
כשביקשתי לשנות לתאריך ספציפי בחודש יוני (יום חמישי בשבוע), ואמרו לי שהשינוי יעלה 800 דולר שזה בעצם כמו לקנות כרטיס חדש, ביקשתי שיבדקו את המחיר בימים של אותו שבוע (ימים ראשון עד רביעי) ואז התברר ביום רביעי המחיר יורד בחצי. למה? אני לא יודע. וכמובן שקפצתי על "המציאה".
אם לא היה המחיר הזה, אז זה מצחיק אבל כלכלית היה לי כדאי לבטל את הכרטיס, לקבל החזר של 400 דולר ולרכוש כרטיס חדש ב 800 דולר - שזה עדיין יותר זול מלשלם על כרטיס 800 דולר + 800 דולר על שינוי מועד.
לגבי הביטוח - הבנתי שיש ביטוח מיוחד (בניגוד לביטוח הרגיל שמכסה מקרה שבו הנוסע מבטל בגלל מקרה רפואי) שבו אתה לא צריך סיבה מיוחדת. אם אתה לא טס אז אתה מקבל את ההחזר הכספי של הטיסה. ולא משנה הסיבה למה אתה מבטל את הטיסה. לפחות זה מה שהבנתי.
ואם זה נכון אז זה נראה לי כדאי כי כשמזמינים טיסה לעוד מספר שבועות או חודשים - קשה לדעת מה יהיה עד אז. יש הרבה דברים שיכולים להשתבש....
אבל זאת כמובן רק דעתי, ושכל אחד יעשה את השיקול שלו כמובן.

YosMan1

New member
רק שים לב שכמו שלאונידס הסביר, גם בביטוח המיוחד יש מגבלות

ויש השתתפות עצמית, וצריך לעשות חישוב מדויק כדי לראות אם זה כדאי.

תומאס

New member
השאלה אם אנחנו מדברים על אותו ביטוח. אני בכוונה לא כותב את

השם שלו כדי שלא יחשבו שאני עושה פרסומת או משהו.
השתתפות עצמית זה בסדר.
אבל אם יש מגבלות - אז מה מייחד אותו מביטוח "רגיל"?

לאונידס

Active member
בגדול, לכלל האנשים לא כדאי לעשות ביטוח

חברת הביטוח חייבות לקבל הרבה יותר כסף מאשר הן משלמות, אחרת הן לא היו קימות.
משמע בגדול רוב האנשים שעושים ביטוח מפסידים.
&nbsp
יכול להיות שיש לך מקרה ספציפי בו אתה יודע שיש סיכוי גבוה שאתה תשנה או תבטל את הנסיעה ולכן להערכתך הביטוח כדאי, אבל בגדול לא כדאי לבטח.
&nbsp
אני ניתחתי איך קורה פתאום שהמחיר יורד ביוני למחצית, הניתוח היה עם נתוני חסר שגם עכשיו לא נתת אותם. אני לא יכול לומר שבוודאות הניתוח שלי נכון או לא נכון.
&nbsp
ההבנה שלך לגבי הביטוח הנוסף לדעתי לא מדוייקת, ממליץ לך לקרוא עוד פעם את תנאי הפוליסה.
&nbsp

תומאס

New member
אני לא אמרתי שלרוב האנשים כדאי. אני אמרתי רק לגבי עצמי.

ברור שחברות הביטוח בונות על זה שרוב האנשים לא מממשים את הביטוח.
ובכל זאת רובנו מבטחים את הבית ואת הרכב ועוד דברים.
אבל כשאני מסתכל על המקרה הספציפי שלי, שכרטיס טיסה עלה לי 800 דולר ואז ביקשו ממני עוד 800 דולר רק על שינוי מועד טיסה - זה יוצא מחיר הזוי!
וגם ככה שילמתי בסוף 400 דולר תוספת בשביל השינוי מועד. שגם זה מחיר מטורף.
אז בשבילי, אם הייתי יודע שיש ביטוח כזה - הייתי רוכש אותו.
בזמן הזמנת הכרטיס, הנחתי שדמי ביטול או שינוי מועד יעלו 100-200 דולר.
לא חשבתי שזה יכול להגיע למחירים כאלה.
לגבי הכרטיס טיסה של יוני שבסוף שיניתי- אני יכול להגיד לך שזה אותה חברת תעופה, אותו זמן טיסה, אותו זמן המתנה בנחיתת ביניים. אין לי הסבר למה זה חצי מחיר מכל יום אחר באותו שבוע.

YosMan1

New member
ימיש שלישי/רביעי כמעט תמיד יותר זולים ויש גם חג שבועות ביוני

תומאס

New member
לגבי הימים של השבוע - זה באמת יותר הגיוני. לא חשבתי על זה

שההפרש יהיה עד כדי כך משמעותי.
לגבי החג - אני בספק כי מדובר בטיסה לישראל ולא מישראל, ושבועות זה לא ראש השנה או פסח שאלפי יהודים באים אולי לישראל לחופש או לחגוג עם המשפחה.
אבל אולי אני טועה. אני באמת לא מבין בזה כל כך.

