שירשור הכריכים הגדול

שירשור כריכים לבית הספר../images/Emo21.gif../images/Emo210.gif

כמה כבר אפשר להכין לילדים לבית הספר כריך עם חומוס ונקניק? כריך עם חביתה? כריך עם גבינה לבנה? אני פותחת שירשור חדש ובואו יחד ניתן רעיונות איך אפשר לשדרג את הכריכים ואיזה כריכים אתם מכינים לילדים שלכם.
 

wildcat6

New member
אצלנו הילדים מכינים לבד

הלהיטים שלנו זה סילאן עם מרגרינה ריבת שזיפים (או כל ריבה) לפעמים ריבה עם גבינה לבנה (עברה לי מחשבה להכין להם ממרח אבוקדו וביצה)
 

מיכלוש10

New member
אני אגיד לכם מה אני שמה בכריכים

מומלץ להדביק על דף מדבקות מצרפת בדיוק אתה גודל המתאים לדף מדבקות... זה מחמם את הלב, זה גורם לחיוך וזה כיף אמיתי...
 

מיכלוש10

New member
עוד כמה רעיונות

* ממרח ביצים - לרסק ביצים קשות+מלח פלפל ומיונז...לערבב הכל. אפשר להוסיף בצל ירוק. *סלט טונה - טונה מקופסת שימורים + תירס מקופסת שימורים, עבניה, בצל, ביצה קשה, מלח פלפל ומיונז. *טחינה גולמית לערבב עם דבש או סילאן - טעים כמו חלבה. * חביתה בתוספת גבינה בולגרית או צהובה
 

MoRoSH11

New member
הסלט ביצים נשמע מעולה

בשבילי כמובן,ף עוד אין ילדים
אבל זה לא נעשה מסריח?
 

SHOULYHZO1

New member
האמת, אצלנו הכריך מאוד שיגרתי...

פעם נקניק עם חומוס, חביתה, גבינה לבנה, טונה, חומוס לבד וכו'... את התפריט עשינו בכדי למנוע ויכוחים בבוקר לתפריט שבועי קבוע והוא הודפס ומוגנט למקרר לעיני כל!!!! - תאמינו לי שזה מונע. לפעמים אנחנו מרשים לזעטוט להתפנק אז אנחנו נותנים לו את "הפסקת עשר" שזה קונפלקס עם חלב - הוא משוגע על זה!!! וליד הכריך כמובן פרי - הירקות עכשיו לא חברים שלו....
 

shushmak

New member
קפצתי להשתתף בשרשור ונפלתי בקסם המדבקות

כל הכבוד לרעיון הפשוט מקסים!
 
אצלנו משעמם רצח

פיתה עם חומוס ועגבניה או חמאה וגבינה צהובה ועגבניה גבינה עם זיתים ריבה לא אוהבים פה אבל השוקולד חוגג סילאן לא אוהבים וגם ממרח תמרים רגיל ירקו עלי ביצה אני לא שולחת בגלל הריח ואבוקדו אין עדין אבל פלפלים קלויים הולך ומקלות מלפפון קופסא של קורנפלקס מכל סוג שיש בבית תמיד כיף שיש בתיק ופרי
 

ש ר י ת 7

New member
אני כבר מזמן לא בבית ספר

ואין לי ילדים קטנים (עדיין
) אבל כשהייתי ילדה, הדבר האהוב עליי היה שתי פרוסות של חלה שפורסים בבית ולא במכונה או קנויה פרוסה, אלא קצת יותר עבה (לא נורא לאכול עבה כי היא אוורירית יותר מלחם) ובפנים - סילאן תמרים רגיל שעורבב עם טחינה גולמית ביחס של 1:1. כשהייתי גדולה יותר ואמא כבר הרשתה לי לשתות נס קפה, היא הייתה שמה בכוס כפית נס קפה וכפית סוכר עם קצת מים רותחים, מערבבת להמסה ומוסיפה המון חלב קר ואת זה ממלאת לי בבקבוק, לפני עידן האייסקפה של יוטבתה שמגיע מוכן בבקבוק או בקרטון (והרבה פחות טעים כי הם מוסיפים הרבה מים קרים). את הצמד הזה הייתי מקבלת מדי פעם כי היא הייתה מקפידה על ארוחות מזינות, אבל כשהייתי מקבלת.... יאמי! אף פעם לא הייתי מחזירה את האוכל הבייתה!
 

ש ר י ת 7

New member
רעיון מתוק, רעיון מלוח

או במילים אחרות: האחד מזין, השני... לא ממש...
המתוק: ממרח שוקולד לבן של ממרחית ועליו שברי עוגיות אוריאו שנטחנו דק, הולך מצויין עם שוקו בשקית. המזין: טחינה עם חציל קלוי או גמבה קלויה (כשהייתי ילדה, קראתי לחצילים קלויים: שניצל שחור
אני אהבתי חצילים, אחותי גמבות ואמא שלי לא התעצלה וכל בוקר שמה כמה פרוסות בטוסטר אובן... היום אני לא מבינה למה היא לא הכינה מראש
)
 

ש ר י ת 7

New member
חביתת ירק

סנדוויץ עם חביתת ירק, על פי מתכון של חיים כהן: צרור עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, נענע - לפי הטעם. בצל ירוק ביצים מלח, פלפל אופן ההכנה: 1. לקצוץ את הבצל הירוק ועשבי התיבול. 2. לשבור את הביצים בקערה, ולטרוף. 3. להכניס את עשבי התיבול לקערת הביצים. 4. להוסיף מלח ופלפל. 5. לטגן את החביתה בשמן זית. להפוך. מצויין בג'בטה עם מה שאוהבים: ירקות טריים - חסה, מלפפון, עגבניה, עלי בייבי, גזר וכ"ו או ירקות כבושים - מלפפון חמוץ, עגבניות כבושות, כרוב כבוש וכ"ו...
 

