שיעור באחריות-זהירות ארוך!

עינבלית

New member
שיעור באחריות-זהירות ארוך!

שיעור באחריות על בריאות ילדתי הכל התחיל בסדרת לילות בהם הילדה (שנה ועשר) התעוררה בבכי ובקריאה נואשת לעזרה: "אמאאאאא" "אמאאאא"! בלילה השלישי שזה התרחש היא גם היתה חמה למגע. בדקנו עם מד החום הכי ידידותי שאנחנו מכירים- רבע שניה, באוזן שמאל, אלקטרוני. 38.9 זעקו הספרות לנגד עינינו הטרוטות. דיברתי איתה. ילדה שלי, אמרתי לה, יש לך חום. וזה מציק לך. אולי אתן לך אקמולי ותוכלי להוריד את החום ולחזור לישון? "לא." עונה הילדה חד משמעית. תחושת הבטן שלי- להקשיב לה. הילדה לא מוכנה להכניס לגוף מלמעלה. השיחה עם האיש ותחושת האחריות ההורית מאיימת עלי. הקול הרציונלי אומר- לתת לה נר, ככה לא תוכל להקיא. הקול שבבטן אומר- לא לעשות כלום. הרציונלי ניצח. נר, למורת רוחה. הקול שבבטן מרגיש רע מאוד, אני מרגישה כל כך לא קשובה לה. הרציונלי אומר- לא תמיד היא יודעת מה טוב לה, לפעמים את צריכה להיות אחראית ולדעת עבורה מה טוב לה. קול הבטן שלי שולל את הרציונלי אך הרציונלי ניצח. הילדה נרדמת ואני ממשיכה להתווכח ביני לבין עצמי עד ההתעוררות הבאה שלה-חצי שעה מאוחר יותר. החום לא ירד. מקלחת ואמבטיה הורידו ב0.2 את הטמפרטורה באוזן. נרדמה שוב ונמה עד הבוקר. שישי בבוקר, חום אבל לא נוראי. ממשיכים בשגרה הרגילה. בצהריים החום ממריא-39.8, כמעט 40 מעלות צלזיוס, באוזן. היא בוכה- "לנגב אוזן...לנגב אוזן" ותוחבת אצבע לתוך אוזנה השמאלית. חייבים רופא. חייבים. שישי בצהריים, רק הרופא שפגש אותה לפני שנה בפעם האחרונה (לפני שמצאנו את הרופא הנוכחי) פנוי. האיש מתקשר אליו, אחת בצהריים, הרופא מבטיח שיחכה לנו בקליניקה ואנחנו אורזים את הילדה (לא לפני שניסינו אמבט שלא עזר, והיא בלעה נורופן להורדת חום שאכן עזר לזמן מה) ותך 15 דקות אנחנו אצלו. "היא נראית לא כמנהגה" אומר הרופא ואני תוהה איך הוא יכול לדעת זאת על סמך מפגש של פעם בשנה. בודק, הגישה הכללית היא "לדבר מעליה" כאילו היא לא שם. דלקת באוזן שמאל, 10 ימים מוקסיפן, קובע הרופא. 5 ימים, אני מתמקחת. טוב, 7 ימים, מסכים הרופא להתפשר עימי. אולי אפשר לחכות עם זה, שואל האיש שלי. תחכו עד הערב, אם החום נשאר גבוה תתחילו. השעות נוקפות, הערב מגיע. נחכה למחר בערב, אני והאיש מחליטים. בינתיים מורידים את החום בניגוד לרצון ילדתנו. נורופן בכפית, הרבה אמבטיות. אחרי כל מנת נורופן החום יורד ואז חוזר, חוזר ובגדול. בערב אנחנו מתקשרים לבן זוגה של חברה, רופא משפחה בהתמחות. השיחה עימו הרגיעה אותי (תודה!). לפתע קול תחושת הבטן שלי קיבל את הכבוד הראוי לו- ננסה לא לתת לה תכשירים להורדת חום. לפני 41 מעלות- פשוט לא לגעת, לתת לחום את הכבוד שלו, לתת לגוף להשתמש בחום בכדי ללחום במחלה. כשאנו מורידים את החום, אנו מאיטים את קצב ההחלמה, כך הבנתי מהשיחה. ננסה גם לחכות עם האנטיביוטיקה- אם החום כבר ירד מעצמו- הדלקת בדרכה להחלמה. רק חשוב לעקוב אצל רופא ילדים, שיציץ אחת לכמה ימים לאוזן. שבת בלילה, החום עולה. "את רוצה תרופה?"- "לא!" עונה הילדה. הפעם אנחנו קשובים לה. 39.5 ופשוט מודדים. מבקשת לשתות מים, כמה לגימות, נרדמת. מתעוררת אחרי שעתיים בערך. מקטרת. באוזן כבר 38.8. יותר טוב. שותה עוד מים, נרדמת בחזרה. ככה כל הלילה- שותה קצת ונרדמת. ישנה עם האצבע תקועה באוזן. ראשון בבוקר. שלווה שכזו נוחתת עלי. הילדה עברה לילה בלי הורדת חום וקמה ללא חום. הגוף שלה הוריד והעלה חום במחזוריות, מחזוריות בה למדתי לא להתערב, להאמין לבתי ולקול הבטן שלי. שיחה עם חברתי, בת זוגו של הרופא- שולחת אותי לקרוא את הדף חום_גבוה