שירשורי חידות-יאללה..

מותר לי

New member
אתה צודק,לא אמרת ../images/Emo13.gif

אבל דרוזים הם כן ערבים.... עזוב, אין לי כח להתווכח...

למה? דווקא לי יש....

דרוזים הם ערבים. יש ערבים מוסלמים, ערבים נוצרים, ערבים יהודים, ערבים דרוזים.... ערבי זה מוצא. דרוזים מוצאם בארצות ערב, לכן הם ערבים. הדת שלהם קשורה לאיסלאם איכשהו, אבל באיזושהי נקודה היא מתפלגת ממנה לדרך אחרת.... בכל אופן, הם ערבים!

אם אנחנו מדברים על הדרוזים שחיים

בישראל, הרי שהם ישראלים. דרוזים-ישראלים. ערבי הוא רק מי שנולד באחת מארצות ערב. בנו ונכדו כבר איננו ערבי, אלא תושב/אזרח של המדינה שהוא חיי בה.. הדת עוברת לדורות הבאים, מקום המגורים של הסבא לא בהכרח. שר הסירחון שלנו למשל, נולד במדינה ערבית-מוסלמית, אז הוא ערבי. ילדיו ונכדיו הם כבר יהודים(?)-ישראלים..

זה קצת מסובך...

הם אכן לא "ערבים", אלא מוסלמים/נוצרים-ישראלים.. אבל למרות זאת הם מחשיבים את עצמם כערבים (פלסטינאים). בואי נגיד ככה, הם ערבים במובן שלנו.. (אחד שמדבר בשפה הערבית, יש לו מראה שמי, יש לו שם ערבי, וכולה..) אבל אם לדייק, אז לא, הם לא ערבים אלא בראש ובראשונה הם ישראלים.. + הדת שלהם... זה כמו שיש את הצוציקים-הערסים האלה, שטוענים שהם מרוקאים... האם הם באמת מרוקאים? לא.. הם יהודים- ישראלים.. ואין להם שום קשר למרוקו פרט לזה שהסבתא שלהם באה משם.. כנ"ל לגבי אנשים ששורשיהם מגרמניה או פולניה... האם הם באמת פולנים או גרמנים? מובן שלא... הם יהודים-ישראלים (ממוצא פולני/גרמני/רוסי וכו'..) אני יודע שזה קצת מסובך להבין... אבל זה באמת נכון...

מותר לי

New member
אז רוב הפורום (אם לא כל...)

לא באמת יאמאני... סתם ישראלים שסבא של סבתא שלהם (או אבא שלהם..) הגיעו משם...

מה הכוונה יאמאנים? תימנים?

אם הם נולדו וחיים בישראל, ויש להם אזרחות ישראלית, אז הם ישראלים. + הדת שלהם (שאני מניח שהיא יהודית..) האם בנאדם שנולד בישראל, אבל סביו הגיעו מגרמניה, הוא גרמני?

ד"א, למישהו פה יש אזרחות תימנית?

כי אם לא, באמת שאני אתקשה להבין איך בדיוק חברי הפורום הם "תימנים" במלוא מובן המילה.

the ror

New member
אז אם אין לי אזרחות תימנית זה עושה

המשיכה והאהבה שלי לתרבות התימנית פחותה?

איפה בדיוק ראית שאמרתי את זה?

קצת הבנת הנקרא... אמרתי שמי שלא שנולד במדינה מסויימת, ואין לו אזרחות של אותה מדינה, הוא אינו יכול להקרא (להחשיב את עצמו) אזרח שלה (במקרה הזה תימן). למרות זאת, אין לזה שום קשר לאהבה והחיבה שהוא יכול לרכוש למדינה ולתרבות הנ"ל (במיקרה הזה תימן). שום קשר.. מקווה שהפעם זה הובהר.

the ror

New member
ידעת שאדם שיכול להוכיח שיש לו קשר

ליהדות זכאי לאזרחות ישראלית גם אם הוא לא יכול להוכיח קשר משפחתי כיהודי? כך גם אני רואה את זה, שאם יש לי קשר תרבותי מסויים לתרבות התימנית אז אני לא רואה בעיה בלכנות את עצמי(במובן מסויים כמובן תימני... בקיצור, מה שבאתי להראות שיש קשר בין אהבה וחיבה למדינה ולתרבות לבין זכאות לאזרחות...

