זה שאחד זורק מילה וזה שאחריו זורק מילה אחרת, לא פירושים למילה שהיא נותנת... דוגמא- הראשון: עץ אחריו: יער אחריו: ירוק וכו'... יויו- תקני אותי אם אני טועה
הרבה במיוחד עכשיו, לאחר שב"ה חזרתי לעבודה אחרי שבועיים שהייתי עם דלקת ריאות. אז מה עושה לי המילה "אלוקים"? הודיה, תודה, אבא שדואג לילדים שלו, שלא מקפח אף אחד, שומע לתפילתנו. זהו בנתיים... (אם יעלה לי עוד משהו, אני אכתוב)
אני מתכוון ל"שדואג לילדים שלו, שלא מקפח אף אחד, שומע לתפילתנו". האם זה כך גם במציאות, או שזו רק תקווה שלך שכך יהיו הדברים? האם בקרב אנשים דתיים יש תחושה שאלוהים דואג להם יותר מאשר נאמר, לאנשים חילונים, או בכלל לגויים?
אני רואה את עצמי היום, ואיך הייתי לפני שבוע.... התפללתי כל יום "הקב"ה תשלח לי רפואה שלמה...קשה לי, כואב לי(הריאות
).." והנה ב"ה, ישתבח שמו לעד, שלח לי רפואה שלמה ואני מרגישה הרבה הרבה יותר טוב, השבח לאל. ולא, אני לא חושבת שהקב"ה דואג לדתיים יותר מאשר לחילונים, הוא דואג לכולם, רק החוכמה היא להסתכל על דברים שקורים ולהגיד "וואלה זה לא היה קורה לי ללא השגחה פרטית משמיים". ולגבי הגווים- בטח ובטח שהקב"ה דואג לנו יותר מלהם (אם בכלל הוא דואג להם).
לא אמרו לפני כמה ימים, בדיון על היהדות גזענות כן או לא, שהיהדות מחייבת אותנו ביותר חובות ולא נותנת לנו זכויות יתר ? קשרים עם אלוהים בהחלט נראים לי כיתרון.
ששפעת בלי תרופות עוברת תוך 7 ימים, ועם תרופות תוך שבוע... את בטוחה שאת חייה טוב יותר מהגויים (למשל השויצרים, או הדנים הנורווגים והשבדים)? אם לא, אז באיזה מובן אלוהים דואג לך יותר מאשר להם?
עושה לי אסוציאציה כפולה: אחת לאמירה של ניטשה - שטען שאלוהים מת. ושניה למשפט הידוע: בראשית ברא האדם את אלוהיו. ולפני שתתנפלו - זה משחק אסוציאציות ואלה היו האסוציאציות שלי.