באתר. "חום זה לא דבר שיש להיפטר ממנו. זהו מנגנון של הגוף שמסייע לניקוי הגוף מפסולת לא נחוצה, גם בהיבט הפיזי וגם בהיבטים הנרגשיים נפשיים. במידה ואת "נפטרת" מהחום באמצעים אלימים (כימיים), הניקוי יצטרך להתבצע דרך ערוץ אחר. היופי בחום הוא שהניקוי הזה יכול להתרחש מבלי שאנחנו אפילו נדע שהוא נחוץ. זאת החכמה של הגוף. לכן, אולי תנסי להתידד עם החום, לקבל אותו בברכה, להודות על המנגנון הנפלא הזה שמאפשר החום וחכי בסבלנות, בסוף הוא יורד והילד מחלים. (אורנה_שפרון‏) " "חום זה תהלך חשוב בהתפתחות המחלה והילד. הוא דורש שתהיי שם בערנות, גם אם אמצע הלילה... זה קשה אבל אפשרי. (נועה_ברקת‏)" "לא מטפלים, רק מחבקים הרבה (כשלילד יש חום הוא צריך... חום) (חבצלת)" "לסיום, עצת העצות: תקשיבי לעצמך, לאמהות יש אינטואיציה טובה לדעת אם משהו ממש לא בסדר (אמבט_ים‏)" אני קוראת ונפעמת! כמה חוכמה! קול הבטן שלי חוגג- הנה לך, הוא מרקד על שאריות הרציונל ההגיוני שלי. בפעם הבאה כשהילדה שוללת תרופה להורדת חום- תקשיבי לה! במהלך היום היא מוטרדת מהאוזן, אחרי הצהריים כבר מוטרדת מאוד. אבל החום כבר לא גבוה, והאנטיביוטיקה עדיין מוכנה במקרר, ואני עדיין מתלבטת. לתת-לא לתת- איך אחליט? יום שני בבוקר, ביקור אצל הרופא הידידותי. "יש דלקת באוזן, טוב שלא נתתם לה אנטיביוטיקה, הכי טוב שהדלקת תתרפא לבד", קובע הרופא הנחמד. יש לנו תור לממחה אף-אוזן-גרון, אני מספרת לרופא והוא מיד אומר- תבטלי, תבטלי, אף-אוזן הוא כירורג, הוא ירצה אנטיביוטיקה. תבטלי, בואי אלי למעקב כל יומיים השבוע. לא ביטלתי. דווקא הלכנו. הרציונל רצה. דלקת בשתי האזניים, קבע המומחה, יש לתת אנטי' במשך 5 ימים, פעם ביום. זינט. אבל כבר אין חום, אני מתפתלת. "עם אזניים לא משחקים" קובע המומחה. "איך מדדתם חום" מתעניין המומחה. "באוזן שמאל". אהה, אומר המומחה. הדלקת באוזן שמאל, הקריאה לא מהימנה. בדלקת האזור חם יותר מהסביבה. טוב, אמרנו. חוזרים הביתה. אפילו לא הלכנו לבית מרקחת. ממשיכים להתלבט ולא לתת לה אנטיביוטיקה. אהה! פתאום נופל האסימון, גלינג-גלונג הוא מצלצל כשאנחנו פתאום מבינים- מדדנו חום באוזן שמאל! כן, יש לנו מדד שהדלקת עוברת, נרפאת בכוח מערכת החיסון הטבעית של הילדה! החום ירד- הדלקת כבר לא חמה! יום חמישי, הילדה מתנהגת מלאה שמחה, רק כשהיא עייפה היא מגרדת בתוך האוזן. אין חום, יש הרבה שמחת חיים. יום שישי, יום הולדתי השלושים. הילדה מתנהגת כבריאה, שמחה, עליזה. אני מרגישה חגיגה אמיתית, חוגגת בשמחה גדולה. יום ראשון. בקבוק המוקסיפן עדיין מלא לגמרי ומונח בדלת המקרר. הילדה בריאה. אני נושמת לרווחה. צלחנו את המבחן הזה. מסכמת לעצמי- אולי קל לי יותר לזרום עם שיטת החינוך שגדלתי עליה- שאם רופא אומר אז חייבים, שאנטיביוטיקה חייבים לקחת, ש"עם אוזניים לא משחקים", שחום מעל 38.5 מורידים במים ובתרופות, וש"אי אפשר פשוט לצפות מהצד בילד חולה-חייבים לעזור לו". אבל השבוע עשינו לנו חינוך מחדש. בשבוע הזה למדתי את אחד השיעורים הכי חשובים בהורות- שיעור האינטואיציה האימהית, תחושת הבטן והקשב לבתי. למדתי שבמחלה לא חייבים להלחם, ואפשר לתת לה מקום בחיינו בכדי שתחלוף ותשיב את הבריאות על כנה. למדתי שקשה לי יותר להקשיב לתחושת הבטן שלי מאשר לרציונל. שכביכול קל יותר להרפות ולתת לחום לעבור אך לי קשה מאוד פשוט לצפות בבתי חולה ולא לתת לה כלום- אך זה אפשרי ועבורה- זוהי הבחירה הטובה ביותר. ילדת טבע שלי, אני מאחלת לעצמי שאוכל להיות קשובה לצרכייך ולרצונותייך. אני מאחלת לנו את היכולת להרפות ולהניח לך להתרפא בזכות מערכת החיסון שלך ובזכות החום והאהבה שלנו. אמן.