ש ר י ת 7

New member
סביח – לא צריך להוסיף...

הצעה של השפית מירב שפילמן: להכין כריך סביח: פיתה מחיטה מלאה או לחם חיטה, למרוח מעט חומוס, פרוסת חציל מטוגן, ביצה קשה, פרוסות עגבנייה, מלפפון חמוץ ולמעוניינים להוסיף פטרוזיליה. להוסיף קופסא של ירקות חתוכים כגון גזר או שומר והארוחה מושלמת. למה? "סביח מאוד עכשווי, משביע, מספק הרבה אנרגיה והמרכיבים בריאים (החציל קצת פחות – אבל צריך גם להנות...) וזהו כריך מעניין וטעים!"
 

ש ר י ת 7

New member
ממרחי גבינה וירקות בהכנה ביתית

טל רויז, שף ’חצר הריידל’ מציע להכין ממרח גבינה: לקצוץ דק זיתים מגולענים, פלפל אדום ומלפפון, לערבב עם גבינה לבנה 5%, לתבל ולמרוח בלחמנייה מחיטה מלאה, להוסיף פרוסת חסה צעירה. למה? "זוהי דרך נהדרת להעביר לילדים תזונה טובה במסווה של ממרח. הגבינה עשירה בחלבונים (מנה יומית לילד נמדדת לפי 1 גרם חלבון = 1 קג’ משקל הילד), מלפפונים זיתים וחסה מצטיינים בחומצה פולית ליצירת DNA וויטמין K לקרישת הדם ועוד מעלות, פלפל אדום עשיר ביותר בוויטמין C (פי 3 מתפוזים!!). חוץ מזה, זה פשוט וטעים ביותר, אם יש שאריות מהממרח אפשר תמיד להתפנק עם קרקרים או מקלוני ירקות מול הטלוויזיה, בתיאבון".
ההצעה שלי: לערבב גבינה לבנה 5% עם מה שיש בבית, בשביל הגיוון: פפריקה אדומה מתוקה, קינמון (נשמע לכן מוזר, תנסו ואז תחזרו להתלונן... מצד שני אני אוהבת בייגלה עם ממרח שוקולד, אז אני לא יודעת איך תקבלו את זה
), פלפלים קלויים קצוצים, שאריות מסלט חצילים שאפשר לקצוץ פנימה וכ"ו...
 

ש ר י ת 7

New member
וההצעה המפנקת:

לחמניות שמכינים בבית:
לחמניה מתוקה רגילה עם שוקולד צ'יפס חום או לבן
לחמניית שוקולד
לחמניית דבש בלחמניות כאלה לא צריך למרוח שום דבר, אבל אם ממש מתחשק לפנק את הילד אז...
ממרחית שוקולד חום או לבן בהתאמה לשוקולד צ'יפס
ממרח שוקולד
דבש, או ריבה.
 

ש ר י ת 7

New member
להכין עם הילדים

אפשר להכין עם הילדים מראש ריבה מפרי שהם אוהבים ולאפשר להם להכין לבד בבוקר (עם פיקוח שלכם ובהנחה שהם תמיד מוכנים 5 דק' אחרי שצריך לצאת מהבית) אחיינית שלי מאוד אוהבת את ההכנה עם אבא שלה והם מכינים בכמויות קטנות יחסית, היא אחראית על הערבוב, הוספת סוכר בכמוות שהוא מודד לה ועוד. בסוף הם מכניסים לקופסא ישנה של שוקולד נוטלה או כל דבר אחר ושמים מדבקה שעליה היא כותבת "ריבת תות של אבא והילה" או משהו דומה. ההכנה של הסנדוויץ' מהנה בעיניה וזה עזר להתמודדות איתה בבוקר: היא לא עושה בעיות עם הבגדים ומתארגנת במהירות, כדי להספיק להכין לעצמה את הסנדוויץ (בפיקוחה של אמא), וכמובן שעזר לפתח אצלה סוג של עצמאות. הם התחילו עם זה כבר בשנה שעברה - כשהייתה בכיתה א'.
 

smady a

New member
לקטנים זה בעייה להכין משהו משודרג ומיוחד:

כי הם נעולים על משהו אצלי הוא אוכל גבינה צהובה עם חומוס או חביתה בלי כלוםםםםםםםםםם לפעמים לוקח רצועות מלךפפון או גזר. הגדול כבר סבבי מכין לעצמו פסטרמה מלפפון חמוץ ומיונז או חביתות ירק ועוד לגבי כריכי טונה לא ממליצה בכלל משתי סיבות: 1. טונה יכולה להתקלקל מהר. 2. לא נעים להיות עם ריח של טונה בפה.......... יום שלם. אני לא מכינה להם כרירי טונה. כריכי ביצה קשה טעים אבל איך שפותחים את הכריך יש ריח של........... לא נעים חחחחחחחחחחחחחח
 
למעלה