RonspotNL

New member
בדיוק

בעיקר אם גם החזרה בימים האלה אבל צריך לבדוק טוב מראש

moco10

New member
יש הבדל מהותי בין ביטוח, למשל, של בית, לביטוח של 800 דולר

ההבדל הוא בגודל הנזק האפשרי יחסית להון שלך.
ברור שבתוחלת חברת הביטוח מרוויחה והמבוטח מפסיד, אז למה בכל זאת הגיוני לבטח נזקים גדולים? כי התוחלת היא לא המדד הרלוונטי היחיד לגבי המבוטח אלא גם סטיית התקן שהיא הסיכון. אם הנזק קורה דווקא לך, התוחלת לא משנה לך.
הנ"ל נכון כשהנזק גדול - נשרף לך הבית למשל.

לגבי נזק של 800 דולר זה לא רלוונטי. אתה כנראה תוכל לבלוע הפסד כזה, גם אם הוא לא נעים. במקום ביטוח אמיתי, קניית ה"ביטוח" הזה היא למעשה הימור, והימור כאשר הסיכויים הם שהבית (חברת הביטוח) זוכה.

תומאס

New member
תחשוב כמה שנים אדם משלם על ביטוח בית, שברוב המקרים לא קורה

כלום לבית. ועדיין אנשים עושים ביטוח (וגם בצדק לדעתי).
ברור שאני יכול לספוג נזק של 800 דולר. אבל כשכרטיס טיסה עולה 800 דולר ושינוי מועד טיסה גם עולה 800 דולר - זה תוספת תשלום של 100% - זה מה שמרגיז.
אין ספק בכלל שחברת הביטוח תמיד מרוויחה - אחרת היא לא הייתה מתקיימת.

moco10

New member
ברור, ואני מאחל לכולנו שכל חיינו רק נשלם על ביטוח

ואף פעם לא נצטרך לקבל חזרה.
אבל אתה מתעלם מההבדל המהותי בין ביטוח בית, למשל, לבין ביטוח של 800 דולר.
בעצם, אתה כתבת את זה בעצמך - הפסד של 800 דולר זה מרגיז.
לעומת זאת, שריפה או נזק של בית זה הרבה יותר ממרגיז - זה עלול להיות נזק כלכלי מאוד משמעותי לך. זה עלול לאלץ אותך לשנות תוכניות כלכליות ולפגוע באורח חייך.

אז ביטוח על הבית זה ביטוח אמיתי: אתה מפסיד בתוחלת (וחברת הביטוח מרוויחה) אבל אתה כן רכשת הגנה ממקרה נדיר אך קיצוני של מכה כלכלית קשה.

ב"ביטוח" של 800 דולר, "הגנת" על עצמך מהתרגזות. זה באמת שווה לך? הרי אתה מסכים שבתוחלת, כלומר בסבירות גבוהה, אתה פשוט מפסיד כסף.
פעולה שבה בסבירות גבוהה מפסידים כסף וגם בתוחלת מפסידים כסף, ורק לפעמים מרוויחים אך לא באמת מגינים על עצמנו מנזק חמור כמו בביטוח אמיתי היא בעצם כמו הימורים ברולטה (רק בלי השעשוע שבדבר).

תומאס

New member
יכול להיות שאם הייתי טס פעם בחודש או מזמין טיסה ברגע האחרון

אז הייתי באמת מוותר על זה, אבל אם אני טס פעם במיליון שנה, ואני מזמין כרטיס
טיסה מספר חודשים לפני המועד, ומדובר בכרטיס יקר של מאות דולרים, אז לדעתי, לי באופן אישי, שווה להוציא עוד קצת כסף על הביטוח.
אבל זה כבר באמת כל אחד והשיקולים שלו.

moco10

New member
אתה חושב בכיוון הנכון, אך מגיע, לדעתי, למסקנה שגויה

אתה צודק שטיסה בודדת נדירה או שמתקיימת או שמתבטלת , ואין מיצוע על גבי הרבה טיסות, והתוחלת היא קצת ערטילאית.
הטעות שלך היא שאתה מבודד את הטיסה משאר הדברים בחיים שאולי אפשר לבטח. כל מה שכתבתי נכון לכל ביטוח על סכום קטן בלי שום ייחוד לטיסות. אתה כן יכול למצע על מספר גדול של סיכונים קטנים שנתקלים בהם בחיים. אין משהו מיוחד בהחלטה דווקא על ביטוח ביטול טיסה.

כמו שענו לך פה, ראציונאלי זה לא, אבל פסיכולוגי זה כן.
אם המחשבה על אפשרות להפסד של 800 דולר כואבת לך יותר מההפסד הבטוח של דמי הפרמיה, אז תקל על הכאב ועשה את הביטוח.

למעלה