T noki

New member
שמחה שליה החלימה בדיוק ליומולדת!

היה ארוך אך מרתק, כרגיל... טוב, כרופאה אני פעמים רבות עומדת מול ההתלבטות - לטפל באנטיביוטיקה או לא לטפל? להחלטה לטפל או לא יש השלכות, לכל החלטה יש חסרונות ויתרונות. מה שהכי חשוב להיות עם האצבע על הדופק, היתרון ברפואה בקהילה שאפשר לחזור לביקורת כל יומיים ואפילו כל יום, ולשנות את ההחלטה בהתאם (החום לא יורד? הילד סובל - אפשר להחליט כן לתת אנטיביוטיקה למרות שאתמול החלטנו לתת צ'אנס בלי... וכו') זה גם תלוי בהורים ומידת הלחץ והדאגה שלהם והנסיון הקודם שלהם עם מחלות חום ואנטיביוטיקה, והיכולת שלהם לשים לב למצבים שמחייבים לחזור לרופא. אני חייבת רק לציין שאם הילד מרגיש לא טוב עם החום אז אני בעד להוריד את החום, גם אם הוא 38.5 מעלות, וכמובן לילדים עם נטיה לפרכוסי חום זה חשוב מאד להוריד את החום. הסיפור הארוך שלך רק הראה של-3 רופאים יש 3 דיעות שונות, ההורים בד"כ מוצאים את הרופא שעם דעתו הם חיים בשלום ועל חוות דעתו הם סומכים. רק בריאות לליה!

משוש30

New member
עם רופא שבוע ובלי רופא 7 ימים?

אני מודה שלא הייתי מצליחה. אותי חום נורא נורא מלחיץ. אבל זה נכון שעם הרבה מחלות הגוף יודע להתמודד לבד. טוב שהיית כל הזמן עם היד על הדופק מוכנה לשנות את ההחלטה במידה והחום יעלה יותר מדי.

עמית@

New member
גם אני הייתי מפחדת מזמן רב כ"כ

עם חום ודלקת, בעיקר אחרי מה שעברנו עם דורון אני חרדה יותר ממה שהייתי, מודה.. תמר קיבלה פעם אחת בחייה אנטיביוטיקה וזה היה באמת בזמן דלקת אוזניים - שראית שהיא פשוט משתגעת מהכאבים, צורחת ומושכת אוזניים ובוכה בוכה בוכה בוכה, לא יכלתי לתת לזה להימשך, מזל שאצל ליה זה היה אחרת.