לא בדיוק ידידי...

ישראל זאת מדינת לאום. מדינת הלאום היהודי.. ככה שכל מי שהוא נכד ליהודי, זכאי לאזרחות במסגרת חוק השבות. במדינות אחרות זה שונה.. האם כל מי שיש לו חיבה לאמריקה או קנדה, זכאי לאזרחות קנדית/אמריקנית? האם כל מי שיש לו חיבה ואהבה לסקנדינביה, זכאי לאזרחות שוודית ונורווגית? האם כל מי שיש לו חיבה לסין, זכאי לאזרחות סינית? מה נראה לך? בקשר למדינות ערב זה עוד יותר קשה.. אין שום סיכוי שהם יתנו אזרחות למישהו מבחוץ, קל וחומר אם הוא יהודי ועוד מה"ישות הציונית" ואתה יכול לכנות את עצמך תימני בגלל שהשורשים שלך משם.. או בגלל שאתה מרגיש כזה... אבל במובן הרשמי, אתה אישית אינך תימני. ושוב, זה לא חולק על זה שאתה אוהב את המדינה, השפה, התרבות, וכו'...

מותר לי

New member
תן לי להבין...

מה שאתה אומר- שאבא שלי נולד בתימן, אבל האזרחות שלו נשללה (מן הסתם...) כי הוא הגיע לישראל... אז הוא לא תימני יותר??

הוא כן, כי הוא נולד שם...

(הוא נחשב תימני בלי זכויות) אבל את לא. את יהודיה-ישראלית. את יכולה לקרוא לעצמך תימניה, אבל במובן ה'רישמי' את לא תימניה.

ואני כבר נתתי כאן דוגמאות...

האם ילד שסביו הגיעו מגרמניה, נחשב "גרמני"? מה נראה לך? בהרבה מקרים בנאדם מחשיב את עצמו למשהו אחד (כי הוא חש שייך למשל), גם אם הוא לא באמת כזה.. את למשל, אם לא נולדת בתימן, ואין לך אזרחות תימנית, אז איך בדיוק את יכולה להיות תימניה? הרי מדינה או ארץ לידה אי אפשר להעביר בתורשה.. דת אפשר (כמו יהדות, אסלם, נצרות) אבל ארץ, אדמה, וכדומה אי אפשר להעביר. רק דברים כמו זכרונות, מסורת, מראה חיצוני.. וכדומה..

יוני199

New member
יו.. כבר הרבה זמן רציתי להגיד את זה

לא כדאי לג' יפית לפגוש אותי באיזה סימטה חשוכה ... הפרסומות שלה פשוט נוראיות .. ראיתם את הפרסומת שלה לזוגלובק .. ? עם כל הכבוד לג' הפרסומת הזו השיגה בדיוק את המטרה ההפוכה אני רואה את הפרסומת הזאת ואני מתמלא בעצבים היא פשוט מזלזלת באנטלגנציה של הצופה מה לעזאזל הואאאי ואאאי ואאאי הזה ? מאיפה היא הביאה את זה ?

חחחחחחחחחחח

כבר חשבתי שבא לך עליה.... לא כדאי לה לפגוש אותי בסימטא חשוכה.... חשבתי אולי סוף סוף מישהו רוצה אותה

ג' יפית הזאת האבלה לאללה!

או שאלו בכלל זוגלובק! הם מפרסמים ג'אחנון וקוראים לזה קובנה?? מה ניהיה לאן הדרדר העולם! לא כדי לברר מה השם של מה שאתם מכינים? בושה! לזוגלובק לא כדי לפגוש אותי בסימטה חשוכה..

למעלה