שיעור באחריות-זהירות ארוך!

ועל כן אולי כדאי לקבל את ההצעה של

ערפילית. כאשר את עונה לשאלות בתחום צמחי המרפא השתמשי בניק האדום וכשאת מעלה נושאים אישיים השתמשתי בניק הרגיל. מה דעתך?

את נהדרת! אני מקוה שלא נפגעת, אני

בטוחה שידעת להתייחס לדברים כביקורת בונה ולא סתם התקפה וכמובן "איש הישר בעיניו יעשה" רק לצריך להדגיש שזה הישר ב"עיני" ולא המלצה חס וחלילה. חג שמח

עינבלית

New member
../images/Emo9.gifלא נפגעתי כלל

אבל הבנתי בהחלט את הסתירה של הצבע עם הטקסט
מבחינתי- השבוע הזה היה גילוי גדול מאודשל משהו שלא ידעתי עליו כלום- האופציה לתת למחלה להתרפא בלי התערבות רפואית. כל חיי הקשבתי לרופאים ולא הטלתי ספק. פתאום כרסם הספק (טוב עם כל כך הרבה דעות) ויצא לי ממנו משהו טוב- חשיבה חדשה, ראיה חדשה, תובנות חדשות. למדתי הרבה גם מהשרשור הזה וגם מהשבוע הזה.

Arfilit

New member
יפה לך - הניק החדש -

יש לו צלצול נעים. מתאין לשם של עסק...

טיפוטף

New member
קודם כל אני שמחה שהילדה בריאה עכשיו

ואיך אני היתי נוהגת? עם חום כל כך גבוה, אין ספק שהייתי נותנת אקמול לילד. אגב, כשמדובר בי עצמי, אני בכלל לא מודדת חום גם כאשר אני מרגישה מאוד רע, כי אני סומכת על עצמי שאם יגיע שלב שבו משהו יהיה מאוד לא תקין, אני כבר ארגיש. אני לא לוקחת תרופות להורדת חום, אלא אם כן יש סיבה "תפקודית" משמעותית מאוד, שבגללה אני לא רוצה להיות פגר (כמו באוגוסט האחרון שבו הייתי צריכה לרוץ עם שלושה ילדים בחופשה ממקום למקום ואני עם סינוסיטיס איום ונורא וחום גבוה). וגם לכאבי מחזור אני לא לוקחת כלום. כך שאותי לא צריך לשכנע, שאם אפשר בלי מה טוב. אבל, עם כל הכבוד, ואת יודעת שיש לי המון כבוד אלייך ולהשקפת עולם שלך, אני חד משמעית לא הייתי לוקחת סיכון כזה. חום כל כך גבוה מצדיק בפני עצמו מתן תרופות להורדתו. נכון שלא צריך להגזים במתן התרופות אבל לפחות להורידו לתחום יותר סביר? לגבי האנטיביוטיקה - יש לנו 3 ילדים ועברנו דלקות אוזניים רבות. אין לי ספק שבחלק מהמקרים היה אפשר לוותר על האנטיביוטיקה, במקרים אחרים אנחנו החלטנו על דעת עצמנו לא לתת, כי הילד נראה היה לנו בסדר ורק לפני שבועות ספורים קיבל אנטיביוטיקה, אז לא קנינו את התרופה, והגענו כעבור שבוע ימים עם דלקת חריפה הרבה יותר שהצריכה אנטיביוטיקה "למתקדמים" והיינו על סף דיקור. אין ספק גם שגישות משתנות - עם הבן הגדול לפני 8 שנים, הגישה היתה לתת אנטיביוטיקה על כל ממצא הכי קטן, וכיום - כך הרופא שלנו אמר לנו, אם אין דלקת ממש סוערת, ההנחייה היא להמתין, להזמין את הילד לביקורת אפילו כל יום, העיקר להימנע מאנטיביוטיקה. כמובן שגם כיום יש רופאים שמגזימים במתן תרופות, רק לפני שבוע ימים הגעתי למרפאה של רופאת ילדים בעניין אישי שלה, ובעודי ממתינה בחדר ההמתנה, שמעתי את השיחה בינה לבין אימו של בן 3. הילד התחיל חום לא גבוה באותו יום, היה מנוזל מאוד, אבל אכל ונראה לדברי האם טוב. הרופאה בדקה אותו, אמרה שהוא מפתח משהו, המליצה לקחת אקמול כל כמה שעות, ואנטיביוטיקה. האמא דווקא שאלה האם יש דלקת אוזניים או גרון, והרופאה אמרה שלא, אבל האנטיביוטיקה היא על מנת שלא יפתח דלקת! יותר מזה, כשבני הגדול היה בן 8 חודשים, הגענו לאשפוז בבית חולים, עם ילד מיובש, כאשר הכל נגרם עקב שלשול, ורופאה שרשמה לנו סירופ נגד שלשול, מה שידוע היום שאסור לתת בשום אופן! אבל בסה"כ, כפי שכתבתי בתחילה, כל החיים הם "ניהול סיכונים", וכאשר עומדות בפני בחירות (ובפרט לגבי בריאות הילדים שלי) - אני מעדיפה להיות בצד הבטוח. זו דרך אגב השקפת העולם שהביאה אותי לשלושה ניתוחים קיסריים - כאשר עמדה בפני הבחירה, עם תינוק שמוערך מעל 4 קילו (ונולד 4250 לבסוף), לידה שלא מתקדמת אבל מאידך המוניטור מצויין, וכאשר הסבירו לי את הסיכונים לנזקים -שנעים בין תסמונת ע"ש ארב, שיתוק מוחין ואפילו מוות, איזו בחירה כבר יכולתי לקבל? גם אז היו ויכוחים בין הרופאים, והיו כאלה שחשבו שהכל יעבור בשלום, והיו נגד הגישה ההתערבותית, אבל רק בן אדם אחד - אני - שהיה צריך לקחת על מצפונו את השלכות הבחירה. בסיטואציות כאלה, אני מעדיפה להיות בצד הבטוח, זה מה שעשיתי אז וכך אני ממשיכה ובוחרת גם כיום. ודוגמא נוספת, הבן השני שלי נולד עם PDA, זהו דלף בין אבי העורקים לעורק הריאה השמאלית, כאשר יש מקרים מסכני חיים שמצריכים סגירה מיידית וגורמים לבעיות תפקודיות ניכרות, ואצלנו - מדובר היה בדלף קל מאוד, שאינו גורם לשום בעיה תפקודית, והתגלה אך ורק עקב איוושה. מה הבעיה? שאותו דלף פצפון, עלול לגדול עם השנים ולגרום לבעיה תפקודית - ומגיל מסויים כבר אי אפשר לסגור אותו בצינתור כמו שנעשה בגילאים הצעירים - ויותר מזה, שהילד, גם כיום, נמצא בסיכון לזיהומים כתוצאה מחיידקים שיעלו נגד כיוון הזרם, לכיוון הלב (דם לא מחומצן). בעבר היה צריך לפתוח את כל בית החזה בשביל זה, כיום עושים צינתור. ואז עומדת השאלה בפני ההורים - האם להכניס ילד בריא לחלוטין, אבל בסיכון סטטיסטי לתחלואה קשה (סיכון נמוך אך חד משמעית גבוה פי כמה מאשר האוכלוסיה הרגילה) - לניתוח, בהרדמה כללית, על הסיכונים הנובעים מהם. בדקנו את הנושא מכל הכיוונים. בארה"ב יש נסיון רב עם המחלה. לא היה דף אינטרנט אחד שלא קראנו. ולבסוף החלטנו ללכת על זה. ברור שלקחנו סיכון מסויים, אבל מושכל. הרופאים המליצו על חלון הזדמנויות בין גיל 5 ל- 8, אז התנאים לצינתור הם אופטימליים, וכך עשינו. הכל עבר בשלום, אבל לדעתי, נכונותן של החלטות צריכה להיבדק לא רק במבחן התוצאה, כמו אצלך - שהכל עבר בשלום, אלא - אני הייתי רוצה לדעת, שגם אם משהו מסתבך, אדע שקיבלתי את ההחלטה הטובה ביותר עבור הילד ושבמסגרת ניהול הסיכונים הזה, בחרתי בדרך היותר בטוחה עבורו.