ענתש

New member
ענבלית יקירתי - קודם כל שמחה

שליה מרגישה טוב וזה הכי חשוב. זו לא הודעה שקל לי לכתוב אבל ההודעה שלך עוררה בי רגשות עזים (ולא מהסוג החיובי) אז אני אכתוב ואני מקווה שלא תקחי את זה אישית, זו לא הכוונה: אני ממש נחרדת מהסיפור שלך... זה שהפעם הוא הסתיים בטוב זה נהדר אבל לדעתי אוי ואבוי אם מישהו ילמד לקח ממה שאת מספרת פה. יש לי בעיה רצינית עם הכותרת שלך - שיעור באחריות על בריאות ילדתי. כי זה קצת הפוך בעיניי... חוסר אחריות, לא בהכרח שלכם אבל בהחלט של "הרופא הידידותי" ועיצות אחיתופל. כן, ידם של רופאים קלה על הדק האנטיביוטיקה היום. גם אני לא נותנת לנגה אנטיביוטיקה לפני בדיקת דם שהוכיחה במפורש שמדובר בזיהום חיידקי ולא בוירוס. כן, רופאים אוהבים "לחסוך" בבדיקות דם ול"בזבז" אנטיביוטיקה. אני מעדיפה לדקור אותה (כמה רע שזה נשמע) ולא לתת אנטיביוטיקה סתם ולכן אני תמיד אבקש בדיקת דם, אפילו אם הרופא אומר "זה וירוס" וזה אחרי נסיון מאד מר - ילדה ששבוע שלם "סחבה" 41 מעלות חום שלא יורד כמעט בשום אמצעי, רופא שהתעקש "זה וירוס" ואחר כך שבוע אישפוז בשניידר עם אנטיביוטיקה לוריד בגלל דלקת ריאות משולבת בדלקת בדרכי השתן - לא ברור מאיפה זה התחיל אבל זה התפשט כי זה הוזנח. מה שמחריד אותי במיוחד זה העניין של החום - חום גבוה, בעיקר עליה מהירה שלו, יכול לגרום לפירכוסים, לאובדן הכרה, להפסקת נשימה. לא מכירה את הסיפור של טלי של גלי שביתה פשוט הפסיקה לנשום לה בידיים ? גוף של ילד שונה משל מבוגר וחום גבוה יכול לגרום נזקים בלתי הפיכים לאיברים פנימיים עד כדי קריסת מערכות. שלא לדבר על זה שדלקות אוזניים וגרון נוטות להסתבך בצורה הכי לא נעימה שיש. רק השבוע היתה כתבה ענקית על ההורים שהביאו ילדה בוערת מחום לרופא שבדק וקבע שילכו הביתה כי זה וירוס. אחרי כמה שעות היא נפטרה מחיידק טורף. אני לא אומרת שכל חום הוא סימן להיסטריה אבל חום הוא מנגנון שמאותת לנו ההורים שהילד נלחם בזיהום ואם יש בידינו להקל על הילד - אם בסיוע במלחמה (אנטיביוטיקה עם הזיהום חיידקי) ואם בהטבת ההרגשה שלו (הורדת החום) חובתינו לעשות זאת. חובתינו לבדוק כל חום של הילד ולא "להניח לזה" ולא להיות שאננים ולא להגיד "הגוף ילחם בעצמו" כי לפעמים זה נכון אבל לפעמים כשנצא מהשאננות זה פשוט יהיה מאוחר מדיי. אנחנו לא רופאים ואין לנו את הכלים להחליט אם החום הוא "הגוף נלחם בזיהום" או משהו יותר מזה. אני מסכמת את כל הנקודות שהפריעו לי:
אסור אסור אסור להורים להחליט עד דעת עצמם שחום הוא מנגנון טבעי או טוב או מרפא. קודם כל לכו לרופא. קודם כל דרשו לערוך בדיקות כולל בדיקות דם. הזנחה של תהליך חיידקי יכולה להגמר באסון גדול ולאו דווקא בהחלמה. אבוי למשפטים כמו "שיעור האינטואיציה האימהית, תחושת הבטן והקשב לבתי" - עד שלא למדת 7 שנים רפואה והתמחית ברפואת ילדים האינטואיציה האמהית לא שווה אגורה שחוקה אחת בשמירה על בריאות ילדתך. זה לא חוכמה לדבר ממקום של מקרה שהסתיים בטוב ולהסיק מכך שזו הדרך הנכונה. יש עשרות סיפורים על תינוקות, ילדים ופעוטות שנפטרו בדיוק בצורה הזו כשהוריהם עומדים מהצד ונוקטים בשיטות כמו "תפילה" במקום לעשות משהו.תפילה לא שונה בעיניי מלהגיד "אינטואיציה" - שתיהן עטילאיות ואין בהן שום תועלת.
לא מסכימה בכלל עם זה שילדים יודעים מה טוב להם. נגה חושבת שטוב לה לדחוף אצבעות בשקע - אז מה ? ברור שילד חולה לא רוצה תרופה, בטח שלא מהפה ועוד יותר לא בנר. אין בזה שום אינטואיציה ואין לנו שום זכות כהורים לוותר לילדים בנקודות האלו, זו האחריות שלנו לשמור על בריאותם גם במחיר בכי וסרבנות שלהם. גם הילדים שלנו לא סיימו בית ספר לרפואה. אני לא אומרת שרופאים הם אלוהים אבל יש להם בהחלט הרבה הרבה יותר כלים להחליט מה כדאי לעשות במצב מחלה מלילדה בת שנתיים וקצת.
אנטיביוטיקה לא צריכים לקחת אם הזיהום הוא ויראלי. אם הזיהום הוא חיידקי (וכבר אמרתי שחובת הרופא וחבתינו כהורים לגלות זאת כשיש חום גבוה ולא להזניח) ויש לנו יכולת להקל על מלחמתו של גוף הילד בחיידקים עצוב מאד אם נבחר לעמוד מהצד בשם איזו אידיאולוגיה שאומרת "לא לאנטיביוטיקה". אנטיביוטיקה היא אחת התגליות הגדולות של המאה והיא מצילה מליוני חיים כל יום. זה לא רעל ! זה חלק די גדול מ"כל מה שיש לנו" במלחמה שלנו לשרוד - כל מי שמוכר לכם אחרת שבוי קצת מדיי בתאוריות של ניו אייג' מוזרות. חשוב מאד להשתמש באנטיביוטיקה כשצריך וזאת על מנת להציל את חיי ילדינו, לא פחות.
חום בפני עצמו גם הוא יכול להיות מסוכן מאד לילדים. חוסר אחריות בעיניי לעמוד מהצד ולראות ילד קודח מחום לעשות כלום בשם איזו אידיאולוגיה טבעית. מעברלזה שזו גם קצת התעללות לדעתי - יש אפשרות לעזור לילד להרגיש יותר טוב. אם מדובר בוירוס - כך או אחרת הגוף ילחם במחלה (עם או בלי חום) כי יש לו מערכת חיסונית. חום הוא תוצר לואי של המלחמה הזו, לא מטרה או אמצעי. אנרגיה שנפלטת בתהליך ביולוגי ותו לא. כמו שחום הוא תוצר לואי של נשימה... אם מדובר בחיידק יקרה אותו התהליך אבל פה אפשר לסייע גם באנטיביוטיקה הנכונה. כך או אחרת אנחנו יכולים שהילד יסבול הרבה תוך כדי המלחמה הזו או מעט. למה לבחור בהרבה ? בשם איזה עקרון מקודש בדיוק ? אם אפשר להקל על התחושה, לגרום לו לעבור את הקרב בצורה קלה יותר, למה לא לעשות זאת עוד לא הבנתי ? זהו, אני הוצאתי את כל הקיטור שלי. מקווה שזה נקרא בנימת הדאגה שזה נכתב בה.

