ממרח שוקולד עדיף../images/Emo211.gif
ממרח שוקולד מופחת שומן ןסוכר ועשיר בסידן/יערה לפני שמתחילים: * חשוב לבחור טחינה גולמית מלאה ללא תוספת מלח (כמות נתרן בטחינה שאני השתמשתי - 5.4 מ"ג ל 100 גרם). טחינות עם עשרות מ"ג נתרן (יש טחינה גולמית עם 80-100 מ"ג נתרן) אינן מתאימות לממרח מתוק, המליחות תפגום משמעותית בטעם. * את הממרח אני ממתיקה בסוכר לבן פשוט, אפשר להמיר לדבש אך לזכור שטעמו של הדבש מעט דומיננטי ומשתלט. אם בכל זאת רוצים להמיר, רצוי להשתמש בפחות מהכמות - כי טעם הממרח מתוק מדי. רכיבים: (185 גרם ממרח) 4 כפות (50 גרם) טחינה גולמית מלאה 4 כפות (25 גרם) אבקת קקאו 4 כפות (40 גרם) סוכר או 2 כפות דבש 8 כפות (70 גרם) חלב 3% אופן ההכנה: 1. לערבב היטב את כל הרכיבים בקערה עד למרקם אחיד והומוגני. 2. להעביר לצנצנת נקייה ולשמור בקירור. הממרח נשמר 7-10 ימים במקרר. בתיאבון! כמה זה עולה לנו? 2 כפות ממרח מכילות כ 60 קק"ל, 3.4 גרם שומן, פחות מ 1 גרם שומן רווי ו 50 מ"ג סידן.