שיקום grub

ezaton

New member
לאחר בדיקה

הסיפור דיי פשוט - להריץ (כ root) sbin/grub-install/ זהו. כדי שתוכל להריץ את זה, תהיה חייב להגיע למערכת שלך. כדי לעשות את זה, אתה יכול להעלות את המערכת מדיסקט (לא מזיק שיש אחד), או מהדיסק התקנה, בהגדרה rescue. אתה יכול להשתמש באופציות נוספות עבור הדיסק, ולכתוב משהו כזה: rescue initrd= root=<root-disk> single המשמעות היא למנוע מהמערכת לטעון את initrd (כדי שהיא לא תתחיל להתקין לך דברים מעצמה). ה root-disk הוא ההתקן עליו יש את ה-/ (לדוגמא - dev/hda2/). המשמעות של ה single הוא שהמערכת תעלה בלי כל הבלגן, ישר לקונסול שליטה של ה root. אם תעשה כדברי, המערכת תעבוד, וזה יקח שלוש דקות שלמות, לערך. סתם, תדפיס ותשמור לפעמים עתידיות. האלטרנטיבה, כמו שמתם הציע, היא להתקין מערכת מחדש, לקנפג אותה (גיבינו את המידע האישי לפני כן? אם לא, אז ליצור מחדש, אם כן, אז לשחזר). תענוג קצר. אני, אגב, ממליץ על לילו כמנהל עליה. הוא מקונפג נכון על המערכת שלך, במקביל (מההתקנה), ואמור לעבוד טוב, בנוסף לכוח והיכולות הנוספות שלו (כמו שורות פקודה שמאפשרות לטעון איך שבא לך). זהו. בהצלחה בעתיד. Ez

matam haifa

New member
מה?! קראתי נכון?

בהתקנה חדשה הולך כל החומר לאבדון ? נניח שיש לי מסמכים, תוכנות חיצוניות שהוספתי וכו´, כל אלה יילכו לקיבינימיני ? גיבוי? מי שלא מגבה באופן קבוע... בעיה שלו - לא קשור ללינוקס!!!

ezaton

New member
אם אתה מפרמט

אם לא, מה הטעם בהתקנה מחדש בדיוק? אתה לא מחליף חבילות, אתה לא מעדכן קבצים, אתה סתם דופק הכל. מיותר. Ez

beitar

New member
למה אתה חושב שאנשים כל היום יתעסקו

בגיבויים ? אני מגבה רק דברים באמת חשובים. כשאני מפרמט את המערכת, אני מעדיף להתחיל איתה כמעט מאפס, ולבנות את הכל מחדש לאט לאט. ולא לכולם יש אמצעים כמו צורב לגבות את המידע. העז פה צודק, הפתרון שלו הכי נכון וחכם. זה קל וחומר נכון, במערכת מקונפגת היטב, שהתקנה מחדש, יכולה להיות סיוט בה.... !

matam haifa

New member
קצת על גיבויים.

כמה אפשרויות שאני משתמש: 1. יצרתי קובץ bat שבעזרתו המחשב מעתיק כל יום בלילה ספריות וקבצים חשובים מ-C ל-D . וזה למקרה שיבוא לי לפרמט את C ואשכח משהו לגבות. אז כאן זה אוטומאטי, לא צריך "להתעסק" עם זה 2. כנ"ל צריבה אבל לא כל יום. לא כל כך קשה.

hazgul

New member
גם בלינוקס זה אוטומטי...

על cron שמעת? וחוץ מזה, מה יקרה אם יהרס לך D?

ezaton

New member
אז אצלך מעתיק

ואצלי דוחס, מעביר, ומכין לצריבה. לו רציתי (והיה צורב מחובר למערכת), הייתי גם מעלה את זה על דיסק rw. (במקומות רבים אני ממליץ על 7 RW, כדי להחזיק תמיד שבוע אחורה) כל מה שאפשר לעשות אוטומאטית בחלונות יכול להתבצע פי אלף טוב יותר (וקל יותר) במערכות יוניקסיות. אגב, אפשר בדחיסה לסנן קבצים לא רצויים (לפי סיומות, רשימה, מיקומים, גודל, מה לא?). אפשר להעלות לטייפ (אם יש), אפשר הרבה דברים, אבל (בהנחה ואין כשל חומרה) אין סיבה אחת לעשות את זה - מערכת הקבצים שמהווה את ספריית הביית (וספריית ההגדרות) יכולה להיות נפרדת, ובלתי תלוייה בשאר המערכת, בעת פירמוט ו/או התקנה מחדש. Ez