עינבלית

New member
אני לא מסכימה עם רוב מה שכתבת...

אבל בואי נניח לויכוח בינינו להתנהל פנים אל פנים

מצטערת אבל מרגישה בדיוק כמו ענתש

גם בעיני, בלי לפגוע, נקטתם בחוסר אחריות ומה שנגמר, ברוך השם בטוב, היה עשוי להסתיים באסון. אני לא חושבת שבכל דבר יש מקום "לתחושת בטן" ואני חושבת שהנזק מנטילת אנטביוטיקה או נורופן שלא לצורך לא משתווה לנזק שיכול היה להיגרם מהחום הגבוה אם היה סימן לחיידק האלים, ואפילו לנזק שיכולה להותיר על השמיעה דלקת אזניים חמורה. אני לא חושבת שיש מקום להיות קשובים לבת שנה ועשרה חודשים בנושא תרופות. האמת, זה אפילו קצת מגוחך בעיני, אין מצב שגל תגיד כן על איזשהי תרופה, גם הומאופתית, אז מה אני לא אתן לה טיפול תרופתי משום סוג שהוא בשעת הצורך. אני חושבת שנטלתם סיכון מיותר.

rona25

New member
מסכימה עם ענתש, במיוחד לאור כל

הסיפורים על החיידק האלים, שמסתובב לאחרונה ואחם הסימפטומים שלו זה חום גבוה שלא יורד לבד יש מקרים בהם אסור לחכות שהחום ירד לבד!!!

גם אני מסכימה,הדרך מהאוזן אל המח קצ

קצרה. אני מכבדת את ההחלטות של ענבלית,אבל לא חושבת שהן צריכות לצאת מעל דפי האינטרנט כמעין המלצה גורפת,במיוחד לאור העובדה שאת (ענבלית) "אדומה" כאן. המון בריאות.

