שירשור הכריכים הגדול

אפרז

New member
מאד משעמם לי

כבר שלוש שנים אני שולחת כל בוקר את אותה הקופסא: בגט עם נקניק (סלמי קוניאק), שוגי טוגו, חלבה אישית וביסקוויט לוטוס.

אלינקה

New member
גם די משעמם

כריך עם קוטג וזיתים ירוקים כריך עם גבינה צהובה ומלפפון חמוץ עם גבינה צהובה ועגבניה השנה הוא גילה את השוקולד למריחה אז לפעמים בשישי אני מפתיעה אותו עם זה ירקות חתוכים ופרי השנה בכתה א' אין הרבה זמן לאכול כי רוצים לצאת להפסקה אז לא תמיד מסיים את האוכל

מיכלוש10

New member
בכתה א' צריך לבקש מהמורה לתת להם יותר זמן

לאכול...ואני מאוד מקפידה על (כמורה לכתה א') וגם נותנת יותר זמן לפני הפסקת האוכל, וכמובן שמה לב מה כל אחד מביא בכריך...

shushmak

New member
ממרח שוקולד עדיף../images/Emo211.gif

ממרח שוקולד מופחת שומן ןסוכר ועשיר בסידן/יערה לפני שמתחילים: * חשוב לבחור טחינה גולמית מלאה ללא תוספת מלח (כמות נתרן בטחינה שאני השתמשתי - 5.4 מ"ג ל 100 גרם). טחינות עם עשרות מ"ג נתרן (יש טחינה גולמית עם 80-100 מ"ג נתרן) אינן מתאימות לממרח מתוק, המליחות תפגום משמעותית בטעם. * את הממרח אני ממתיקה בסוכר לבן פשוט, אפשר להמיר לדבש אך לזכור שטעמו של הדבש מעט דומיננטי ומשתלט. אם בכל זאת רוצים להמיר, רצוי להשתמש בפחות מהכמות - כי טעם הממרח מתוק מדי. רכיבים: (185 גרם ממרח) 4 כפות (50 גרם) טחינה גולמית מלאה 4 כפות (25 גרם) אבקת קקאו 4 כפות (40 גרם) סוכר או 2 כפות דבש 8 כפות (70 גרם) חלב 3% אופן ההכנה: 1. לערבב היטב את כל הרכיבים בקערה עד למרקם אחיד והומוגני. 2. להעביר לצנצנת נקייה ולשמור בקירור. הממרח נשמר 7-10 ימים במקרר. בתיאבון! כמה זה עולה לנו? 2 כפות ממרח מכילות כ 60 קק"ל, 3.4 גרם שומן, פחות מ 1 גרם שומן רווי ו 50 מ"ג סידן.

shushmak

New member
סידן למריחה../images/Emo80.gif

סידן למריחה/יערה רכיבים: (צנצנת של 465 גרם, 20 מנות) 50 גרם (3 יחידות גדולות) דבלים 100 גרם (5 כפות גדושות) טחינה גולמית מלאה 50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים 200 מ"ל (1 כוס) חלב 3% מועשר בסידן 20 גרם (1 כף + 1 כפית) סוכר לבן 15 גרם (2 כפות) קינמון טחון 30 גרם (3 כפות) פרג טחון טרי אופן ההכנה: 1. במעבד מזון עם להב מתכת (או בבלנדר מקל עם הרבה סבלנות
)לערבל את כל הרכיבים חוץ מהפרג. 2. כאשר הרכיבים מתאחים ונוצרת משחה להסיר ממעבד המזון ולהעביר לקערה. להוסיף את הפרג ולערבב היטב, עד שהתערובת אחידה. 3. לשמור בצנצנת אטומה במקרר. נשמר שבוע בקירור. בתיאבון! כמה זה עולה לנו? כף גדושה אחת מכילה כ 70 קק"ל, 5 גרם שומן , 1.5 גרם סיבים תזונתיים, 1 מ"ג ברזל ו 100 מ"ג סידן.

shushmak

New member
נוטלה תוצאת בית

ממרח שוקולד אגוזים ללא תוספת סוכר (נוטלה תוצרת בית)/יערה רכיבים: (לצנצנת של 200 גרם) 150 גרם אגוזי לוז לא קלויים, לא מומלחים ,לא קלופים 50 גרם שוקולד מריר איכותי, 85% מוצקי קקאו (או 70%, לילדים
) אופן ההכנה: 1. במעבד מזון עם להב מתכת לטחון את האגוזים והשוקולד עד מהמרקם כמו של משחה סמיכה. ניתן להשתמש לצורך העניין בבלנדר מקל - קחו בחשבון שהמרקם יהיה גס וגרגירי משהו. 2. לשמור בקירור, לא למשך הרבה זמן
בתיאבון!

אין לי ילדים אמנם אבל לא התאפקתי

והכנתי כבר את הממרח שוקולד טחינה, שיהיה משהו לנשנש בשבת. מ-ע-ו-ל-ה!!! תודה

l i o 1

New member
במקום שוקולד נסו ממרח חרובים או בוטנים. למזלי

הילדים שלי מעדיפים את החרובים, שהוא יותר בריא, אבל גם הבוטנים הוא טוב ובכ"א שניהם מתוקים ויותר מזינים משוקולד. אהה ויש גם ממרח משולב חרובים - בוטנים, אבל הנינג'ות הודיעו לי שאני מוזמן להכין עם זה סנדוויץ' לעצמי :\

לדעתי נוטלה יותר בריא מממרח חרובים

כי בממרח חרובים יש שמן דקלים מוקשה ואילו בנוטלה - טחינת אגוזי לוז.

למעלה