maCr0T

New member
ומה אם הייתי אומר לך שיש לי DB

של MYSQL של כמה ג´יגות שמכיל בין היתר שמות של אנשים, מספרי דרכונים ומספרי כרטיס אשראי (ועוד כמה פרטים שבהם מספרי הזמנות, מלונות, תאריכים, סניפים ועוד) שמשרת כמה אלפי אנשים ואם הוא נהרס אז הלכו כמה מיליוני דולרים ל6 חברות שונות בארץ ובעולם? לי יש קלטת גיבוי שבעזרת הCRON דוחסת, מפרמטת את הקלטת ומעבירה לשם...[ maC

ezaton

New member
אז הייתי שואל

עם איזה קרנל אתה עובד, ואיזו מערכת קבצים, מכיוון שידוע שעד ה 2.4 היו בעיות מעל 2GB, ומרבית ה binutils לא מותאמות למחיצות גדולות. Ez

maCr0T

New member
טרו64 זה לא אופן סורס... לא יוצאים

קרנלים חדשים כמעט.... אם בכלל.... maC

antidot

New member
טרו64

רמז: מיזוג "קומפאק- HP"... ממליץ להתחיל ללמוד את HP-UX... ותתכונן גם להגיד שלום לאלפא... קומפאק חתמו עם אינטל על מעבר לאיטניום של כל הפלטפורמות 64BIT... Antid0t

maCr0T

New member
למה? מי אמר שאני אשתנה?

או שHP ישתלטו על חטיבת השרתים של קומפאק? קופמאק חתמו עם אינטל? אז הם טפשים אחרי הכל... maC

antidot

New member
---->

כמה הערות: אל תשפוט משהו טרם אתה יודע את כל העובדות. היקום מישהו שיחלוק עליי שHP-UX יותר טוב מ True64 ? אין מה לעשות... בנושא של מערכות הפעלה, HP יותר חזקים. ואף אחד לא משתלט על חטיבת השרתים של אף אחד... איך שאני רואה את זה HP ימשיכו את שרתי היוניקס שלהם וCOMPAQ תמשיך את קו הPROLIANT שלה כמובן עם כמה שינויים בשתי החברות (רק השערות שלי לא מבוססות על עובדות) ומה שקומפאק עשתה זה למכור את הטכנולוגיה של MIPS שלהם לאינטל, כך שהמעבד הבא של 64BIT של אינטל ישלב מכל טוב של אלפא... לפעמים פיתוח שבבים לא ממש משתלם. מה לעשות, שמצב השוק בטטה... Antid0t

maCr0T

New member
אתה (ליתר דיוק קומפאק) ממש מעצבן

אבל לא הבנתי, איך אתם כחברה תכפו עלי לשנות מוצר שלכם? זה לא ישפיע עלי לדעתי, כי לי יש שרת שעובד.... maC

antidot

New member
--->

אני לא מייצג שום דבר. אני יושב במעבדת פיתוח וכל קשר שלי לקומפאק הוא רק הציוד שאני עובד איתו. אין לי שום אינטררס לשווק את החברה או מוצריה. ושוב, אני לא מחליט שום דבר. כדאי שתתעדכן מדי פעם. המיזוג כבר חצי שנה, אם לא יותר באוויר וההכרזה על חוזה עם אינטל היא מלפני כמעט שנה. בקיצר: לא רחוק היום שתוכל רק לקבל תמיכה לאלפא, אך לא תוכל לרכוש שרתי אלפא. אפילו אם גם לדעתי זה לא היה צעד חכם, זה לא ישנה כבר כלום. אל תהייה ילד. אף אחד לא כופה עליך שום דבר. השוק מכתיב... Antid0t

maCr0T

New member
נו באמת... זו צורת דיבור....

kill the messanger anyone? אני יודע על המיזוג כבר חצי שנה.... השוק מכתיב, הבוס סוגר אותי משלוש וחצי פינות... maC

ezaton

New member
HP-UX כבר לא קיים זה זמן מה

החטיבה נמכרה לחברה אחרת, והיוניקס כבר לא שייך ל HP, וכבר לא נקרא כך. Ez

antidot

New member
טרו64

רמז: מיזוג "קומפאק- HP"... ממליץ להתחיל ללמוד את HP-UX... ותתכונן גם להגיד שלום לאלפא... קומפאק חתמו עם אינטל על מעבר לאיטניום של כל הפלטפורמות 64BIT... Antid0t

למעלה