מסכימה ומוסיפה מנסיוני

אני שמחה שהכל הסתיים בשלום, אבל נורא מפחדת מתוצאות של מעשים כאלה והחלטות הוריות כאלה על בסיס אינטואיציה. כשאחותי היתה בת 6 (ואני הייתי בת 14) נסענו לכנרת וחזרנו כשאחותי (שונאת תרופות מושבעת) סובלת מכאבי בטן וחום. אמא שלי הבינה מיד באינטואיציה הורית שהילדה סובלת מוירוס בטן (לזכותה יאמר שהיתה מין מגיפה כזאת באותו זמן) וזה יעבור מעצמו. בדקה באיזור התוספתן ככה לראות שאין דלקת וחיכתה שיעבור. אני לעומת זאת (באינטואיציה אחיותית?) אחרי יומיים שהילדה התפתלה מכאבי בטן וחום החלטתי שאני הולכת אתה לרופא. שמשהו לא בסדר כאן. הלכתי לרופא והוא הסכים איתי שמשהו לא בסדר ונתן לנו הפניה למיון. זה כבר שכנע את אמא שלי, נסענו למיון והתברר שאחותי סבלה מדלקת לא בתוספתן, אלא באזור אחר של המעי (משהו שנובע כנראה ממבנה לא שגרתי של המעי), ואיך שהיא נכנסה לניתוח כל העסק התפוצץ והיה צריך ניקוז ובלגנים. המסקנה שלי מכל הסיפור - אינטואיציה הורית זה יופי אבל יש דברים שאנחנו לא יודעים ולא מסוגלים לחזות ולכן צריך למצוא רופא שאתה בוטח בו ולהתייעץ תמיד.

g a n i

New member
עינבלית, קודם כל נפלא לקרוא אותך

השלמות עם עצמך נקראת בקלות בין השורות. וכמובן שליה החלימה וגם מזל"ט (באיחור קל) לך
קראתי כמו בת מזל תאומים אמיתית... מצד אחד, הרבה מה שכתבת מתיישב לי טוב ב
: גמני מכבדת חום (או, *לא פוחדת* מחום), ומצאתי לילדי רופא כלבבי בעניין סוללת התרופות שרופאים כה ממהרים לרשום. אנחנו קשובים לילד/ה ומשתדלים בעיקר "לטפל" בצורך לחום ותשומת לב, לסעוד אותם בהרגשתם הרעה בעת המחלה. מצד שני, אני לא בטוחה שאי ההסכמה של ליה לתרופה (ובטח לנר
) היא מבוססת אינטואיציה. ועוד דבר (
מלחיץ. כתבתי ומחקתי 3 פעמים, אנסח ביובש) ראיתי מקרה של בן שנה ועשרה חודשים שנפטר מדלקת קרום המוח, בגלל הזנחה של דלקת אזניים "פשוטה". זוועה. בזכות זה שאני סומכת על הרופא שלי ב-100%, אם הוא מנחה לתת - אני נותנת בלי היסוס. א. אני שמחה שכתבת פה, יש לי הרגשה שאנחנו כותבות הודעות מסוגם שונים בפורומים "המתאימים". ב. תודה, ענתש, על התובנה לגבי בדיקת הדם לפני אנטי'. גלינג-גלונג נפל אסימון
ג. ענבלית, עד היום הייתה לנו רק דלקת אזניים אחת
שטופלה בהצלחה בשמן זית חמים עם עלי עוזאב (מכירה? זה צמח אנדמי לגינות של תימנים
) ויש כמובן את אסכולת שמן-שום כתוש. סקרנית למה לא השתמשת באחת האופציות. את יוצאת חוצץ?
אני מאוד סומכת על הידע שלך.