POOH*

New member
שמחה לשמוע שליה בריאה...

שמחה לשמוע שהצלחתם ללמוד משהו ולהפיק משהו חיובי מכל זה.. אני אגב כן מסכימה עם הגישה - גם לעצמי אני לא נותנת כלום אלא הולכת לישון ומחכה שיעבור לבד ורק אם אני רואה שלבד לא אין שיפור הולכת לרופא. אז עם גיא קצת יותר קשה לי לעשות ככה כי היא עוד לא מסבירה מה היא מרגישה טמה כואב לה ואם כואב לה אבל כן משתדלים להקשיב לה ולא לתת סתם תרופות וכמה שפחות ללכת לרופא... ובאותה הזדמנות מצרפת שוב איחול להמשך הריון משעמם ולידה קלה... ואם תרשי לי להוסיף עוד איחול - אז גם מאחלת שניפגש כבר... מזמן לא נפגשנו...
POOH

אביטלתל

New member
כנראה שניגוד לרוב

אני שמחתי לקרוא שבחרתם בדרך הזו ואני לא חושבת שזה חוסר אחריות מעולם לא עברנו מחלה קשה עם איילה החום הכי גבוה שהיה לה היה 39.1, פעם אחת עם בקיעת שיניים ולא נתנו כלום אני קצת נבהלתי אבל הבן זוג חיזק את ידיי ואמר שלא לתת כלום

