שינוי מועד טיסה - עולה כמו כרטיס חדש. מה עושים?

תומאס

New member
ממש ממש תודה על התשובה המורחבת! אולי זאת רק התחושה שלי אבל

אנחנו בתקופה שבה "כל העולם" טס. והייתי רוצה לחשוב שרכישת כרטיס טיסה תהיה יותר פשוטה ולא יותר מסובכת.
אז אולי תהליך הרכישה פשוט יותר בגלל שהכל זמין באינטרנט, ועדיין יש המון פרטים שצריך לשים אליהם לב.
למשל כשמשווים בין טיסות - משך זמן הטיסה, האם יש טיסת ביניים, זמן ההמתנה בין הטיסות, זמן המראה, זמן נחיתה, באיזה שדה תעופה ממריאים ונוחתים.
כל הפרמטרים האלה משפיעים על מחיר הטיסה.
ואז יש את הפרטים הטכניים: אם אפשר לבחור מושב, עלות דמי ביטול ודמי שינוי, גודל ומשקל מזוודה, תוספת מחיר לארוחה, וכו'.....
כל כך הרבה פרטים שצריך להתייחס אליהם.
חבל שאין אחידות בין חברות התעופה לפחות לגבי חלק מהפרמטרים.

moco10

New member
צריך להבדיל בין פשטות הרכישה לפשטות ההחלטה מה קונים

לרכוש כרטיס טיסה אומנם מאוד קל היום. נכנסים לאחד האתרים, כותבים מאיפה לאיפה ומתי, מקבלים ים של הצעות ומחירים. בוחרים, כרטיס אשראי , שני קליקים והכרטיס נרכש.
בעבר, לא רק שהיית צריך לדבר עם סוכן נסיעות, גם היה לא מעשי לראות את כל האפשרויות (בגלל שזה נעשה בדיבור מול בן אדם).

הסיבוך שאתה מציין זה פשוט המגוון הרחב של כרטיסי הטיסה שמוצעים למכירה.
זה לא שונה עקרונית מקניית כל מוצר בעל המון פרמטרים - למשל כל מוצר אלקטרוני מגיע בשלל מותגים, ובכל מותג שלל דגמים.

אם מגוון הבחירה הגדול שקיים הוא ברכה או קללה, זו שאלה מענינת: https://www.ted.com/talks/barry_schwartz_on_the_paradox_of_choice?language=en

תומאס

New member
אני מסכים עם רוב מה שכתבת.

נכון שיש פשטות רכישה, כמו שכתבת - כמה קליקים וזהו.
מצד שני - חבל שאין חוק או תקן אחיד לכל חברות התעופה, כך שפרמטרים מסויימים יהיו מובלטים וברורים (דמי ביטול / שינוי, גודל מזוודה, בחירת מושב, וכו').
לגבי ההחלטה מה לקנות - אתה צודק לגמרי. רק אחרי הניסיון שעברתי עכשיו, אני מבין שעדיף לא להיכנס לאינטרנט וללחוץ על כמה קליקים וזהו.
שחשוב ללמוד את הפרטים הקטנים.
אני חושב ש"נפלתי" בזה גם בגלל שאני כמעט ולא טס, וגם בגלל כל הכתבות בתוכניות כלכליות למינהן בטלויזיה על כך שמחירי הטיסות זולים בצורה מגוחכת, ברמה של כמה עשרות יורו, וזה נתן לי את התחושה שזה כמעט כמו לקנות כרטיס נסיעה ברכבת או משהו כזה.
ההפתעה הראשונה הייתה כשראיתי את מחירי הטיסה לפני שהזמנתי.
לא עשרות יורו ולא נעליים. החל מ 600 דולר ועד כמה אלפי דולרים לאותו יעד.
אולי עשרות יורו זה לקפריסין בחורף....

moco10

New member
לגבי המחירים, זה נכון שמחירים המאוד נמוכים שעושים כותרות

הם לרוב לא לאן שאתה צריך ולא מתי שאתה צריך.

מצד שני, העובדה היא שמחירי הטיסות הממוצעים ליעדים הנפוצים הם גם נמוכים משמעותית ממה שהיה בעבר .
אז זה לרוב לא כמה עשרות דולרים, אבל זה כן מאות דולרים בודדות (לאירופה) ופחות מאלף לארה"ב.

אם אתה בוחן עלות של נסיעה לחו"ל , אז חוץ מנסיעות מאוד קצרות של יום-יומיים בלבד, רכיב הטיסה הוא כבר מזמן לא הרכיב העיקרי, אלא הלינה והאוכל והבילויים.
זה הבדל משמעותי מבעבר.

הזכרת רכבת כהשוואה לכרטיס זול. במערב אירופה כרטיס רכבת יהיה הרבה פעמים יקר יותר מכרטיס טיסה בין אותם שני יעדים. זה די סביר כי הרכבת הרבה יותר נוחה (וגם מהירה בהרבה אם אתה בוחן את זמן הנסיעה הכולל, לא את המהירות הפיזית של כלי התחבורה).

תומאס

New member
גם הפעם אני ממש מסכים איתך.

הרבה פעמים מדברים בתקשורת על מחירי טיסות, ויש איזה בלוגרית שמראיינים אותה הרבה לטלויזיה כי היא טסה הרבה בטיסות זולות - וכל פעם זה מצחיק אותי מחדש כי לילה אחד במלון עולה כמו טיסה או הרבה יותר מטיסה, אז אפילו בנופש של שבוע, מרכיב הטיסה הופך להיות הרבה פחות משמעותי.
לגבי רכבת - ממש אתמול התברר לי שאוטובוס ורכבת וטיסה בין מונטריאול לטורונטו - עולים כמעט אותו דבר. הייתי בהלם. ואז גם אמרו לי שמקומיים מעדיפים רכבת כי זה חוסך את הטרטור של השדה תעופה.
רק הערה קטנה - במקרה הספציפי שלי שדיברתי עליו פה, כל נושא דמי שינוי הכרטיס הרגיז אותי כי זה המרכיב הכלכלי העיקרי (אפשר להגיד היחיד) בנסיעה.
אני מניח שאם התקציב לנסיעה היה כמה אלפי דולרים, ויש חריגה של עוד 800 דולר, אז אולי זה היה לי פחות משמעותי.

תומאס

New member
המון המון תודה על ההסבר ועל הדוגמאות ועל הסבלנות!!

אני תמיד שמח ללמוד מאחרים בדברים שאין לי ניסיון בהם.
זה יכול לחסוך טעויות וכאב ראש וגם כסף.

RonspotNL

New member
לידיעתך כחוק

ימי שלישי ורביעי לרוב זולים יותר משאר ימי השבוע...

למעלה