עינבלית

New member
גלינג-גלונג../images/Emo6.gif ../images/Emo51.gif

דבר ראשון- לענתש- רציתי שיעשו בדיקת דם לגילוי האם ויראלי או חידקי. אך נאמר לי ע"י המומחים- הדרך היחידה לגלות אם דלקת אזניים פנימית לעור התוף הינה חידקית או ויראלית זה לעשות נקב בעור הטוב, לשאוב נוזל ולעשות תרבית (וכל ההליך הזה מאוד לא מומלץ בגיל הזה!) כך שהבדיקה הזו ירדה מהפרק. ואז האחריות חוזרת אלינו. 1. לרגע לא הרפיתי. בדקנו חום שוב ושוב ושוב. לרגע לא הרפיתי את הביקורת העצמית- לתת/לא לתת ולא רק על סמך התנגדות או הסכמה של בתי. 2. בעצם, עמדתי בקשר עם 4 רופאים. שניים הביעו תמיכה באנטיביוטיקה ושניים הביעו התנגדות תוך הסבר הגיוני לגבי זה שאם החום יורד- אז הגוף מחלים ואין סיבה לתת. אני סומכת על הרופא "שלי" במאה אחוז, אבל הראשון אליו הגענו- ממש לא סומכת עליו. כשליה היתה בת 7 חודשים הוא "גילה" דלקת אוזניים, ובהמלצתו קיבלה 10 ימים אנטיביוטיקה. רק בתום 10 ימים, בביקורת אצל מומחה, התגלתה האמת- "לפי עור התוף, לא היתה ולו דלקת קטנה כאן. בפעם הבאה לפני שאתם נותנים טיפול- בואו אלי ואבדוק עם המיכשור שלי". את יכולה לתאר לעצמך איך הרגשנו. למדנו לקח- ואנחנו תמיד פוקדים את המומחה, לא משנה מה. אבל הפעם- הוא קבע שיש דלקת. וצריך טיפול. בעוד חברו למקצוע- הרופא שלנו- קבע שלא צריך לטפל- רק לעקוב, ואכן הציץ לאזניה של בתי פעמיים בשבוע. יד על הדופק- לגמרי. הזנחה- ממש לא. קל יותר להחליט כשיש רק רופא 1 ודעה אחת. אבל 4 רופאים מעביר את ההחלטה חזרה אלייך... 3. לא השתמשתי באף אחת מהשיטות הטבעיות בשל התנגדותה של בתי. על עצמי אני משתמשת בשמן זית חם ולפעמים בטיפה של שמן לבנדר או שום. ופרחי באך, כמובן.

ענתש

New member
בסדר גמור ! אבל תראי מה עשית

ותראי מה המסקנה שלך. כמו שאמרתי - חוסר האחריות לא היה שלכם אלא של הרופא התמהוני הזה... אבל אתם הלכתם לרופא. עם זאת את מסיקה מכל הסיפור שצריך להקשיב לאינטואיציות שלך ולילדה בת שנתיים... כלומר המסקנה היא להשאר עם החום ולא ללכת לרופא ופשוט לתת לגוף להחלים ועם המסקנה שלך יש לי בעיה עצומה, לא עם מה שעשית. (ואני לא רופאה, לא יודעת להגיד... וגם לא הבנתי מה מצחיק בגלינג גלונג, פיספסתי משהו ? אבל עד היום כל פעם שלנגה היה חום ראו זיהום חיידקי מאד בבירור בספירת דם ואפילו ידעו איזו אנטיביוטיקה לתת בשל הספירה המבדלת - כולל במקרים של דלקות גרון, אוזניים, דלקת ריאות, דלקת בדרכי השתן ו"סתם" זיהום שגרם לחום ונפיחות בלימפה).