אור67

New member
מבינה אותך, ובכל זאת

לא הייתי מעלה על דעתי "לתת לגוף לעשות את שלו" כשמדובר בחום כל כך גבוה(מעל 39) ובטח עם דלקת באוזן. אני באסכולה שמאמינה שדלקת אוזניים עוברת בלי אנטיביוטיקה. השבוע חווינו את אותה סיטואציה שסיפרת עליה רק בקטן. זיו סובל , צורח מכאבים נקיבל באמצע הלילה נורפן בעיקר להרגעה ולחום, 38.5. נסענו בבוקר לרופא שלא מצליחה לאבחן כמו שצריך ומפנה לא.א.ג שמאבחן דלקת באוזן שמאל ורושם אנטיביוטיקה ל -5 ימים. בדרך חזרה זיו נרדם באוטו. ישן 3 שעות וקם עירני ושמח.החלטנו לוותר על הטיפול התרופתי.וכך היה. מה אני אגיד לך? צריך להקשיב, בטח, שהאצבע לא תהיה קלה על הדק האנטיביוטיקה... אבל משכך כאבים לא נתפס בעיני ככזה רעל. ובטח לא בתדירות הזו. בחיים לא הייתי סומכת על זיו ועל תגובתו לשאלה "אתה רוצה אקמולי?" אם יכולתי לנהל איתו שיחה בוגרת בה הוא היה מסביר לי שהוא מעדיף להיקרע מכאבי אוזניים במקום לקחת אקמולי ובהנחה שהחום לא עולה מעל 39 מעלות הייתי מקשיבה לו. אבל ליה בוערת מחום, 40 מעלות ואומרת לא. ואת מקשיבה.לה לעצמך. תמוה בעיני. ולמה ללכת לרופא מלכתחילה? אני שמחה כמובן לשמוע שהכל הסתדר ושליה מרגשה טוב. אבל באמת את מוכנה לעבור את אותו סרט בפעם הבאה שהחום מטפס ל40 ? האנטיביוטיקה נשארה מיותמת במקרר.

למרות שזה בניגוד לטבעי

אני מאוד משתדלת לנהוג כמוך. כנראה שלא עד כדי כך, כי בכל זאת אנחנו עושים שימוש נרחב באקמולי אם החום עולה מעל ל-39 ואם יש חום לפני השינה שלא יורד עם אמבטיה. אבל כן מצאנו רופא שעליו אנחנו סומכים שרושם אנטיביוטיקה רק אם יש הוכחה חד משמעית לכך שמדובר בזיהום בקטריאלי ואנחנו לא נותנים אקמולי אם לוטן נראית שהיא מרגישה בסדר, גם אם יש לה חום גבוה. וזאת אחרי שבשנה שעברה רופאים פשוט רדו בנו ולוטן קיבלה כמויות מסחריות של אנטיביוטיקה, אקמולי, סירופ מכייח וסירופ מייבש והיתה חולה כל החורף, פשוטו כמשמעו. גם השנה היא חולה די הרבה, אבל הרבה פחות ואני רואה שהיא מחלימה הרבה יותר טוב ומהר מאשר עם כמויות התרופות שקיבלה. במקומן היא מקבלת מדי פעם אסידופילוס והרבה הרבה מיץ תפוזים ושום. יש לי ידיד טוב, רופא, שהאיר את תשומת ליבי לכך שרוב רופאי הילדים בקופות החולים אינם רופאי ילדים בהתמחותם, אלא רופאי משפחה שיושבים על תקן של רופא ילדים. כלומר, הם רופאי משפחה שממונים על קבלת הילדים במרפאה. וזאת אחת הסיבות לכך שהם לא יודעים לאבחן דלקת אזניים אצל ילדים. על פי הסטטיסטיקות של ילדים שמגיעים לחדר מיון עם אבחנה של דלקת אזניים - 90% מהם עם אזניים בריאות לחלוטין. בשנה שעברה לוטן אובחנה עם דלקת אוזניים בשתי האזניים, הרופאה אמרה אחרי שבוע שהאנטיביוטיקה לא עובדת והוסיפה לה עוד אחת. בסופו של דבר היא שלחה אותנו לחדר מיון כדי שיבדקו למה שתי אנטיביוטיקות לא משפיעות ושם בדק את לוטן רופא אא"ג שאמר שמעולם לא היתה דלקת אזניים. מאז אנחנו רק אצל רופא ילדים מומחה. דרשו לראות תעודה. הם אמורים לתלות את התעודות על הקיר. או פנו לרופא אא"ג. יופי שליה מרגישה טוב יותר. ולא הספקתי לברך אותך ליום הולדתך: מקסימה שלי, שתהיה לך שנה נפלאה, מלאה שמחה, בריאות ואהבה!

עינבלית

New member
שרון של לוטן../images/Emo24.gifו../images/Emo51.gif

אני שמחה שהשום, האסידופוליס ומיץ התפוזים עובדים ולוטן פחות חולה. אני גם, כמוך, מאמינה, שהילדים מחלימים טוב יותר ומהר יותר מאשר בעזרת מיליון תכשירים שקיימים בשוק (סירופ נגד שיעול ואז סירופ להורדת ליחה וכו'-אפילו טיפות לאף של מי מלח נמצאו די מיותרות ברוב המקרים אצלנו). ושאוזניים צריך לבדוק אצל אא"ג מומחה ולא אצל רופא משפחה. גם המיכשור שלהם יותר מתוחכם וגם הניסיון יותר טוב. תודה על ברכתך, חיממת לי את הלב
ואגב, היינו הבוקר אצל הרופא שאישר- הילדה בריאה!

למעלה