שיקום grub

MachineX

New member
שיקום grub

היתה מערכת של דואל בוט 98\red hat אם grub. בקיצור היו לי בעיות בווינדוס(מתי אין???) אז פירמטתי וכמובן שה-grub התעופף לו. אחרי זה התקנתי xp. האם ניתן לשקם את ה-grub כך שיעלה גם את ה-xp וגם את הלינוקס, ללא התקנה מחדש של הלינוקס? ואיך? בתודה מראש דימה ברוס

thezal

New member
יש שיטה פשוטה יחסית..

שלום תעלה RH מ ה CD תבחר UPGRADE ובין השלבים הוא ישאל אותך , איזה boot loader לעלות. תעדכן , תבחר חבילה קטנה כדי להתקין כך שהוא יתקין את ה grub מחדש בהצלחה

lizard

New member
יותר פשוט ובטוח זה לעלות מCD

לעשות MOUNT לכונן ולהריץ את הGRUB מחדש (להריץ קובץ התקנה) מיכה

beitar

New member
תנסה את /sbin/grub

כ root מן הסתם. אני לא יודע אם זה עושה את העבודה - אני עובד עם lilo. (סביר להניח שזו הדרך - בדקתי - יש קובץ כזה)

MachineX

New member
ניסתי- זה מפעיל את ה-shell של grub

מה הלאה? אין לי מושג...

lizard

New member
אוקי מצטער על תשובה לא שלמה

אז ככה. בתוך /boot/gurb יש קובץ סקריפט. שם הוא מגדיר את כל האפשרויות העלאה זה הסקריפט עבודה לתוכנה עצמה. יש שם כמה קבצים, לא זוכר בדיוק. אחד זה סקריפט הרצה והאחר זה ההגדרות לתוכנית. מיכה

beitar

New member
משונה מאוד... יש שם שני קבצים

זהים. האחד הוא: grub.conf השני menu.lst ויש עוד קבצים. אבל למה ההם זהים ?

lizard

New member
תשובה.

menu.lst זה לינק לgrub.conf. אז לא ממש משנה מה אתה משנה נכון ??? הבעיה היא שאני כעת משתמש בלילו ולא רוצה להתקין את זה. מיכה

matam haifa

New member
לא חבל על ביזבוז 3 וחצי שעות?

תתקין לינוקס מחדש, אחר כך תערוך את grub.conf זהו.

matam haifa

New member
כי מי שלא בקיא מספיק במערכת

ראוי שילמד מנסיון של אחרים, ואם גם "האחרים" לא ממש יודעים, אז מה אתה רוצה שהבחור יעשה? חצי שעה התקנה מחדש, והעסק עובד.

beitar

New member
עצה גרועה ממש

התקנה מחדש בגלל בעיה עם הבוט מנג´ר ? אתה רציני ? ניסיון נוסף לעזור - אולי תתקין את lilo במקום grub ? /sbin/lilo יכול ואמור לעשות את העבודה... (אם יש צורך תערוך את /etc/lilo.conf ). זה בהחלט לא מצב שדורש התקנה מחדש... זה פתרון שמתאים לבעיות בחלונות, לא בלינוקס, בטח שלא בעיה מהסוג הזה.

matam haifa

New member
משהו

נניח שיש לך קוד ב-C מוכן, אבל עם באג. יהיו תכנתים שיעדיפו לכתוב את כל הקוד מחדש מאשר לדבאג אותו. אתה צודק שזה נראה מיותר להתקין מחדש, אבל אם לא ממש יודעים, למי יש זמן לניחושים?

ezaton

New member
כן, ואם הקוד הוא של אלף שורה

והבאג הוא הגדרה קטנה. לא כותבים מחדש. וגם לא מתקינים מחדש. זאת גישה שגוייה, טיפשית, ובזבזנית, להתקין מחדש. מהתקנות מחדש לא לומדים. כמו כן, מאבדים חומר. צעד מטופש מאוד. בלינוקס לא מתקינים מחדש. תכניסו את זה לראש. אין מצב שבו אתם תגיעו לבעיה, שמכל בחינה, תדרוש התקנה מחדש, למעט פריצה למחשב שלכם. מייקל, לחשוב לפני כותבת שטויות! Ez

lizard

New member
כתבתי.

אגב, גם אם הטוען של החלונות הולך זו לא סיבה להתקין מחדש. גם את זה אפשר לתקן, רק שזה לא אמין. אני מצטרף לקריאה שלא להתקין מחדש. זה יהרוס לך הרבה דברים. מיכה

MachineX

New member
הקטע הוא...

שה-grub נמחק מהדיסק(כי פירמטתי אותו) אז אני צריך להתקין אותו איכשהו ב-mbr(או First sector of....). חיפשתי קצת המדריך של גראב...

למעלה