עינבלית

New member
ענתש, אני חושבת שלא הבנת משהו

"כלומר המסקנה היא להשאר עם החום ולא ללכת לרופא ופשוט לתת לגוף להחלים" לא. המסקנה שלי היא- ללכת לרופא, ללכת גם לעוד רופא לקבל חוות דעת נוספת, אבל לא לעשות "מיד" כל מה שהרופא אומר- אלא לתת לגוף לומר את דברו. אם בספירת דם (ואין לי בעיה שיעשו לה) התוצאה מראה זיהום חידקי- סבבה, אנטיב'. אך בסיטואציה של דלקת אזניים שהחום בה היה וירד- אני למדתי לתת לגוף לטפל- אחרי שכל ילדותי הייתי על אנטיביוטיקה בגלל דלקות חוזרות ונשנות, ובגיל 17 כבר התחילה לי קנדידה
. רוב הדלקות לא היו חיידקיות, לא בדקו אותי מעבר להצצה לאוזן או לגרון, רובן חזרו שוב ושוב איך שהאנט' התנקתה מהמערכת. לא נעים להגיד, אבל אצל הוריי- כשנתנו לי תרופה נאלצתי לקחת אותה, גם אם הגעתי לרופאה כדי להתחמק מיום לימודים. אני מכירה תינוקת בת שנה וחצי שכבר יש לה פטריה בנרתיק, לאחר שקיבלה הרבה הרבה מוקסיפן לכל מיני דלקות, ע"ס בדיקה ולא ע"ס ספירות דם. אינטואיציה זה דבר נפלא, אם מצליחים להקשיב לו. אם שמת לב, אצלי יש תמידית ויכוח בין הרציונל (שזו את לחלוטין) לבין האינטואיציה. הויכוח הזה מונע ממני להיות חסרת אחריות. האחריות כל הזמן עובדת. לרגע לא נחה. אבל לפעמים חום הוא אכן דרך של הגוף להוציא פסולת החוצה. ולפעמים דיכוי החום באמצעים חיצוניים יכול לגרום לפסולת לצאת בדרכים אחרות, לא טובות יותר. חום זה לא מלחמה של ההורים נגד הילדים, ועם יד על הדופק ועל המדחום אפשר לאפשר לילד להלחם בחום בלי להאכיל אותו כל הזמן בתרופות- רק כשאת מרגישה שחייבים, כשהילדה קווצ'ית מדי ואומללה. זו האחריות בשיאה, במחינתי. לא לתת מידית תרופה אלא לבדוק- מה מצב הילד. האם הוא שמח ומתנהג כשורה למרות החום? אם כן, אוותר על האקמולי. האם הוא אומלל לחלוטין? אם כן, אתן לו טיפול להורדת חום, לא לפני שניסיתי אמבט מים ומקלחת פושרת. עוד דבר. ילדה בת יומיים וגם ילדה בת שנתיים, שתיהן יודעות מבפנים מה נכון להן, אם את רק נותנת להן את היחס השווה ולא מתייחסת אליה בעליונות המקובלת של "אני מבוגר ואני למדתי ואני יודע". לא הלימודים מעניקים את הידע. היא נולדה עם התובנות מה טוב לה ומה לא. אחרת איך ידעה לבכות כשהיתה רעבה ובת יומיים? איך ידעה לחייך חיוך קטן ושבע רצון אחרי יניקה טובה? איך היא יודעת היום בגיל כמעט שנתיים לאן ללכת ולאן לא? להביט בדבורה על פרח ולא להושיט יד לגעת בה? לפגוש סוס עם אוכף ולא לרכב עליו אלא לדבר איתו מקדימה ולתת לו להריח את פניה בשלווה? איך? כי יש לה אינטואיציה, חכמה פנימית. אני מאמינה בחכמה הפנימית שלה, נפעמת ממנה יום יום שעה שעה. ועם זאת מאפשרת לה להסיר אחריות ולוקחת את האחריות בעצמי- תוך הקשבה לבתי. איני נוטלת ממנה את ההחלטה לגמרי- אני נשאר קשובה. ז התשובה מבחינתי. השילוב.

ענתש

New member
עם שתי הפסקאות הראשונות שלך אני

בסדר (למרות שזה לא ממש מסתדר עם השקפת עולמי). אבל בהחלט זה לא מה שהשתמע מההודעה הראשונית שלך. משם השתמע מה שכתבתי קודם - בךלי רופאים, בלי תרופות (ואני לא היחידה שהבינה את זה כך) ותודה שתיקנת. לגבי הפיסקה השלישית - טוב, לגבי זה כנראה שבחיים לא נסכים. וזה בסדר. נקודות ההשקפה שלנו פה כל כך שונות שפשוט אין שום גשר בינהן... את מאד מזכירה לי את כל הגישה שמדברת על ילדי קריסטל ואינדיגו בדברים שאת כותבת ואני ? אני רק שומעת את זה וצמרמורת עוברת בי. השקפת העולם שלי כל כך רחוקה מזה ומכל האמונה באנרגיות ואינטואיציות ותובנות עמוקות וילדים שהם "טהורים" או "נולדים עם ידע/תובנות/רגשות מגילגולים קודמים" או כל מיני כאלו. אבל אני מכירה את הגישה ויודעת שגם ככה מגדלים ילדים בריאים ומאושרים. חברה אחרת שלי לימדה אותי שיעור חשוב - לא תמיד צריך להסכים עם בן אדם והדברים שהוא בוחר בחיים כדי לאחל לו כל טוב והמון הצלחה במה שהוא בחר. וזה מה שאני מאחלת לך בנושא הזה - שזה יסב לשתיכן אושר.
אני ? אני בוחרת להמשיך ולהאמין שהילדה שלי צריכה שמישהו יקח עליה ועל האינטואיציות שלה אחריות הורית. ואני לא חושבת שאני יודעת כי אני למדתי, אני חושבת שאני יודעת כי אני מבדילה בין טוב ורע ויש לי קצת יותר נסיון לזהות מה טוב לה ומה רע לה. האינטואיציות שלה ? הן סבבה כשהיא צריכה לבחור מה ללבוש בבוקר (כתום עם ירוק
) או מה לאכול לארוחת ערב. אני לא מתנשאת עליה, אני מכבדת אותה, אבל יש בהחלט דברים ובריאות ובטיחות בראשם, בהם אני מחליטה עבורה. בינתיים, את יודעת

עינבלית

New member
תודה על התשובה המרתקת!

ושאלה לי- האם אני יכולה לצטט מהדו שיח שלנו למאמר שאני מכינה בנושא?

למעלה