אודה מאד למי שישאל את הזקנים.|מרובע
אני יודעת שלסמנה (חמאה מזוככת) יש שימושים רפואיים רבים ברפואה האיור ודית. שם זה נקרא גהי.וכמובן גם במטבח האיור ודי, שמקורו בהודו. גם התימנים שהגיעו לארץ היו בריאים יחסית לאוכלוסיה הישראלית, עד שלמדו את מאכלי הארץ, החליפו סמנה במרגרינה, שהיום כבר יודעים עד כמה היא מזיקה, וקבלו את כל המחלות של האשכנזים. לכן, אני מבקשת לשאול את הסבתות, עד כמה נעשה שימוש בסמנה בתימן. אולי בכל מאכל שמכינים היום עם מרגרינה השתמשו בסמנה? זה הבדל ענק!