שירשור אסוציאציות

vizini

New member
סליחה, אבל איפה ראית התנפלות?

הזכרתם את שמי כמה פעמים בהקשר של "התנפלות". כל מה שרציתי היה להבין את גישתה של הרבנית חנוכה, ולכך כוונו שאלותי. לא התכוונתי "להתנפל" על איש, ואם מישהו מרגיש כך, אז אני מצטער.

ch561

New member
ואם לא מתפללים זה לא עובר?

"ולגבי הגווים- בטח ובטח שהקב"ה דואג לנו יותר מלהם (אם בכלל הוא דואג להם). "- ואיך בדיוק הדאגה הרבה שלו לנו מתבטאת? ממש מסכנים הגויים, חוץ מבעיות של תולעים בתפוחים אין להם כלום, ראיתם עיתון בחו"ל פשוט לא להאמין. זה מזכיר לי מקרה שנסעתי לסוף שבוע בחו"ל, קראתי עיתון לפני ואת העיתון אחרי חשבתי שנעדרתי חצי שנה לפחות. כל זה בלי להכנס שוב לשואה, מלחמות, פיגועים, גזרות, אבטלה, מיתון ... לא חסר "תודה לאל".

tamarhp

New member
סליחה שאני קוטעת

שמתם לב למשהו? תומר (חילוני) כתב את דעתו - קיבלנו שרה (דתיה) כתבה את דעתה - קיבלנו הרבנית חנוכה (דתיה) כתבה את דעתה - ויזיני, אור בת וch561 התחילו להתנפל ולהפוך את זה לדיון לא במקום. TJSBZ (חילוניה) כתבה את דעתה - קיבלנו. מעניין, לא? אני חוזרת על דבריה של TJSBZ : "ולפני שתתנפלו - זה משחק אסוציאציות ואלה היו האסוציאציות שלי."

lala897

New member
קוראים לזה רגישות יתר..

תחיי עם זה

שמת לב למשהו?

אני מנהלת פורום כבר למעלה משנה ויש לי ניסיון עם אנשים קשים עד בעייתיים מאוד, ואני לא ראיתי שום התנפלות. מעניין, לא?

lala897

New member
אמרתי לך כבר שמצפה לך עבודה קשה??

אז הנה - תנשמי עמוק-- זה התחיל!!

tamarhp

New member
כשמישהי

כותבת את האסוציאציות שלה - ולא מדובר פה על דיעות, אלא על הרגשה - ובבת אחת 3 אנשים כותבים לה את דעתם המנוגדת - אני מרגישה שזו התנפלות. לתומר וTJSBZ , שהם חילוניים, לא הגבנו בשלילה וניסינו לסתור אותם, כי זה מה שעולה להם בראש! זה לא דיון, זה שירשור אסוציאציות! אחד החוקים של הפורום זה שלא לערבב שני נושאים בשירשור אחד, ואם אחד מהנושאים מתפתח באמצע שירשור - פותחים עליו שירשור חדש. יויו פתחה שירשור אסוציאציות, הרבנית כתבה את האסוציאציות האישיות שלה וההרגשה שלה, לא כדיעה אלא כהרגשה, ו3 אנשים מתחילים לחקור אותה ולהתכווח איתה!

sarav55

New member
לא אבל במצב כזה של עליהום

אי אפשר להביע דיעות שעולות בקנה אחד עם השאלה הנשאלה

כן, אבל

מי שיזם את המשחק, ומי שמשתתפים בו, חייבים לקחת בחשבון את העובדה שעוד עיניים קוראות את מה שנכתב והעיניים האלה אינן תמיד אוהדות לרעיון. ולדעתי אם תשאלי, דווקא הפתיחות הזאת, היא החלק החשוב בהידברות בין השקפות עולם שונות, גם אם כואב לקבל משוב קריר למשהו שכתבת בתמימות ומתוך רצון לחלוק את עולמך הפנימי. בשורה התחתונה אין כאן עילה למחיקה או הגבלת משתמשים. אולם מצד שני - חשוב לא לאבד את האומץ לבטא רגשות והבנות פנימיות.

tamarhp

New member
לא לסתום את הפה

אבל לפחות להבין את הצד השני. ולא תמיד צריך להגיב כשרואים דיעות שונות משלנו!

sarav55

New member
לפעמים אני מרגישה שמה שאנחנו

בתור דתיים כותבים זה גורר אולי גיחוך בצד השני ולכן אף פעם לא תהיה הדברות כי הצד הלא דתי חושב שאנחנו סתם מפנטזים שיש בורא לעולם וכל האמונה שלנו נתפסת בעני הצד השני בתור סתם אנשים מסוממים שחושבים כמו אנשים ששטפו לנו את המוח ואנחנו לא בדקנו. אנחנו לא טיפשים ואם יש לנו אמונה בבורא עולם זה רק אחרי שניסינו את כל הדרכים העקלקלות שכל הברואים שלא מאמינים עושים אותה והמסקנה מכל החיפוש שעשינו שיש מציאות כזו בורא עולם וגם הוא נתן תורה על הר סיני שאנחנו באמונתנו מחוייבים לקיים אותה.

TJSBZ

New member
לפעמים אני מרגישה שמה שאת

בתור דתיה חושבת עלינו בתור חופשיים הוא שאנחנו במקרה הטוב ביותר טפשים שלא יודעים את דרכם. עובדה, אני לא כתבתי שמוחך שטוף, אבל את כן כתבת שדרכינו עקלקלות ולא מביאות לשום מקום. שרה, אם תתפסי אותי קוראת לך טיפשה, תגידי לי. אבל אני אמשיך להעיר לך כל פעם שתתנשאי ותצהירי שדרכך טובה יותר, בלי לציין שהיא טובה יותר בשבילך או לדעתך. לטעון לטוב אובייקטיבי ומוחלט שכל מי שחורג ממנו הוא טיפש, זו התנשאות בוטה וחסרת הצדקה.

sarav55

New member
אני לא מרגישה מתנשאת

אני פשוט מרגישה שכולי קודש קודשים לה' יתברך ומי שנמצא בסביבתו ובקרבתו שמור ובטוח ועלי מוטלת החובה להסביר את הדרך שלו שזוהי למעשה דרך ה' אמת מוחלטת. אתם לא טפשים אתם פשוט אנשים שעדיין לא הוצט הניצוץ שלכם אבל בקרוב ממש כל אלה שנמצאים פה בפורום הזה תהיה להם זכות לקבל את האורות הקדושים של ה' יתברך כי יתכן מאוד שאולי יש לכם זכות לקבל שפע אלוקי ואור הקודש האינסוף. לכל יהודי יש נשמה חלק אלוקה ממעל ובכל יהודי יש ניצוץ השאלה היא הזמן שבו הוא מקבל את האור ומתי זה נדלק.

sarav55

New member
קודם כל אני אחזור בתשובה

ואחר כך אוכל להחזיר אנשים אחרים כתוב קשוט עצמך ואחר קשוט אחרים

למעלה